-
@dimsabas said in Περιοδικά Αυτοκινήτου:
Είχα αρκετό καιρό να διαβάσω δοκιμή της Ισμήνης και το έκανα μόλις για να δω τις εντυπώσεις της για το νέο BYD Atto 3. Βρήκα στο κείμενο πάνω από 20 λάθη, τόνους, ορθογραφικά, συντακτικά, ανακρίβειες. Βέβαια, αυτό δεν επηρεάζει το γεγονός ότι γράφει με σαφήνεια και υπάρχει ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα. Δηλαδή παίρνεις την πληροφορία που χρειάζεσαι και μπράβο της.
Το ερώτημά μου είναι το εξής: από κάτω έχει πάρα πολλά διθυραμβικά σχόλια από τους αναγνώστες.
Τι γίνεται; Είμαστε τόσο εξοικειωμένοι με την κακή χρήση της γλώσσας και δεν δίνουμε σημασία; Οπότε πειράζει μόνο κάποιους που έχουν άλλοι ευαισθησία στο ζήτημα, όπως εμένα που είμαι εκπαιδευτικός;
Ή μέσα στην απαξίωση που έχουμε για τον ελληνικό τύπο του αυτοκινήτου, ξεκάθαρες φωνές φαντάζουν ως νησίδα αλήθειας και παραβλέπουμε εν γνώση μας τα λάθη;
νομιζω στα περιοδικα πριν το 2005 ειχαν εναν υπαλληλο να διαβαζει τα κειμενα και να κανει διορθωσεις πριν πανε για εκτυπωση.
-
@otso said in Περιοδικά Αυτοκινήτου:
Οτι εχουμε πληρωσει και αγορασει εχουμε απαιτησεις
οτι ειναι τζαμπα αντιμετωπίζεται ως χαρτι υγειας
στο νετ δε δεν εχει καμμια απολυτως αξια ιδιως απο νεοτερους , καταιγισμος ειδησεων και αποψεων , ιδιαιτερα ψυχοπαθων , γνωριζοντας οτι δεν εχει περασει απο κοσκινο και αξιολογηση , την ιδια στιγμη που το διαβασες παει και στον καλαθο των αχρηστων του μυαλου σου .
Ιδιως η νεα γενια που δεν εχει πιασει βιβλιο στα χερια της .
Δημητρη η κατοικια του σουηδου πρεσβη ειναι νοικιασμενο στον δυονυσο; αν ναι παιζει να ειναι συγγενη μου.Όχι, είναι στη Φιλοθέη. Δεν νομίζω ότι τα τεστ της Ισμήνης πάνε στον κάλαθο. Είναι από το ελάχιστους συναδέλφους που εμπιστεύομαι τα γραπτά της.
-
@wantone said in Περιοδικά Αυτοκινήτου:
Είχα αρκετό καιρό να διαβάσω δοκιμή της Ισμήνης και το έκανα μόλις για να δω τις εντυπώσεις της για το νέο BYD Atto 3. Βρήκα στο κείμενο πάνω από 20 λάθη, τόνους, ορθογραφικά, συντακτικά, ανακρίβειες. Βέβαια, αυτό δεν επηρεάζει το γεγονός ότι γράφει με σαφήνεια και υπάρχει ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα. Δηλαδή παίρνεις την πληροφορία που χρειάζεσαι και μπράβο της.
Το ερώτημά μου είναι το εξής: από κάτω έχει πάρα πολλά διθυραμβικά σχόλια από τους αναγνώστες.
Τι γίνεται; Είμαστε τόσο εξοικειωμένοι με την κακή χρήση της γλώσσας και δεν δίνουμε σημασία; Οπότε πειράζει μόνο κάποιους που έχουν άλλοι ευαισθησία στο ζήτημα, όπως εμένα που είμαι εκπαιδευτικός;
Ή μέσα στην απαξίωση που έχουμε για τον ελληνικό τύπο του αυτοκινήτου, ξεκάθαρες φωνές φαντάζουν ως νησίδα αλήθειας και παραβλέπουμε εν γνώση μας τα λάθη;
νομιζω στα περιοδικα πριν το 2005 ειχαν εναν υπαλληλο να διαβαζει τα κειμενα και να κανει διορθωσεις πριν πανε για εκτυπωση.
Εμείς στο Autocar είχαμε διορθώτρια κειμένων. Όμως η ερώτησή μου δεν αποσκοπεί στο να θίξει τη συνάδελφο, αλλά σε αυτό που ρωτάω στο τέλος: σας ενδιαφέρει η σωστή ορθογραφία και σύνταξη ή αφορά μόνο κάποιους που όλη την ημέρα διορθώνουμε ορθογραφίες και εκθέσεις; Να ξέρω για να μην κάθομαι να χτενίζω 15 φορές το κείμενο πριν πατήσω το κουμπί της δημοσίευσης.
-
@wantone said in Περιοδικά Αυτοκινήτου:
Εμείς στο Autocar είχαμε διορθώτρια κειμένων. Όμως η ερώτησή μου δεν αποσκοπεί στο να θίξει τη συνάδελφο, αλλά σε αυτό που ρωτάω στο τέλος: σας ενδιαφέρει η σωστή ορθογραφία και σύνταξη ή αφορά μόνο κάποιους που όλη την ημέρα διορθώνουμε ορθογραφίες και εκθέσεις; Να ξέρω για να μην κάθομαι να χτενίζω 15 φορές στο κείμενο πριν πατήσω το κουμπί της δημοσίευσης.
Eμενα προσωπικα ναι. Δειχνει επαγγελματισμο, σοβαροτητα και ποιοτητα το να εχει ενα κειμενο σωστη ορθογραφια και συνταξη. Πολυ καλα κανεις και επιμελεισαι τα κειμενα σου ενδελεχως, καλο το περιεχομενο αλλα πρεπει να γραφουν και σαν ανθρωποι οσοι ειναι δημοσιογραφοι, ανεξαρτητα το ειδος της δημοσιογραφιας, ειναι μερος της δουλειας και πολυ σημαντικο κιολας.
-
Κι εγώ παρατήρησα ανακρίβειες κ λάθη, όπως κ μερικά κομμάτια copy paste από προηγούμενα άρθρα της, αλλά πιστεύω ότι η πλειοψηφία τα παραβλέπει ή δεν τα αναγνωρίζει καν.
Για να διορθώσεις ένα λάθος, θα πρέπει αρχικά να το αναγνωρίσεις. Όταν αμφιβάλλω για κάτι ρωτώ την σύζυγο, που είναι φιλόλογος, τα υπόλοιπα......Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες, που έρχονται για ένσταση, κάνουν ορθογραφικά λάθη. Κάποιοι δικαιολογούνται προκαταβολικά.....και τους λέω να μην ανησυχούν, δεν θα βαθμολογηθεί η ένσταση .
Επίσης μεγάλο ποσοστό υποψηφίων για αστυνομικές σχολές, δεν μπορεί να συμπληρώσει σωστά την αίτηση, όπως φυσικά και πολλοί αστυνομικοί, ειδικά της σχολής, κάνουν απαράδεκτα λάθη.ΥΓ. @dimsabas συνέχισε αυτό που κάνεις
-
Εγώ την έχω διορθώσει αρκετές φορές σε λαθη που κάνει για τα αυτοκίνητα ειδικά στο τεχνικό κομμάτι.Τα έχει δεχτεί και τα διορθώνει.Τωρα για τα ορθογραφικά δεν έχω εντοπίσει τόσα πολλά γενικά.
-
αλλά σε αυτό που ρωτάω στο τέλος: σας ενδιαφέρει η σωστή ορθογραφία και σύνταξη;
Προσωπικά,απαντώ ναι.
Είναι πιο ευανάγνωστο και ξεκούραστο ένα σωστά γραμμένο και διατυπωμένο κείμενο. -
Να μην σε απασχολουν
Εδω ο αλλος εχτυσε καριέρα με αρθρα που θυμιζουν τροφιμο του Δρομοκαΐτειου που εχει διακοψει την φαρμακευτικη αγωγη. -
@otso said in Περιοδικά Αυτοκινήτου:
Να μην σε απασχολουν
Εδω ο αλλος εχτυσε καριέρα με αρθρα που θυμιζουν τροφιμο του Δρομοκαΐτειου που εχει διακοψει την φαρμακευτικη αγωγη.Χαχαχαχαχα! Ναι, αλλά είναι χεράς. Τον παραδέχομαι.
-
Τι γίνεται; Είμαστε τόσο εξοικειωμένοι με την κακή χρήση της γλώσσας και δεν δίνουμε σημασία;
Αυτό και κυρίως ότι οι περισσότεροι (ειδικά νέοι) δεν έχουν ιδέα από γραμματική και ορθογραφία. Το βλέπεις από τις απαντήσεις στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βλέπεις π.χ. "υσηχία", "μύνημα", "αυτη δεν το κάνουν καλά" (ηθελε να γράψει "αυτοί") και πολλά άλλα. Ειναι άλλη μια ένδειξη της κατάντιας της Ελλάδας και των πολιτών/κατοίκων της.
-
@fanis75 said in Περιοδικά Αυτοκινήτου:
Τι γίνεται; Είμαστε τόσο εξοικειωμένοι με την κακή χρήση της γλώσσας και δεν δίνουμε σημασία;
Αυτό και κυρίως ότι οι περισσότεροι (ειδικά νέοι) δεν έχουν ιδέα από γραμματική και ορθογραφία. Το βλέπεις από τις απαντήσεις στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βλέπεις π.χ. "υσηχία", "μύνημα", "αυτη δεν το κάνουν καλά" (ηθελε να γράψει "αυτοί") και πολλά άλλα. Ειναι άλλη μια ένδειξη της κατάντιας της Ελλάδας και των πολιτών/κατοίκων της.
-
Προσωπικά τα ορθογραφικά λάθη μου χτυπούν πολύ άσχημα στο μάτι.
Όταν διαβάζω κείμενα με (πολλά) ορθογραφικά λάθη, ενδόμυχα τα θεωρώ ως μειωμένης αξιοπιστίας, τόσο αυτά όσο και τους συντάκτες τους.
-
Που τα ετοιμάζουν δηλαδή τα κείμενα πριν τα ανεβάσουν κανονικά, στο notepad;
Τα περισσότερα προγράμματα έχουν ορθογραφικό έλεγχο.
Βέβαια από την άλλη κάτι sites στον καημό τους να το βγάζουν πρώτοι το άρθρο γράφουνε σαν πρόεδρος του Εδεσσαϊκού. -
Αν και είμαστε οφ τόπικ...
Κάθε μέρα, υπάρχουν πάρα πολλά ορθογραφικά και συντακτικά λάθη, στις αναρτήσεις μελών του φόρουμ...
Λάθη που βγάζουν μάτι, ακόμα και σε κάποιον που δεν είναι φιλόλογος...
Ενδεικτικά το πιο με το ποιο και η κατάληξη των ρημάτων σε -ε ή -αι...
Έχω πάρει το οκ του Φάνη, να τα επισημαίνω για μερικές μέρες, μήπως δοθεί περισσότερη προσοχή...
Γιατί νομίζω, δεν είναι θέμα γνώσης τις περισσότερες φορές...απλά βιασύνης και υποβολή χωρίς έναν τελευταίο έλεγχο του τι έχουμε γράψει....
Δεν το έχω κάνει γιατί θα πρέπει να διορθώσω τα μισά μέλη του φόρουμ...
Ίσως γράψω ένα σεντόνι παραθέτοντας λάθη των τελευταίων ημερών, χωρίς όμως αναφορά σε ποιον τα έγραψε, για να μην γίνει προσωπικό....
Εννοείται ότι εξαιρούνται περιπτώσεις ατόμων με δυσλεξία κλπ....
-
Δεν βοηθάει πάντα ο ορθογραφικός έλεγχος, αλλά σίγουρα γλιτώνει κάποιον από το ρεζιλίκι.
Για παράδειγμα αυτό το "ποιο" (αντωνυμία) με το "πιο" (επίρρημα), ή το πού (ερωτηματικό) με το που (σύνδεσμος), μας βγάζει τα μάτια όταν δεν γνωρίζει ο άλλος να τα χρησιμοποιεί σωστά ...
-
@antoniokon said in Περιοδικά Αυτοκινήτου:
Αν και είμαστε οφ τόπικ...
Κάθε μέρα, υπάρχουν πάρα πολλά ορθογραφικά και συντακτικά λάθη, στις αναρτήσεις μελών του φόρουμ...
Λάθη που βγάζουν μάτι, ακόμα και σε κάποιον που δεν είναι φιλόλογος...
Ενδεικτικά το πιο με το ποιο και η κατάληξη των ρημάτων σε -ε ή -αι...
Έχω πάρει το οκ του Φάνη, να τα επισημαίνω για μερικές μέρες, μήπως δοθεί περισσότερη προσοχή...
Γιατί νομίζω, δεν είναι θέμα γνώσης τις περισσότερες φορές...απλά βιασύνης και υποβολή χωρίς έναν τελευταίο έλεγχο του τι έχουμε γράψει....
Δεν το έχω κάνει γιατί θα πρέπει να διορθώσω τα μισά μέλη του φόρουμ...
Ίσως γράψω ένα σεντόνι παραθέτοντας λάθη των τελευταίων ημερών, χωρίς όμως αναφορά σε ποιον τα έγραψε, για να μην γίνει προσωπικό....
Εννοείται ότι εξαιρούνται περιπτώσεις ατόμων με δυσλεξία κλπ....
Υπαρχει ομως μια μεγαλη διαφορα, στη μια περιπτωση ειναι ερασιτεχνες στη γραφη που στην τελικη χεστικαν για μερικα ορθογραφικα ή συντακτικα λαθη, ενω στην αλλη ειναι επαγγελματιες που οφειλουν ναι ειναι ορθογραφοι και να διπλοτσεκαρουν για συντακτικα λαθη.
-
Για δοκιμάστε την αυτόματη γραφή σε apple
Θα τραγουδάτε pen pineapple apple pen
-
Εγώ διαβάζω τον Δημήτρη.
Αυτόν ξέρω, αυτόν εμπιστευομαι.
Αλλωστε τον συνιστούν 29 κατασκευαστές ορθογραφικών μηχανών.
-
Συνήθως τα γραπτά της Ισμήνης είναι προσεγμένα. Όμως έχεις δίκαιο στο ότι η ποιότητα των καλών/παλιών περιοδικών (τα οποία έχουν επαγγελματίες διορθωτές κειμένων) δεν απαντάται συχνά στα διαδικτυακά μέσα. Εσύ Δημήτρη, ως συντάκτης μεγάλου περιοδικού, αλλά και ως εκπαιδευτικός, τα προσέχεις ιδιαίτερα αυτά τα θέματα και μπράβο σου!
-
Εντωμεταξυ, όλοι γράφουν στο τοπικό αυτό σαν λόγιοι.
Θα τους βαθμολογήσει ο Δημήτρης!Εγώ πέρασα την τάξη;;;
Περιοδικά Αυτοκινήτου