-
Όντως παράξενο.
Εννοείς ότι στον κεντρικό περιστροφικό διακόπτη δεν γράφει a/c καν? Καλά μπορεί να έχει σβηστεί. Πατιέται, έχει το led που φαίνεται εδώ;
-
@antonakis said in Renault Clio IV:
Όντως παράξενο.
Εννοείς ότι στον κεντρικό περιστροφικό διακόπτη δεν γράφει a/c καν? Καλά μπορεί να έχει σβηστεί. Πατιέται, έχει το led που φαίνεται εδώ;
Δεν νομίζω, αφού το πήγε σε μάστορα και το επιβεβαίωσε κ ο μαντράς. Ίσως έχουν βγάλει τον συμπιεστή
-
Όχι ότι είναι συνηθισμένο φαινόμενο αλλά υπάρχουν τέρμα βασικές εκδόσεις σε πιο βόρεια κράτη τα οποία δεν έχουν ακόμα και σήμερα έστω απλό αιρ κοντισιον. Έχω πετύχει εισαγωγής από Ολλανδία π.χ. το οποίο δεν είχε...
-
@a-d-p said in Renault Clio IV:
Ίσως έχουν βγάλει τον συμπιεστή
Γι'αυτό ρωτάω αν έχει το κουμπί.
Αν δεν έχει, προφανώς δεν είχε από την αρχή.Τώρα για να τον κυνηγήσει ο φίλος... Δεν ξέρω, μόνο αν στην αγγελία έλεγε ότι έχει κλιματισμό.
-
@civil357 said in Renault Clio IV:
Όχι ότι είναι συνηθισμένο φαινόμενο αλλά υπάρχουν τέρμα βασικές εκδόσεις σε πιο βόρεια κράτη τα οποία δεν έχουν ακόμα και σήμερα έστω απλό αιρ κοντισιον. Έχω πετύχει εισαγωγής από Ολλανδία π.χ. το οποίο δεν είχε...
Ισχύει. Οπότε μην ψάψνετε δράκους και κλεμμένους συμπιεστές!
-
Όχι παιδιά δεν έχει κανένα κουμπί. Θεωρώ ότι είναι η έκδοση χωρις αιρ condition. Απλά και αυτός πονηρούλης γιατί δεν μου το διευκρίνισε. Εγώ δεν ρώτησα γιατί θεωρούσα ότι ήταν δεδομένο. Κρίμα γιατί τον είχα και για έμπιστο άνθρωπο. Όπως και να έχει τη δευτέρα θα πάω στη renault να μου πούνε τι παίζει. Απλά όντως μου είπε και αλλος μάστορας ότι τα συγκεκριμένα βγαίνουν και χωρίς air condition σε κάποιες εκδόσεις. Δεν λέω ότι αν το ήξερα από πριν δεν θα το έπαιρνα, θα το έπαιρνα πάλι γιατί η τιμή του ήταν καλή, απλά έπρεπε να μου το είχε πει για να το υπολόγιζα και αυτό στην εξίσωση.
Εν τω μεταξύ όταν τον πήρα τηλέφωνο μου έλεγε ότι σου το είπα και ότι το είπα στον πατέρα σου. Εν τω μεταξύ αποκλείεται να ισχύει κάτι τέτοιο γιατί θα το είχαμε συζητήσει.
-
Να σου πει κάτι χωρίς να το ρωτήσεις; Κάτι δεν καταλαβαίνω εγώ μάλλον...
-
Συγνώμη, δεν το είδες το αυτοκίνητο πριν το πάρεις? Δεν είδες ότι δεν έχει A/C, απορώ!?!?
-
Στο μεταξυ να πω πως και να μου χαριζαν αυτοκινητο χωρις air condition στην Ελλαδα δε θα το επαιρνα.
Το θεωρω τοσο απαραιτητο…..
Η τιμη λοιπον ηταν χωμα για αυτο το λογο. Κανεις δε θα το επαιρνε διαφορετικα.
-
@fanis75 said in Renault Clio IV:
Συγνώμη, δεν το είδες το αυτοκίνητο πριν το πάρεις? Δεν είδες ότι δεν έχει A/C, απορώ!?!?
Η αλήθεια είναι ότι όλα μετά το 2000 έχουν AC και το θεωρείς αυτονόητο, τον καταλαβαίνω τον φίλο. Απλά σε κάποιες εκδόσεις βορειοευρωπαϊκές από ότι φαίνεται το έχουν αφαιρέσει, ούτε αυτό το γνώριζα όμως.
-
@alekasas said in Renault Clio IV:
@panormus772 said in Renault Clio IV:
Μόνο δύο service σε 122.000 χλμ.; Αν μπορείς βγάλε φώτο και πόσταρε το βιβλίο service, ίσως μπορέσω να σου πω τι λέει.
Όπως είπε κι ένας συμφορουμίτης παραπάνω, το ότι έχει στο γαλλικό βιβλιαράκι service όχι Ο.Κ. στον αντισκωριακό έλεγχο στα πρώτα 10-11.000χλμ., δεν σε βάζει να απορείς γιατί; Mάλιστα στο από κάτω έχει ένα αστεράκι που λέει πως σε άλλη σελίδα αναγράφεται κι ο λόγος.Υπάρχει αυτή η σελίδα; Έκανες έλεγχο σε κάποιον δικό σου τεχνικό για τυχόν ύπαρξη σκουριάς;
Δεν θέλω να σε βάλω και σε άλλες υποψίες,εύχομαι να χαρείς το αμάξι σου,αλλά έχω την αίσθηση πως ήθελε λίγο καλύτερο έλεγχο ένα αμάξι που πρωτοκυκλοφόρησε Γαλλία,για ελάχιστα χλμ. πήγε Ιταλία και τέλος εκτελωνίστηκε Ελλάδα.. -
Σκοτωμένα τα 9 k για ένα κλιο του 2018 με ύποπτο ιστορικό και χωρίς ac?
Χωρίς καλοριφέρ παλεύεται, χωρίς ac στην Ελλάδα με τίποτα. -
@georgemit said in Renault Clio IV:
Η αλήθεια είναι ότι όλα μετά το 2000 έχουν AC και το θεωρείς αυτονόητο, τον καταλαβαίνω τον φίλο. Απλά σε κάποιες εκδόσεις βορειοευρωπαϊκές από ότι φαίνεται το έχουν αφαιρέσει, ούτε αυτό το γνώριζα όμως.
Στην Ελλάδα ισως (αν και υπηρχαν μοντέλα χωρις), αλλά στην Β. Ευρώπη οχι, ακόμα και bmw/mercedes ειχαν εξτρα στο aircondition τοτε.
-
Το κακό είναι ότι ο μάστορας ο οποίος το εξέτασε, αν πήγες με μάστορα, δεν πάτησε το κουμπί του κλιματιστικού. Ίσως ο πρώτος έλεγχος σε μεταχειρισμένο αν κομπλαρει το κλιματιστικό και φέρνει κρύο αέρα και αν δουλεύει το βεντιλατερ στην πρώτη σκάλα, καθώς είναι ακριβή μια βλάβη στο αιρ κοντισιον .....
-
Εγώ θα ήθελα να δω φωτογραφία από την κονσόλα του αυτοκινήτου. Έχω περιέργεια να δω πως είναι οι διακόπτες σε αυτό το Clio.
-
@civil357 said in Renault Clio IV:
Ίσως ο πρώτος έλεγχος σε μεταχειρισμένο αν κομπλαρει το κλιματιστικό και φέρνει κρύο αέρα και αν δουλεύει το βεντιλατερ στην πρώτη σκάλα, καθώς είναι ακριβή μια βλάβη στο αιρ κοντισιον .....
Έλα ντε. Από τα πρώτα πράγματα που ελέγχεις εσωτερικά.
Βέβαια τα μαστόρια της γειτονιάς, ενίοτε δεν είναι και οι καλύτεροι. -
@storm said in Renault Clio IV:
Εγώ θα ήθελα να δω φωτογραφία από την κονσόλα του αυτοκινήτου. Έχω περιέργεια να δω πως είναι οι διακόπτες σε αυτό το Clio.
Όπως ακριβώς του απλού αιρ κοντισιον , απλά το κουμπί a/c θα είναι σκέτο πλαστικό και δε θα μπορείς να το πατήσεις, υποθέτω.....
-
Όχι παιδιά δεν έχει κανένα κουμπί. Θεωρώ ότι είναι η έκδοση χωρις αιρ condition. Απλά και αυτός πονηρούλης γιατί δεν μου το διευκρίνισε. Εγώ δεν ρώτησα γιατί θεωρούσα ότι ήταν δεδομένο. Κρίμα γιατί τον είχα και για έμπιστο άνθρωπο.
Έμπορος αυτοκινήτων και έμπιστος άνθρωπος, συνήθως, είναι ασυμβίβαστες έννοιες...
Το πρώτο μου αυτοκίνητο ήταν από έμπορο, πολύ κολλητό του πεθερού μου...με κλειστά μάτια είπε ο πεθερός...
Από κάτω ήταν πισσαρισμένο και ο αθεόβοφος μας είπε ότι, ανέβαινε για το καζίνο στην Πάρνηθα και μόλις είχαν ασφαλτοστρώσει τον δρόμο...
Εννοείται πως τελικά το αμάξι ήταν σάπιο...
-
@civil357 σωστός. Το βρήκα. Ο φίλος μας ο Βαγγέλης στο Αγρίνιο το τονίζει στην αγγελία...
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/328394093-renault-clio?lang=en
-
Μόνο δύο service σε 122.000 χλμ.; Αν μπορείς βγάλε φώτο και πόσταρε το βιβλίο service, ίσως μπορέσω να σου πω τι λέει.
Όπως είπε κι ένας συμφορουμίτης παραπάνω, το ότι έχει στο γαλλικό βιβλιαράκι service όχι Ο.Κ. στον αντισκωριακό έλεγχο στα πρώτα 10-11.000χλμ., δεν σε βάζει να απορείς γιατί; Mάλιστα στο από κάτω έχει ένα αστεράκι που λέει πως σε άλλη σελίδα αναγράφεται κι ο λόγος.Υπάρχει αυτή η σελίδα; Έκανες έλεγχο σε κάποιον δικό σου τεχνικό για τυχόν ύπαρξη σκουριάς;
Δεν θέλω να σε βάλω και σε άλλες υποψίες,εύχομαι να χαρείς το αμάξι σου,αλλά έχω την αίσθηση πως ήθελε λίγο καλύτερο έλεγχο ένα αμάξι που πρωτοκυκλοφόρησε Γαλλία,για ελάχιστα χλμ. πήγε Ιταλία και τέλος εκτελωνίστηκε Ελλάδα..Ελα φιλε μου ναι το ειχα παει σε μαστορα και το ειδε εξωχινιστικα. Το σηκωσε και το ειδε και απο κατω. Ισα ισα μου ειπε οτι ειναι πολυ οκ. Απλα δεν εχει air contition. Αχαχα.
Για τα παιδια που ρωτανε πως δεν το ειδα αν εχει η οχι. Το θεωρησα τοσο δεδομενο οπου θα ηταν χαζη ερωτηση. Ειναι σαν να αγορασεις αθλητικα παπουτσια και να ρωτησεις αν θα εχει τα κορδονια μεσα.Anyway το πηγα και σε αλλο μαστορα σημερα και το ειδε εξοχηνιστικα. Μου ειπε και αυτος οτι δεν βλεπει κατι και οτι περα απο οτι δεν εχει aircodition ειναι σε πολυ κατασταση το αμαξι. Οπως ειπα το ειδα και μεσω site με το VF αριθμο και ολα φαινονται ενταξει (χιλιομετρα και λοιπα)
Παντως και ενα golf που ειχα και ειχε air condition δεν το χρησιμοποιουσα ποτε.
Renault Clio IV