@gazp87 said in Renault Clio IV:
Καλησπέρα σε όλους. Κάτοχος εδώ και 2 μήνες ενός Renault Clio του 2018, 1.5 dci με 75 άλογα, έκδοση expression.
Μέχρι στιγμής αρκετά ευχαριστημένος, κυρίως με την αυτονομία, έχω όμως κάποιες απορίες.
-
Έχω την εργοστασιακή οθόνη αλλά δεν έχει Android Auto. Ξέρετε αν υπάρχει τρόπος να το εγκαταστήσω; Θεωρώ κοροιδία τα λεφτά που ζητάει η Renault για αναβάθμιση χαρτών. Το Medianav είναι αναβαθμισμένο στην τελευταία έκδοση 9 - κάτι σύμφωνα με το εργαλείο της Renault.
-
Δεν με νοιάζει να βάζει το αμάξι φωτιά στο δρόμο, βλέπω όμως ότι αρκετός κόσμος έχει αλλάξει χαρτογράφηση στο συγκεκριμένο μοτερ το οποίο πάει με ασφάλεια μέχρι 110-115 άλογα. Αν στο μέλλον κάνω κάτι τέτοιο, υπάρχει περίπτωση πρόωρης φθοράς του κινητήρα; Από κατανάλωση θα αλλάξει κάτι δραματικά; Θα είναι πολύ "πιεσμένο" το μοτερ μετά; Ερωτήσεις του άσχετου.
-
Ξέρω ότι ως πετρέλαιο θα έχει λίγο πιο τραχύ θόρυβο, όμως σε σχέση με άλλα πετρέλαια έχω την αίσθηση ότι ακούγεται λίγο παραπάνω η μηχανή μέσα στην καμπίνα. Μηχανικά είναι ελεγμένο και είναι άριστο, απλά θα ήθελα και τη γνώμη κατόχων, αν ισχύει η αν είναι η ιδέα μου.
Ευχαριστώ!
Ελα φιλε μου, το ιδιο εχω ακριβως με εσενα στα 75 αλογα. Πηγα και το εκανα χαρτογραφηση και μου το πηγε στα 105. Ενταξει αλλο αμαξι εντελως, επισης λογου τουρμπο θα δεις τεραστια διαφορα στις προσπερασεις. Επισης στην τελικη, σε ευθειεα με 4 ατομα μεσα (οχι και αδυνατα) 200αρισε. Επισης μεσα στην πολη ειδα και περισσοτερη οικονομια καυσιμου, προσοχη ομως, να το δουλευεις το αμαξι σε λιγες στροφες και να του αλαζεις ταχυτητες οταν σου δειχνει την ενδιξη. Εκει θα δεις την διαφορα στην οικονομια. Να τονισω οτι εχω δει αρκετα μεγαλυτερη καταναλωση οταν το αμαξι ζοριζεται. ΠΧ σε ανηφορα και του δινεις γκαζι, εχω δει την καταναλωση στο κατραν να γραφει 22 λιτρα τα 100!
Αν ομως γενικως το πλακωνεις, να ξερεις θα καιει αρκετα παραπανω απο οτι εκαιγε. Περισσοτερα αλογα περισσοτερο σανο. Ετσι παει.
2ον ο κινητηρας γενικα ακουγεται, και μεσα απο την καμπινα. Μπορεις βεβαια να του βαλεις κανενα καθαριστικο στη μηχανη που το κανει και να ακουγεται ποιο μαλακο. Αλλα πετρελαιου, ειναι οτι και να κανεις θα ακουγεται.
Για την οθονη δεν εχει το δικο μου οποτε δεν ξερω κατι να σου πω. Ηθελα και εγω να βαλω αλλα πολλα τα κγαφρα. Πηρα μια βαση για κινητο και πλεον εχω βολευθει με το GPS.