Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    A
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 38
    • Best 11
    • Groups 0

alekasas

@alekasas

18
    Profile views
    38
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

alekasas Unfollow Follow

Best posts made by alekasas

• RE: Renault Clio IV

@monman2 said in Renault Clio IV:

Οι έμποροι ή "τιγκάρουν " όλα τα κουτάκια εξοπλισμού στην αγγελία ή βαριούνται και βάζουν κανα δυο μόνο...

έτσι όταν πας ψάχνεις απο βιβλίο σέρβις μέχρι ESP και την 6η ... ταχύτητα !

Θέλει μελέτη του μοντέλου που μας ενδιαφέρει και συνήθως την πατάνε όσοι πάνε χωρίς να εχουν αποφασίσει και ψάχνονται σε διάφορες μάρκες γενικά ...

Το παραπάνω ατυχές περιστατικό με την έλλειψη a/c δείχνει εναν ακόμη λόγο που τα ελληνικά μεταχειρισμένα εχουν μεγαλύτερες τιμές απo τα εισαγωγής .

Το πάθημα έγινε μάθημα. Αυτό κρατάω μόνο.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      A
      alekasas

Λοιπόν σήμερα το πήγα για χαρτογράφηση.
      Από 75 άλογα είναι πλέον στα 105. Δεν πείραξα φίλτρο dpf μόνο χαρτογράφηση τίποτα άλλο.
      Είδα μεγάλη διαφορά στις χαμηλές στροφές αλλά και όρεξη για περισσότερη τελικη.
      Επίσης μου αφαίρεσε τον ήχο για τις ζώνες καθώς και το start-stop engine και βρήκα την υγειά μου.
      Ερώτηση:
      Τι λάδι χρησιμοποιείται εσείς για τον κινητήρα γενικώς ποιο είναι το λάδι που θα πρέπει να χρησιμοποιώ για τα service μου;

A
      alekasas

Καλησπέρα παιδιά τελικά όλα καλά δεν έχουν περαστεί χιλιόμετρα και γενικώς είναι κομπλε το αμάξι. Ευχαριστώ πολύ και τον φίλο georgekn για τη βοήθεια.
      Τέλος θα ήθελα κάποιες απορίες να μου λύσετε καθώς πέρα ότι είναι πρώτη φορά που έχω πετρέλαιο και κατά δεύτερο είμαι γενικός λίγο άσχετος με τα αυτοκίνητα.

1. Στο κλείο 1500 κυβικά dynamic diesel τι πετρέλαιο του βάζω το απλό ή το premium;
      2. Επίσης το πρωί μπορώ να το αφήνω ρελαντί κάνα πεντάλεπτο μέχρι να είναι ζεσταθεί λόγω κρύου; γενικά τα πετρέλαια στο ρελαντί έχουν θέμα ή μπορώ να το αφήνω;
        3)Δεν είδα πουθενά να έχει ένδειξη θερμοκρασίας κινητήρα.
        4)Και τέλος το auto start engine μπορώ κάπως να το έχω μόνιμα απενεργοποιημένο;
        Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν κουράζω.
      A
      alekasas

@groover1972 said in Renault Clio IV:

@alekasas said in Renault Clio IV:

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Λοιπόν για αρχη λέω να βάλω φιμέ τζάμια τουλάχιστον να μη γίνεται φούρνος μέσα. Θεωρώ ότι είναι μία καλή αρχή εσείς τι λέτε;
      Επίσης βλέπω κάτι τιμές για τοποθέτηση 200 με 250€ είναι τόσο δύσκολο; δεν μπορώ να τα βάλω μόνος μου;

εγώ λέω να το πουλήσεις στην Βόρεια Ευρώπη που δεν κάνει τόσο ζέστη.

Εγω λεω το αλλο. Να το κυκλοφορω μονο χειμωνα. Ωραιες ιδεες φιλε τι να πω. Αν εχεις κατι να πεις για να βοηθησεις καποιον πεστο. Αν οχι τοτε καλυτερα να μην πεις τιποτα. Ουτε εμενα βοηθαει ουτε εσενα.

A
      alekasas

@georgekn said in Renault Clio IV:

Αν έχεις διάθεση να δώσεις 23 ευρώ βάλε το VIN σου εδώ...https://www.automoli.com/en καί μπορεί να λυθούν πολλές από τις απορίες σου.

Φίλε μου αυτό έκανα τώρα ακριβώς αλλά από διαφορετικό site. Μου έβγαλε αποτελέσματα ευτυχώς τα χιλιόμετρα είναι legit. Οπότε είμαστε okay από κει απλά δεν μπορώ να καταλάβω με τα service τι γίνεται και δεν μπορώ να καταλάβω αν λέει κάπου πως έχει γίνει αλλαγή καδενας. Μπορώ να στείλω κάποιο link αν έχεις χρόνο να το δεις μπας και καταλάβεις εσύ που ξέρεις περισσότερα;

A
      alekasas

@atari70 said in Renault Clio IV:

Καλημέρα. Γιατί δεν πήρες την έκδοση με τα 90 άλογα? Έχει γεμίσει η χώρα από δαύτα. Ποσό πιο ακριβά έβγαινε?

Γιατί φίλε μου αυτό μου έκατσε σε μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση. Απλά το είχα ψάξει και είδα ότι έχουν το ίδιο μοτέρ όλα ανεξαρτήτως 90 οι 75 άλογα.

A
      alekasas

@ilias-a said in Renault Clio IV:

@groover1972 said in Renault Clio IV:
      Ήμαρτον, βρίσκουν και τα κάνουν...

Τον κοροιδεψε σε κατι? Του ειπε ψεματα? Η μονη ευθυνη ανοικει στον
      alekasas που βασιστηκε στη λανθασμενη αποψη του οτι ολα τα αυτοκινητα αυτης της χρονολογιας εχουν A/C, ουτε ο τεχνικος που το ελεγξε φταιει.

Ακριβως συμφωνω 100%. Εγω φοβομουν οτι δεν υπηρχε μοτνελο clio χωρις air con. Και απλα φοβηθηκα μηπως εκανε καμια απατεωνια και το ειχε βγαλει. Το οτι δεν εχει ενταξει δεν ηρθε και το τελος του κοσμου. Απλα θα το ηθελα να το ηξερα απο πριν. Παλι θα το επαιρνα.

A
      alekasas

@storm said in Renault Clio IV:

Όλο και κάποιος θα υπάρχει που θα βάζει κλιματιστικό στο αυτοκίνητο. Ψάξιμο θέλει.

Φίλε μου έχω ρωτήσει πολλούς μαστόρους φίλους μου και μη. Όλοι μου λένε να μην κάνω τίποτε γιατί ο λόγους

1. είναι πανάκριβο πάνω από χιλιάρικο για μεταχειρισμένο εννοείται.
      2. λόγου ότι δεν είναι εργοστασιακά περασμένο θα σου κόβει πολύ ταχύτητα όταν το ενεργοποιείς. Σκέψου το μου λένε μόνο αν το χρειάζεσαι απεγνωσμένα. Όπως είπα με το air condition δεν έχω θέμα και στο δικό μου το χρησιμοποιούσα σπάνια το καλοκαίρι.

Τώρα το πήρα πάει τελείωσε δεν μπορώ να κάνω και πολλά. Το μόνο καλό είναι ότι είναι okay μηχανικά λειτουργικά και γενικά είναι okay το αμάξι.

Επίσης μέσα είναι ακριβώς όπως το παλικάρι που έχει την αγγελία.

A
      alekasas

Σας ευχαριστω πολυ ρε αλανια μου! Απαντατε και ακαριαια. Τι να πω χρωσταω καφεδες σε ολους!

A
      alekasas

@cirus said in Renault Clio IV:

γενιά και με αυτά τα χιλιόμετρα? Αλλαγή ιμάντα θα πρέπει να έχει γίνει οπωσδήποτε?
      Η άλλη εναλλακτική είναι αυτή -> https://www.car.gr/classifieds/cars/view/340475454-renault-clio
      Έχετε ακούσει τίποτε περίεργο για τα εισαγωγής από Γαλλία?
      Μια άλλη λύση επίσης είναι -> https://www.car.gr/classifieds/cars/view/339557033-renault-clio
      Ισχύουν ακόμα τα καλά λόγια που έχω ακούσει στο παρελθόν για stock center?

Φίλε μου και εγώ γαλλικό πήρα πριν από κάνα μήνα. Και συνειδητοποίησα κατόπιν εορτής βέβαια

Μα τι χρονιας αγόρασες και δεν είχε air-condition???

Βγαινουν ακόμα αμάξια χωρίς air-con???

προτιμω μεχρι και να κατεβαζω παραθυρα με μανιβελα από το να μην έχω air-con. τραγικό

2018 μοντέλο. Απλά είναι κάποια γαλλικά που τα βγάζουν χωρίς air condition για αυτό σου λέω πρόσεξέ το.

A
      alekasas

Latest posts made by alekasas

@dimclio said in Renault Clio IV:

Καλησπερα, σε renault clio 2018 dci εχω σιδερενια ζαντα 15αρα. Εχω βρει κατι μαυρες αλουμινιου μεταχειρισμενες και ειναι πανεμορφες αλλα ειναι παλι 15αρες. Ηθελα 16αρα απλα για να φαινεται καλυτερα στο ματι, απλα εκει δυστυχως θελω και λαστιχα. Ενω σε 15αρα θα βαλω τα ιδια τα οποια ειναι σε πολυ καλη κατασταση.

Ερωτηση, αξιζει να παω σε ζαντα 15αρα αλουμινιου; Η να μαζεψω λεφτα και να παω σε 16αρα με καινουρια λαστιχα

εχω κατι ζαντολαστιχα προς πωληση στο car,gr
      εδω ειναι το λινκ

https://www.car.gr/parts/view/41234713-zantes-rial-16-me-firestone-elastika-4-epoxwn

Ευχαριστω φιλε μου αλλα αγορασα απο εδω τελικα 15αρες μαυρες.

A
      alekasas

Καλησπερα, σε renault clio 2018 dci εχω σιδερενια ζαντα 15αρα. Εχω βρει κατι μαυρες αλουμινιου μεταχειρισμενες και ειναι πανεμορφες αλλα ειναι παλι 15αρες. Ηθελα 16αρα απλα για να φαινεται καλυτερα στο ματι, απλα εκει δυστυχως θελω και λαστιχα. Ενω σε 15αρα θα βαλω τα ιδια τα οποια ειναι σε πολυ καλη κατασταση.

Ερωτηση, αξιζει να παω σε ζαντα 15αρα αλουμινιου; Η να μαζεψω λεφτα και να παω σε 16αρα με καινουρια λαστιχα

A
      alekasas

@gazp87 said in Renault Clio IV:

Καλησπέρα σε όλους. Κάτοχος εδώ και 2 μήνες ενός Renault Clio του 2018, 1.5 dci με 75 άλογα, έκδοση expression.

Μέχρι στιγμής αρκετά ευχαριστημένος, κυρίως με την αυτονομία, έχω όμως κάποιες απορίες.

1. Έχω την εργοστασιακή οθόνη αλλά δεν έχει Android Auto. Ξέρετε αν υπάρχει τρόπος να το εγκαταστήσω; Θεωρώ κοροιδία τα λεφτά που ζητάει η Renault για αναβάθμιση χαρτών. Το Medianav είναι αναβαθμισμένο στην τελευταία έκδοση 9 - κάτι σύμφωνα με το εργαλείο της Renault.

2. Δεν με νοιάζει να βάζει το αμάξι φωτιά στο δρόμο, βλέπω όμως ότι αρκετός κόσμος έχει αλλάξει χαρτογράφηση στο συγκεκριμένο μοτερ το οποίο πάει με ασφάλεια μέχρι 110-115 άλογα. Αν στο μέλλον κάνω κάτι τέτοιο, υπάρχει περίπτωση πρόωρης φθοράς του κινητήρα; Από κατανάλωση θα αλλάξει κάτι δραματικά; Θα είναι πολύ "πιεσμένο" το μοτερ μετά; Ερωτήσεις του άσχετου.

3. Ξέρω ότι ως πετρέλαιο θα έχει λίγο πιο τραχύ θόρυβο, όμως σε σχέση με άλλα πετρέλαια έχω την αίσθηση ότι ακούγεται λίγο παραπάνω η μηχανή μέσα στην καμπίνα. Μηχανικά είναι ελεγμένο και είναι άριστο, απλά θα ήθελα και τη γνώμη κατόχων, αν ισχύει η αν είναι η ιδέα μου.

Ευχαριστώ!

Ελα φιλε μου, το ιδιο εχω ακριβως με εσενα στα 75 αλογα. Πηγα και το εκανα χαρτογραφηση και μου το πηγε στα 105. Ενταξει αλλο αμαξι εντελως, επισης λογου τουρμπο θα δεις τεραστια διαφορα στις προσπερασεις. Επισης στην τελικη, σε ευθειεα με 4 ατομα μεσα (οχι και αδυνατα) 200αρισε. Επισης μεσα στην πολη ειδα και περισσοτερη οικονομια καυσιμου, προσοχη ομως, να το δουλευεις το αμαξι σε λιγες στροφες και να του αλαζεις ταχυτητες οταν σου δειχνει την ενδιξη. Εκει θα δεις την διαφορα στην οικονομια. Να τονισω οτι εχω δει αρκετα μεγαλυτερη καταναλωση οταν το αμαξι ζοριζεται. ΠΧ σε ανηφορα και του δινεις γκαζι, εχω δει την καταναλωση στο κατραν να γραφει 22 λιτρα τα 100!
      Αν ομως γενικως το πλακωνεις, να ξερεις θα καιει αρκετα παραπανω απο οτι εκαιγε. Περισσοτερα αλογα περισσοτερο σανο. Ετσι παει.

2ον ο κινητηρας γενικα ακουγεται, και μεσα απο την καμπινα. Μπορεις βεβαια να του βαλεις κανενα καθαριστικο στη μηχανη που το κανει και να ακουγεται ποιο μαλακο. Αλλα πετρελαιου, ειναι οτι και να κανεις θα ακουγεται.

Για την οθονη δεν εχει το δικο μου οποτε δεν ξερω κατι να σου πω. Ηθελα και εγω να βαλω αλλα πολλα τα κγαφρα. Πηρα μια βαση για κινητο και πλεον εχω βολευθει με το GPS.

A
      alekasas

@monman2 said in Renault Clio IV:

@lap said in Renault Clio IV:

Με lpg????

Renaul 1500cc DCI 2018 με χαρτογραφηση στα 105 αλογα.

Κλασικό μοτίβο απόδοσης...

Τα turbo μετα απο (λελογισμένο σε κέρδη) επαναπρογραμματισμό σε ήρεμη οδήγηση καταναλώνουν χαρακτηριστικά λιγότερο καύσιμο απο πριν👍

Πώς γίνεται όμως πριν που είχα 75 άλογα να έκαιγα περισσότερο, πάντα μόνο μες στην πόλη εννοείται και τώρα με 105 να καίω λιγότερο;

A
      alekasas

@lap said in Renault Clio IV:

Με lpg????

Renaul 1500cc DCI 2018 με χαρτογραφηση στα 105 αλογα.

A
      alekasas

@nikolnikol1999 said in Renault Clio IV:

Παιδιά τι καταναλώσεις έχετε εσείς; Εγω Μέσα στην πόλη και λίγο περιφερειακό είμαι στα 11 λίτρα 200 km.

5.5 λιτρα στα 100 έχεις μέσα στήν πόλη;;; εγώ πως γίνεται να έχω πάνω από 6.5

Είμαι και περιφερειακό αλλά το πάω ρολόι έτσι; Δεν αναιβενω πάνω από 2.2 στροφές.

A
      alekasas

Παιδιά τι καταναλώσεις έχετε εσείς; Εγω Μέσα στην πόλη και λίγο περιφερειακό είμαι στα 11 λίτρα 200 km.

A
      alekasas

@cirus said in Renault Clio IV:

γενιά και με αυτά τα χιλιόμετρα? Αλλαγή ιμάντα θα πρέπει να έχει γίνει οπωσδήποτε?
      Η άλλη εναλλακτική είναι αυτή -> https://www.car.gr/classifieds/cars/view/340475454-renault-clio
      Μια άλλη λύση επίσης είναι -> https://www.car.gr/classifieds/cars/view/339557033-renault-clio

Φίλε μου και εγώ γαλλικό πήρα πριν από κάνα μήνα. Και συνειδητοποίησα κατόπιν εορτής βέβαια

Μα τι χρονιας αγόρασες και δεν είχε air-condition???

Βγαινουν ακόμα αμάξια χωρίς air-con???

προτιμω μεχρι και να κατεβαζω παραθυρα με μανιβελα από το να μην έχω air-con. τραγικό

2018 μοντέλο. Απλά είναι κάποια γαλλικά που τα βγάζουν χωρίς air condition για αυτό σου λέω πρόσεξέ το.

A
      alekasas

@johnys1 said in Renault Clio IV:

Καλημέρα παιδιά,

Έχω σκοπό να πάω να δω το συγκεκριμένο της αγγελίας -> https://www.car.gr/classifieds/cars/view/340941451-renault-clio

Τι πρέπει να προσέξω στη συγκεκριμένη γενιά και με αυτά τα χιλιόμετρα? Αλλαγή ιμάντα θα πρέπει να έχει γίνει οπωσδήποτε?

Φίλε μου και εγώ γαλλικό πήρα πριν από κάνα μήνα. Και συνειδητοποίησα κατόπιν εορτής βέβαια ότι δεν έχει air condition.
      Οπότε πέρα από τα κλασσικά του να είναι ατρακαριστο και λοιπά, τσεκαρε και αυτό με το air-condition

A
      alekasas

Μια ερωτηση ακομα. Σορυ αν κουραζω απλα ειναι η πρωτη φορα σε πετρελαιο.
      Εχω ριξει σε γεματο ντεποζιτο ενα Diesel cleaner.Εχω καψει κατω απο το μισο ντεποζιτο. Μπορω να το γεμισω; Ρωταω γιατι ακουσα που λενε οτι τα πετρελαιου δεν πρεπει να τα αφηνεις να πεφτει πολυ το ντεποζιτο.
      Οποτε ποσο να το αφησω να καψει;
      Ευχαριστω.

A
      alekasas
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ