-
@realzeus said in Οδήγησα....:
@red_monster said in Οδήγησα....:
@clockwork82 said in Οδήγησα....:
@clockwork82 said in Οδήγησα....:
@fanis75 said in Οδήγησα....:
Boring!!! Για αυτό η Hyundai (και συντόμως και η Toyota και άλλοι) βάζουν ψεύτικα κιβώτια στα ηλεκτρικά, ώστε να τα κάνουν πιο ενδιαφέροντα στην οδήγηση.
Καθολου βαρετο, απλα ετσι εχουμε συνηθισει. Πολυ ανωτερη η συνεχομενη επιταχυνση, οπως τα αεροπλανα, σκαφη κλπ. Το κιβωτιο ειναι αναχρονιστικο αναγκαιο κακο.
Μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Όταν σπρώχνεις αέρα ή νερό δεν υπάρχει δυνατότητα καν για αλλαγή ταχυτήτων, αν κι εκεί υπάρχει κιβώτιο (ουσιαστικά μειωτήρες είναι). Α, τα καλά ηλετρικά έχουν επίσης κιβώτιο και ταχύτητες (βλ. Taycan). Επιμένω ότι είναι βαρετός ο τρόπος επιτάχυνσης των ηλεκτρικών.
Την αισθηση συγκρινω που ειναι ανωτερη. Εεε τωρα μπορουμε να εχουμε αυτη την ανωτερη αισθηση και στον δρομο!!
Το οδήγησα πριν 1 μέρα. Καμία ανώτερη αίσθηση!
Μακραν ανωτερη, αλλα βλεπεις η δυναμη της συνηθειας! Η διακοπτομενη επιταχυνση ειναι μπουρδα απλα αυτο εχουμε μαθει.
Εξακολουθείς να μην καταννοείς... Δεν έχει να κάνει με την συνήθεια, έχει να κάνει με το ότι η ΑΙΣΘΗΣΗ της επιτάχυνση φθίνει στα ηλεκτρικά στα πολλα χλμ, λόγω έλλειψης κιβωτίου, που το κάνει βαρετό. Το πιο εντυπωσιακό στα ηλεκτρικά είναι το 0-50, ή 0-100. Στα 150 νιώθεις απλά να ανεβάζει σιγά-σιγά, αλλά τίποτα άλλο. Σε ένα θερμικό (ή υβριδικό με κιβώτιο που δεν είναι CVT ή E-CVT) νιώθεις την κορύφωση της επιτάχυνσης σε κάθε σχέση και μετά ξανά από την αρχή, πράγμα που δίνει μια έξαψη στον οδηγό.
Χειρότερο πράγμα από αυτό της διακοπής παροχής ισχύος και ροπής ΔΕΝ υπάρχει. Το έχεις συνηθίσει και ωραιοποιήσει απλώς . Είναι ο,τι πιο inefficient σενάριο υπάρχει μηχανολογικά, να διακόπτεται η ισχύς έστω και στιγμιαία για να αλλάξει σχέση, να μπαίνουν οι τριβές στη μέση έστω και για μισό δευτερόλεπτο, να παραμένει σταθερή η γραμμική ταχύτητα ή και να μειώνεται στιγμιαία και αφού αλλάξει η σχέση, να παλέψει το κινητήριο σύνολο με τη μετάδοση να επανέλθει στην προηγούμενη ταχύτητα με ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΡΟΠΗ πλέον (σε σύγκριση με την προηγούμενη σχέση μετάδοσης).
Δράμα μηχανολογικό που σου φαίνεται… «εντυπωσιακό»Μπες σε ένα ηλεκτρικό 300 ίππων και σε ένα θερμικό 300 ίοπων. Οδήγησέ τα με τέρμα γκάζι μέχρι την τελική και πες μου μετά πιο σε εντυπωσίασε περισσότερο. Άσε που ηλεκτρικό 300 ίππων με τελική 250+ δεν υπάρχει...
Έχω M3 LR με boost acceleration. Αν εχεις φάει πριν πατησω γκάζι, κερνάς βιολογικό καθαρισμό. Μόνο αυτό σου λεω.
Που να μπεις και σε Performance/Plaid...Παλικάρι μου σου λέω για ίδιας ισχύος αυτοκίνητο. Εσύ με τα 350+ άλογα, πόσα είναι τέλος πάντως, προφανώς θα είσαι πιο γρήγορος (μέχρι να τελικιάσεις, μετά σε έχω). Τόσο δύσκολο να καταλάβετε οι ηλεκτρικοί την αντιστοιχία ισχύος; Για ένα SR Model 3 μιλάω που έχει 0-100 ίδιο με την 330 μου. Η επιτάχυνση του Tesla είναι βαρετή, ειδικά από τα 100 και πάνω.
Γιατί να το συγκρίνεις με βάση την ισχύ και όχι με το κόστος κτήσης ?
Επειδή συγκρίνουμε τεχνολογικά Κώστα, άρα αυτοκίνητα ίδιας ισχύος. Αλλιώς ένα MG4 με 400 άλογα κοστίζει κάτω από 40 χιλιάρικα, Τα φτην΄τοερα 400 άλογα που μπορείς να αγοράσεις στην Ελλάδα ως καινούριο αυτοκίνητο. Δεν συζητάμε όμως για αυτό, συζητάμε για το πως νιώθεις με την ίδια ισχύ σε ένα ηλεκτρικό και σε ένα θερμικό.
Και σου λέω εγώ πως νιώθω. Το ηλεκτρικό έχει δύναμη χωρίς να ανακατεύεις την κουτάλα ή να πατάς paddles, αλλά μετά από λίγο ξεφουσκώνει. Εκεί που το αντίστοιχο θερμικό με 300 άλογα βάζει με 5η και συνεχίζει, το ηλεκτρικό έχει τερματίσει.
Ρε συ, σου ξαναείπα ότι μιλάς για το έντρι μοντέλο της τεσλα. Δεν έχει σημασία που έχει 280 άτια, είναι το έντρι μοντέλο με προσανατολισμό στην οικονομία. Το περφ με μόλις 56 k € μια χαρά επιταχύνει .
Λίγη σχέση ένας ηλεκ/ας με ένα κινητήρα ΜΕΚ ! -
Πραγματικά δεν κατανοώ που διαφωνούμε.
Θα το πω μια τελευταία και δεν θα ξανακουράσω, γιατί ο Fanis75 και ο A_d_P θα μας καταχεριάσουν στο τέλος για το off-topic. Είμαι σίγουρος ότι απο κοντά θα είχαμε συμφωνήσει σε 2-3 λεπτά.
Αυτό που λέω λοιπόν είναι ότι ένα ηλεκτρικό 100-200-300 ίππων ξεκινάει πιο γρήγορο από στάση, αλλά μετά από τα 100 ξεψυχάει, σε αντίθεση με ένα θερμικό (ή υβριδικό) ίδιας ισχύος. Επίσης το αυτοκίνητο που έχει και ΜΕΚ (μπορεί να έχει και ηλεκτροκινητήρα, δηλαδή υβριδικό) έχει κι άλλα ερεθίσματα που δίνει στον οδηγό (καμπύλη ισχύος, ήχος κλπ) τα οποία προσδίδουνν άλλη αίσθηση. Μιλάω καθαρά για την αίσθηση, όχι την αποτελεσματικότητα. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το εξηγήσω. Σταματώ εδώ.
-
Ένας ηλεκτροκινητήρας δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης. Συνεπώς, είναι άστοχο να συγκρίνεις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί για οικονομία, με έναν σπορ κινητήρα εσωτερικής καύσης, με βάση την ιπποδύναμη. Είναι σαν να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια!
-
Πάντως για την ιστορία ας έχετε υπόψη ότι στα 100-200χαω ακόμα και τα ταπεινά Tesla M3 LR AWD είναι ταχύτερα από τα θηριώδη ατμοσφαρικά Audi RS4 V8 4.2L προηγούμενων δεκαετιών ... Ούτε και εγώ το πίστευα αλλά βλέποντας, μετρώντας και ακούγοντας το είναι να κλαίς για το πώς μια άοσμη άχρωμη και άγευστη ηλεκτρική μαούνα μπορεί να διαγράψει ιστορία θερμικής ατμοσφαιρικής εξέλιξης 10ετιών.
-
Μπες σε ένα ηλεκτρικό 300 ίππων και σε ένα θερμικό 300 ίοπων. Οδήγησέ τα με τέρμα γκάζι μέχρι την τελική και πες μου μετά πιο σε εντυπωσίασε περισσότερο. Άσε που ηλεκτρικό 300 ίππων με τελική 250+ δεν υπάρχει...
Εμένα το ηλεκτρικό πάντως, ξεκάθαρα!
ΥΓ: Τελικές δεν πάω, ειναι παράνομο και όποιος πάει θα έπρεπε να τον εκτελούν άμεσα με drone!
-
@argyn said in Οδήγησα....:
Πάντως για την ιστορία ας έχετε υπόψη ότι στα 100-200χαω ακόμα και τα ταπεινά Tesla M3 LR AWD είναι ταχύτερα από τα θηριώδη ατμοσφαρικά Audi RS4 V8 4.2L προηγούμενων δεκαετιών ... Ούτε και εγώ το πίστευα αλλά βλέποντας, μετρώντας και ακούγοντας το είναι να κλαίς για το πώς μια άοσμη άχρωμη και άγευστη ηλεκτρική μαούνα μπορεί να διαγράψει ιστορία θερμικής ατμοσφαιρικής εξέλιξης 10ετιών.
Υπάρχουν μετρήσεις στο zeperfs, θα μπω να το δω έτσι για πλάκα. Αλλά θα βάλω Giulia QV και Μ3 όχι ηλίθια Audi.
ΥΓ: Τελικές δεν πάω, ειναι παράνομο και όποιος πάει θα έπρεπε να τον εκτελούν άμεσα με drone!
Σιγά ρε Α/ΓΕΑ εσύ, που θα σηκώσεις και drones...
-
@lap said in Οδήγησα....:
@dettol said in Οδήγησα....:
@wantone said in Οδήγησα....:
@dettol Έχεις αφήσει ποτέ γκάζι στα 170 εσύ προσωπικά και ένιωσεις regen? Δεν λέω ότι δεν κάνει, έστω και ελάχιστο. Λέω ότι δεν κάνει αρκετό ώστε να σου πετάξει ξαφνικά τον κώλο πάνω σε μια παρατεταμένη (φρενάρισμα, μεταφορά βάρους μπροστά κλπ). Εγώ πάντως πριν λίγες ώρες χρειάστηκε να φρενάρω γιατί δεν έκοβε το αυτοκίνητο και ένιωθα (δεν είχα προφανώς OBS meter) ακριβώς όπως σε ένα θερμικό με νεκρά στο κιβώτιο. Το οποίο το λέω για ΚΑΛΟ!!!
εκει που διαφωνουμε ειναι οτι δεν κανει regen. Κανει regen. Αυτο που ειναι μειωμενο ειναι η επιβραδυνση. Το εξηγησα οσο μπορουσα, αλλα βαριεμαι να ψαξω για τους τυπους της φυσικης που συνδεουν ισχυ, ταχυτητα, μαζα, δυναμη, επιταχυνση-επιβραδυνση. Αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι αν η ισχυς (το regen δηλαδη) ειναι σταθερο, σε υψηλοτερες ταχυτητες, θα προκαλει μικροτερη αρνητικη επιταχυνση (=επιβραδυνση) απο οτι σε χαμηλοτερες.
Σιγουρα παντως δεν το κανει με τον τροπο που λες "να πεταξει ξαφνικα τον κωλο". Αλλο αυτο ομως και αλλο δεν κανει καθολου και πρεπει να πατησεις φρενο, διοτι διαφορετικα δεν σταματαει το οχημα ποτε.
To γραφημα που εβαλες ειναι για το 4κινητο, ε αυτο δυσκολα θα πεταξει κωλο.
Το πισωκινητο εχει το προβλημα αυτο.
δεν με ενδιαφερουν οι κωλοι
Σου έκανα αναφορά.
Ψέματα
-
Λέω τι θα έπρεπε να συμβαίνει σε μια ευνομούμενη και πολιτισμένη κοινωνία. Πέρασε το όριο ταχύτητας κατά 50%? Μπαμ και κάτω και πάμε στον επόμενο!
-
Λέω τι θα έπρεπε να συμβαίνει σε μια ευνομούμενη και πολιτισμένη κοινωνία. Πέρασε το όριο ταχύτητας κατά 50%? Μπαμ και κάτω και πάμε στον επόμενο!
Αυτό ΔΕΝ είναι ευνομούμενη πολιτεία!!!
-
@a-d-p said in Οδήγησα....:
@wantone said in Οδήγησα....:
@dettol Έχεις αφήσει ποτέ γκάζι στα 170 εσύ προσωπικά και ένιωσεις regen? Δεν λέω ότι δεν κάνει, έστω και ελάχιστο. Λέω ότι δεν κάνει αρκετό ώστε να σου πετάξει ξαφνικά τον κώλο πάνω σε μια παρατεταμένη (φρενάρισμα, μεταφορά βάρους μπροστά κλπ). Εγώ πάντως πριν λίγες ώρες χρειάστηκε να φρενάρω γιατί δεν έκοβε το αυτοκίνητο και ένιωθα (δεν είχα προφανώς OBS meter) ακριβώς όπως σε ένα θερμικό με νεκρά στο κιβώτιο. Το οποίο το λέω για ΚΑΛΟ!!!
εκει που διαφωνουμε ειναι οτι δεν κανει regen. Κανει regen. Αυτο που ειναι μειωμενο ειναι η επιβραδυνση. Το εξηγησα οσο μπορουσα, αλλα βαριεμαι να ψαξω για τους τυπους της φυσικης που συνδεουν ισχυ, ταχυτητα, μαζα, δυναμη, επιταχυνση-επιβραδυνση. Αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι αν η ισχυς (το regen δηλαδη) ειναι σταθερο, σε υψηλοτερες ταχυτητες, θα προκαλει μικροτερη αρνητικη επιταχυνση (=επιβραδυνση) απο οτι σε χαμηλοτερες.
Σιγουρα παντως δεν το κανει με τον τροπο που λες "να πεταξει ξαφνικα τον κωλο". Αλλο αυτο ομως και αλλο δεν κανει καθολου και πρεπει να πατησεις φρενο, διοτι διαφορετικα δεν σταματαει το οχημα ποτε.
To γραφημα που εβαλες ειναι για το 4κινητο, ε αυτο δυσκολα θα πεταξει κωλο.
Το πισωκινητο εχει το προβλημα αυτο.
δεν με ενδιαφερουν οι κωλοι
Σου έκανα αναφορά.
Ψέματα
ΑΧΑ! Ώστε βλέπετε τις αναφορές οι συντονιστές. Σας τσάκωσα. Καλά τα έλεγα πριν κάτι μήνες σε κάτι καυγάδες. Τεσπα, περασμένα ξεχασμένα, ειλικρινά ούτε θυμάμαι για ποιο πράγμα μαλωνα.
-
Αυτό ΔΕΝ είναι ευνομούμε πολιτεία!!!
Φυσικά και ειναι! Είσαι παράνομος? απο εδώ παν και οι άλλοι!
-
Λίγο να ισιώσουμε..έχει ξεφύγει το θέμα σε πολλά επίπεδα. Πλέον φοβάσαι ακόμα και τα γυμνασιόπαιδα. Άσχετο αυτό αλλά αληθές.
Προφανώς πιστεύω και σε μέτρα που σταματούν την γέννηση μιας τέτοια συνεοριφορας, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να φανεί ότι οι μαγκιές πληρώνονται.
-
Αυτό ΔΕΝ είναι ευνομούμε πολιτεία!!!
Φυσικά και ειναι! Είσαι παράνομος? απο εδώ παν και οι άλλοι!
Τι λες ρε Φάνη; Σε ποια χώρα υπάρχει ΑΜΕΣΗ θανατική ποινή για speeding? Σοβαρέψου πια...
-
Μπες σε ένα ηλεκτρικό 300 ίππων και σε ένα θερμικό 300 ίοπων. Οδήγησέ τα με τέρμα γκάζι μέχρι την τελική και πες μου μετά πιο σε εντυπωσίασε περισσότερο. Άσε που ηλεκτρικό 300 ίππων με τελική 250+ δεν υπάρχει...
Εμένα το ηλεκτρικό πάντως, ξεκάθαρα!
Μεχρ ποσα πηγες δηλαδη και εντυπωσιαστηκες? 100? 120?
-
Καλά ναι δεν είπαμε για θανατικες ποινές αλλά για φυλάκιση.
Με το σκεπτικό του Φάνη δεν θα μείνει κανένας στηβ Ελλάδα. Ολοι παράνομοι είναι.
-
Με το σκεπτικό του Φάνη δεν θα μείνει κανένας στηβ Ελλάδα. Ολοι παράνομοι είναι.
Μωρέ ο Φάνης είναι φίλος και υπερβάλει καμιά φορά, αλλά όλα καλά.. Απλά τώρα το παράκανε... Να περιπολούν Apache και να ρίχνουν πυραύλους σε όποιον τρέχει.
-
Πάντως όντως πρέπει λιγάκι να σοβαρεψουν οι οδηγοί.
Γενικά τα αυτοκίνητα έγιναν πολλά. Δεν χωράνε
-
Μωρέ ο Φάνης είναι φίλος και υπερβάλει καμιά φορά, αλλά όλα καλά.. Απλά τώρα το παράκανε... Να περιπολούν Apache και να ρίχνουν πυραύλους σε όποιον τρέχει.
Μονο σε οποιον εχει Ιταλικο ή Γαλλικο αμαξι
Τα Γερμανικα επιτρεπονται -
Και σε όποιον δεν ανάβει φλας.
-
@alexandros-k said in Οδήγησα....:
Μονο σε οποιον εχει Ιταλικο ή Γαλλικο
Είσαι εσύ ένας... Χαχαχα!!!
Θα σε καβατζώσω με ρώσικα αντιεροπορικά Tor-M1. Θα ρίχνουμε τα Apache του Φάνη!
Οδήγησα....