-
@wantone said in AUDI FORUM:
@andya3 said in AUDI FORUM:
Μην ασχολείσαι καθόλου με τους πωλητές. Να μη σου πω και με την αντιπροσωπεία. Αυτοί μόνο πωλήσεις κάνουν, τεχνικά είναι άσχετοι. Επικεντρώσου στο αυτοκίνητο.
Η κατοχή και καθημερινή οδήγηση ενός Audi είναι καταπληκτική εμπειρία σε σχέση με ένα mainstream αυτοκίνητο. Ακόμα και το Α3 μου που είναι από τα ταπεινά μοντέλα της Audi και τα έχει τα χρόνια του, είναι απολαυστικό σαν την 1η μέρα. Δεν τρίζει τίποτα, ποιότητα κύλισης καταπληκτική, οδική συμπεριφορά υποδειγματική, πάω ταξίδι και βγαίνω ξεκούραστος και ατσαλάκωτος.
Δυσκολεύομαι να οδηγήσω άλλο αντίστοιχο αυτοκίνητο, όλο κάτι μου ξυνίζει και μου κακοφαίνεται. Και μάλιστα την ίδια άποψη έχει και η οικογένεια που δεν έχουν ιδέα από αυτοκίνητα, γιατί για μένα μπορείς να πεις ότι για συναισθηματικούς λόγους είμαι και υποκειμενικός.Φαντάσου τώρα το Α4 και το Q3 που είναι μια κατηγορία πάνω. Αν μπορείς να το υποστηρίξεις οικονομικά το αυτοκίνητο, θα σου το σύστηνα ανεπιφύλακτα, όποιο και αν διαλέξεις από τα δύο.
Φιλος ορκιζεται οτι τα Audi ειναι rebadged VWs. Και εχει οδηγησει πολλα αυτοκινητα αφου ειναι δημοσιογραφος ειδικου τυπου. Ορκιζεται οτι ποιοτηκα Audi & VW ειναι τα ιδια.
κατα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ναι αλλά εντάξει μέχρι ενα 90-95%
Αξιζουν την τιμή διαφοράς για αυτό το 5-10% διαφορά
Για καθέναν είναι διαφορετική η γνώμη. Για μένα είναι όχι. Για άλλους είναι ναι
Εμφανισιακά και μόνο, πάντως σιγουρα βρίσκω πιο ενδιαφέροντα τα audi από τα vw
-
Εντάξει παιδιά, μην πάρετε audi οι διαφωνούντες. Αφήστε να πάρουμε οι υπόλοιποι, μη γεμίσει κι ο τόπος μ' αυτά τα υπερεκτιμημένα ακριβά vw...
-
@babisstinson να κοιτάξεις και σε άλλες αντιπροσωπείες ακόμα και στην επαρχία. Γνωστός μου στον Γκρατσία πήρε 700 ευρώ έκπτωση και δώρο αισθητήρες σε A3 πριν ένα χρόνο.
Γενικά η audi όπως και η vw δεν κάνει εκπτώσεις εκτός αν το ψάξεις αρκετά.
-
Εντάξει παιδιά, μην πάρετε audi οι διαφωνούντες. Αφήστε να πάρουμε οι υπόλοιποι, μη γεμίσει κι ο τόπος μ' αυτά τα υπερεκτιμημένα ακριβά vw...
εχει γεμίσει ο τόπος έτσι και αλλιώς γιατί πολύ απλά έχει κύρος και πουλ μουρ το audi και ο έλληνας ψωφάει γιαυτά.
δεν τον ενδιαφέρει αν κατα 90% ή 95% είναι VW.
Audi λέει, ακριβό είναι , ο γείτονας και το γκομενάκι θα ψαρώσει, αυτό έχει σημασία.
-
Αν θέλεις τετρακίνηση τρία διαφορικά, station, 200+ άλογα κλπ ναι παίρνεις Audi, αλλιώς παίρνεις κάνα toyotaki και μετράς τις βενζίνες και ακούς αυτούς που είχαν starlet. Τα έχουμε ξαναπεί περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Υπάρχει κόσμος που φτάνει στα κάγκελα για ένα αμάξι, άλλοι που δεν τους νοιάζει, άλλοι που τους νοιαζουν τα κορίτσια, άλλοι που τους γράφουν όλους κλπ.
-
@green-power said in AUDI FORUM:
@babisstinson να κοιτάξεις και σε άλλες αντιπροσωπείες ακόμα και στην επαρχία. Γνωστός μου στον Γκρατσία πήρε 700 ευρώ έκπτωση και δώρο αισθητήρες σε A3 πριν ένα χρόνο.
Γενικά η audi όπως και η vw δεν κάνει εκπτώσεις εκτός αν το ψάξεις αρκετά.
Ευχαριστώ για την πρόταση, το έχω υπόψιν να πάω και στις άλλες αντιπροσωπείες, για καλύτερη εξυπηρέτηση και test drive.
Θα πάω μια βόλτα και από την Cupra πάλι για το Formentor πάντως..Μου κάνει εντύπωση πάντως που δεν υπάρχει Α4. Απίστευτο.
-
@babisstinson said in AUDI FORUM:
Μου κάνει εντύπωση πάντως που δεν υπάρχει Α4. Απίστευτο.
Γιατί σου κάνει εντύπωση; Είναι και ακριβό αυτοκίνητο και ΚΥΡΙΩΣ αντιεμπορικό, λόγω της κυρίαρχης μόδας των SUV.
-
@harisma23 said in AUDI FORUM:
Μου κάνει εντύπωση πάντως που δεν υπάρχει Α4. Απίστευτο.
Γιατί στου κάνει εντύπωση; Είναι και ακριβό αυτοκίνητο και ΚΥΡΙΩΣ αντιεμπορικό, λόγω της κυρίαρχης μόδας των SUV.
ΟΚ να μην πουλάει. Δεν μπορεί όμως να μην έχεις το σήμα κατατεθέν οικογενειακό σου στην αντιπροσωπεία να το δείχνεις. Είναι σαν να πας σε αντιπροσωπεία BMW και να σου πουν δεν έχουμε 3αρα να σας δείξουμε. Και εκεί πουλάνε σωρηδόν X1/X3/X4/X5 αλλά έχει και 1 και 3 και 5 και 7.
-
ΟΚ να μην πουλάει. Δεν μπορεί όμως να μην έχεις το σήμα κατατεθέν οικογενειακό σου στην αντιπροσωπεία να το δείχνεις. Είναι σαν να πας σε αντιπροσωπεία BMW και να σου πουν δεν έχουμε 3αρα να σας δείξουμε. Και εκεί πουλάνε σωρηδόν X1/X3/X4/X5 αλλά έχει και 1 και 3 και 5 και 7.
210 3άρες το 2021 έναντι 40 Α4. Τα ίδια και για το 2022...το Α4 απλά υπάρχει, η 3αρα κάτι πουλάει. Επίσης άλλο BMW Hellas (θυγατρική) και άλλο Kosmocar (μπακάλικο).
-
Αν είναι σωστά αυτά που είδα , το A4 βγαίνει πια μόνο με δίλιτρο κινητήρα; Αν ναι λογικό να μην πουλά τίποτα σχεδόν.
-
@super-t said in AUDI FORUM:
Αν είναι σωστά αυτά που είδα , το A4 βγαίνει πια μόνο με δίλιτρο κινητήρα; Αν ναι λογικό να μην πουλά τίποτα σχεδόν.
Ναι σωστά είδες, μόνο δίλιτρο πλέον.
-
@fanis75 said in AUDI FORUM:
210 3άρες το 2021 έναντι 40 Α4. Τα ίδια και για το 2022...το Α4 απλά υπάρχει, η 3αρα κάτι πουλάει. Επίσης άλλο BMW Hellas (θυγατρική) και άλλο Kosmocar (μπακάλικο).
Η 3αρα πουλάει ακόμα επειδή έχει υβριδικό με ότι αυτό συνεπάγεται για φόρους, εταιρικούς στόλους κτλ. Το 90% του μοντέλου είναι 330e. To A4 το χουν αφήσει με θερμικούς και δεν τραβάει.
-
@cirus said in AUDI FORUM:
εχει γεμίσει ο τόπος έτσι και αλλιώς γιατί πολύ απλά έχει κύρος και πουλ μουρ το audi και ο έλληνας ψωφάει γιαυτά.
Audi λέει, ακριβό είναι , ο γείτονας και το γκομενάκι θα ψαρώσει, αυτό έχει σημασία.
Σίγουρα υπάρχουν κι αυτοί που παίρνουν Audi για πουλ μουρ. Δικαίωμά τους, μήπως μας ζήτησαν δανεικά?
Πρέπει να το ζήσεις ένα αυτοκίνητο για να σχηματίσεις ολοκληρωμένη άποψη. Γι΄ αυτό είναι σημαντικό οι ιδιοκτήτες να γράφουν τις εμπειρίες τους και γι' αυτό κυρίως γράφτηκα στο forum, βαρέθηκα να διαβάζω τα reviews των περιοδικών που είναι απλή παράθεση στοιχείων και διαφήμιση.
Εγώ λοιπόν που έχω ζήσει σε βάθος χρόνου τη σύγκριση π.χ. A3-Golf λέω πολύ απλά...
Ότι πληρώνεις παίρνεις. Και αν πληρώσεις παραπάνω κερδίζεις και σε σχεδίαση και σε ποιότητα κατασκευής και σε συναρμογή και σε όλα. Το πόσο παραπάνω κάποιος είναι διατεθειμένος να πληρώσει δικό του θέμα, ας αξιολογήσει μόνος του.... -
@cirus said in AUDI FORUM:
Σίγουρα υπάρχουν κι αυτοί που παίρνουν Audi για πουλ μουρ. Δικαίωμά τους, μήπως μας ζήτησαν δανεικά?
Πρέπει να το ζήσεις ένα αυτοκίνητο για να σχηματίσεις ολοκληρωμένη άποψη. Γι΄ αυτό είναι σημαντικό οι ιδιοκτήτες να γράφουν τις εμπειρίες τους και γι' αυτό κυρίως γράφτηκα στο forum, βαρέθηκα να διαβάζω τα reviews των περιοδικών που είναι απλή παράθεση στοιχείων και διαφήμιση.
Εγώ λοιπόν που έχω ζήσει σε βάθος χρόνου τη σύγκριση π.χ. A3-Golf λέω πολύ απλά...
Ότι πληρώνεις παίρνεις. Και αν πληρώσεις παραπάνω κερδίζεις και σε σχεδίαση και σε ποιότητα κατασκευής και σε συναρμογή και σε όλα. Το πόσο παραπάνω κάποιος είναι διατεθειμένος να πληρώσει δικό του θέμα, ας αξιολογήσει μόνος του....δικαίωμα του καθενός δεν διαφωνώ
καλά κάνεις και λες την άποψη σου και γω λέω την δική μου που είναι διαφορετική.
σε σχεδίαση κερδίζεις συμφωνώ, είναι και εύκολο, και ενα μπαμπουινο να βάλεις να σχεδιάσει αμάξι πιο όμορφα σχεδια θα βγάλει από τους σχεδιαστές της VW. σε ποιότητα ίδια πράγματα αν εξαιρέσεις μικροδιαφορές που υπάρχουν για μένα. συναρμογή έτσι και αλιώς και τα VW πολύ καλή έχουν, δεν βρίσκω πάλι καμία σπουδαία διαφορά μην πω και καμία απολύτως.
Αν κάποιος είναι διατεθιμένος να πληρώσει για καλύτερη σχεδίαση και πουλ μουρ (για σχεδον το ίδιο αυτοκίνητο με vw) ας το πάρει, γιατί όχι. καλά αυτοκίνητα είναι. εγώ πάντως με τα ιδια ή παρόμοια χρήματα για πουλ μουρ θα προτιμούσα κάτι από βαβαυρία μεριά ή μερσεντε που τα θεωρώ ανώτερα απο τα VWdi. Αλλα γενικά προτιμώ τα μη πρεμιουμια και να έχουν καλά οδηγικά χαρακτηριστικά και εμφάνιση. Τα πλαστικα και τα ψιψιψώνια με ενδιαφέρουν ως ενα μικρό βαθμό αλλά μπορώ και χωρίς πολλά από δαυτα.
μονο στο πάλιό A4 all road quatro θα έκανα μια εξαίρεση και θα έπαιρνα audi.
-
Τι άμαξαρα αυτό, το είδα πάλι σήμερα μπροστα μου μετα απο πολυ καιρο, τούμπανο!
-
@fanis75 περί μπακάλικου...
Πριν μερικά χρόνια αγοράσαμε ένα ford από μεγάλη αντιπροσωπεία.
Την ημέρα της παραλαβής ο πωλητής έλειπε με άδεια. Μας οδήγησαν σε κάτι υπόγεια και μας το άφησαν σε ανηφόρα να το βγάλουμε έξω με εντελώς άδειο το ρεζερβουάρ. Όταν αργότερα το πουλήσαμε μας έκαναν χαμηλότερη προσφορά κατά 1.500 ευρώ από την αντίστοιχη της vw και ούτε καν μπήκαν στο κόπο να τη ματσάρουν. Ας μην μιλήσω καλύτερα για την ευγένεια του διευθυντή τους.
Στη δε vw ο πωλητής ήταν εκεί την μέρα της παραλαβής μας έδωσε το κλειδί σε κουτί με δώρο μπρελόκ, το we connect go και το αυτοκίνητο το παραλάβαμε με 30 ευρώ βενζίνη από ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην έκθεση της αντιπροσωπείας. Και λόγω κορωνοϊού μας ενημέρωσαν για προωθητική που έτρεχε και πήραμε μεγαλύτερη έκπτωση ενώ θα μπορούσαν να μην την αναφέρουν καθόλου.
Ναι τελικά πολύ μπακάλικο η kosmocar και οι αντιπροσωπείες της...
-
Όλα τα εξουσιοδοτημένα audi και vw είναι πολύ καλές αντιπροσωπείες. Ακολουθούν συγκεκριμένες διαδικασίες iso και ελέγχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα από Γερμανία με αυτοψίες.
Το πρόβλημά τους είναι ότι αδυνατούν να υποστηρίξουν τεχνικά τα αυτοκίνητα που πουλάνε. Μετά λόγου γνώσεως και μετά από πολλά χρόνια τριβής με διάφορα εξουσιοδοτημένα, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι άσχετοι...
-
@andya3 συμφωνώ. Άλλο η πώληση και άλλο η τεχνική συντήρηση. Νομίζω σε vag μόνο ο καψιώχας τα πάει καλά είχε βραβευτεί κιόλας παλιότερα από τη μητρική VW στη Γερμανία αλλά δεν ξέρω αν είναι ακόμα στο ίδιο.
Σε αυτό το θέμα σχεδόν όλες οι αντιπροσωπείες ανεξαρτήτως μάρκας σε βλέπουν σαν κουμπαρά χωρίς να έχουν απαραίτητα γνώση του αντικειμένου. Και κάτι πολύ σημαντικό. Σε εξειδικευμένα γνωρίζεις τον μηχανικό και συζητάς άμεσα μαζί του κάτι που δεν ισχύει στις αντιπροσωπείες που σου χρεώνουν ένα σκασμό λεφτά μόνο για εργατικά χωρίς η δουλειά να είναι ανάλογη.
Όσο τρέχει η εγγύηση αντιπροσωπεία. Μετά τη λήξη σε πολύ καλό εξειδικευμένο και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
-
Μια ερώτηση:
Όλοι εσείς που κατακεραυνώνετε την Audi επειδή πουλάει "ίδια" αυτοκίνητα με τη VW σε ακριβότερες τιμές, δεν έχετε αγοράσει ποτέ ένα επώνυμο τζιν των 150 Ευρώ αντί για το ανώνυμο, φθηνό των 20; Ένα ρολόι των 300 Ευρώ αντί για το φθηνό πλην όμως τίμιο Casio των 50;
Κι εδώ μιλάμε για πολύ μεγαλύτερες ποσοστιαία διαφορές από το 10-20% της επαύξησης από VW σε Audi...Τα γούστα (και η ποιότητα) πληρώνονται...
-
@harisma23 said in AUDI FORUM:
Μια ερώτηση:
Όλοι εσείς που κατακεραυνώνετε την Audi επειδή πουλάει "ίδια" αυτοκίνητα με τη VW σε ακριβότερες τιμές, δεν έχετε αγοράσει ποτέ ένα επώνυμο τζιν των 150 Ευρώ αντί για το ανώνυμο, φθηνό των 20; Ένα ρολόι των 300 Ευρώ αντί για το φθηνό πλην όμως τίμιο Casio
Τα γούστα (και η ποιότητα) πληρώνονται...Τρίπλα αλλά δεν θα την γλυτώσεις, γιατί ρίχνεις παραπετάσματα καπνού για την αγαπημένη σου!!! Είναι τελειώς διαφορετικό να πληρώνεις για κάτι ουσιαστικό (άσχετα εαν δεν έχει σημασία για εσένα) και τελείως διαφορετικό να πληρώνεις το ίδο προϊόν πιο ακριβά λόγω ονόματος. Να στο πω με παράδειγμα:
Ρολόγια, να πάρουμε τον Όμιλο Swatch. Έχει swatch με €200 και Omega με €5.000. Αλλά δεν είναι το ίδιο προϊόν, έχουν τελείως διαφορετικό μηχανισμό, κάσα, μπρασελέ, κούμπωμα κλπ. Ο ένας μηχανισμός είναι των €10 από εργοστάσιο παραγωγής και ο άλλος χειροποίητος με εκατοντάδες κινούμενα μέρη (υπάρχει ειδική σχολή μόνο και μόνο για να μπορείς να τον κάνεις service).
Το ερώτημα εαν αξίζει €5.000 για να λές την ώρα είναι άλλο πράγμα. Όμως το προϊόν είναι τελείως διαφορετικό από το ρολόι των €200. Εαν το Omega ήταν ίδιο με το swatch, ναι θα τους έκραζα, όμως δεν είναι. Ενώ για τα Αουδι μιλάμε για ένα VW με άλλο σήμα.
AUDI FORUM