-
@wantone said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Aν αντι να γραφετε ασχετα ξοδευατε αυτον τον χρονο στο να βελτιωθειτε και να βρειτε καμμια καλυτερη δουλεια κατι θα καταφερνατε.
Mα απ την καλυτερη δουλεια γραφουμε γιατι εχουμε χρονο
-
Οτσο γράψε λίγο τι γίνεται στις χώρες που δεν έχουν στεγαστικό πρόβλημα, στο κατάλληλο νήμα. Το ανέφερες και έχω απορία.
-
@otso said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Εμένα πάντως ήταν δύσκολα τα θέματα όταν έδωσα.
Έπρεπε να ξεχωρίσω τα λατάκια από τις κλάπες και τους μπαμπάδες από τα τζινετια .
williamg
14 days ago
Ξέρει κανείς αναλογίες για χαρμάνιαπλής (όχι πατητής) αυτοεπιπεδούμενης τσιμεντοκονίας ;
λάσπης χτισίματος ;williamg
14 days ago
@williamg said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:Ξέρει κανείς αναλογίες για χαρμάνι
απλής (όχι πατητής) αυτοεπιπεδούμενης τσιμεντοκονίας ;
λάσπης χτισίματος ;
Αφού δε μ λέτε εσείς μ τα πε ο σύντεκνος https://youtu.be/7JuJl4v1J1I?si=ggozffv93g6by2YcΣιγα βασιλακη (καιλα) μην δουλεψες οικοδομη με μαντηλι κομπο στο κεφαλι η εφημεριδα καραβακι και εξινες τα λατακια κι εβγαζες τις προκες απο πιτσιρικας . Αν θυμαμαι καλα πατερας οικοδομος που επαιρνε απο μικρο τον γιο του στην δουλεια κι ειχε καυμο να τον δει μηχανικο να πηγαινει οικοδομη με κουστουμι και τα σχεδια και σιτροεν βατραχο.
Ουτε αναλογιες για χαρμανι δεν εδωσες που ξερει ο καθε μεροκαματιαρης του δημοτικου .
Τι σας μαθαινουν στις αξιοσεβαστες σχολες ;Μας μαθαίνουν να τα παίρνουμε έτοιμα σε σακκιά για να είναι πιστοποιημένα...
Αμ πως...
Και αν λες για μένα πατέρα οικοδόμο, όχι.
Γιατρός χειρουργός ήταν.
Αλλά δεν μπορώ τα αίματα και την μυρωδιά των νοσοκομείων, έστω και αν τα έζησα από μικρός...
-
Σε έπαιρνε και εσένα μαζί του από μικρό για να μαθαίνεις την δουλειά;;;;
-
Έπρεπε να ξεχωρίσω τα λατάκια από τις κλάπες και τους μπαμπάδες από τα τζινετια .
williamg
14 days ago
Ξέρει κανείς αναλογίες για χαρμάνιαπλής (όχι πατητής) αυτοεπιπεδούμενης τσιμεντοκονίας ;
14 days ago
λάσπης χτισίματος ;
Αφού δε μ λέτε εσείς μ τα πε ο σύντεκνος https://youtu.be/7JuJl4v1J1I?si=ggozffv93g6by2YcΣιγα βασιλακη (καιλα) μην δουλεψες οικοδομη με μαντηλι κομπο στο κεφαλι η εφημεριδα καραβακι και εξινες τα λατακια κι εβγαζες τις προκες απο πιτσιρικας . Αν θυμαμαι καλα πατερας οικοδομος που επαιρνε απο μικρο τον γιο του στην δουλεια κι ειχε καυμο να τον δει μηχανικο να πηγαινει οικοδομη με κουστουμι και τα σχεδια και σιτροεν βατραχο.
Ουτε αναλογιες για χαρμανι δεν εδωσες που ξερει ο καθε μεροκαματιαρης του δημοτικου .
Τι σας μαθαινουν στις αξιοσεβαστες σχολες ;Μην πλακώνεστε μωρέ. Λες και δεν έχετε real life σπασαρχίδες ο καθένας στην ζωή του/δουλειά του για να πλακωθεί. Τεσπα. Αν παλι την βρίσκετε έτσι δώστε του να καταλάβει.
Παρεπιμπτώντως. Τις αναλογίες τις λέει το σακί του τσιμέντου απέξω. Δεν είναι και κάνα μυστικό. Αν πάλι κάποιος τα ψάχνει θα βρει πιό πολύ υλικό στα αγγλικά. Η τσιμεντοκονία λέγεται screed (μου πήρε 2 μέρες να το βρω οπότε το βάζω να σώσω λίγο χρόνο απ τον επόμενο).
Και ναι. Την ρίχνω. Βγαίνει καλή; Όχι. Ούτε και επίπεδη. Με νοιάζει; Ρε δε πα να γαμ που θα κάτσω να σκάσω. Όσο για να μου δώσει ένα επίπεδο όπως όπως να πέσει το πλακάκι το καταφέρνω.
-
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Το θέμα δεν είναι η βαθμολογία της κάθε σχολής και τα προσωπικά επιτεύγματα, αυτά αφορούν τον καθένα μας ξεχωριστά και τους οικείους μας, το θέμα είναι η υποκρισία.
Σε αντίθεση με εσένα, έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση για τους οικονομολόγους όπως έχω και τα περισσότερα επαγγελματίες.
Είναι ντροπή να επικαλείσαι τις μαθησιακές σου δυσκολίες για να δικαιολογηθείς για ακόμη μια φορά, ξέρεις πόσος κόσμος έδωσε πανελλήνιες ανεβάζοντας το δικό του Σταύρο;
Ποιος ήταν ο Σταύρος ;
Ένας κομμουνιστής !
-
Μην πλακώνεστε μωρέ. Λες και δεν έχετε real life σπασαρχίδες ο καθένας στην ζωή του/δουλειά του για να πλακωθεί. Τεσπα. Αν παλι την βρίσκετε έτσι δώστε του να καταλάβει.
Εμείς είμαστε οι σπασαρ@@ς των άλλων στην ζωή τους. Εδώ είναι η φωλιά μας.
-
@realzeus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Δία το αμάξι το κινητό η κάρτα δεν είναι μισθός ;
Τα θέλεις και τα λες ;Εκτός από κάτι στελεχάρες, συνήθως αυτοκίνητο δίνεται μόνον σε όσους το χρειάζονται για την δουλειά τους (π.χ. πωλητές). Δεν είναι παροχή, είναι εργαλείο δουλειάς. Εσύ δεν ξέρω αν θες και τα λες.
τα τελευταια χρονια το δινουν σε ολους σαν παροχη εναντι μισθου. τα τελευταια 10 χρονια αυτο.
To οποίο βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο συμφέρει τον υπάλληλο. Δηλαδή πρακτικά με το μισθό που του κόβει μισθώνει ένα όχημα και του το παρέχει άρα ο υπάλληλος πληρώνει με το έτσι θέλω ένα όχημα που στην τελική δε θα του μείνει.
-
Και για το οποίο δεν πληρώνει συντήρηση. Δεν είναι και λίγο αυτό!
-
@panos2171 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@realzeus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Δία το αμάξι το κινητό η κάρτα δεν είναι μισθός ;
Τα θέλεις και τα λες ;Εκτός από κάτι στελεχάρες, συνήθως αυτοκίνητο δίνεται μόνον σε όσους το χρειάζονται για την δουλειά τους (π.χ. πωλητές). Δεν είναι παροχή, είναι εργαλείο δουλειάς. Εσύ δεν ξέρω αν θες και τα λες.
τα τελευταια χρονια το δινουν σε ολους σαν παροχη εναντι μισθου. τα τελευταια 10 χρονια αυτο.
To οποίο βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο συμφέρει τον υπάλληλο. Δηλαδή πρακτικά με το μισθό που του κόβει μισθώνει ένα όχημα και του το παρέχει άρα ο υπάλληλος πληρώνει με το έτσι θέλω ένα όχημα που στην τελική δε θα του μείνει.
τον συμφερει γιατι αν του τα εδιναν μετρητα θα ηταν λιγοτερα απο τα μισα.
-
Εχεις ανα 4-5 χρονια καινουριο αυτοκινητο, δεν πληρωνεις ασφαλεια, συντηρηση, τελη κυκλοφοριας (αν εχει) σε χοντρη ζημια μηχανικη ή φανοποιιας εχεις αντικατασταση αυτοκινητου, δεν δεσμευεις δικα σου χρηματα για την αγορα, δεν εχεις πτωση αξιας αυτοκινητου. Νομιζω οτι τελικα συμφερει.
-
@panos2171 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Συμφέρει πάρα πολύ και τους δυο. Η εταιρία πληρώνει π.χ. €300/μήνα αντί για €500-600 που θα πλήρωνε εαν ήταν μισθός. Και ο υπάλληλος λαμβάνει αξία €300 ενώ εαν ήταν στα μικτά του αυτά θα κατέληγαν κάπου €150-200 στην τσέπη του. Επιπροσθέτως, γλυτώνει ένα αρκετά σοβαρό ποσό τον χρόνο από ασφάλεια, σέρβις, λάστιχα και απαξίωση. Συμφέρει από κάθε περίπτωση, όπως και να το δούμε!
-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ναι αλλά εγώ καθόμουν στο τηλεφωνικό κέντρο μπροστά.
Ηταν αυτό που έβαζες βύσματα σε τρύπες...
Αυτά μου άρεσαν τότε όχι τα νυστέρια...
-
@williamg said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
williamg
14 days ago
14 days ago
λάσπης χτισίματος ;
Τι σας μαθαινουν στις αξιοσεβαστες σχολες ;Μην πλακώνεστε μωρέ. Λες και δεν έχετε real life σπασαρχίδες ο καθένας στην ζωή του/δουλειά του για να πλακωθεί. Τεσπα. Αν παλι την βρίσκετε έτσι δώστε του να καταλάβει.
Παρεπιμπτώντως. Τις αναλογίες τις λέει το σακί του τσιμέντου απέξω. Δεν είναι και κάνα μυστικό. Αν πάλι κάποιος τα ψάχνει θα βρει πιό πολύ υλικό στα αγγλικά. Η τσιμεντοκονία λέγεται screed (μου πήρε 2 μέρες να το βρω οπότε το βάζω να σώσω λίγο χρόνο απ τον επόμενο).
Και ναι. Την ρίχνω. Βγαίνει καλή; Όχι. Ούτε και επίπεδη. Με νοιάζει; Ρε δε πα να γαμ που θα κάτσω να σκάσω. Όσο για να μου δώσει ένα επίπεδο όπως όπως να πέσει το πλακάκι το καταφέρνω.
Κοίταξε αυτό που είχε σημασία παλιά σε σοβάδες και κονιάματα, ήταν η ποσότητα του τσιμέντου, γιατί αν είχες δώσει την δουλειά με τα υλικά, προσπαθούσαν να μαστόρια να το γλυτώνουν.
Αμμοι και γαρμπίλια ήταν φτηνά. Τότε τώρα έχουν ξεφύγει και αυτά.
-
Δε μου λέτε, το ενεργειακό πιστοποιητικό του 2014 δεν ισχύει για ανανέωση ενοικιαστηριου φέτος;
Τι χρειάζεται; και πόσα; -
Κανονικά έπρεπε να πάει στο θρέντ με τα ανέκδοτα
https://thesavvycouple.com/low-stress-jobs/ -
@piliourits said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Δε μου λέτε, το ενεργειακό πιστοποιητικό του 2014 δεν ισχύει για ανανέωση ενοικιαστηριου φέτος;
Τι χρειάζεται; και πόσα;Αν και δεν είμαι ενεργειακός επιθεωρητής νομίζω ότι ισχύει για 10 χρόνια.
-
https://thesavvycouple.com/low-stress-jobs/30000 η κομμώτρια στο Αμέρικα λέει...
Δεν έρχονται εδώ να δουν να μάθουν...
-
https://thesavvycouple.com/low-stress-jobs/30000 η κομμώτρια στο Αμέρικα λέει...
Δεν έρχονται εδώ να δουν να μάθουν...
Μετανιώνω πλέον καθημερινά που έφαγα τόσα χρονια να σπουδάσω. Δεν το λέω για να ψέξω τις κομμωτριες κλπ. Καλά κάνουν και βγάζουν ενα σκασμό λεφτά. Κάνουν κάτι χρήσιμο αλλιώς δεν θα πληρώνονταν. Το προβλημα ειναι με τις δικές μου επιλογές. Πιο σωστά τις επιλογές του 20χρονου εαυτού μου που δεν ήξερε που παν τα 4 αλλα αποφάσισε για μια ζωη.
-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ναι αλλά εγώ καθόμουν στο τηλεφωνικό κέντρο μπροστά.
Ηταν αυτό που έβαζες βύσματα σε τρύπες...
Αυτά μου άρεσαν τότε όχι τα νυστέρια...
Απο μικρός έψαχνες βύσματα. Γεννημένος εργολάβος, δεν περιγράφω άλλο.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....