-
@civil357 said in TOYOTA FORUM:
Διάβαζα για πλήρη μεταστροφή από τα γνωστά της μάρκας στο θέμα οδική συμπεριφορά.
Ισχύει!! Η Κορόλα που έχω, δεν έχει καμια σχέση οδηγικά με τα Αουρις που είχαμε εταιρικά. Η διαφορά ειναι χαοτική. Η Κορόλα είναι από τα καλύτερα στημένα HB, για εμένα πίσω μόνο από το Φόκους - και τα παλιά Κορόλα/Άουρις ήταν με διαφορά τα χειρότερα στημένα HB. Μόνο εαν τα οδηγήσεις back to back θα καταλάβεις την χαοτική διαφορά! Όπως χαρακτηριστικά είπα όταν οδήγησα το C-HR 1η φορά: "ρε συ αυτό στρίβει, δεν είναι Τογιότα, κάτι άλλο ειναι".
Επίσης, η ΚΚ ειναι το SUV με την καλύτερη ανάρτηση στην κατηγορία της, μόνο το Κούγκα την φτάνει. Μιλάμε για τεράστια στροφή σε σχέση με το παρελθόν.
ΥΓ: Και τα λέω εγώ που έβλεπα Τογιότα και έβγαζα σπυριά, ούτε να τα φτύσω.
-
Επίσης ένα περίεργο , με a/c σταματημένος σε φανάρι έδειχνε στιγμιαίες 8λ/100 , μετά έστρωνε ( δε μηδένιζε , ούτε έπεφτε κάτω από 5 π.χ.) , είναι κόλπο της τογιότα; προβλέπει το μετά; είναι λάθος του υπολογιστή; Το κάνουν και τα άλλα; Εντύπωση μου έκανε.
Δεν ξέρω αν το 8 ήταν πραγματικό αλλά το περίεργο είναι οτι πολλά μηδενίζουν ενώ δεν ισχύει.
Επίσης σε παλιό Γιαρις και παλιό κορολλα σταματημένος βγάζουν παύλες.
Τώρα τι σημαίνουν οι παύλες δεν το έχω καταλάβει.
Κανονικά θα έπρεπε όλα δείχνουν την πραγματική στιγμιαία κατανάλωση.
Στο Μάζντα δεν θυμάμαι -
@gtsartsal said in TOYOTA FORUM:
Επίσης ένα περίεργο , με a/c σταματημένος σε φανάρι έδειχνε στιγμιαίες 8λ/100 , μετά έστρωνε ( δε μηδένιζε , ούτε έπεφτε κάτω από 5 π.χ.) , είναι κόλπο της τογιότα; προβλέπει το μετά; είναι λάθος του υπολογιστή; Το κάνουν και τα άλλα; Εντύπωση μου έκανε.
Δεν ξέρω αν το 8 ήταν πραγματικό αλλά το περίεργο είναι οτι πολλά μηδενίζουν ενώ δεν ισχύει.
Στο Μάζντα δεν θυμάμαιΔεν μπορεί να βγει στιγμιαία κατανάλωση ανα 100χλμ όταν είσαι ακίνητος!!!
Ακίνητος τα 100χλμ δεν θα τα κάνεις ποτέ!!!
Για αυτό υπάρχουν κουλές ενδείξεις στιγμιαίας κατανάλωσης όταν είναι ακίνητα τα αυτοκίνητα!!!
Τώρα ο κάθε κατασκευαστής βάζει ότι θέλει σαν ένδειξη ( μηδενική, παύλες, μπορεί την μέση κλπ κλπ ) -
@nickthetrib said in TOYOTA FORUM:
Στο Μάζντα δεν θυμάμαιΔεν μπορεί να βγει στιγμιαία κατανάλωση ανα 100χλμ όταν είσαι ακίνητος!!!
Για αυτό υπάρχουν κουλές ενδείξεις στιγμιαίας κατανάλωσης όταν είναι ακίνητα τα αυτοκίνητα!!!
Τώρα ο κάθε κατασκευαστής βάζει ότι θέλει σαν ένδειξη ( μηδενική, παύλες, μπορεί την μέση κλπ κλπ )Πολύ σωστά τα λες. Μερικοί βάζουν λίτρα/ώρα λειτουργίας.
-
@realzeus said in TOYOTA FORUM:
@nickthetrib said in TOYOTA FORUM:
Τώρα ο κάθε κατασκευαστής βάζει ότι θέλει σαν ένδειξη ( μηδενική, παύλες, μπορεί την μέση κλπ κλπ )Πολύ σωστά τα λες. Μερικοί βάζουν λίτρα/ώρα λειτουργίας.
Έτσι δείχνει το Astra H
-
Από το thread του mg, βλέπω τα εξής:
Στην Ισπανία το yaris hybrid gr έχει 23κ! Δηλαδή είναι 6κ! φθηνότερο από εμάς. Τα υπόλοιπα cc, chr, έχουν αντίστοιχες τιμές.
Δηλαδή τι παίζει με την toyota hellas; Σου λέει πουλάμε, δεν έχουμε ανταγωνισμό, να το δώσουμε +6κ, και δεν είναι θέμα φόρων καθώς εντός ΕΕ είναι η κατασκευή,, είναι 1,5 και υβριδικό.
Απλά μας έχουν για μς.
-
Γιατί να φορτωθείς ένα κουτί στο πίσω μέρος που δεν προσφέρει τίποτα
Πολύ μεγαλύτερος χώρος αποσκευών, για όποιον τον ενδιαφέρει και επίσης καλύτερη αεροδυναμική (μετράει μόνο στα ταξίδια).
χατσμπακ
Κοψοκώλικα, μισά αυτοκινητάκια. Δεν μιλάω τώρα για hatches που απλά τους κόλλησαν έναν κώλο, αλλά για αυτοκίνητα που αρχικά είχαν σχεδιαστεί και σαν saloons και σαν hatchbacks. Ακόμα και η Audi το RS3 Saloon/Sedan κατέβασε για το ρεκόρ στο Ring (για αεροδυναμικούς λόγους)! Φυσικά επίσης είναι πολύ πιο όμορφο από το κολοβό hatch.
-
@realzeus said in TOYOTA FORUM:
Γιατί να φορτωθείς ένα κουτί στο πίσω μέρος που δεν προσφέρει τίποτα
Πολύ μεγαλύτερος χώρος αποσκευών, για όποιον τον ενδιαφέρει και επίσης καλύτερη αεροδυναμική (μετράει μόνο στα ταξίδια).
χατσμπακ
Κοψοκώλικα, μισά αυτοκινητάκια. Δεν μιλάω τώρα για hatches που απλά τους κόλλησαν έναν κώλο, αλλά για αυτοκίνητα που αρχικά είχαν σχεδιαστεί και σαν saloons και σαν hatchbacks. Ακόμα και η Audi το RS3 Saloon/Sedan κατέβασε για το ρεκόρ στο Ring (για αεροδυναμικούς λόγους)! Φυσικά επίσης είναι πολύ πιο όμορφο από το κολοβό hatch.
Λάθος διατύπωσή μου μάλλον, δεν αναφέρομαι γενικά στα σαλούν, τζούλια, 3αρα, Α4 , και λοιπά ή σε δημιουργίες με όμορφο αποτέλεσμα όπως η 2αρα, αλλά στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο και σε άλλα παρόμοια όπως το Τιπο .
-
Φαίνεται να έρχονται αλλαγές και να υιοθετούν μεταδόσεις παρόμοιες με αυτές της byd!
In fact, the way engines are used in hybrids is also changing, and what was once "engine is the main and motor is the sub" is now shifting to "high-output motor is the main and engine is the sub."
Δύο νέοι short stroke τετρακύλινδροι, 1,5 & 2,0
Ο πρώτος ατμο ή turbo αντικαθιστά τον 2,5 και ο δεύτερος μόνο turbo αντικαθιστά τον 2,4 turbohttps://jikayosha.jp/2024/05/31/182673/
Ίσως για αυτό καθυστερούν με το rav4? Θα του φορέσουν 1,5 turbo?
-
Συνεχίζοντας με το παραπάνω φαίνεται το πρώτο όχημα που θα φορέσει τους νέους κινητήρες ότι θα είναι το Harrier, που σημαίνει ότι θα μπει και στα Rav4/NX.
Θεωρώ ότι αναγκάζονται να κινηθούν σε μεταδόσεις με μεγαλύτερες μπαταρίες & phev για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό (BYD) αλλά και τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων. Οι νέες λύσεις μπορεί τελικά να μην είναι οι καταλληλότερες αλλά θα πιάνουν euro7 άνετα. Το καλό της όλης υπόθεσης για εμάς είναι ότι θα φορεθούν μικρής φορολογίας κινητήρες (4cyl ευτυχώς) σε μεγάλα οχήματα τα οποία μέχρι τώρα ήταν απρόσιτα. Τέλος κρίνοντας από τα αντίστοιχα nissan/honda/byd θα έλεγα ότι θα δούμε τα εξής:
1.5 ΝΑ hev 150hp σε Y/YC/C/CC/CHR/LBX
1.5 NA phev 200hp σε CC/CHR/UX
1.5 T hev 250hp σε Rav4/NX
1.5 T phev 300hp σε Rav4/NX/RX
2.0 T hev 400hp σε RX κλπο 2.0 Τ έχει τρεις εκδόσεις 400/500/600 άλογα με την τελευταία μάλλον να μπαίνει στο σπορ lexus που ετοιμάζουν.
-
@ataim said in TOYOTA FORUM:
1.5 NA phev 200hp σε CC/CHR/UXΑπό την MG θα είναι είναι κινητήρας και υβριδικό σύστημα;
Πως θα δώσουν 200 άλογα με μικρό ατμοσφαιρικό κινητήρα;
Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια η Toyota.
Απαράδεκτο ότι τον 200 και 1.5Τ 250 άλογα δεν τον προσφέρει στο Corolla.
-
@vagkirk said in TOYOTA FORUM:
@ataim said in TOYOTA FORUM:
1.5 NA phev 200hp σε CC/CHR/UXΑπό την MG θα είναι είναι κινητήρας και υβριδικό σύστημα;
Πως θα δώσουν 200 άλογα με μικρό ατμοσφαιρικό κινητήρα;
Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια η Toyota.
Απαράδεκτο ότι τον 200 και 1.5Τ 250 άλογα δεν τον προσφέρει στο Corolla.
Αυθαίρετες προβλέψεις είναι αυτές, δεν σημαίνουν τίποτα. Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει τελικά, αλλά ο 1,5Τ θεωρώ ότι θα μπει μόνο στα μεγάλα αμαξώματα.
Τα 200 ή και παραπάνω άλογα προκύπτουν από την μεγάλη μπαταρία, αυτήν ακριβώς την διάταξη, δηλαδή ατμοσφαιρικό 1,5 phev 200hp την έχουμε δει στο honda clarity και στο byd seal dmi, όπου οι θερμικοί βγάζουν τα μισά από αυτά και τα υπόλοιπα τα προσφέρει η μπαταρία.
-
Ίσως η απάντηση κρύβεται στο παρακάτω:
-
Στην παρουσίαση των νέων κινητήρων απέξω απέξω εξήγησαν τα μειονεκτήματα των μεταδόσεων όπως έχουν εξελιχθεί μέχρι στιγμής, καθώς έχουν κυρίως μηχανική ροή και οι μπαταρίες βοηθούν επικουρικά στην κίνηση του οχήματος δεν μπορούν να φτάσουν πολύ υψηλή θερμοδυναμική απόδοση, η BYD μοιράζοντας 50-50 την κίνηση ανάμεσα σε μπαταρία και θερμικό έχει ένα πολύ αποδοτικό σύνολο, τουλάχιστον στα χαρτιά. Στην πράξη δεν θεωρώ ότι οι νέες μεταδόσεις θα είναι πιο οικονομικές αλλά το downsizing και η "μπαταριοποίηση" είναι αναπόφευκτα για να περάσουν το euro7.
-
Πώς σχετίζεται η θερμική απόδοση με το πώς λειτουργεί το υβριδικό σύστημα;
-
Το πέτυχα την Κυριακή στην Πάρνηθα!!
Μακάρι να τα εφερναν και Ελλάδα. Και το χρώμα φανταστικό απο κοντά.
-
@super-t said in TOYOTA FORUM:
Πώς σχετίζεται η θερμική απόδοση με το πώς λειτουργεί το υβριδικό σύστημα;
Έχουν μηχανική ροή που σημαίνει ότι πρέπει να βγάλουν ροπή κάποιου μεγέθους, στα byd που δεν υπάρχει (μεγάλη απαίτηση) για μηχανική ροή έχουν φτάσει πολύ υψηλές αποδόσεις, τουλάχιστον έτσι δηλώνουν.
Το πιο περίεργο όμως είναι ότι αυτοί οι νέοι κινητήρες θα είναι short stroke 4cyl από long stroke 3cyl που ήταν η επιλογή μέχρι τώρα, ίσως και αυτό συνδέεται με την μη ανάγκη μηχανικής ροής.
-
Το TRD σημαίνει ντιζελάρα ?
-
-
Tι είναι αυτό, Κορόλα αμερικανικών προδιαγραφών;
Πάντως, βλέπεται εν αντιθέση με αυτό που κυκλοφορεί εδώ στα προτεκτοράτα...
TOYOTA FORUM