-
Αυγουστο του 2021 ήταν η προσφορά. Μπήκα από περιέργεια να δω τώρα πόσο κάνει αλλά δεν υπάρχει πλέον διλιτρο rav, μόνο 2,5 hybrid.
32,5 πήρα το δικό μου, τώρα κάνει 38.
-
@lap said in TOYOTA FORUM:
Είχα γνωρίσει Έλληνα που εργάζεται σε μεγάλο κατασκευαστή. Είχε και καλή θέση, δεν σας λέω πόσα έβγαζε....νόμιζα μιλούσε για την 10ετια αλλά αυτός εννοούσε το έτος.
Τεσπά... Είχε οδηγήσει το rav, και τελικά το πήρε νομίζω full extra τα πάντα ολα. Καθόταν και ανέλυε λεπτομέρειες της κατασκευής του και έλεγε πως πολύ ακριβά αυτοκίνητα δεν έχουν τέτοια ποιότητα σε λεπτομέρειες. Έλεγε πως ήταν από τις καλύτερες αγορές σε αυτοκίνητο που είχε κάνει. Δεν το αλλάζει εύκολα. Και όχι δεν δούλευε στην Toyota.
Όταν το δοκίμασα ως ΦΕΒ, ήταν πολύ αξιόλογο αλλά όχι για να χάσεις το μυαλό σου.
-
Αυτός θυμάμαι ανέλυε διάφορες λεπτομέρειες που δεν τις βλέπει κάποιος αγοραστής.
-
Το βάζω εδώ επίτηδες δεν ξέρω αν μπήκε και αλλού
https://www.newsauto.gr/news/astakos-me-kameres-ke-rantar-i-ethniki-odos/
τωρα οι τογιοτάκηδες δεν χρειάζεται να ψάχνουν για μονώσεις @stefan147 μόνο λαμπάκια απο εδω και πέρα...
και να δω τώρα ποιος θα μας την πεί για την τελική των 180 , όλοι με 120-130 θα πηγαίνετεΕντωμεταξύ το κομμάτι αυτό ανάμεσα σε Βόλο -Λάρισα είχε ευθείες και λίγη κίνηση ,ήταν ιδανικό για 150 σταθερά τώρα γιόκ ...
-
Zero fucks given. Ούτως ή άλλως όλες οι κάμερες παντού είναι καλιμπραρισμένες με επιπλέον όριο ανοχής τα +20χαω απ' το όριο ταχύτητας. 140 είναι τέλεια cruising speed. Ιδανική κατ' εμέ από άποψη χρόνου, ασφάλειας και κατανάλωσης. Επομένως δεν αλλάζει τίποτα.
Τώρα από κει και πάνω μόνο αν είσαι ο DPG ή ξέρεις στα σίγουρα ότι το κομμάτι δεν παρακολουθείται. Αλλά ποιος ταξιδεύει πορεία με 200? Εγώ δε θα το κανα. Μία φορά (οκ 2) μέσα στην καραντίνα είχα φρικάρει κι ανεβοκατέβαινα με 240 την αττική οδό και μετά παρακάλαγα κάτι απόστρατους να μεσολαβήσουν να μη χάσω το δίπλωμα για 4 μηνες...πλήρωσα και 600€.
-
@stefan147 said in TOYOTA FORUM:
Zero fucks given. Ούτως ή άλλως όλες οι κάμερες παντού είναι καλιμπραρισμένες με επιπλέον όριο ανοχής τα +20χαω απ' το όριο ταχύτητας. 140 είναι τέλεια cruising speed. Ιδανική κατ' εμέ από άποψη χρόνου, ασφάλειας και κατανάλωσης. Επομένως δεν αλλάζει τίποτα.
Τώρα από κει και πάνω μόνο αν είσαι ο DPG ή ξέρεις στα σίγουρα ότι το κομμάτι δεν παρακολουθείται. Αλλά ποιος ταξιδεύει πορεία με 200? Εγώ δε θα το κανα. Μία φορά (οκ 2) μέσα στην καραντίνα είχα φρικάρει κι ανεβοκατέβαινα με 240 την αττική οδό και μετά παρακάλαγα κάτι απόστρατους να μεσολαβήσουν να μη χάσω το δίπλωμα για 4 μηνες...πλήρωσα και 600€.
Το +20 απο το όριο φοβάμαι οτι δεν θα το δώσουν και δεν θέλω να το μάθω the hard way , ρωτα τους απόστρατους για σιγουριά
-
Σιγα μην δεν δωσουν ανοχη...αλλη δουλεια δεν θα κανουν μετα να μοιραζουν κλησεις.
Σιγουρα +20 βαλτε κ λιγο αποκλιση του οργανου του αυτοκινητου τα 145-150 ειναι οκ.
Απο συγγενη αστυνομικο στην Ηπειρο συζητουσαμε για καμερα που υπηρχε κλασικα πριν απο χωριο στον παλιο δρομο Αντιρριο - Ιωαννινα κ μου ελεγε πως παντα εχει (τουλάχιστον) +20 χλμ γιατι γεμιζει συνεχεια κ ποιος παει να κατεβαζει κ να αδειαζει...
Εγω δεν εχω δει ποτε κληση σε +10/+20 απο το οριο. Εδω κ σταθερο μπλοκο να ειναι μπορει να μην την φας.Οπως κ στην Αττικη οδο κ σε κομματια της εθνικης οδου αν ξερεις που ειναι τα σταθερα ρανταρ ταξιδευεις κ με περισσοτερα χωρις αγχος.
Ειδικα της Αττικης τα ξερω ολα τοσα χρονια...κ αν εχουμε γραψει 299αρες εκει!! -
@monman2 said in TOYOTA FORUM:
Το βάζω εδώ επίτηδες δεν ξέρω αν μπήκε και αλλού
https://www.newsauto.gr/news/astakos-me-kameres-ke-rantar-i-ethniki-odos/
Επρεπε να βοηθησουν και αλλο τους βυσματιες και τις στελεχαρες που τους πληρώνουμε τα επιδοτουμενα εταιρικά ηλεκτρικά οι υπόλοιποι μαλάκες να μην νοιώθουν περισσότερο μειονεκτικά πηγαίνοντας αυτοί με 80 - 90 για λόγους αυτονομίας!
-
Είχα ακούσει ότι οι κάμερες στην Αττική Οδό είναι ρυθμισμένες στα 160, άρα βάζεις cruise control στα 159 κι είσαι κύριος, αλλά δεν μπορώ να ξέρω κατά πόσο ευσταθεί.
-
@chrisk6 said in TOYOTA FORUM:
Σιγα μην δεν δωσουν ανοχη...αλλη δουλεια δεν θα κανουν μετα να μοιραζουν κλησεις.
Σιγουρα +20 βαλτε κ λιγο αποκλιση του οργανου του αυτοκινητου τα 145-150 ειναι οκ.
Απο συγγενη αστυνομικο στην Ηπειρο συζητουσαμε για καμερα που υπηρχε κλασικα πριν απο χωριο στον παλιο δρομο Αντιρριο - Ιωαννινα κ μου ελεγε πως παντα εχει (τουλάχιστον) +20 χλμ γιατι γεμιζει συνεχεια κ ποιος παει να κατεβαζει κ να αδειαζει...
Εγω δεν εχω δει ποτε κληση σε +10/+20 απο το οριο. Εδω κ σταθερο μπλοκο να ειναι μπορει να μην την φας.Οπως κ στην Αττικη οδο κ σε κομματια της εθνικης οδου αν ξερεις που ειναι τα σταθερα ρανταρ ταξιδευεις κ με περισσοτερα χωρις αγχος.
Ειδικα της Αττικης τα ξερω ολα τοσα χρονια...κ αν εχουμε γραψει 299αρες εκει!!Tα σταθερά τα ξέρουμε, τα φορητά είναι το πρόβλημα...
-
@dimsabas said in TOYOTA FORUM:
Είχα ακούσει ότι οι κάμερες στην Αττική Οδό είναι ρυθμισμένες στα 160, άρα βάζεις cruise control στα 159 κι είσαι κύριος, αλλά δεν μπορώ να ξέρω κατά πόσο ευσταθεί.
Με το αυτοκινητο πανω απο +20 δεν παω στην Αττικη οδο. Κοβεις πριν την καμερα κ μετα συνεχιζεις.
Παλαιοτερα με την μοτο αν δεν ειχα πινακιδα λογω ταξιδιου σε αλλες ταχυτητες...το βραδυ περνουσα ετσι για να ενεργοποιω τα φλας...@dimitrioskosmas said in TOYOTA FORUM:
Ειδικα της Αττικης τα ξερω ολα τοσα χρονια...κ αν εχουμε γραψει 299αρες εκει!!Tα σταθερά τα ξέρουμε, τα φορητά είναι το πρόβλημα...
Τα φορητα εννοεις σε Εθνικες? Εκει συνηθως εχει σημανση νωριτερα οτι υπαρχει φορητο ρανταρ...Αν ειναι στανταρ η διαδρομη που κανεις συνηθως ειναι στο ιδιο σημειο.
Εγω Αθηνα-Ιωαννινα που το κανω συχνα ξερω που την στηνουν με τα φορητα.Υ.Γ. Αλλα γενικα μην τρεχετε δεν το συστηνω...
-
Με το αυτοκινητο πανω απο +20 δεν παω στην Αττικη οδο. Κοβεις πριν την καμερα κ μετα συνεχιζεις.
Παλαιοτερα με την μοτο αν δεν ειχα πινακιδα λογω ταξιδιου σε αλλες ταχυτητες...το βραδυ περνουσα ετσι για να ενεργοποιω τα φλας...@dimitrioskosmas said in TOYOTA FORUM:
Τα φορητα εννοεις σε Εθνικες? Εκει συνηθως εχει σημανση νωριτερα οτι υπαρχει φορητο ρανταρ...Αν ειναι στανταρ η διαδρομη που κανεις συνηθως ειναι στο ιδιο σημειο.
Εγω Αθηνα-Ιωαννινα που το κανω συχνα ξερω που την στηνουν με τα φορητα.Υ.Γ. Αλλα γενικα μην τρεχετε δεν το συστηνω...
μην τις πολυεμπιστεύεσαι τις πινακίδες, συνήθως τη στήνουν μετα τα τουνελ
-
@dimitrioskosmas said in TOYOTA FORUM:
μην τις πολυεμπιστεύεσαι τις πινακίδες, συνήθως τη στήνουν μετα τα τουνελ
Eπισημα πρεπει να υπαρχει προειδοποιητικη πινακιδα πριν την χρηση του ρανταρ.
Αν θες κανεις ενστανση αν δεν υπαρχει... -
Έξω από τη Μεγαλόπολη τη στήνουν στην τεράστια ευθεία και μόνο! Μιλάμε για μπιπ όχι αστεία.
-
@xenos said in TOYOTA FORUM:
Έξω από τη Μεγαλόπολη τη στήνουν στην τεράστια ευθεία και μόνο! Μιλάμε για μπιπ όχι αστεία.
Έχασα το δίπλωμα για 3 μήνες και 340 πρόστιμο εκεί ...στην ατέλειωτη αυτή ευθειαρα με τέλειο οδόστρωμα που 165 κοντέρ είναι λες και απλά κινείσαι...
Και το όριο εκεί είναι 120 έτσι , όχι 130.
Μαζί με τις κάμερες να φτιάξουν και τα όρια και ως προς την πυκνή και εμφανής σήμανση να ξέρουμε σε καθε σημείο ποια είναι και να αλλάξουν κάτι αστεία 80 και 100 ή 110 που μάλλον έχουν μείνει ξεχασμένα.
PS: Αλήθεια ρε παιδιά ξέρει κανένας αν το google maps μπορεί να εμφανίζει τα όρια ταχύτητας;
-
@vagkirk said in TOYOTA FORUM:
@xenos said in TOYOTA FORUM:
Έχασα το δίπλωμα για 3 μήνες και 340 πρόστιμο εκεί ...στην ατέλειωτη αυτή ευθειαρα με τέλειο οδόστρωμα που 165 κοντέρ είναι λες και απλά κινείσαι...
Και το όριο εκεί είναι 120 έτσι , όχι 130.
Μαζί με τις κάμερες να φτιάξουν και τα όρια και ως προς την πυκνή και εμφανής σήμανση να ξέρουμε σε καθε σημείο ποια είναι και να αλλάξουν κάτι αστεία 80 και 100 ή 110 που μάλλον έχουν μείνει ξεχασμένα.
PS: Αλήθεια ρε παιδιά ξέρει κανένας αν το google maps μπορεί να εμφανίζει τα όρια ταχύτητας;
οι εφαρμογες πλοήγησης τα εμφανιζουν σίγουρα
-
«Τελικά, οι περιορισμοί πόρων θα τελειώσουν, αλλά για πολλά χρόνια δεν θα έχουμε αρκετά υλικά για μπαταρίες και ανανεώσιμους πόρους επαναφόρτισης για μια λύση που θα περιλαμβάνει μόνο BEV», είπε ο Gill Pratt. Και προσέθεσε:
«Τα υλικά μπαταριών και η υποδομή φόρτισης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα είναι τελικά άφθονα. Αλλά θα χρειαστούν δεκαετίες για τα ορυχεία υλικών μπαταριών, τις εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, τις γραμμές μεταφοράς και τις εποχιακές εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας».
-
Όπως ακριβώς και με τα υγρά καύσιμα.
-
@dublin said in TOYOTA FORUM:
μπλά μπλά είπε ο Gill Pratt...
Η Toyota εχει φτιάξει με τα υβριδικά εναν Δούρειο ίππο και όποιος αγοράσει ενα για το επόμενο αυτοκίνητο του θέλει το full πακέτο δηλ ενα EV.
Αλλα θα αγοράσει της Tesla γιατί αυτός που πήρε σωστό υβριδικό θέλει και σωστό EV και η toyota πυροβόλησε τα πόδια της με την άρνηση και την καθυστέρηση -όπως σχεδόν όλοι- στην εξέλιξη σωστού ηλεκτροκίνητου.
Η Toyota θα μπορούσε με το δίκτυο της να εχει το πάνω χέρι και στις μελλοντικές ανταλλαγές του υβριδικού με ηλεκτροκίνητο αλλά και για φόρτιση γιατί οι αντιπροσωπίες της στην Ελλάδα εχουν πάντα μεγάλη έκταση - χώρο και βρίσκονται σε στρατηγικά σημεία στις εισόδους εξόδους των πόλεων.
-
Έχεις απόλυτο δίκιο monman2 όποιος οδηγεί full hybrid αυτοκίνητο είναι αδύνατον να επιστρέψει σε αμιγώς θερμικό (με ντράγκα ντρούγκα start and stop, αντιληπτή εκκίνηση θερμικού κινητήρα και όλα τα παρελκόμενα τους όπως η διπλάσια τουλάχιστον κατανάλωση).
TOYOTA FORUM