-
@antoniokon said in Διλληματα - οικογενειακό D SUV:
Μήπως κάποιος να διορθώσει και τον τίτλο?
Διλήμματα...
Ένα λάμδα δύο μι...
Κρατάω χαρακτήρα και έχω σταματήσει να διορθώνω τους αδιόρθωτους αλλά αυτό είναι στον τίτλο και φαίνεται μονίμως...
Κατά τις 2-3 πμ που το φτιαξα ...τι περιμένεις. Τώρα δεν ξέρω πώς αλλάζει.. Αλλά να μας πεις κ αδιορθωτους γι αυτό δεν ξέρω... από την επιεικια δεν έχασε κανείς..
-
This post is deleted! -
@a-d-p said in Διλληματα - οικογενειακό D SUV:
Διλήμματα...
Ένα λάμδα δύο μι...
Κρατάω χαρακτήρα και έχω σταματήσει να διορθώνω τους αδιόρθωτους αλλά αυτό είναι στον τίτλο και φαίνεται μονίμως...
Εγώ δεν μπορώ να διορθώσω τίτλους
Τώρα σοβαρά κάνουμε αυτη την κουβέντα? Να διαγραψω το τοπικ αν είναι να μη στραβωνεστε ρε παιδιά
-
Ε μα και εσύ ανορθόγραφος που πας;
Είπαμε, εδώ το forum είναι συνέδρια στη φωλιά του Κούκου. Ο κάθε τρόφιμος με την ιδιαιτερότητα του.
Μουρλα ξέρεις τι σημαίνει;;;;
Μείνε εδω να το μάθεις.
-
@lap said in Διλληματα - οικογενειακό D SUV:
Ε μα και εσύ ανορθόγραφος που πας;
Είπαμε, εδώ το forum είναι συνέδρια στη φωλιά του Κούκου. Ο κάθε τρόφιμος με την ιδιαιτερότητα του.
Μουρλα ξέρεις τι σημαίνει;;;;
Μείνε εδω να το μάθεις.
-
@panossss said in Διλληματα - οικογενειακό D SUV:
Διλήμματα...
Ένα λάμδα δύο μι...
Κατά τις 2-3 πμ που το φτιαξα ...τι περιμένεις. Τώρα δεν ξέρω πώς αλλάζει.. Αλλά να μας πεις κ αδιορθωτους γι αυτό δεν ξέρω... από την επιεικια δεν έχασε κανείς..
Προφανώς και το αδιόρθωτους ΔΕΝ πήγαινε σε σένα...
Ζητώ συγνώμη αν το εξέλαβες έτσι...
-
@antoniokon said in Διλημματα - οικογενειακό D SUV:
Διλήμματα...
Done!
@a-d-p said in Διλημματα - οικογενειακό D SUV:
Εγώ δεν μπορώ να διορθώσω τίτλους
Μπορείς συνάδελφε (μόλις το έκανα), απλά πρέπει να ξέρεις το "κόλπο" - πάς και κάνεις edit το αρχικό ποστ και σε αυτό υπάρχει και ο τίτλος.
-
Ναι αλλά τόνο δεν έβαλες. Αμάν πια!
-
@antoniokon said in Διλημματα - οικογενειακό D SUV:
@panossss said in Διλληματα - οικογενειακό D SUV:
Διλήμματα...
Ένα λάμδα δύο μι...
Προφανώς και το αδιόρθωτους ΔΕΝ πήγαινε σε σένα...
Ζητώ συγνώμη αν το εξέλαβες έτσι...
Όλα καλά, είπαμε άλλωστε επιείκεια:) .
Απλά ο γραπτός λόγος καμιά φορά δημιουργεί παρεξηγήσεις γιατί δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την χροιά του άλλου. Καλο ΣΚ -
@panossss said in Διλημματα - οικογενειακό D SUV:
Καλημέρα σε όλους
Ηρθε η ωρα του αποχωρισμου του qashqai+2 4x4, κ θέλουμε να πάμε σε κάτι νέο ή σχεδόν νέο, με άνεση, γκαζι για εύκολες προσπεράσεις, κ σχετικά οικονομικό στην κατανάλωση. Παντα 4x4 κ αυτόματο. Διάφορες οι σκέψεις κάποιες φορές φαινομενικά εντελώς από άλλο πανέρι.
Budget γυρω στα 45χ.
Από τη μία το καινούργιο vfm BYD SEAL U DM-i. Από την άλλη το μεταχειρισμένο του 23' mazda cx60 phev. Επίσης θα ήθελα να δω το επερχόμενο kodiaq rs αν το φοβάμαι λογω θερμικού κινητήρα αλλά κ λόγω τιμής... Όπως επισης λογω τιμής κ το νεο rav4...
Υπάρχει κάτι άλλο που δεν έχω βάλει στην άσκηση?
Στο διλλημα καινούργιο κινέζικο ή μεταχειρισμένο premium τι θα επιλέγατε?
Ευχαριστώ κ συγνώμη για το σεντόνι
Καλησπέρα , το τούμπανο Honda crv 2.0 τετρακίνητο πλήρως υβριδικό το είδες ; Με όλο τον εξοπλισμό κούτα βγαίνει 53κ
-
@parisg7777 said in Διλημματα - οικογενειακό D SUV:
Καλημέρα σε όλους
Ηρθε η ωρα του αποχωρισμου του qashqai+2 4x4, κ θέλουμε να πάμε σε κάτι νέο ή σχεδόν νέο, με άνεση, γκαζι για εύκολες προσπεράσεις, κ σχετικά οικονομικό στην κατανάλωση. Παντα 4x4 κ αυτόματο. Διάφορες οι σκέψεις κάποιες φορές φαινομενικά εντελώς από άλλο πανέρι.
Budget γυρω στα 45χ.
Από τη μία το καινούργιο vfm BYD SEAL U DM-i. Από την άλλη το μεταχειρισμένο του 23' mazda cx60 phev. Επίσης θα ήθελα να δω το επερχόμενο kodiaq rs αν το φοβάμαι λογω θερμικού κινητήρα αλλά κ λόγω τιμής... Όπως επισης λογω τιμής κ το νεο rav4...
Καλησπέρα , το τούμπανο Honda crv 2.0 τετρακίνητο πλήρως υβριδικό το είδες ; Με όλο τον εξοπλισμό κούτα βγαίνει 53κΔεν το έχω δει φίλε καθόλου, ούτε καν στο δρομο ιδιαίτερα, ουτε εχω αντιληφθεί να έχει γίνει ντόρος ιδιαίτερος, ομως ευχαριστώ θα το τσεκάρω γιατί εννοείται η honda έχει το σεβασμό μου.
-
Καλημέρα σε όλους
Budget γυρω στα 45χ.
Καλησπέρα , το τούμπανο Honda crv 2.0 τετρακίνητο πλήρως υβριδικό το είδες ; Με όλο τον εξοπλισμό κούτα βγαίνει 53κ
Καλημέρα είναι μια ωραία πρόταση ωστόσο η τιμή είναι 55,9 χιλ και θα περίμενα κάτι λίγο καλύτερο από πλευράς ισχύος στον 2λιτρο αλλά και κάπως μεγαλύτερη αυτονομία στο phev. Το test drive όλων των μοντέλων εδώ θεωρώ θα καταδείξει στην τελική την τελική επιλογή με βάση τα χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με την επιλογή κάθε αυτοκινήτου.
Αυτό που εγώ παρατηρώ έστω από μια πρώτη επαφή με τα phev είναι ότι η τεχνολογική πρόοδος δημιουργεί συνθήκες ταχείας απαξίωσης, οπότε ίσως αλλάζει τον τρόπο σκέψης στην αγορά αυτοκινήτου, όπου το αυτοκίνητο δεν αποκτιέται πια ως ένα αγαθό επένδυσης αλλά με βάση την αποτύπωση των αναγκών σου σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, γνωρίζοντας ότι το πολύ σε μια πενταετία θα έχει ξεπεραστεί αρκετά η μπογιά του. Άρα τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση η δαπάνη σημαντικών κονδυλίων για αυτοκίνητο του οποίου η μεταπωλητική αξία στην πενταετία θα έχει καταβαραθρωθεί.
Κοινώς αυτό που λέω είναι ότι με την πρόοδο της τεχνολογίας, η αγορά των αυτοκινήτων ίσως γίνει σαν αυτή των κινητών τηλεφώνων...με ότι αυτό συνεπάγεται. Και σε αυτό η προσέγγιση vfm εξ ανατολάς μάλλον έχει πλεονέκτημα τελικά...
-
Θα δωσεις τοσα λεφτα.Προφανως στη συντηρηση του δε θα εχεις καποιο οικονομικο θεμα ακομα και αν προκυψει μια μεγαλη ζημια.Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να τα δεις απο κοντα, να τα οδηγησεις και να δεις τι σου κανει.Εδω θα ακουσεις πολλες αποψεις και μπορει να μεπρδευτεις και περισσοτερο.
-
Καλημέρα σε όλους
Budget γυρω στα 45χ.
Καλημέρα είναι μια ωραία πρόταση ωστόσο η τιμή είναι 55,9 χιλ και θα περίμενα κάτι λίγο καλύτερο από πλευράς ισχύος στον 2λιτρο αλλά και κάπως μεγαλύτερη αυτονομία στο phev. Το test drive όλων των μοντέλων εδώ θεωρώ θα καταδείξει στην τελική την τελική επιλογή με βάση τα χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με την επιλογή κάθε αυτοκινήτου.
Αυτό που εγώ παρατηρώ έστω από μια πρώτη επαφή με τα phev είναι ότι η τεχνολογική πρόοδος δημιουργεί συνθήκες ταχείας απαξίωσης, οπότε ίσως αλλάζει τον τρόπο σκέψης στην αγορά αυτοκινήτου, όπου το αυτοκίνητο δεν αποκτιέται πια ως ένα αγαθό επένδυσης αλλά με βάση την αποτύπωση των αναγκών σου σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, γνωρίζοντας ότι το πολύ σε μια πενταετία θα έχει ξεπεραστεί αρκετά η μπογιά του. Άρα τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση η δαπάνη σημαντικών κονδυλίων για αυτοκίνητο του οποίου η μεταπωλητική αξία στην πενταετία θα έχει καταβαραθρωθεί.
Κοινώς αυτό που λέω είναι ότι με την πρόοδο της τεχνολογίας, η αγορά των αυτοκινήτων ίσως γίνει σαν αυτή των κινητών τηλεφώνων...με ότι αυτό συνεπάγεται. Και σε αυτό η προσέγγιση vfm εξ ανατολάς μάλλον έχει πλεονέκτημα τελικά...
Ποτέ δεν ήταν αγαθό επένδυσης ένα συμβατικό ΙΧ. Πάντα το αγόραζες με γνώμονα τις ανάγκες και το πορτοφόλι σου γνωρίζοντας ότι κάθε χρόνο θα αξίζει και λιγότερο.
-
Επενδυση το αυτοκινητο ηταν τη δεκαετια του 80.
-
Τα μοναδικά αυτοκίνητα που αποτελούν επένδυση είναι κάτι υπερσπανια σουπερκαρ που τα αγοράζουν συλλέκτες και δεν τα οδηγούν καν ή οδηγούνται ελάχιστα.
Αντε και κάποια σπάνια πιο νορμάλ αμάξια που παίρνουν αξία μετά από πάρα πολλά χρόνια
Αλλά στο 99,9% των αυτοκινήτων είναι βέβαιο ότι θα χάσεις χρηματα. Δεν έχουν βέβαια όλα την ίδια απαξίωση αλλά επένδυση σίγουρα δεν την λες
Σεβαστό να λέει κάποιος ότι θέλει να πάρει κάτι που δεν θα χάσει πολύ σε αξία. Μην το ονομάζει επένδυση όμως είναι εντελώς άκυρη η λέξη για κάτι τετοιο
-
Επένδυση ένα τυπικό μαζικής παραγωγής αυτοκίνητο; Το πουλάτε μετά από 5 χρόνια π.χ. και βγάζετε κέρδος; Μην μου πείτε για την περίοδο του covid που ανέβηκαν τα πάντα.
-
Εφόσον είσαι αποφασισμένος για phev , τότε γνώμη μου απέφυγε τα μεταχειρισμένα πρίμιο εισαγωγής. Μοιάζουν και είναι ελκυστικά , καθώς έχουν συγκριτικά πολύ χαμηλότερα τέλη εισαγωγής, αλλά έχουν ακουστεί ιστορίες για πολύ ακριβές βλάβες.
Από εκεί και πέρα , οδηγησέ τα (αν τα βρεις) και "ψάξτο γενικά¨ καθώς υπάρχουν πολλές και διαφορετικές λύσεις. Οι Κινέζοι επιλέγουν τη λύση ο θερμικός να δουλεύει κυρίως ως γεννήτρια. Οι λοιποί επιλέγουν διαφορετική οδό. Τογιότα - Φορντ , επιλέγουν cvt για κιβώτιο, οι υπόλοιποι , κλασσικό με μετατροπέα ή διπλοσύμπλεκτο ( bmw) . Δες τι σου ταιριάζει.
Επίσης κοίταξε τις εγγυήσεις του συστήματος , κάποιοι δίνουν επιπλέον εγγύηση για το σύστημα.
Αν δεν σε απασχολούν τόσο οι χώροι , τότε το δίδυμο των Κορεατών μοιάζει ιδανικό.
-
Πέρα από το BYD Seal U, που σου έδωσα και δοκιμή του παραπάνω, δες και τους υπόλοιπους Κινέζους. Το Tiggo 8, το MG HS, όλα κάτω από τα 40Κ. Λογικά το CR-V θα είναι καλύτερο, αλλά όχι χρήματα Dolphin Surf καλύτερο.
-
Εμενα το μοντελο από τα υπαρχοντα στην Ελλαδα που μου αρεσει περισσότερο σε plugin ειναι μεχρι στιγμης το Jaecoo 7 shs
Εχει κάποια αρνητικά και αυτό αλλα ειναι ιδανικό μεγεθος σε σχεση με αλλα, εχει υπερπληρες εξοπλισμό και ποιοτητα και το βρισκω ομορφο. Δεν εχει αισθηση το τιμόνι και δεν σε προδιαθετει για σπορ οδηγηση. Αν σε νοιαζουν αυτα κοιτα κάτι αλλο.
Διλημματα - οικογενειακό D SUV