-
Εμείς είμαστε ήδη διακοπές στην Χαλκιδική στον όρμο της Παναγιάς με την υπέροχη θάλασσα στην τρανή αμμουδα.
Φυσικά δύσκολα βρίσκεις Έλληνα εδώ, οι περισσότεροι Ρουμάνοι, Σέρβοι καί όλα τα Βαλκάνια -
Έτσι. Οι Έλληνες στα διαμερίσματα τους.
-
@lap said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Ναι αλλά εμεις χρειαζόμαστε τα 20 δις.
Να κοιμηθείτε στο αυτοκινητο και να πάτε σε παραλίες που δεν έχει τουρίστες.
Έχουμε το πατρικό του πεθερού μου!
Αυτή τη στιγμή στα Βατερά είναι το 1/4 του κόσμου που έχω δει να μαζεύεται!
Η Μυτιλήνη είναι νησί που έχει αποφασίσει να μην δώσει βάρος στο τουριστικό κομμάτι της οικονομίας της!(οτι έρθει καλως να ορίσει, αλλά ανάπτυξη τύπου Μύκονος κλπ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ!!!)
Έχει άλλους οικονομικούς τομείς που βασίζεται η ανάπτυξή της (τα προϊόντα πρωτογενούς τομέα που παράγει το νησί και τα γύρω από αυτά)! -
Επιτέλους ένα λογικό νησί.
Και εμείς σε συγγενικά θα πάμε. Δεν έχουμε λεφτά. Μαζεύουμε. -
Προτιμήστε τα νησιά με χαμηλά ακτοπλοϊκά πχ Κύθηρα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος.
Φέτος πλήρωσα για Κύθηρα 172 € με επιστροφή παρακαλώ.. -
Βασικά αν πάτε, εκτός απ αυτα να βοηθατε και λιγο αμισθι τους σερβιτορους. Να βαλουμε ολοι λιγο πλατη παιδια να βγει η σεζον.
-
-
Όπου πάω κάθε χρόνο, στο γυναικονήσι - είμαι ήδη διακοπές εδώ και 5 μέρες. Πάντα Ιούλιο πάμε και επιστρέφουμε αρχές Αυγούστου.
@civil357 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Προσπάθειες για νησάκι . 2 άτομα ένα αυτοκίνητο , πάντα κατάστρωμα:
- Λέρος , 510 € ,
- Κάλυμνος , 570 € ,
- Κάρπαθος , 463 € , εδώ θέλω πολύ να πάω,
- Χίος , 404 € ,
- Νάξος , 520€ !!!!!! και είναι και το πλέον σύντομο δρομολόγιο 5:30 ώρες....
- Αμοργός , 438,50€ , δε βρίσκω "φυσιολογικό" κατάλυμα, απλά το αναφέρω το ποσό...
Έχει πιο κοντινά και φτηνά, δεν είναι ανγάκη να κάνεις τόσες ώρες ταξίδι!! Τζια, Κύθνος, Άνδρος, Σέριφος κλπ. Με τα μισά λεφτά σε κατάστρωμα με το αργό.
-
@fanis75 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Έχει πιο κοντινά και φτηνά, δεν είναι ανγάκη να κάνεις τόσες ώρες ταξίδι!! Τζια, Κύθνος, Άνδρος, Σέριφος κλπ. Με τα μισά λεφτά σε κατάστρωμα με το αργό.
Με κάνεις να φαίνομαι ή ψώνιο ή ο Ευτύχης Μπλέτσας με αυτό που θα (ξανα) γράψω, αλλά όσα νησιά είναι σε απόσταση μέχρι 4-5 ώρες ή έχω πάει ή δε μου κάνουν αίσθηση να πάω.
Χωρίς να ξέρω κιόλας το λόγο, η απόσταση δε διαμορφώνει πάντα τα ακτοπλοϊκά όπως αποδεικνύεται με τη Νάξο ή με τις Σποράδες, εξαιρείται η Σκύρος.
-
Προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια Ιούλιο και Αύγουστο, κόβω αρχικά το Σάββατο στην οικοδομή, από συνεργείο και μεσίτες.
Επίσης και την Παρασκευή το απόγευμα από το γραφείο.
Από την δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου, μέχρι την τρίτη του Αυγούστου, προσπαθώ να μην βάζω κάποια δουλειά την Δευτέρα.
Ετσι φεύγω Παρασκευή μεσημέρι και επιστρέφω Δευτέρα βράδυ.
Κάνω 4 μπάνια στο εξοχικό και είμαι στην δουλειά από Τρίτη μέχρι Παρασκευή μεσημέρι, δηλαδή 4 εργάσιμες.Μένω στο εξοχικό τις ημέρες πριν και μετά της Παναγίας, δηλαδή κάπου 10-12 μέρες μαζί με τα ΣΚ.
Με αυτό τον τρόπο μαζεύω 30-40 μπάνια, που είναι απαραίτητα.
Το κόστος για τα 310 χλμ πήγαινε - έλα είναι σχεδόν 40 ευρώ.
Τις μέρες που είμαι εκεί δεν μαγειρεύω, οπότε μεσημέρι βράδυ την βγάζω με 40-50 ευρώ για τα 2 άτομα, μόνο για φαγητό, αφού πρωινά και καφέδες φτιάχνω στο σπίτι.
Θα πάω περίπου 9 φορές άρα 360 ευρώ μετακίνηση και θα ξοδέψω κάπου 1500 ευρώ για φαγητό για σχεδόν 45 μέρες, διακοπών, ενώ οι εργάσιμες που χάνω είναι 12 μέρες.
Ετσι πάω μεν σε νησί, κάνω τα μπάνια μου στο Αιγαίο, αλλά με το αυτοκίνητο και δεν πληρώνω για ομπρέλλες και ξαπλώστρες.
Εκεί έχει στις παραλίες, αλλά ουσιαστικά απλά παίρνεις κάτι, καφέ, αναψυκτικό κλπ, χωρίς να χρεωθείς κάτι επιπλέον.
Εγώ δεν είμαι της ξάπλας στην παραλία έτσι και αλλιώς.
Κάθομαι μία - μιάμισυ ώρα στο νερό, στεγνώνω και φεύγω.
Από φέτος που θα μπω σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο, θα κοιτάω να φεύγω Πέμπτη απόγευμα οπότε να κάνω 5 μπάνια την εβδομάδα.
-
@civil357 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Με κάνεις να φαίνομαι ή ψώνιο ή ο Ευτύχης Μπλέτσας με αυτό που θα (ξανα) γράψω, αλλά όσα νησιά είναι σε απόσταση μέχρι 4-5 ώρες ή έχω πάει ή δε μου κάνουν αίσθηση να πάω.
Χαχαχα!! ΟΚ, πάσο. Αλλά αλήθεια από όσα σου έγραψα, δεν σου αρέσει κανένα να πάς ή να ξαναπάς? Εγώ πάω στο ίδιο κάθε χρόνο (λόγω συζύγου) και κάθε χρόνο το περιμένω πως και πως, γιατί ειναι πανέμορφο και έχει φοβερές παραλίες, που για εμένα ειναι Νο. 1 κριτήριο για νησί.
-
@polioan said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Εμείς είμαστε ήδη διακοπές στην Χαλκιδική στον όρμο της Παναγιάς με την υπέροχη θάλασσα στην τρανή αμμουδα.
Φυσικά δύσκολα βρίσκεις Έλληνα εδώ, οι περισσότεροι Ρουμάνοι, Σέρβοι καί όλα τα ΒαλκάνιαΑπίστευτο χαλι η Χαλκιδική με όλο αυτό το
βλαχοτουρισμο εκ Βαλκανίων και παλιότερα αυτά τα καθαρματα τους Ρώσους.
Πήγα πριν λίγα χρόνια στο 2ο πόδι. Ωραία θάλασσα αλλά κίνηση, άθλιοι τουρίστες.
Πιο ωραία ήταν η Θεσσαλονίκη άδεια τέλη Αυγούστου.@iceman7: Δέχεστε προειδοποίηση για ρατσιστικά σχόλια. {Admin}
-
Αντιπαθω οτιδήποτε σε Κυκλάδες.
Ξεραιλα, κόσμος, έλλειψη υποδομών, κακοί δρόμοι.
Μόνο παραλίες αν δεν φυσάει τρελα αξίζουν.
Σποράδες υπέροχες. Αλόννησος παράδεισος αλλά δύσκολα πας.
Πλέον Αύγουστο που αναγκαστικά πέφτει η άδεια μου πάμε εξωτερικό ή Ήπειρο να κολυμπήσουμε σε κάνα ποταμι να δροσιστούμε, έτσι κατουρο που έχει γίνει η θάλασσα με τους καύσωνες.
Να αφήσουμε την Ελλάδα για τους βλαχοτουριστες που μας φέρνει η τουριστική ανάπτυξη του τομαριου του γνωστού ΑΡΔ οπως είπε πρόσφατα.
Μέχρι και στο Πευκί Εύβοιας που πηγαίναμε Αύγουστο γίνεται χαμός γιατί φερνουν κάτιαπλυτους Σέρβους, έμαθαν και το booking οι ντόπιοι και δεν υπάρχει δωμάτιο.
Ευτυχώς εκεί έχει 2-3 ωραία μέρη για φαγητό οπότε πάμε 4-5 μέρες ίσα - ίσα για αυτά.Το αυτό {Admin}
-
@iceman7 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Φυσικά δύσκολα βρίσκεις Έλληνα εδώ, οι περισσότεροι Ρουμάνοι, Σέρβοι καί όλα τα ΒαλκάνιαΑπίστευτο χαλι η Χαλκιδική με όλο αυτό το βλαχοτουρισμο εκ Βαλκανίων και παλιότερα αυτά τα καθαρματα τους Ρώσους.
Πήγα πριν λίγα χρόνια στο 2ο πόδι. Ωραία θάλασσα αλλά κίνηση, άθλιοι τουρίστες.
Πιο ωραία ήταν η Θεσσαλονίκη άδεια τέλη Αυγούστου.Έτσι ακριβώς όπως το έγραψες...
-
Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια πήγα την Κυριακή για μπάνιο στην Ηράκλεια….επιθυμία του γιου βλέπετε…και κατάλαβα ότι Κυριακή δεν αξίζει ούτε να πλησιάσεις. Πήγαμε σε τρία μπητσόμπαρα, δεν βρήκαμε ούτε σκαμπό…στο δε γνωστό τεράστιο της περιοχής δεν είχε ούτε να παρκάρεις. Κάτι ξέρω που Κυριακή δεν σκέφτομαι καν τη Χαλκιδική.
Φέτος παρατήρησα πολύ αυξημένη κίνηση και τις καθημερινές, δεν συνέβαινε αυτό τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι λίγες οι φορές που στη Μουδανίων πάμε με 50-60… -
@kkostask said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια πήγα την Κυριακή για μπάνιο στην Ηράκλεια….επιθυμία του γιου βλέπετε…και κατάλαβα ότι Κυριακή δεν αξίζει ούτε να πλησιάσεις. Πήγαμε σε τρία μπητσόμπαρα, δεν βρήκαμε ούτε σκαμπό…στο δε γνωστό τεράστιο της περιοχής δεν είχε ούτε να παρκάρεις. Κάτι ξέρω που Κυριακή δεν σκέφτομαι καν τη Χαλκιδική.
Ούτε να το σκεφτείς κυριακάτικα σε αυτό το σημείο. Χίλιες φορές να πας πιο πέρα στην παραλία Αγίου Μάμα.
-
Ούτε να το σκεφτείς κυριακάτικα σε αυτό το σημείο. Χίλιες φορές να πας πιο πέρα στην παραλία Αγίου Μάμα.
Φίλε μου, δεν μπαίνω καν στον κόπο. Έχω την ευχέρεια να πάω οποιαδήποτε καθημερινή, μένω άλλωστε 12 λεπτά δρόμο μέχρι το yolo στην Ηράκλεια. Για ένα μπάνιο δεν θα κάνω ποτέ δυο ώρες δρόμο.
-
Φίλε μου, δεν μπαίνω καν στον κόπο. Έχω την ευχέρεια να πάω οποιαδήποτε καθημερινή, μένω άλλωστε 12 λεπτά δρόμο μέχρι το yolo στην Ηράκλεια. Για ένα μπάνιο δεν θα κάνω ποτέ δυο ώρες δρόμο.
Σωστό τότε! Αυτό που πρότεινα μόνο αν έφυγες από Θεσσαλονίκη για Ηράκλεια αυθημερόν
-
Φυσικά δύσκολα βρίσκεις Έλληνα εδώ, οι περισσότεροι Ρουμάνοι, Σέρβοι καί όλα τα ΒαλκάνιαΟύτε στον εχθρό μου διακοπές στην βόρεια Ελλάδα παρέα με
Βαλκάνια ορκ@red_monster Προειδοποίηση και σε εσάς για ρατσιστικά σχόλια. {Admin}
-
@nickthetrib said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Έχουμε το πατρικό του πεθερού μου!
Αυτή τη στιγμή στα Βατερά είναι το 1/4 του κόσμου που έχω δει να μαζεύεται!
Η Μυτιλήνη είναι νησί που έχει αποφασίσει να μην δώσει βάρος στο τουριστικό κομμάτι της οικονομίας της!(οτι έρθει καλως να ορίσει, αλλά ανάπτυξη τύπου Μύκονος κλπ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ!!!)
Έχει άλλους οικονομικούς τομείς που βασίζεται η ανάπτυξή της (τα προϊόντα πρωτογενούς τομέα που παράγει το νησί και τα γύρω από αυτά)!Το προβλημα ειναι οτι το νησι ειναι μακρια, και τα ακτοπλοικα απαραδεκτα ακριβα.
Που θα παμε διακοπες 2024 ;