-
@kger said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Σχετικά με Χ1, θεωρείται αξιόπιστο να αγοράσεις από stock center της Βελμαρ; Κοίταξα λίγο και σε BMW Ιωαννίδη που είναι της περιοχής και έχει 2-3 μετέχειρα για να δω τις τιμές.
Μιας και το θυμηθηκα επίσης μου αρέσει και αυτό το αναθεμαστιμένο το volvo xc40 αλλά σίγουρα ξεφεύγει.
Το XC40 είναι πολύ όμορφο αλλά τα σέρβις είναι φωτιά (όπως και στην BMW) και δεν έχει μεγάλο χώρο αποσκευών. Corolla Cross 1.8 Hybrid είναι μέσα στο budget και σαν καινούργια.
-
cx-5 εστω και διλιτρο εαν βονζινη, εστω και 2.2 εαν μτχ ντηζελ
αλλα mazda
οχι ανεραστα κουτια ή προβληματικα γαλλοχρεπααντε και καποιο βολβο μτχ, ειδικα εαν αντεχεις να ακουμπησεις καποιο 197αρι xc-60 που ειναι αμαξαρες
-
Γνώμη μου για Χ1 , θα κοίταζα να έχει τα φουλ Led φώτα , το αυτόματο και λοιπά πακέτα , έτσι ώστε να είναι σύγχρονη εξοπλιστικά για τα λεφτά που ζητάνε . Τέτοια πακέτα βρίσκονται δύσκολα στην Ελληνική αγορά, οι περισσότερες είναι φτωχά εξοπλισμένες.
Επίσης το ( πολύ καλό) 8τάχυτο αυτόματο σε πετρέλαιο έμπαινε στις τετρακίνητες ( μπορεί και σε δικίνητες δε ξέρω) δίλιτρες εκδόσεις , αυτές λοιπόν κινούνται πέριξ των 30Κ , ε αμαρτία τόσα λεφτά και να μην έχει καλό σύγχρονο εξοπλισμό. Νομίζω ότι προ fl έπαιρνε το παλιό εξατάχυτο της bmw και μετά το καινούργιο διπλοσύμπλεκτο της εταιρίας , δεν έχω άποψη για κανένα.
Πάντως ως πετρέλαιο αυτόματο δίλιτρο, στα 120-130 κινείται με το στροφόμετρο λίγο πάνω από τις 2.000 στροφές , πολύ ήσυχα και οικονομικά.
Τα χρήματα για μεταχειρισμένο είναι πολλά , και η ακόμα πιο ενδελεχής έρευνα απαραίτητη.
Το volvo πετρέλαιο έβγαινε μόνο δίλιτρο και αυτό πάντως. Μη νομίζεις ότι ξεφεύγει τόσο , εντός μπάτζετ είσαι : https://usedcars.leaseplan.com/el-gr/volvo-xc40/823566-gr-volvo-xc40.html ( τελείως ενδεικτικά , δε το γνωρίζω το αυτοκίνητο).
Είναι που είναι "βαρίδι" το δίλιτρο , είναι και πολλά τα χρήματα για μεταχειρισμένο , δύσκολος ο γρίφος....
-
Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, για μεταχειρισμένο σκέφτομαι ότι θα πήγαινα περίπου μέχρι 25 χιλιάρικα.
Για καινούργιο μέχρι 35 περίπου αλλά πολλά λεφτά τα οποία τα έχω μεν αλλά θέλω να ρίξω χρήματα στο μέλλον και αλλού και όχι όλα σε ένα αυτοκίνητο.
Για το corolla cross που ειπώθηκε, το έχω σκεφτεί, είναι από τις πιο λογικές σκέψεις, αλλά έχω οδηγήσει σε ταξίδι εταιρικό το CHR και πέρα από την θέση οδήγησης δεν μου άρεσε καθόλου η οδηγική του αίσθηση. Πόσο καλύτερο να είναι το corolla? Αυτό με κρατάει πίσω.
BMW και εμένα με προβληματίζει ότι η συντήρηση είναι ακριβή και η αντιπροσωπεία εδώ δεν έχει καν συνεργείο, είναι μόνο έκθεση.
Τα Mazda δεν τα είχα λάβει στ αυπόψη μου, θα μπω να δω τι παίζει. Γνωρίζει κανείς πως πάνε αυτοί οι skyactive κινητήρες; Πάντως έχω την εντύπωση ότι είναι τσιμπημένα, θα ρίξω μια ματιά.
Αντικειμενικά πάντως αν κάποιος έχει ένα τέτοιο αυτοκίνητο σε αμιγώς βενζινοκίνητη έκδοση, τι καίει;
Σκεφτόμουν μήπως περιμένω να βγει το νέο Tucson και παίξει καμία καλή έκπτωση στο υπάρχον αλλά μετά για καινούργιο σε πιάνει το γιατί να μην πάρω το τελευταίο μοντέλο και τέτοια ψυχαναγκαστικά.
-
@kger said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Σχετικά με Χ1, θεωρείται αξιόπιστο να αγοράσεις από stock center της Βελμαρ; Κοίταξα λίγο και σε BMW Ιωαννίδη που είναι της περιοχής και έχει 2-3 μετέχειρα για να δω τις τιμές.
Εγώ ψώνισα από stock center και έμεινα πολύ ευχαριστημένος από όλη την ιστορία. Τώρα μάλιστα διαφημίζουν και 5 έτη εγγύηση αλλά δεν ασχολήθηκα να δω τι περιλαμβάνει. Είναι μεγάλο αγχολυτικό πάντως.
Έχε στο νου κιόλας ότι δε χρειάζεται να περιοριστείς στα μεταχειρισμένα της περιοχής σου. Εμένα τότε μου είπαν ότι μου φέρνουν όποιο αμάξι θέλω από όλη την Ελλάδα χωρίς δέσμευση αγοράς και έτσι το έκανα. Κατέβασα από Αθήνα στην Κρήτη ένα VW Touran, μου άρεσε και το πήρα. -
Για stock center velmar αυτό που ξέρω είναι ότι είναι ελεγμένα με ακριβή χιλιόμετρα αλλά τα περισσότερα αν όχι όλα είναι από leasing.
Για μένα αυτό είναι λόγος απόρριψης.
Αλλιώς το φροντίζεις το αμάξι αν είναι δικό σου αλλιώς αν δεν σου ανήκει. Όσους κατόχους leasing έχω δει τους πίνουν το αίμα και είναι τίγκα στα κοπανήματα.
Για σφακιανάκη και σπανό έχω ακούσει ότι έχουν καλά μεταχειρισμένα.
-
Φυσικά και δεν ισχύει αυτό. Πολλοί οδηγοί σέβονται το δρόμο, το αμάξι, τα όρια και τον εαυτό τους. Οι οδηγοί των leasing δεν οδηγούν στην πλειοψηφία τους δίχως αύριο. Εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
-
@fanis75 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Από αυτά που αναφέρεις: Kuga ή X1, πολύ καλύτερα από όλα τα υπόλοιπα.
Από περίεργα, σε τι υπέρτερη το Kuga από το Tiguan. Εμφανισιακά είναι ωραίο αλλά δεν έχω ασχοληθεί περεταίρω.
-
@spi_duster said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Φυσικά και δεν ισχύει αυτό. Πολλοί οδηγοί σέβονται το δρόμο, το αμάξι, τα όρια και τον εαυτό τους. Οι οδηγοί των leasing δεν οδηγούν στην πλειοψηφία τους δίχως αύριο. Εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
+1000
αγόρασα X1 με 100χ χλμ από leasing και είναι πραγματικά σαν καινούργιο, ούτε καν στο κάθισμα του οδηγού μπορείς να δείς κάποια φθοράΕίχα και ο ίδιος επί 25 χρόνια διάφορα εταιρικά αυτοκίνητα μέσω leasing και τα πρόσεχα σαν να ήταν δικά μου
Οπότε απλώς καλό έλεγχο, "λεμόνι¨ μπορείς να σου βγεί είτε από μάνδρα, ιδιώτη, leasing
-
@green-power said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Για stock center velmar αυτό που ξέρω είναι ότι είναι ελεγμένα με ακριβή χιλιόμετρα αλλά τα περισσότερα αν όχι όλα είναι από leasing.
Για μένα αυτό είναι λόγος απόρριψης.
Αλλιώς το φροντίζεις το αμάξι αν είναι δικό σου αλλιώς αν δεν σου ανήκει. Όσους κατόχους leasing έχω δει τους πίνουν το αίμα και είναι τίγκα στα κοπανήματα.
Για σφακιανάκη και σπανό έχω ακούσει ότι έχουν καλά μεταχειρισμένα.
Τα κοπανήματα τα πληρώνεις ο χρήστης, οπότε όχι δεν τα κοπανάνε ολούθε.
Ποιός κάτοχος λιζινγκ του πίνει πλέον το αίμα ?
Αυτά είναι θαρρώ κλισέ άλλων δεκαετιών -
@red_monster said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Αρκετοί πάντως.
Σίγουρα όσοι δεν το έχουν με εξαγορά στο τέλος δεν δίνουν σημασία σε βλάβες ή χτυπήματα. -
@antonakis said in Αγορά SUV για οικογένεια:
@red_monster said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Αρκετοί πάντως.
Σίγουρα όσοι δεν το έχουν με εξαγορά στο τέλος δεν δίνουν σημασία σε βλάβες ή χτυπήματα.Οτι ναναι
Εαν ειχες θα ηξερες πως χρεωνονται ολαΣτον άνθρωπο ειναι η χρηση, μαλακες υπαρχουν με μισθωση αλλα και χωρις
-
@vdx said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Από περίεργα, σε τι υπέρτερη το Kuga από το Tiguan. Εμφανισιακά είναι ωραίο αλλά δεν έχω ασχοληθεί περεταίρω.
Να πω ότι δεν έχω οδηγήσει το νέο Tigua, αλλά επειδή αναφέρθηκαν και μεταχειρισμένα στην εξίσωση μιλάω κυρίως για το προηγούμενο. Για εμένα το Κούγκα υπερτερεί σε:
- Ανάρτηση (άνεση και οδική συμπεριφορά, έχει εξαιρετικό συνδυασμό αυτών των 2 και στήσιμο)
- Αξιοπιστία / εγγύηση
- Κόστος χρήσης
- Εμφάνιση
Από αυτά για εμένα το σημαντικότερο είναι η ανάρτηση.
-
@fanis75 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
@vdx said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Να πω ότι δεν έχω οδηγήσει το νέο Tigua, αλλά επειδή αναφέρθηκαν και μεταχειρισμένα στην εξίσωση μιλάω κυρίως για το προηγούμενο. Για εμένα το Κούγκα υπερτερεί σε:
- Ανάρτηση (άνεση και οδική συμπεριφορά, έχει εξαιρετικό συνδυασμό αυτών των 2 και στήσιμο)
- Αξιοπιστία / εγγύηση
- Κόστος χρήσης
- Εμφάνιση
Από αυτά για εμένα το σημαντικότερο είναι η ανάρτηση.
Και εγώ για το παλιό ρώτησα. Thanks for sharing είναι από τα αυτοκίνητα που δεν συζητούνται και πλ.
-
Πολλά έχει το Kuga καλά και σίγουρα οι χώροι και οι κινητήρες είναι από αυτά! Αλλά το προηγούμενο έμοιαζε με μπουγελόφατσα! Ευτυχώς το τελευταίο είναι πιο όμορφο!
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις μέχρι τώρα πληροφορίες. Τρέχω με την δουλειά και έχω παγώσιε λίγο το ψάξιμο μετά το ΣΚ. Θα επανάλθω όμως.
Είναι πολύ περίεργη η κατάσταση στην αγορά, τα ξέρετε καλύτερα από εμένα και αυτό το κάνει πολύ δυσκολο στο τι να καταλήξεις. Ακόμη δεν έχω ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου αν αξίζει ένα καινούργιο ή υπομονή και ένα καλό μεταχειρισμένο. Το λέω κυρίως για την αξιοπιστία σε βάθος χρόνου. Αν οι τιμές στα καινούργια ήταν όπως πριν 5 χρόνια νομίζω δεν θα είχα δίλημμα.
-
@gatoz said in Αγορά SUV για οικογένεια:
, μαλακες υπαρχουν με μισθωση αλλα και χωρις
οι φαναρτζοδουλειες σαφως χρεώνονται στον οδηγο
αν αυτός όμως είναι σιδεροφαγος η ενδεχόμενη βλάβη δύσκολο να αποδειχτεί υπαιτιότητα -
cx-5 εστω και διλιτρο εαν βονζινη, εστω και 2.2 εαν μτχ ντηζελ
αλλα mazdaskyactive είναι ο κινητήρας; δεν ξέρω από κατανάλωση τι λένε
-
Εαν ειχες θα ηξερες πως χρεωνονται ολα
Σε εμάς δε χρεώνεται τίποτα (προσωπικά).
-
@antonakis said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Εαν ειχες θα ηξερες πως χρεωνονται ολα
Σε εμάς δε χρεώνεται τίποτα (προσωπικά).
ουτε εγω χρεωνων τους υπαλληλοι αλλα γενικα χρεωνονται
Αγορά SUV για οικογένεια