-
@kger said in Αγορά SUV για οικογένεια:
@groover1972 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Το κάτι μεγαλύτερο θα το κινείτε κάθε μέρα; Για καθημερινή χρήση;
Θα κινείται όχι απαραίτητα καθημερινά. Λόγω διαφορετικών ωραρίων με την σύζυγο, χρειαζόμαστε κάποιες μέρες δεύτερο αυτοκίνητο. Από άνοιξη και μετά δουλεύω και μηχανή κάποιες μέρες για το commuting.
Επειδή μένω σε επαρχία αυτή τη στιγμή και λογικά και στα επόμενα χρόνια τουλάχιστον, δεν έχω ανάγκη για μικρό αυτοκίνητο. Δεν μπλέκω σε κίνηση και δεν κατεβαίνω με αυτοκίνητο στο κέντρο. Επίσης στο υπάρχον σπίτι που νοικιάζω έχω και 2 θέσεις πάρκινγ.
Έτσι όπως το σκέφτομαι, αν στο μέλλον προκύψει ανάγκη για μικρό αυτοκίνητο ίσως φύγει το stepway που θα έχει και τα χρονάκια του. Αλλά αυτό μόνο αν μετοικήσω προς Αθήνα ή Θεσσαλονίκη μπορεί να προκύψιε πιστεύω.
σε ρώτησα, γιατί στην περίπτωσή σου μπορεί και να μην χρειάζεται να έχεις καθημερινά αυτοκίνητο που να το έχεις χρυσόπληρώσει. Αφού θέλεις όμως να πληρώνεις νοίκι για 2 θέσεις και να θέλεις να τις γεμίσεις με αυτοκίνητα, μπορείς να κοιτάξεις και προς leasing πλευρά.
-
Θα κινείται όχι απαραίτητα καθημερινά. Λόγω διαφορετικών ωραρίων με την σύζυγο, χρειαζόμαστε κάποιες μέρες δεύτερο αυτοκίνητο. Από άνοιξη και μετά δουλεύω και μηχανή κάποιες μέρες για το commuting.
Επειδή μένω σε επαρχία αυτή τη στιγμή και λογικά και στα επόμενα χρόνια τουλάχιστον, δεν έχω ανάγκη για μικρό αυτοκίνητο. Δεν μπλέκω σε κίνηση και δεν κατεβαίνω με αυτοκίνητο στο κέντρο. Επίσης στο υπάρχον σπίτι που νοικιάζω έχω και 2 θέσεις πάρκινγ.
Έτσι όπως το σκέφτομαι, αν στο μέλλον προκύψει ανάγκη για μικρό αυτοκίνητο ίσως φύγει το stepway που θα έχει και τα χρονάκια του. Αλλά αυτό μόνο αν μετοικήσω προς Αθήνα ή Θεσσαλονίκη μπορεί να προκύψιε πιστεύω.
σε ρώτησα, γιατί στην περίπτωσή σου μπορεί και να μην χρειάζεται να έχεις καθημερινά αυτοκίνητο που να το έχεις χρυσόπληρώσει. Αφού θέλεις όμως να πληρώνεις νοίκι για 2 θέσεις και να θέλεις να τις γεμίσεις με αυτοκίνητα, μπορείς να κοιτάξεις και προς leasing πλευρά.
τι θα πρότεινες; με το δικό σου σκεπτικό; Σε ρωτάω πραγματικά γιατί μπορεί εγώ να το βλέπω εντλώς λάθος για παράδειγμα.
Το σπίτι που νοικιάζω ήδη έχιε 2 θέσεις parking, δεν το διάλεξα με αυτό το κριτήριο απλά έτυχε. Αυτή τη στιγμή η σύζυγος έχει ένα daihatsu sirion που έχει φάει ρεκτιφιέ και ένα σωρό άλλα, το αυτοκίνητο δεν κάνει για παραπάνω και όχι για χιλιόμετρα σε εγνατία που εξίσου κάνει και αυτή και όχι κίνηση μέσα σε πόλη.
-
τι θα πρότεινες; με το δικό σου σκεπτικό; Σε ρωτάω πραγματικά γιατί μπορεί εγώ να το βλέπω εντλώς λάθος για παράδειγμα.
Το σπίτι που νοικιάζω ήδη έχιε 2 θέσεις parking, δεν το διάλεξα με αυτό το κριτήριο απλά έτυχε. Αυτή τη στιγμή η σύζυγος έχει ένα daihatsu sirion που έχει φάει ρεκτιφιέ και ένα σωρό άλλα, το αυτοκίνητο δεν κάνει για παραπάνω και όχι για χιλιόμετρα σε εγνατία που εξίσου κάνει και αυτή και όχι κίνηση μέσα σε πόλη.
μεταξύ μας θα σου πρότεινα ένα μεταχειρισμένο diesel. Ενα Vitara ή ένα Scross είναι αξιοπιστα και χωρίς προβλήματα. Από Toyota αφού θέλεις να πληρώσεις κοντά στα 30κ μπορείς να κοιτάξεις ένα Yaris Cross αφού στο νήμα της Toyota λένε ότι καίει σαν παπάκι. Όπως και το Corolla αν δεν θέλεις ψευτο Suv.
Σε leasing θα μπορούσες να πας σε ηλεκτρικό μοντέλο με τα υπέρ και τα κατά.
Αν όμως θέλεις ένα αυτοκίνητο ας πούμε μόνο για ταξίδια ή ΣΚ, τότε θα μπορούσες να νοικιάζεις ένα πολυτελές αυτοκίνητο μόνο για τις φορές που θέλεις.
Αλλά πίστεψέ με, όταν μπορούσα να πάρω στεγαστικό δεν το έκανα και τώρα το μετανιώνω πικρά. Δεν μου αρέσει να συμβουλεύω τους άλλους για το ποιες είναι οι προτεραιότητες αλλά αν είσαι κοντά ή πριν τα 40, τότε θα σου πρότεινα να πας σε μια τράπεζα και να ξεκινήσεις διαδικασίες. Καθαρά σαν οικογενειακές προτεραιότητες το αναφέρω δίχως να θέλω να κάνω κάποια υπόνοια για τα αυτοκίνητα σας.
Αν και αν πάρεις ένα αξιόπιστο ιαπωνικό θα ξελαφρωσεις από συνεργεία και το καταλαβαίνω πολύ καλά.
Ελπίζω να σε βοήθησα.
-
Καλησπέρα και καλές διακοπές σε όσους ξεκινούν τώρα.
Επανέρχομαι στο συγκεκριμένο θέμα καθώς είδα 2 αυτοκίνητα που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον. Αμφότερα στα 18.000+κάτι ψιλά ευρώ και τα δύο ο βενζινα.
-
από γνωστή μάντρα με καλές κριτικές και αγορές από γνωστους που μου την υπέδειξαν,
Tiguan 1500 150ps 140.000km χειροκίνητο, σε καλή κατάσταση, μοντέλο του 2020, χειροκίνητο. -
από βελμαρ, Kuga μοντέλο 2018, 84.000km, 1500 150ps, χειροκίνητο. 5 χρόνια εγγύηση σε μοτέρ+σασμάν και σέρβις πριν την παράδοση.
Δεν έχω άποψη για κανένα από τα 2. Το Kuga ανέκαθεν μου άρεσε σαν αυτοκίνητο. Έχω αρχίσει να απορρίπτω τα diesel καθώς θα έχω τον εργάτη και λέω να πάω στην πιο "σίγουρη" βενζίνη για τα επόμενα χρόνια.
Από χώρους λίγο πολύ τα ίδια θα έλεγα. Έχετε καμία απόψη αγαπητοί;
-
-
Καλησπέρα και καλές διακοπές σε όσους ξεκινούν τώρα.
Επανέρχομαι στο συγκεκριμένο θέμα καθώς είδα 2 αυτοκίνητα που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον. Αμφότερα στα 18.000+κάτι ψιλά ευρώ και τα δύο ο βενζινα.
-
από γνωστή μάντρα με καλές κριτικές και αγορές από γνωστους που μου την υπέδειξαν,
Tiguan 1500 150ps 140.000km χειροκίνητο, σε καλή κατάσταση, μοντέλο του 2020, χειροκίνητο. -
από βελμαρ, Kuga μοντέλο 2018, 84.000km, 1500 150ps, χειροκίνητο. 5 χρόνια εγγύηση σε μοτέρ+σασμάν και σέρβις πριν την παράδοση.
Δεν έχω άποψη για κανένα από τα 2. Το Kuga ανέκαθεν μου άρεσε σαν αυτοκίνητο. Έχω αρχίσει να απορρίπτω τα diesel καθώς θα έχω τον εργάτη και λέω να πάω στην πιο "σίγουρη" βενζίνη για τα επόμενα χρόνια.
Από χώρους λίγο πολύ τα ίδια θα έλεγα. Έχετε καμία απόψη αγαπητοί;
Με τα δικά μου κριτήρια και μόνο θα έπαιρνα αυτό με τα λιγότερα χλμ.
Είναι πιο πιθανό ένα αυτοκίνητο με σχεδόν τα διπλάσια χλμ να χρειαστεί συντήρηση, αλλαγές και επισκευές . -
-
Κανένα από τα δύο.παρε ένα c-hr πρώτης γενιάς ή yaris cross μεταχειρισμένο.Απο ιδιωτη
-
-
από γνωστή μάντρα με καλές κριτικές και αγορές από γνωστους που μου την υπέδειξαν, Tiguan 1500 150ps 140.000km χειροκίνητο, σε καλή κατάσταση, μοντέλο του 2020, χειροκίνητο.
-
Για το Τιγκουαν δεν έχω άποψη, μια φορά το έχω οδηγήσει. Ξέρω οτι έχει φοβερό μοτέρ, αλλά τα χλμ ειναι αρκετά.
Το Κούκγα το είχα για 3 χρόνια. Εξαιρετικό αυτοκίνητο, ισοπεδωτική ανάρτηση (καλύτερη από του Τιγκ), τόσο στον δρόμο όσο και εκτός και πάρα πολύ καλά εξοπλισμένο. Το μόνο του αρνητικό ειναι η κατανάλωση, να ξέρεις ότι καιει αρκετά, ειδικά εαν πιεστεί και μέσα στην πόλη. Ειναι βαρύ και φαίνεται και στην αντλία.
-
-
@chris__7 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Κανένα από τα δύο.παρε ένα c-hr πρώτης γενιάς ή yaris cross μεταχειρισμένο.Απο ιδιωτη
Το C-hr το έχω οδηγήσει όταν το είχαμε νοικιάσει με την δουλειά για ένα μίνι ταξίδι. Βρίσκω 2 βασικά αρνητικά, το πρώτο είναι οι χώροι όπου με μωρό κτλ δεν μπορώ να πω ότι μου φάνηκε αμάξι που θα βολεψει. Το δεύτερο είναι η καλή συμπεριφορά του CVT. Δεν έχω την τρομερή εμπειρία αλλά για αστική χρήση ήταν οκ αλλά σε επαρχιακό και Εγνατία δεν μου άρεσε καθόλου.
Το yaris cross, το έχει ο πεθερός μου, δεν το έχω οδηγήσει ποτέ. Μου φαίνεται μικρό σε χώρους, δεν βλέπω κάποια αναβάθμιση με βάση αυτό που έχω και επειδή είναι και πιο καινούργιας γενιάς δεν ξέρω πως λειτουργεί και το CVT. ;ν πάω σε αυτοκίνητο ίδιο και μικρότερο από αυτό που έχω, λογικά θα κοιτάξω κάτι φθηνότερο. Πλέον έχω μπει και σε αυτή την σκέψη.
-
@fanis75 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
-
από γνωστή μάντρα με καλές κριτικές και αγορές από γνωστους που μου την υπέδειξαν, Tiguan 1500 150ps 140.000km χειροκίνητο, σε καλή κατάσταση, μοντέλο του 2020, χειροκίνητο.
-
Για το Τιγκουαν δεν έχω άποψη, μια φορά το έχω οδηγήσει. Ξέρω οτι έχει φοβερό μοτέρ, αλλά τα χλμ ειναι αρκετά.
Το Κούκγα το είχα για 3 χρόνια. Εξαιρετικό αυτοκίνητο, ισοπεδωτική ανάρτηση (καλύτερη από του Τιγκ), τόσο στον δρόμο όσο και εκτός και πάρα πολύ καλά εξοπλισμένο. Το μόνο του αρνητικό ειναι η κατανάλωση, να ξέρεις ότι καιει αρκετά, ειδικά εαν πιεστεί και μέσα στην πόλη. Ειναι βαρύ και φαίνεται και στην αντλία.
Το Tiguan πολλά χιλιόμετρα το ξέρω και εγώ λογικά το βγάζω εκτός κάδρου. Το Kuga ήταν σε πολύ καλή αν όχι εξαιρετική κατάσταση για μεταχειρισμένο, τουλάχιστον εμφανισιακά.
Το φαντάζομαι και εγώ ότι θα καίει τον πάτο του μην πω ψέματα και είναι ο βασικός λόγος που δεν πήρα την γυναίκα να πάμε να το δούμε μαζί.Επίσης είδα και 1 qasqai στην βελμαρ, του 2020 με 85.000km στα ίδια λεφτά αλλά νομίζω με λιγότερο εξοπλισμό. Με τον κινητήρα 1300 140ps αν δεν κάνω λάθος.
Καινούργιο σε αυτή την κατηγορία έχω αρχίσει να τα ξεχνάω, τα λεφτά είναι 30+
-
-
Μη παίρνετε γαλλογερμανικα ρε παιδιά.Αμαρτια τα λεφτά που θα δίνετε στα service.Και τα νισσαν γαλλικά ειναι
-
Αμάξια ψάχνουν όχι τρόλεϊ
-
Μην παίρνετε γαλλογερμανικοκορεατογιαπωνέζικο ρε παιδιά…
-
Μόνο Vitara, δεν υπάρχει τίποτα άλλο,
ερχομασταν καροτσάκι τις προάλλες στα στροφιλικια προς Λεωνίδιο πίσω από ένα 2008 , ένα Vitara, ένα Focus και ένα Α3 μπροστά μου , μόλις έκανε δεξιά το 2008 ανοίξαμε λίγο , δώστου φρένα στις στροφές τα hothatch ανοίγματα στις ευθειουλες , ξεμακρυνε μπροστά 2 χλμ το φοβερό Vitara, κοτόπουλα τα πιτσιρίκια εγώ και το Focus σταματήσαμε δεξιά , μας πάτησε το Vitara. -
@vagkirk said in Αγορά SUV για οικογένεια:
ερχομασταν καροτσάκι τις προάλλες στα στροφιλικια προς Λεωνίδιο πίσω από ένα 2008 , ένα Vitara, ένα Focus και ένα Α3 μπροστά μου , μόλις έκανε δεξιά το 2008 ανοίξαμε λίγο , δώστου φρένα στις στροφές τα hothatch ανοίγματα στις ευθειουλες , ξεμακρυνε μπροστά 2 χλμ το φοβερό Vitara, κοτόπουλα τα πιτσιρίκια εγώ και το Focus σταματήσαμε δεξιά , μας πάτησε το Vitara.Επειδή έχω μπει σε Vitara ή κουλοι ήταν αυτοί με τα hatch ή αυτό που μπήκα εγώ δεν ήταν Vitara .
Θα το χαρακτήριζα επιτάφιο. -
@kkostask said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Μην παίρνετε γαλλογερμανικοκορεατογιαπωνέζικο ρε παιδιά…
Φτου και έλεγα δεν θα έχει τα κορεατικά μέσα που μου αρέσουν
-
Υπάρχει κάτι καινούργιο εκτός από Vitara με κάτω από 30 χιλιάδες ευρώ; Μόνο τα crossover του vag ομίλου με τον 1000αρι κινητήρα έχω βρει.
-
Ναι, το Σουζούκι σκρόσς. Πιθανόν και κανένα Αρκανά εκθεσιακό.Σκόντα κamik, μιτσουμπίσι asχ, κία x ceed.
-
Hyundai kona. MG ZS, MG HS
Πέρα από το αισθητικό κομμάτι
Το Kona που το είδα είναι εξαιρετικο. Με 28Κ έχει μια έκδοση με 140 άλογα.Το MG ZS που οδήγησα ήταν απροσδόκητα ποιοτικό σε κύλιση.
Τα MG αλλάζουν αμφότερα σε λίγους μήνες. Το ZS με 23-24Κ το παίρνεις αυτόματο με turbo και όλα μέσα.
-
@lap said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Hyundai kona. MG ZS, MG HS
Πέρα από το αισθητικό κομμάτι
Το Kona που το είδα είναι εξαιρετικο. Με 28Κ έχει μια έκδοση με 140 άλογα.Το MG ZS που οδήγησα ήταν απροσδόκητα ποιοτικό σε κύλιση.
Τα MG αλλάζουν αμφότερα σε λίγους μήνες. Το ZS με 23-24Κ το παίρνεις αυτόματο με turbo και όλα μέσα.
Το Kona εχει ακριβα ανταλλακτικα.Θα πρεπει να κανει μικτη.Κατα τα αλλα ωραιο αμαξι ειδικα μεσα
-
@vagkirk said in Αγορά SUV για οικογένεια:
ερχομασταν καροτσάκι τις προάλλες στα στροφιλικια προς Λεωνίδιο πίσω από ένα 2008 , ένα Vitara, ένα Focus και ένα Α3 μπροστά μου , μόλις έκανε δεξιά το 2008 ανοίξαμε λίγο , δώστου φρένα στις στροφές τα hothatch ανοίγματα στις ευθειουλες , ξεμακρυνε μπροστά 2 χλμ το φοβερό Vitara, κοτόπουλα τα πιτσιρίκια εγώ και το Focus σταματήσαμε δεξιά , μας πάτησε το Vitara.Επειδή έχω μπει σε Vitara ή κουλοι ήταν αυτοί με τα hatch ή αυτό που μπήκα εγώ δεν ήταν Vitara .
Θα το χαρακτήριζα επιτάφιο.Δεν αναφέρομαι σε επιδόσεις αλλά σε στρίψιμο, δεν υπήρχε ευθεία στην οποία μπορούσες να πιάσεις πάνω από 100χλμ.
Αλλά και πάλι το Vitara νομίζω έχει 130 τουρμπατα αλογάκια και είναι παναλαφρο, οπότε δεν νομίζω να είναι πιο αργό από οποιαδήποτε τουρμπακι μέχρι 150 άλογα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που με εντυπωσίασε Vitara σε σβέλτο στροφιλικι, θυμάμαι και στις στροφές του Αρτεμισίου να ακολουθώ Vitara που δεν έπεσε κάτω από 160 σε καμία από τις κλειστές στροφές, μάλιστα περάσαμε και από δεξιά Macan που δεν έκανε άκρη και στις προηγούμενες ευθείας μας είχε περάσει με 200+
Αγορά SUV για οικογένεια