-
-
Ένα άλλο σημαντικό είναι ότι η ανάκτηση ενέργειας από το φρενάρισμα δε λειτουργεί στις πολύ χαμηλές ταχύτητες. Στο δικό μου, πρίους 2, νομίζω κάνει ανάκτηση πάνω από τα 30 χαω. Επίσης, το περιθώριο λειτουργίας της μπαταρίας του είναι 40-80% soc. Ο κεκ λειτουργεί σαν γεννήτρια όταν απαιτείται, ώστε να κρατάει τη μπαταρία στο επίπεδο φόρτισης που πρέπει.
-
Ποιο prius έχεις;;;
-
@dstou said in MG3 Hybrid+ 2024:
Ένα άλλο σημαντικό είναι ότι η ανάκτηση ενέργειας από το φρενάρισμα δε λειτουργεί στις πολύ χαμηλές ταχύτητες. Στο δικό μου, πρίους 2, νομίζω κάνει ανάκτηση πάνω από τα 30 χαω.
Στα νεότερα λειτουργει και με πιο χαμηλή ταχυτητα, και στην Κορόλα και στο Γιαρις Κρος, ακόμα και κάτω απο 10χαω.
-
Τα όρια αναθεωρούνται, για 10χαω το βλέπω πολύ πολύ χαμηλό όμως. Πότε προλαβαίνει να ενεργοποιηθεί ο κινητήρας και να γίνει γεννήτρια, μέσα σε 2 μέτρα το αμάξι ακινητοποιείται με 10χαω με τα φρένα του.
Κάτι άλλο: το Πρίους 3 έχει πρακτικά την ίδια μπαταρία με το Πρίους 2, αλλά επειδή έχει ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα και μεγαλύτερα όρια λειτουργίας στην μπαταρία του, αυτό στην πράξη σημαίνει πιο βαθείες εκφορτίσεις. Αποτέλεσμα: η μπαταρία του χρειάζεται αντικατάσταση συνήθως σε συντομότερο χρόνο.
Γενικά τα πάντα είναι θέματα τεχνολογίας αλλά και σχεδιαστικών επιλογών και συμβιβασμών. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα, κάπου θα είσαι καλύτερος, κάπου όχι. -
Σημαντική αλλαγή θεωρώ την αντικατάσταση της μπαταρίας νικελίου από μπαταρία λιθίου στα τελευταία υβριδικά Toyota (από το facelift του 1ης γενιάς C-HR 1.8, η Corolla H/B μπορεί να είχε εξαρχής λιθίου).
Η λιθίου δουλεύει περισσότερο ωφέλιμα ως προς την πλήρως ηλεκτρική λειτουργία του αυτοκινήτου, αφού φορτίζεται και εκφορτιζεται γρηγορότερα από τη νικελίου, με αποτέλεσμα η ενέργειά της να είναι εκμεταλλεύσιμη ευκολότερα και σε μεγαλύτερο εύρος κίνησης του αυτοκινήτου.
Τα παραπάνω δεν αποτελούν υποθέσεις, αλλά έχουν προκύψει από συγκριτικές μετρήσεις μέσω του app Hybrid Assistant, μεταξύ C-HR 1.8 προ facelift (μπαταρία ικελίου), C-HR 2.0 1st gen facelift (μπαταρία επίσης νικελιου) και C-HR 1.8 1st gen facelift (μπαταρία λιθίου, σε αντιθεση με το 1st gen 2.0 που, οπως προείπα, έχει νικελίου). -
Από την άλλη έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής
-
@lap said in MG3 Hybrid+ 2024:
και ποσο κοστιζει να την αλλαξεις μετα απο την εγγυηση τη λιθιου?
-
Σκέφτομαι ότι είναι πιθανότερο να μειωθεί απλά η χωρητικότητα της μπαταρίας λιθιου, που θα παραμείνει λειτουργική χωρίς ίσως να εξοικονομεί τα μέγιστα απ τη βενζίνη, παρά να καταστραφουν στοιχεία της και να πληρώσεις αντικατάσταση.
-
Με 11 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, δεν με απασχολεί ιδιαίτερα το ζήτημα, να σου πω την αλήθεια. Μπορεί να έχω αλλάξει 2-3 αυτοκίνητα μέχρι τότε...
Άσε που ακόμα και μετά την εγγύηση, λογικά θα επισκευάζεται και δεν θα απαιτείται αντικατάσταση. -
@chris__7 said in MG3 Hybrid+ 2024:
και ποσο κοστιζει να την αλλαξεις μετα απο την εγγυηση τη λιθιου?
Ολόκληρη ίσως 2Κ με περαστικά μαζί. Αλλά συνήθως βάζοθν μεταχειρισμένες ή αλλάζουν μονάχα το κελί της μπαταρίας που έχει θέμα και αυτό κοστίζει πολύ λιγότερο
-
Τα mg τι τύπου μπαταρία έχουν λιθιου ή νικελίου;
-
-
Νομίζω λιθίου
-
-
-
Μια χαρα,αλλα δεν αναφερει μειονεκηματα....δεν εχει το mg;
-
@ad276 said in MG3 Hybrid+ 2024:
Μια χαρα,αλλα δεν αναφερει μειονεκηματα....δεν εχει το mg;
Ναι γιατι ο Σαριμπαλιδης εχει πει κακο λόγο για πολλα οχηματα
δεν είναι δοκιμαστης ο ανθρωπος, διαφημιστής είναι απλά
Εγω προσωπικά δεν τον βλέπω ποτε, μου κανει καραγκιοζάκος που απλα διαφημιζει και παιρνει κανα φραγκο απο διαφήμιση
-
@cirus said in MG3 Hybrid+ 2024:
δεν είναι δοκιμαστης ο ανθρωπος, διαφημιστής είναι απλά
Προφανώς....!!
-
Πωλητής είναι...σου πουλάει διαφορα.. Γενικα χαζεύω και απολαμβάνω όταν κάποιος είναι καλός πωλητής. Είναι τέχνη η πώληση.
MG3 Hybrid+ 2024