-
Αμαξάρες!
-
Εγω στον περιγυρο μου όσους έχω με Lexus παντως εχω την εντύπωση οτι δε τα πουλάνε γενικά.Τα κρατανε πολλά χρονια .
Και εγώ το ίδιο, φίλοι με RX400h τα οποία παρά τα (πάρα) πολλά χλμ είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
Εκτός από τα φρου φρου και αρώματα και το over-engineering υπάρχει και η πραγματική ποιότητα σε όλα τα επίπεδα.
Τώρα οδηγικά και μόνο, το καινούριο RX450h δεν με ενθουσίασε, ίσως ο κινητήρας που του ταιριάζει περισσότερο είναι αυτός του RX500h.
-
Εγω θα δεχθώ ότι το Lexus LBX είναι το πιο ποιοτικό B-SUV
και τι σημαινει αυτό?
αυτός που θα φτάσει τα 40Κ και θέλει κάτι premium θα πάρει την Merc GLA και ας είναι χειρότερη. Είναι πολύ πιο πουλμουρ από το LBX. Ακόμα και το Q2 το audi θα προτιμήσουν που το είχα και δεν είναι τιποτα το σπουδαίο. Αλλά το AUDI και η Merc κανουν κλικ οταν το ακούνε οι περισσότεροι.
Γραφω τα παραπάνω και ειλικρινα πιστεύω οτι το lexus θα είναι καλύτερο.
η Lexus στον πολύ κόσμο δεν λέει τίποτα. Μας αρεσει δεν μας αρέσει ετσι είναι. Σε τετοια μοντελα που ο Ελληνας αγοράζει και ως ενα βαθμο για επίδειξη (δεν έχει να πάρει τα πιο μεγαλα μοντέλα που είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ PREMIUM και παιρνει απλα την μάρκα) οι Γερμανοι εχουν την πρωτοκαθεδρία.
-
Αυτός που ξέρει κάποια πράγματα για αυτοκίνητα οφείλει να εξετάσει την επιλογή ενός Λέξους, οι υπόλοιποι που θέλουν να κάνουν μόστρα σε γειτονιά κλπ θα πάνε στα ντε και καλά πρίμιουμ από Γερμανία μεριά.
-
Αυτός που ξέρει κάποια πράγματα για αυτοκίνητα οφείλει να εξετάσει την επιλογή ενός Λέξους, οι υπόλοιποι που θέλουν να κάνουν μόστρα σε γειτονιά κλπ θα πάνε στα ντε και καλά πρίμιουμ από Γερμανία μεριά.
Μπα είναι τι θες. Μπορει αυτός που ξέρει ενα δυο πραγματα για αυτοκίνητα να μην ενδιαφέρεται για πολυθρονα με ρόδες, να θελει κάτι πιο απλό χωρίς πολλες φανφάρες που να είναι καλό αυτοκίνητο μηχανολογικα και δεν τον νοιαζουν δερματα εκτός του τιμονιου.
Μπορεί και να τον νοιάζουν φυσικά αλλα δεν είναι δεδομένο αρα και σε καμία περιπτωση δεν οφειλει να το εξετάσει. Εξαρτάται τι θελει ο καθένας
πάντως εγώ όπως το κόβω πιο πολύ σε αυτούς που θελουν να κάνουν μοστρα απευθυνεται και απλά η μάρκα εδώ δεν εχει το value που έχει σε άλλα μερη εκτός Ελλάδας.
Μηχανολογικά ενα Yaris cross είναι οπότε μη λέμε για "γνώστες" και "οφειλει" να το εξετάσει όποιος ξέρει. Σιγά που οφείλει να εξετάσει ενα πανάκριβο μικρό μοντέλο yaris με καλύτερη ηχομόνωση και υλικά. Αν ψάχνει κάποιος για ενα ακριβο μικρό με ποιοτικά υλικά χωρις την αιγλη της Merc πάντως ναι είναι μια πολύ καλή επιλογη.
-
και τι σημαινει αυτό?
αυτός που θα φτάσει τα 40Κ και θέλει κάτι premium θα πάρει την Merc GLA και ας είναι χειρότερη.
Οπως έγραψα και στις εντυπώσεις μου, απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο (και μικρό σχετικά) αγοραστικό κοινό, όπως π.χ. ο παγωμένος: κάποιος που θέλει πραγματική ποιότητα (και όχι πουλ μουρ), αλλά επίσης θέλει και Β suv μέγεθος (άρα GLA & X1 γιόκ) και καλό εξοπλισμό που βρίσκει μόνο σε μεγαλύτερη κατηγορία και ποιότητα κύλισης και ησυχία κλπ. Ναι δεν ειναι πολλοί αυτοί (και εγώ τα θέλω αλλά σε όσο μεγαλύτερο μέγεθος γίνεται!), αλλά όσοι υπάρχουν πρακτικά δεν είχαν κάτι να αγοράσουν ενώ τώρα έχουν.
Έτσι και αλλιώς η Lexus δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις πωλήσεις στην Ελλάδα, απο όσο μπορώ να καταλάβω. -
Εγω στον περιγυρο μου όσους έχω με Lexus παντως εχω την εντύπωση οτι δε τα πουλάνε γενικά.Τα κρατανε πολλά χρονια .
Εγω το πηρα καινουργιο και το κρατησα 17 ολοκληρα χρονια.
Πρωτη ζημια μου εβγαλε το 16ο ετος !!! (μοναδα abs)
Μιλαμε για τερας αξιοπιστιας.
Επισης να αναφερω οτι δεν εχω κανενα παραπονο απο την αντιπροσωπια και το service. Ολα τα χρονια ηταν αψογοι!! -
και τι σημαινει αυτό?
αυτός που θα φτάσει τα 40Κ και θέλει κάτι premium θα πάρει την Merc GLA και ας είναι χειρότερη.
Οπως έγραψα και στις εντυπώσεις μου, απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο (και μικρό σχετικά) αγοραστικό κοινό, όπως π.χ. ο παγωμένος: κάποιος που θέλει πραγματική ποιότητα (και όχι πουλ μουρ), αλλά επίσης θέλει και Β suv μέγεθος (άρα GLA & X1 γιόκ) και καλό εξοπλισμό που βρίσκει μόνο σε μεγαλύτερη κατηγορία και ποιότητα κύλισης και ησυχία κλπ. Ναι δεν ειναι πολλοί αυτοί (και εγώ τα θέλω αλλά σε όσο μεγαλύτερο μέγεθος γίνεται!), αλλά όσοι υπάρχουν πρακτικά δεν είχαν κάτι να αγοράσουν ενώ τώρα έχουν.
Έτσι και αλλιώς η Lexus δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις πωλήσεις στην Ελλάδα, απο όσο μπορώ να καταλάβω.Δεν Διαφωνουμε κάπου (το Q2 πάντως είναι σε αυτές τις διαστασεις B-SUV)
-
Από την άλλη μεριά όταν πουλάνε κάτι αμάξια όπως τα MINI πχ γιατί να μη το κάνει η lexus που δε θα σε αφήσει και στο δρομο στο πρωτο τριμηνο πχ;
-
-
@swiftakias-0 said in LEXUS LBX:
@stefan147 said in LEXUS LBX:
@swiftakias-0 said in LEXUS LBX:
Lexus LBX = 6 χρονια εγγυηση και σιγουρα πολυ καλυτερη μεταπωληση σε σχεση με τα B-SUV των Peugeot, Audi, Alfa Romeo, Opel, WV, κτλ, κτλ.
Αυτό πάλι από που προκύπτει? Και τι εννοούμε ως καλύτερη μεταπώληση? Θα πωληθεί πιο γρήγορα ή με μικρότερη χασούρα?
Πιθανότατα τίποτα από τα δύο δεν ισχύει γιατί η εμπορικότητα των Lexus είναι στο ναδίρ, πράγμα που προφανώς επηρεάζει και τη μεταπώλησή τους. Είναι δεδομένο ότι τα αντίστοιχα Peugeot, Audi, VW κτλ θα φύγουν σα ζεστά ψωμάκια κι ας λέμε εμείς ότι θέλουμε για αξιοπιστίες κτλ.
Η Lexus πουλάει μέχρι στιγμής το τρέχον έτος 57 αυτοκίνητα. Οι μόνες εταιρίες με χαμηλότερες πωλήσεις είναι κάτι Porsche, Maserati, Abarth, Jaguar, Smart, Subaru, Bentley και οι πρωτοεμφανιζόμενες κινέζικες Seres, BYD κ.α.
Εχω πουλησει και Lexus (RX400h) και Toyota Yaris και εφυγαν σε χρονο dt.
Η εμπορικοτητα των Lexus ειναι σχετικα χαμηλη στην Ελλαδα λογο των πολλων κυβικων αλλα αυτο δεν ισχυει με το LBX που ειναι κατω απο τα 2000 κυβικα !!.
Σημαντικο ρολο στη μεταπωληση παιζει η αξιοπιστια τους η οποια ειναι αδιαμφισβήτητη αλλα και τα αρκετα χρονια εγγυησης.Ναι αλλα ειναι πολυ ακριβο. Και σαν μεταχειρισμενο θα εχει να ανταγωνιστει τα CH-R kai Υαris Cross. Eγω πιστευω οτι δεν θα κρατησει αξια αλλα θα ειναι το ιδιο με το Yaris Cross. Βεβαια θα δουμε στο μελλον (οχι πως θα το αγορασω αλλα συζητηση να γινεται).
-
Και εγώ το ίδιο, φίλοι με RX400h τα οποία παρά τα (πάρα) πολλά χλμ είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
Εκτός από τα φρου φρου και αρώματα και το over-engineering υπάρχει και η πραγματική ποιότητα σε όλα τα επίπεδα.
Τώρα οδηγικά και μόνο, το καινούριο RX450h δεν με ενθουσίασε, ίσως ο κινητήρας που του ταιριάζει περισσότερο είναι αυτός του RX500h.
RX400h του 2007 νομιζω λογω κυβικων 7-8 χιλ τα εδιναν πριν μερικα χρονια δηλαδη μιλαμε για 90% απαξιωση.
-
Δεν Διαφωνουμε κάπου (το Q2 πάντως είναι σε αυτές τις διαστασεις B-SUV)
Ναι αλλά είναι τραγικό ποιοτικά και καμία σχέση με premium, ποιότητα κλπ. Κουδουνίστρα ειναι, κανείς που θέλει ένα ποιοτικό B suv δεν θα το κοιτάξει.
το σταματανε και γενικα ο Τομας ειπε οτι σταματανε οι Ευρωπαιοι ολα τα μικρα γιατι δεν βγαινουν κερδη.
-
Δεν Διαφωνουμε κάπου (το Q2 πάντως είναι σε αυτές τις διαστασεις B-SUV)
Ναι αλλά είναι τραγικό ποιοτικά και καμία σχέση με premium, ποιότητα κλπ. Κουδουνίστρα ειναι, κανείς που θέλει ένα ποιοτικό B suv δεν θα το κοιτάξει.
ρε στο ειπα και γω που το είχαμε leasing για λίγο. Μαπα για τοσα χρηματα
αλλα το σημα της Audi προσελκύει περισσότερους για πουλ μουρ μας αρεσει δεν μας αρεσει είναι αντικειμενικο πως να το κάνουμε δηλαδή. Σορυ αλλά οι περισσότεροι αγοραστες αυτο κοιτανε κυριως. Συμφωνησα μαζί σου οτι για τους ελάχιστους που δεν κοιτανε αυτό κυριως είναι μια καλή επιλογή. Καλα σε σχεση με το q2 δεν το συζητω πολυ καλύτερο πρέπει να είναι..........
-
ρε στο ειπα και γω που το είχαμε leasing για λίγο. Μαπα για τοσα χρηματα
αλλα το σημα της Audi προσελκύει περισσότερους για πουλ μουρ μας αρεσει δεν μας αρεσει είναι αντικειμενικο πως να το κάνουμε δηλαδή. Σορυ αλλά οι περισσότεροι αγοραστες αυτο κοιτανε κυριως. Συμφωνησα μαζί σου οτι για τους ελάχιστους που δεν κοιτανε αυτό κυριως είναι μια καλή επιλογή. Καλα σε σχεση με το q2 δεν το συζητω πολυ καλύτερο πρέπει να είναι..........
Συμφωνούμε το ξέρω....!! κουβέντα να γίνεται....χαχα!!
-
RX400h του 2007 νομιζω λογω κυβικων 7-8 χιλ τα εδιναν πριν μερικα χρονια δηλαδη μιλαμε για 90% απαξιωση.
Με τα κυβικά δεν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα λόγω κάποιου νόμου πληρώνουν ΤΚ σαν δίλιτρα , πολλά και πάλι, βέβαια αυτά θα τα ξέρει καλλίτερα ο @Swiftakias-0 να μας τα αναλύσει .
Μια και το ανέφερε ήδη οι μονάδες abs στα υβριδικά έχουν πολύ τεχνολογία και τις σώζεις για πάντα με αλλαγές υγρών φρένων κάθε δυο χρόνια και ενα κόλπο που μου εχει πει εξειδικευμένο σε αυτά , μια φορά την εβδομάδα αφού ελέγξετε αν έρχεται κανένας πίσω ,ενα φρένο πανικού να μπει το abs και να δουλέψουν οι ηλεκτροβαλβίδες που είναι μέσα στην μονάδα.
-
Μια και το ανέφερε ήδη οι μονάδες abs στα υβριδικά έχουν πολύ τεχνολογία
Δεν ειναι μόνο το ABS αλλά όλη η μονάδα φρένων, αφού ουσιαστικά ειναι "by wire" και δεν υπάρχει μηχανική σύνδεση του πεντάλ φρένου με το υδραυλικό κύκλωμα. Ειναι απίστευτη τεχνολογία και πως το έχουν υλοποιήσει, από μόνο του θέμα σεμιναρίων για μηχανικούς!
-
@monman2 με 110 χλμ/ωρα τι κατανάλωση έχεις;
-
Αντίστοιχα Q7 του 2010 πουλήθηκε 5.000€. Και μπορώ να σου αναφέρω πολλά πράγματα που δεν δούλευαν μέσα σε αυτό...
-
Όλα αυτά έχουν απαξίωση. Το λεξους έχει θέμα με την μπαταρία που βάζουν κάτι Βουλγαρίας με 2-3000 αντί για 6-7-8 που κάνει η δική του.
LEXUS LBX