-
Επίσης εντύπωση μου έκαναν οι τεράστιοι τροχοί - μιλάμε για διάμετρο μεγαλύτερη και από Χ3 1ης (κατά 11 χιλιοστά) και 2ης γενιάς, μεγαλύτερη από όλες τις Χ1 εκτός της τωρινής που ειναι ίδια!! Δε νομίζω ότι άλλο B suv εχει τόσο μεγάλη διάμετρο τροχών!
-
Επιτέλους ξύπνησαν και κατάλαβαν ότι ο περισσότερος κοζμάκης θέλει τεράστια ζαντολάστιχα. Κι ας ξεπαραδιάζεται κάθε φορά όταν πάει για λάστιχα.
-
225/55/18 φοράνε το HRV και το ASX, 225/60/17 είναι όντως μόνο το lbx.
-
-
Προφανώς η τόσο μεγάλη διμάμετρος βοηθάει στην απόσβεση, για αυτό το έγραψα, εντύπωση μου έκανε.
-
-
Μήπως ξέχασες το δεν στο βοηθάει την απόσβεση?
Δεν ξέρω, θεωρώ ότι βοηθάει. Προσοχή μιλάω για συνολική διάμετρο ρόδας και όχι για προφίλ. από την λίγη φυσική που θυμάμαι, μεγαλύτερη διάμετρος = καλύτερη απόσβεση. Απλά μετράει και το ύψος του ελαστικού όταν μιλάμε για αυτοκίνητα, αλλά το LBX εχει μεγάλο προφίλ, δεν έχει φλύδες.
Σκέψου ότι συγκριτικά με το YC, στο οποίο βασίζεται, έχει συνολικά 30mm μεγαλύτερη διάμετρο τροχού και 17mm μεγαλύτερο ύψος (προφίλ) ελαστικού για 18" ζάντα. Για αυτό έγραψα ότι έχει ρόδα (όχι ελαστικό) σε διαστάσεις μεγαλύτερες και από Χ3 1ης και 2ης γενιάς.
-
Προφανώς η τόσο μεγάλη διμάμετρος βοηθάει στην απόσβεση, για αυτό το έγραψα, εντύπωση μου έκανε.
Ο τροχός μεγάλης διαμέτρου ειδικά αν συνδυάζεται με παχύ προφίλ θα αντιμετωπίσει καλύτερα τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Το πρόβλημα που δημιουργεί είναι η αύξηση της μη αναρτώμενης μάζας που στην περίπτωση που το βάρος του αυτοκινήτου είναι μικρό, οι ταλαντώσεις θα περάσουν στην καμπίνα. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με μεγάλη διαδρομή της ανάρτησης, μαλακά ελατήρια, σκληρά αμορτισέρ, δύσκολο πρόβλημα, για αυτό και δεν συνηθίζεται η επιλογή μεγάλων τροχών σε μικρού βάρους οχήματα.
-
Δεν ξέρω, θεωρώ ότι βοηθάει. Προσοχή μιλάω για συνολική διάμετρο ρόδας και όχι για προφίλ. από την λίγη φυσική που θυμάμαι, μεγαλύτερη διάμετρος = καλύτερη απόσβεση. Απλά μετράει και το ύψος του ελαστικού όταν μιλάμε για αυτοκίνητα, αλλά το LBX εχει μεγάλο προφίλ, δεν έχει φλύδες.
Σκέψου ότι συγκριτικά με το YC, στο οποίο βασίζεται, έχει συνολικά 30mm μεγαλύτερη διάμετρο τροχού και 17mm μεγαλύτερο ύψος (προφίλ) ελαστικού για 18" ζάντα. Για αυτό έγραψα ότι έχει ρόδα (όχι ελαστικό) σε διαστάσεις μεγαλύτερες και από Χ3 1ης και 2ης γενιάς.
Η διάμετρος του τροχού επηρεάζει κατα κύριο λογο στα 2 κυκλα στο τετράτροχα η φυσική της διάμετρος ειναι μείζον σημασία σε αυτές της διαστάσεις απο 16 μέχρι 18 γιατι τον μεγαλύτερο ποσοστό απόσβεση γίνετε απο το την ανάρτηση προφανώς και άμεσος μετά προφίλ του ελαστικού.
Άρα το 60 απο το 55 και απο το 40 έχουν τεράστια διαφορά.
Το 16"με 60 εχει καλύτερη απόσβεση απο το 19 με 40 παντα στο πελμα μεταξύ 215 με 225 μιας και το 60 55 και 40 ειναι ποσοστά του πέλματος.
-
Το 16"με 60 εχει καλύτερη απόσβεση απο το 19 με 40 παντα στο πελμα μεταξύ 215 με 225 μιας και το 60 55 και 40 ειναι ποσοστά του πέλματος.
Προφανώς, το γνωρίζω αυτό. Για αυτό έγραψα όλα τα παραπάνω. Γιατί π.χ. το YC σε 18" ζάντα έχει 215/50 (άρα 107mm προφίλ) ενώ το LBX εχει 225/55 (άρα 124mm προφίλ) - μεγάλη διαφορά στο ύψος του ελαστικού και άρα και στην απόσβεση. Και το διαπίστωσα και στην πράξη γιατί έχω οδηγήση YC AWD με τις 18" ζάντες και δεν είχε σχέση σε απόσβεση και λειτουργία ανάρτησης με το LBX, τελείως άλλο αυτοκίνητο.
-
Προφανώς, το γνωρίζω αυτό. Για αυτό έγραψα όλα τα παραπάνω. Γιατί π.χ. το YC σε 18" ζάντα έχει 215/50 (άρα 107mm προφίλ) ενώ το LBX εχει 225/55 (άρα 124mm προφίλ) - μεγάλη διαφορά στο ύψος του ελαστικού και άρα και στην απόσβεση. Και το διαπίστωσα και στην πράξη γιατί έχω οδηγήση YC AWD με τις 18" ζάντες και δεν είχε σχέση σε απόσβεση και λειτουργία ανάρτησης με το LBX, τελείως άλλο αυτοκίνητο.
Οκ το έπιασα ηταν συγκριτικά μεταξύ 18 ριδων και προφίλ 50 55 sorry τωρα εφτιαξα 2ρο καφέ
-
-
Βρήκα χρόνο και έγραψα σήμερα.....
https://forum.4troxoi.gr/topic/61644/node-61644/9795?_=1715692189709
-
Αφού βγήκε το Alfa Romeo Junior θα πάει άπατο το LBX.
-
-
Κάτι που δεν έχει σχολιαστεί και παρατήρησα είναι τα πολύ διαφορετικά ηχητικά κρεσεντα, της μετάδοσης και των ηλεκτροκινητήρων. Κάνει σαν διαστημοπλοιακι, ακούγεται πιο σύγχρονο σε σχέση με τα toyota.
-
Ερώτηση Φάνη. Θα ήταν ίδια τα συμπεράσματα σου με την entry level ;
(δε ξέρω ποια έκδοση οδήγησες) -
Ερώτηση Φάνη. Θα ήταν ίδια τα συμπεράσματα σου με την entry level ;
(δε ξέρω ποια έκδοση οδήγησες)Δεν το ξέρω, αλλά υποθέτω πως ναι αφού τα βασικά χαρακτηριστικά ειναι τα ίδια. ΟΚ, δεν θα έχει ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα ή nanoeX κλιματισμό, όμως αυτά δεν προσθέτουν κατι στην οδήγηση, μόνο στην εμπειρία χρήσης. Για αυτό είπα ότι με 32.000€ αγοράζει κάποιος το καλύτερο B suv σε θέμα ποιότητας, ανάρτησης, αξιοπιστίας, ευκολίας χρήσης, εξυπηρέτησης, καταναλωσης και πολυτέλειας. Όμως το κοινό στο οποίο απευθύνεται ειναι πιο εξειδικευμένο - δεν ειναι για κάποιον που ψάχνει να κάνει την δουλειά του όσο πιο οικονομικά γίνεται, ειναι για αυτόν που ψάχνει το κάτι (πολύ) παραπάνω.
Ααα, το μόνο που θα έχει διαφορά θα είναι τα paddles στο τιμόνι (ξέχασα να τα αναφέρω σε αυτά που έγραψα!), τα οποία ειναι πολύ βολικά, ειδικά σε κατάβαση κλπ.
-
Φάνη απο χώρους πώς σου φάνηκε?
Επίσης απο διαθεσιμότητα τι γίνετε? -
Φάνη απο χώρους πώς σου φάνηκε?
Επίσης απο διαθεσιμότητα τι γίνετε?Οπως είπα, λάθος άνθρωπο ρωτάτε για χώρους γιατί δεν με απασχολούν και δεν ασχολούμαι ποτέ με αυτούς όταν κοιτάω ένα αυτοκίνητο, είναι το τελευταίο πράγμα που κοιτάω. Αλλα ειναι ΟΚ, στον Μ.Ο της κατηγορίας, όπως ένα YC ή ένα Puma, τίποτα το φοβερό δηλαδή.
Από διαθεσιμότητα, ειναι ανάλογα την έκδοση που θές, χρώμα, έξτρα κλπ. Υπάρχουν αυτοκίνητα που ειναι ήδη προς Ελλάδα ή ακόμα και στο τελωνείο. Οπότε εαν σου κάνει κάποιο από αυτά μπορείς να το έχεις άμεση ή σε μερικές εβδομάδας (Ιούνιο έχουν παραλαβή πάλι μου είπαν). Εαν δεν σου κάνει τίποτα και μπει παραγγελία ειναι στους 3 έως 6 μήνες. Να σημειώσω ότι έχουν και μεγαλύτερο χρόνο μεταφοράς, αφού έρχονται από Ιαπωνία.
Και κάτι ακόμα: η προσοχή φαίνεται σε λεπτομέρειες, όπως τα διπλά λάστιχα στις πόρτες, η μονώσεις στον χώρο του κινητήρα (αμφότερα απουσιάζουν από τα Τογιότα), τα πιο χοντρά κρύσταλλα, την μόνωση στις πόρτες, κλπ.
LEXUS LBX