-
@tkin73 said in VW Tiguan 2024:
Γνωστά είναι αυτά. Αγοράζοντας vw πρέπει να είσαι προετοιμασμενος και για βλάβες και για λαμπακια και ειδοποιήσεις που κάθε λίγο πρέπει να πηγαίνεις αντιπροσωπεία για να στα σβήνουν...
Φαίνεται το δικό μου vw είναι ειδική κατασκευή, μα ούτε ένα λαμπάκι να μην ανάψει μετά από σχεδόν πέντε χρόνια και περίπου 80χιλ χλμ…..ούτε το τρισκατάρατο dsg να χαλάσει παρά τα καθημερινά μποτιλιαρίσματα που τρώει διασχίζοντας το κέντρο της Θεσσαλονίκης…..
-
@que2 said in VW Tiguan 2024:
Γνωστά είναι αυτά. Αγοράζοντας vw πρέπει να είσαι προετοιμασμενος και για βλάβες και για λαμπακια και ειδοποιήσεις που κάθε λίγο πρέπει να πηγαίνεις αντιπροσωπεία για να στα σβήνουν...
Φαίνεται το δικό μου vw είναι ειδική κατασκευή, μα ούτε ένα λαμπάκι να μην ανάψει μετά από σχεδόν πέντε χρόνια και περίπου 80χιλ χλμ…..ούτε το τρισκατάρατο dsg να χαλάσει παρά τα καθημερινά μποτιλιαρίσματα που τρώει διασχίζοντας το κέντρο της Θεσσαλονίκης…..
Μα πως αφού είναι γνωστά λέμε...
-
Προφανώς δεν χαλάνε ΟΛΑ....απλά είναι λαχείο....τα ευρωπαικα
-
Πουλά το όσο προλαβαίνεις αποκλείεται να σου βγάλει ως τον flying over Χωρίς σοβαρή βλάβη...
-
Εγώ απορώ με την επιμονή κάποιων να ακυρώσουν την επιλογή κάποιων ανθρώπων. Ο καθένας επιλέγει με τις ανάγκες του, με τα γούστα του αλλά και με άλλα κριτήρια (πχ εξαιρετική αντιπροσωπεία στην περιοχή).
-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
Λοιπόν έκατσα και έβγαλα την "διαμόρφωσή μου" όπως θα το ήθελα αυτή τη στιγμή. Λείπουν λεπτομέρειες τις οποίες δεν διαθέτει ο διαμορφωτής όπως all weather πατάκια, αδιάβροχο κάλυμμα χώρου αποσκευών και μεμβράνες (αν έχει διαθέσιμες η VW καθώς προσφάτως συνεργάτης μου πήρε T-roc και τους είπαν ότι δεν βγάζουν μεμβράνες).
Στο προκείμενο, είμαι με βάση εξοπλισμού More, ένα από τα δωρεάν μεταλλικά χρώματα (dolphin grey) και κινητήρα 1.5 eTSI 150ps στην τιμή των 40.613€ . Τα έξτρα μου είναι DCC pro, winter pack (μόνο μπροστά) και "λειτουργία μνήμης για park assist".
Το τελευταίο αν καταλαβαίνω καλά την περιγραφή είναι κάποια προσθήκη στο σύστημα συναγερμού. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Είμαι όλος αυτιά για "αντιπροτάσεις" εξοπλισμού αν και δεν θέλω να τεντώσει άλλο το budget. Αν το τέντωνα θα πρόσθετα και πίσω θερμαινόμενα (δεν ξέρω πόσο πάνε γιατί εδώ και δέκα μέρες τα έκοψαν από τον διαμορφωτή και πάνε απευθείας στο winter pack premium το οποίο είναι γελοία ακριβότερο για να έχεις το clima εξ' αποστάσεως) και ίσως την αναβάθμιση ηχοσυστήματος.
Θα ρωτήσετε εύλογα "και τι μας το λες;". Απλά είναι αλλιώς να το βλέπεις γραμμένο ότι εξ αυτών είναι τα 6.993€ το ΦΠΑ και 4.483€ το ΤΤ! Τι πληρώνουμε για το ΤΙΠΟΤΑ ρε μλκ.....
Από πρόσφατη επικοινωνία με την αντιπροσωπεία η ειδική παραγγελία είναι στους 4,5 μήνες αυτή τη στιγμή. Επίσης η μοναδική αντιπροσωπεία Θεσσαλονίκης έχει εκθεσιακό μόνο το Life και td το βασικό Tiguan.
Έχω ένα "θέμα" οικογενειακό καθώς έχω μείνει με ένα όχημα στην οικογένεια. Η σύζυγος μάλλον θα δουλεύει δίπλα στον καινούργιο σπίτι μας, από Γενάρη όταν και τελειώνει η άδεια ανατροφής τέκνου της, αλλιώς ή θα πρέπει να πάρω ότι έχει ετοιμοπαράδοτο ή να πάω να νοικιάσω για ένα 4μηνο. Για αγορά θα βγω τέλη Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου λογικά. Ευτυχώς πρόσφατα έκανα κουμπαριά με φαμίλια η οποία μεταξύ άλλων έχει και ενοικιαζόμενα.
Σε περίπτωση ετοιμοπαράδοτου πάλι δεν βλέπω κάποιον ανταγωνιστή καλύτερα εξοπλισμένο και αντίστοιχα all-around οσο το Tiguan more, σε αυτά τα λεφτά περίπου.
Τα άλλα που γουστάρω το Formentor, η X1 που θα μου βγεί με αντίστοιχο εξοπλισμό κοντά στα 50k (δεν παίζει), η υπερτιμημένη Tonale (στα ίδια λεφτά ψηνώμουν) και το Q3 sportsback, το οποίο το γουστάρω τέρμα εμφανισιακά (μαύρο) αλλά ΜΟΝΟ εκεί.....
Περιμένω και τον διαμορφωτή της Cupra να δω με τι εξοπλισμό έρχεται πλέον standard στα 36.700€ το Formentor. Για αυτό να ενημερώσω του Σαλονικιούς και λοιπούς Βόρειοελλαδήτες πως το f/l το έφερε ο Katakis και έκθεση και td.
To εχω οδηγησει για 2 μερες στην ελβετια..Θα μου πεις αλλοι οι δρομοι αλλα καποια συμπερασματα βγηκαν.Εγω εχω bmw X1 plug in καινουργια και audi Q2 1.5 dsg.εισαι τυχερος γιατι η εκδοση που οδηγησα ειναι περιπου ιδια με αυτη που λες να παρεις.
Τα βασικα , το dcc pro ειναι must.Και εχεις καλυτερη ανεση και καλυτερο κρατημα και αισθηση.Ακουγεται και λιγοτερο στις λακουβες.Μεινε με την 17 ζαντα..Καλυτερη ανεση, καλυτερη ποιοτητα κυλισης και μπορεις πιο αφοβα να πατησεις χωματοδρομο.Προς θεου οχι 19 η' 20αρες..Το αμαξι ειναι πιο σφιχτο απο το προηγουμενοΑλλα με dcc pro και 17αρες ειναι οδοστρωτηρας.Με την εχτρα ηχομομωση της εκδοσης more ειναι και πολυ ησυχο στην εθνικη.Τουλαχιστον μεχρι 140 που πηγα(γραφουν πολυ στην ελβετια).
To progressive steering(τιμονι) ειναι αρκετα καλο.Οπου το εχω δοκιμασει στη Vag ειναι καλο.Mε διαφορα η καλυτερη αναρτηση τιμονι στα c-suv to tiguan (αλλα μονο με dcc pro ).Χωρις ειναι αδιαφορο. Η bmw το τιμονι της εχει πολυ τεχνητη αισθηση.Το ford Kuga (αναρωτιεμαι εαν το εχουν οδηγησει καποιοι) δεν εχει καμια σχεση με αλλα ford.παει καθαρα προς τη ανεση , με κλισεις μεγαλες , τιμονι πολυ ελαφρυ με καθολου αισθηση και γενικα ειναι ενα πολυ ανετο και καλο οικογενειακο αλλα καθολου σπορ.
Τα θερμαινομενα καθισματα (σαν extra) θα σου ειναι χρησιμα μονο εαν σιχαινεσαι το ζεστο αερα του καλοριφερ το χειμωνα (η εισαι καπνιστης)>παντως ειναι καλα.
Το ηχοσυστημα ειναι αδιαφορο μετριο.Εαν εχεις απαιτησεις βαλε το εχτρα.Ειναι τελειο.
Καμερα οπισθοπορειας μετρια αναλυση σε αυτα τα λεφτα,Καθισματα πολυ καλα(δεν δοκιμασα τα καθισματα της r-line).To χρωμα που ειχε ηταν το μπλε nightshade και μου αρεσε πολυ.Εργονομια χωροι, ορατοτητα ολα πολυ καλα.Μην βαλεις τη μεγαλη οθονη , ειναι τεραστια σε αποπροσανατολιζει.Η χρηση του κλιματισμου μεσω οθονης εχει τα μειον της(οπως σε ολα τα αμαξια που εχουν αυτο το συστημα). Οι αλλαγες ταχυτητων με το μοχλο στο τιμονι πολυ βολικες (αλλα εγω ειχα και mercedes παλια και το εχω συνηθισει.
Συνολικα μου αρεσε πολυ και ας προερχομαι και οδηγω ακριβοτερα αμαξια.
Για ζημιες? Σε ολα τα vag , to dsg και 1.5 tsi τουλαχιστον μεχρι τα 100 χιλιαδες χιλιομετρα ειναι απροβληματιστα και αποκλειεται να βγαλουν ζημια.Μετα το dsg θελει αλλαγη αναταλακτικου (γυρω στα 600 ευρω) και αντεχει ανετα για αλλα 100 χιλιαδες.Μετα θελει λογικα να παρεις καινουργιο.ο 1.5 τσι εαν το προσεχεις θα σου κρατησει για πολυ.
Τα πιο πιθανα προβληματα που θα σου βγαλει ειναι (οπως σε ολα τα καινουργια αμαξια) ,οι αισθητηρες, το λογισμικο, οι οθονες και τα μπιπλικια και ισως και το mild hybrid με τη μπαταρια του.Τελος τα φωτα led plus ειναι απιστευτα καλα.(καμια σχεση με τα απλα λεδ που κυκλοφορουνε).Δεν χρειαζεσαι τα matrix.Το δικο μου ειχε να παρκαρω ξεπαρκαρω και να μετακινω το αμαξι μεσω κινητου,Δεν γνωριζω εαν το εχει η more στην ελλαδα.Πολυ ωραιο αυτο το συστημα. Ελπιζω να βοηθησα οσο μπορω. -
@plev said in VW Tiguan 2024:
Λοιπόν έκατσα και έβγαλα την "διαμόρφωσή μου" όπως θα το ήθελα αυτή τη στιγμή. Λείπουν λεπτομέρειες τις οποίες δεν διαθέτει ο διαμορφωτής όπως all weather πατάκια, αδιάβροχο κάλυμμα χώρου αποσκευών και μεμβράνες (αν έχει διαθέσιμες η VW καθώς προσφάτως συνεργάτης μου πήρε T-roc και τους είπαν ότι δεν βγάζουν μεμβράνες).
Στο προκείμενο, είμαι με βάση εξοπλισμού More, ένα από τα δωρεάν μεταλλικά χρώματα (dolphin grey) και κινητήρα 1.5 eTSI 150ps στην τιμή των 40.613€ . Τα έξτρα μου είναι DCC pro, winter pack (μόνο μπροστά) και "λειτουργία μνήμης για park assist".
Το τελευταίο αν καταλαβαίνω καλά την περιγραφή είναι κάποια προσθήκη στο σύστημα συναγερμού. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Είμαι όλος αυτιά για "αντιπροτάσεις" εξοπλισμού αν και δεν θέλω να τεντώσει άλλο το budget. Αν το τέντωνα θα πρόσθετα και πίσω θερμαινόμενα (δεν ξέρω πόσο πάνε γιατί εδώ και δέκα μέρες τα έκοψαν από τον διαμορφωτή και πάνε απευθείας στο winter pack premium το οποίο είναι γελοία ακριβότερο για να έχεις το clima εξ' αποστάσεως) και ίσως την αναβάθμιση ηχοσυστήματος.
Θα ρωτήσετε εύλογα "και τι μας το λες;". Απλά είναι αλλιώς να το βλέπεις γραμμένο ότι εξ αυτών είναι τα 6.993€ το ΦΠΑ και 4.483€ το ΤΤ! Τι πληρώνουμε για το ΤΙΠΟΤΑ ρε μλκ.....
Από πρόσφατη επικοινωνία με την αντιπροσωπεία η ειδική παραγγελία είναι στους 4,5 μήνες αυτή τη στιγμή. Επίσης η μοναδική αντιπροσωπεία Θεσσαλονίκης έχει εκθεσιακό μόνο το Life και td το βασικό Tiguan.
Έχω ένα "θέμα" οικογενειακό καθώς έχω μείνει με ένα όχημα στην οικογένεια. Η σύζυγος μάλλον θα δουλεύει δίπλα στον καινούργιο σπίτι μας, από Γενάρη όταν και τελειώνει η άδεια ανατροφής τέκνου της, αλλιώς ή θα πρέπει να πάρω ότι έχει ετοιμοπαράδοτο ή να πάω να νοικιάσω για ένα 4μηνο. Για αγορά θα βγω τέλη Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου λογικά. Ευτυχώς πρόσφατα έκανα κουμπαριά με φαμίλια η οποία μεταξύ άλλων έχει και ενοικιαζόμενα.
Σε περίπτωση ετοιμοπαράδοτου πάλι δεν βλέπω κάποιον ανταγωνιστή καλύτερα εξοπλισμένο και αντίστοιχα all-around οσο το Tiguan more, σε αυτά τα λεφτά περίπου.
Τα άλλα που γουστάρω το Formentor, η X1 που θα μου βγεί με αντίστοιχο εξοπλισμό κοντά στα 50k (δεν παίζει), η υπερτιμημένη Tonale (στα ίδια λεφτά ψηνώμουν) και το Q3 sportsback, το οποίο το γουστάρω τέρμα εμφανισιακά (μαύρο) αλλά ΜΟΝΟ εκεί.....
Περιμένω και τον διαμορφωτή της Cupra να δω με τι εξοπλισμό έρχεται πλέον standard στα 36.700€ το Formentor. Για αυτό να ενημερώσω του Σαλονικιούς και λοιπούς Βόρειοελλαδήτες πως το f/l το έφερε ο Katakis και έκθεση και td.
Το δικο μου ειχε να παρκαρω ξεπαρκαρω και να μετακινω το αμαξι μεσω κινητου,Δεν γνωριζω εαν το εχει η more στην ελλαδα.Πολυ ωραιο αυτο το συστημα. Ελπιζω να βοηθησα οσο μπορω.
Αυτό πρέπει να είναι το έξτρα "λειτουργία μνήμης για park assist". 150€ περίπου στο more
Αποθηκεύει τη θέση, αφού σταθμεύσεις μια φορά και μετά πάει μόνο του -
Κατα την γνωμη μου η μεγαλη εκπληξη με το tiguan ειναι οι εσωτερικοι του χωροι. Σου δινει μεγαλυτερη αισθηση ευρυχωριας που δεν σου δινουν αυτοκινητα περιπου ιδιων διαστασεων. Ιδιως στα πισω καθισματα, η διαφορα στην αισθηση χωρου ειναι τεραστια με συγκρισιμα μοντελα. Πολυ καλυτερο απο πολυ ακριβοτερα (καντε συγκριση με μια merc glb ή glc).
οι εσωτερικοι χωροι επισης δειχνουν μια αναποφασιστηκοτητα μεταξυ premium και basic. καπου θυμιζει dacia και καπου merc. επισης, μια χαμενη ευκαιρια να βαλουν πισω μερικα ακομη κουμπια που ολοι θελουν να επιστρεψουν και ειναι πλεον θεμα ασφαλης οδηγησης. το περιστροφικο πολυλειτουργικο κουμπι ειναι μια απογοητευση. εκει που πας να χαρεις, οταν δεις τις δυνατοτητες του καταλαβαινεις οτι ειναι ενα μπιχλιμπιδι.
Για την αναβαθμιση στο ηχοσυστημα ερχεται με ενα μεγαλο μειονεκτημα. Εκει που τοποθετησαν το γουφερ, ουσιαστικα ακυρωνει την δυνατοτητα να χαμηλωσεις το πατωμα σε πορτμπαγκαζ. Σχετικα με την ποιοτητα του εργοστασιακου ηχοσυστηματος, εαν εξαιρεσεις το γουφερ και τις επιπλεον ρυθμισεις, καποιος απο την vw ειχε αναφερει οτι ειναι harman kardon supplier αλλα οχι branded.
επισης, τα διατρητα δερματικα καθισματα ειναι ισως τα καλυτερα της αγορας, αντιστοιχη ποιοτητα δερματος βλεπω μονο σε αυτοκινητο κατηγορια τιμης 80χιλ+. Τα θερμαινομενα καθισματα ελλαδα ειναι σχετικα λιγο αδιοφορο comfort, μονο για λιγες μερες το χρονο. Αυτο που ειναι απολυτως τελειο για την ελλαδα ειναι τα αεριζομενα καθισματα, και στο tiguan ειναι αεριζομενα.
Γενικα, αυτο που παρατηρησα ειναι τα βιντεο και φωτο αδικουν το καινουργιο tiguan που απο κοντα ειναι πολυ ομορφοτερο. ως εξωτερικη παρουσια και κοψια θυμιζει λιγο porsche macan (βεβαια καμια σχεση οδηγικα, μιλαω μονο για εξωτερικες γραμμες).
πιστευω οτι εμπορικα δεν θα παει καλα στην ελλαδα, ξεφευγει στην τιμη, αναιμικος και αδιαφορος κινητηρας και το πιο σημαντικο, δεν πουλαει καθολου "μουρη". επισης, σε γενικες γραμμες οι αντιπροσωπεια και οι συνεργατες της vw τουλαχιστον στην αθηνα ειναι για γελια και κλαμματα. δεν εχω δει πιο αδιαφορους πωλητες με υφακι απεναντι στον πελατη, παντα σε συγκριση με αλλες αντιπροσωπειες. νομιζω οτι το bmw x1 & merc glb δεν εχουν τιποτα να φοβηθουν απο το tiguan.
-
Ο φίλος νομίζω είναι σε φάση αυτό θέλω (tiguan) και θέλω απλά μια επιβεβαίωση στην άποψη μου. Κλασσική περίπτωση της ανθρώπινης φύσης. Καλορίζικο το tiguan λοιπόν!
Πάντως με το μπατζετ που έχεις, εμένα μου αρέσει το υβριδικό νέο qashqai αλλά οκ δεν σου αρέσει και τέλος. Τα δίλιτρα τα έκοψες. Γιατί δεν ενδιαφέρεσαι για Sportage/Tucson μιας και εχεις μπατζετ 40 χιλιάδων;
-
@kger said in VW Tiguan 2024:
Ο φίλος νομίζω είναι σε φάση αυτό θέλω (tiguan) και θέλω απλά μια επιβεβαίωση στην άποψη μου. Κλασσική περίπτωση της ανθρώπινης φύσης. Καλορίζικο το tiguan λοιπόν!
Πάντως με το μπατζετ που έχεις, εμένα μου αρέσει το υβριδικό νέο qashqai αλλά οκ δεν σου αρέσει και τέλος. Τα δίλιτρα τα έκοψες. Γιατί δεν ενδιαφέρεσαι για Sportage/Tucson μιας και εχεις μπατζετ 40 χιλιάδων;
Ο @sabas_thess είναι συνειδητοποιημένος και το ψάχνει λεπτομερώς εδώ και καιρό, έχει ενδιαφερθεί για όλα σχεδόν τα μοντέλα της κατηγορίας και κάποια τα έχει απορρίψει. Νομίζω τα KIA/Hyundai λόγω dct, αν κάνω λάθος ας με διορθώσει.
-
@a-d-p said in VW Tiguan 2024:
@kger said in VW Tiguan 2024:
Ο @sabas_thess είναι συνειδητοποιημένος και το ψάχνει λεπτομερώς εδώ και καιρό, έχει ενδιαφερθεί για όλα σχεδόν τα μοντέλα της κατηγορίας και κάποια τα έχει απορρίψει. Νομίζω τα KIA/Hyundai λόγω dct, αν κάνω λάθος ας με διορθώσει.
Δεν τον έχω παρακολουθήσει, πιάστηκα με αφορμή το ποστ σε αυτό το θέμα. ΟΚ αν είναι έτσι είναι ακόμη πιο ξεκάθαρο και δεν χρειάζεται να το ψάχνει περισσότερο. Η ουσία σε αυτό που λέω ίδια είναι. Αφού έχει κάνει την έρευνα του, δεν υπάρχει λόγος να αποδομήσει ξανά ένα προς ένα τα "αντίπαλα" μοντέλα.
Πόσο μάλλον αφού απέριψε τα κορεάτικα που στα λεφτά 34-40 χιλιάδες είναι το πρώτο που κοιτάει κάποιος πιστεύω ακόμη και αν δεν τα αγοράσει. Για παράδειγμα εγώ αν δεν είχα συγκεκριμένο μπατζετ, θα αγόραζα sportage πιθανότατα. Βέβαια δεν ξέρω και τις ανάγκες του αντθρώπου και τι κριτήρια έχει θέσει. -
@green-power said in VW Tiguan 2024:
Ακριβώς μόνο για leasing αξίζουν αν έχεις όρεξη να περνάς καμιά βόλτα να τους δεις χωρίς οικονομικό άγχος. Δυστυχώς δεν το ήξερα τότε αυτό για να τους αποτρέψω αλλά πλέον δεν θα επαναληφθεί. Κι εννοείται μακριά από psa αυτοί έχουν καταντήσει χειρότεροι όλων.
Ας αφήσουμε έξω το leasing. Με τον VAG & την Stellantis εκτός τι αγόραζες από c_suv περί των 40k; Στη θεωρία καλοί είστε και για γκρίνια πρώτοι. Όταν φτάνετε στο ταμείο να σας δω! Για πείτε λοιπόν την μαγική επιλογή που κανείς άλλος δεν γνωρίζει και είναι αντίστοιχα καλή ενώ είναι παράλληλα και αξιόπιστη...
ΥΓ: Κάποιος ανέφερε για ετοιμοπαράδοτο R-line. Εκτός του ότι τα έξτρα του είναι ανούσιες μπούρδες (ασημένια πέριξ των παραθύρων αντί μαύρα, "σπορ μπόντικιτ") το πιο εμφανές είναι και τεράστιο μειονέκτημα κατά την προσωπική μου άποψη. 19" ζάντες. Death....
Το αυτοκινητο που κοιτας δεν αξιζει αυτα τα χρηματα. 11κ σε φορους ειναι παρα πολλα. Δες αν μπορεις να αφαιρεσεις καποια εξτρα, πχ τα θερμαινομενα καθισματα μονο αν ξεκινας πρωινα με -5 χρειαζονται και μονο μεχρι να ζεσταθει ο κινητηρας μετα τα σβηνεις γιατι αλλοιως καιγεσαι. ΕΙχα στο δικο μου VW και τα χρησιμοποιουσα καθημερινα τον χειμωνα αλλα ηταν σε πολυ κρυα χωρα ποιο κρυα απο Γερμανια. Τωρα για εναλλακτικες δεν ξερω μονο το Αττο νομιζω αξιζει αν θελεις SUV.
-
Πάρε το tuscon to hybrid.Και είσαι καλυμμένος σε όλα
-
@a-d-p said in VW Tiguan 2024:
@green-power said in VW Tiguan 2024:
Ας αφήσουμε έξω το leasing. Με τον VAG & την Stellantis εκτός τι αγόραζες από c_suv περί των 40k. Στη θεωρία καλοί είστε και για γκρίνια πρώτη. Όταν φτάνετε στο ταμείο να σας δω! Για πείτε λοιπόν την μαγική επιλογή που κανείς άλλος δεν γνωρίζει και είναι αντίστοιχα καλή ενώ είναι παράλληλα και αξιόπιστη...
Εγώ δεν αγοράζω τίποτα σε αυτές τις τιμές 40 χιλιάδες+ για αυτοκίνητο δεν δίνω! 33 έδωσα για τον νέο άσο και είμαι πρόθυμος να το συντηρήσω μόνος μου σε ότι βγει που και να βγει δεν είναι vag.
Τo Tiguan είχε αγοραστεί όταν κόστιζε 26 χιλιάδες. Αν οι δικοί μου αποφασίσουν να το αλλάξουν κάποια στιγμή θα επιλεγεί ένα μικρομεσαίο.
Αντιλαμβάνεστε ότι τα 33 τα δικά σας, μπορεί να είναι 23 για μένα και 53 για κάποιον άλλον , οπότε το "δεν αγοράζω τίποτα πάνω από 40000" είναι σχετικό.
Ένα αυτοκίνητο που κόστιζε 30000 το 2022, τώρα έχει 35000.Εξαρτάται από τις ανάγκες και τα γούστα.
Και εγώ 33000 για άσσο δεν έδινα, αλλά μπορεί να έδινα 39000 για Tiguan, αν και μου αρέσει περισσότερο ο άσσος. Γιατί δεν χωράει η οικογένεια στον άσσο. Αγοράζεις πολύ περισσότερο αυτοκίνητο με +6000€εγω θα συμφωνησω με αυτον που ειπε ευκολα τα ξοδευεις δυσκολα τα μαζευεις για να τα ξοδεψεις. τετοια ποστ οτι λεφτα υπαρχουν γραφονται συνεχως στα φορουμ για να κινειται η οικονομια κυριως κοινως να τα αρπαζουν απο τους αφελεις. Σημειωνω και εγω ειχα αρνητικη εμπηρεια με την εταιρεια αυτη (ηθελαν να τους δωσω ενα μερος του μισθου μου καθε μηνα μονο για να δουλευει σωστα το αμαξι κατι που θα επρεπε να το κανει απο την 1η μερα μεχρι τουλαχιστον 12-15 χρονια οπως αλλες μαρκες πχ Νισσαν)
-
Συμφωνώ με τους προλαλισαντες εφόσον ο ενδιαφερομενος φτάνει ως τα 40Κ καλύτερα να πήγαινε σε τουσον.
Και για αυτό ακούγονται διαφορά για τα τελευταία μοντέλα αλλά όπως και να το κάνουμε και να μην ενοχλούνται οι κάτοχοι και οπαδοί της vw τις κατατάξεις αξιοπιστίας που πολλά χρόνια τώρα η vw είναι στο τέλος της λίστας σταθερά και με... συνέπεια δεν τις βγάζουμε εμείς!
Τώρα αν κάποιος μένει κολλημένος στο ότι εμένα δεν μου έβγαλε προβλήματα και ότι προφανώς όλοι οι άλλοι που αναφέρουν χοντρά προβλήματα είναι απλά εγκάθετοι haters δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι...
Το τουσον είναι πιο ασφαλής επιλογή και αν μείνει κάποιος στο 160 είναι και φθηνότερο από το τιγκουαν χωρίς να χάνει σε εξοπλισμό ή απτη ποιότητα ή χώρους.
Δλδ με 38Κ παίρνεις αυτόματο 4 Χ4 εφόσον το θες, 35Κ δικινητο limited edition Που Δεν νομιζω να υπολείπεται του τιγκουαν των +40Κ σε εξοπλισμό. -
Δηλαδή τι έχει το Τουσόν και το Σπόρτατζ που θα το προτιμήσει κάποιος σε σχέση με ένα ευρωπαϊκό ?
Τα ακριβά ανταλλακτικά ?
Την κακή μεταπώληση ?
Για πείτε...
-
Είναι εύκολα πιο αξιόπιστο από τα γαλλο/γερμανικά...
Όσο για μεταπώληση πήγαινε δώσε dsg με 100Κ χλμ για πώληση και να δουμε αν δεν ρωτήσουν τι γίνεται με το κιβώτιο, και που θα πάει η τιμή τελικά...
Αφήστε τι γράφουν στο καρ μτχ dsg μόνο σε άσχετο μπορείς να πουλήσεις σε καλή τιμή... -
Θεωρητικά και είναι αδιάφορο αυτό, για κάποιον που έχει να δώσει 40000.
Προφανώς δεν θα το κρατήσει μία ζωή.
Στην χειρότερη όσο στην εγγύηση.
Και μετά θα βγεί να πουλήσει στα μτχ, ο ένας αμάξι με ιστορία και ο άλλος κορεάτικη κακή ιστορία...
Τα κορεάτικα πούλαγαν όσο ήταν φτηνά...
Τώρα είναι αδιάφορα...
Τα ίδια μου έλεγαν και κάτι πωλητές, ευρωπαικών αυτοκινήτων μεσαίας αξίας. Οχι γαλλικών, για να αποφύγουμε σχόλια...
Μου έλεγε ότι μέρκ και μπεμβέ έχουν ψηλά τις τιμές, εμείς ακολουθούμε. Οι κορεάτες μας είναι αδιάφοροι...
-
Αν το κρατήσεις όσο η κανονική εγγύηση 2 χρόνια όσο έχει μια σκούπα και το δώσεις καηκες... έχεις καλή χασούρα..
-
μην πιστευεις τι σου λενε πωλητες. αυτοι λενε οτι ψεμα μπορεις να φανταστεις για να πουλησουν.
εμενα ενας στον Σφακιανακη μου ειπε για τα ΒΥΔ οτι εμεις εχουμε οικολογικη συνειδηση γιαυτο εχει δερματινη το αμαξι. Στην Κινα και στην Αυστραλια μια χαρα εχουν πραγματικο δερμα ομως.
Λογικο ακουγεται παντως DSG με πολλα χμ να χανει σε μεταπωλητικη αξια.
VW Tiguan 2024