-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
@green-power said in VW Tiguan 2024:
Ακριβώς μόνο για leasing αξίζουν αν έχεις όρεξη να περνάς καμιά βόλτα να τους δεις χωρίς οικονομικό άγχος. Δυστυχώς δεν το ήξερα τότε αυτό για να τους αποτρέψω αλλά πλέον δεν θα επαναληφθεί. Κι εννοείται μακριά από psa αυτοί έχουν καταντήσει χειρότεροι όλων.
Ας αφήσουμε έξω το leasing. Με τον VAG & την Stellantis εκτός τι αγόραζες από c_suv περί των 40k. Στη θεωρία καλοί είστε και για γκρίνια πρώτη. Όταν φτάνετε στο ταμείο να σας δω! Για πείτε λοιπόν την μαγική επιλογή που κανείς άλλος δεν γνωρίζει και είναι αντίστοιχα καλή ενώ είναι παράλληλα και αξιόπιστη...
ΥΓ: Κάποιος ανέφερε για ετοιμοπαράδοτο R-line. Εκτός το ότι τα έξτρα του είναι ανούσιες μπούρδες (ασημένια πέριξ των παραθύρων αντί μαύρα, "σπορ μπόντικιτ") το πιο εμφανές είναι και τέταρτοι μειονέκτημα κατά την προσωπική μου άποψη. 19" ζάντες. Death....
Η αλήθεια είναι ότι τους χώρους και την διαμόρφωση στο πίσω κάθισμα, δεν την βρίσκεις αλλού, ειδικά σε κάτι με αξιόπιστο όνομα.
Το σημαντικό στο R-line για μένα είναι το σαλόνι, σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ και ζάντες θα μπορούσε να ήταν 18αρες.
ΥΓ. είδα ότι βγήκε έκδοση R-line more....45000€ -
@kapelis said in VW Tiguan 2024:
Σιγά μην κάτσω να αγχώνομαι τι μπορεί να έχει συμβεί μετά από 3 χρόνια. Αν θα σου έχει βγει ολική ή στο έχουν κλέψει κάθεσαι και αγχώνεσαι από το γεγονός ότι θα χάσεις ένα σκασμό λεφτά? Τα φυλάς κάβα τα λεφτά από τώρα? Το θέμα είναι να μην επηρεάζεται από γραφικούς και εμπαθείς.
Εγώ ειλικρινή ευχή έδωσα χωρίς ίχνος ειρωνίας τι ήθελες να πω;
Τα λεφτά εύκολα σκορπίζονται και δύσκολα μαζεύονται. Είναι στο χέρι του καθενός να τα διαχειριστεί όπως νομίζει καλύτερα.
Αν με ρωτάς ξοδεύω στο μέτρο που μπορώ και παράλληλα μαζεύω από τη στιγμή που δεν έχω υποχρεώσεις ώστε να αξιοποιηθούν όταν χρειαστεί σε πράγματα που θα αποφέρουν χρήμα. Και γενικά καλό είναι ο καθένας να ξέρει ποιο είναι το οικονομικό ταβάνι του.
Εξάλλου δεν βλέπω και καμιά ανάπτυξη στη χώρα το αντίθετο θα έλεγα. Η δε πτώση των επιτοκίων από τη FED κάθε άλλο παρά αισιόδοξο μήνυμα είναι για τους γνωρίζοντες.
-
@gtsartsal said in VW Tiguan 2024:
Ας αφήσουμε έξω το leasing. Με τον VAG & την Stellantis εκτός τι αγόραζες από c_suv περί των 40k. Στη θεωρία καλοί είστε και για γκρίνια πρώτη. Όταν φτάνετε στο ταμείο να σας δω! Για πείτε λοιπόν την μαγική επιλογή που κανείς άλλος δεν γνωρίζει και είναι αντίστοιχα καλή ενώ είναι παράλληλα και αξιόπιστη...
Mazda cx5
Nissan X trail
Honda ZRV/CRV
Toyota rav4
Renault Austral/rafaleΑπό vag και stellantis πιο αξιόπιστα λογικά....
Πιο αξιόπιστα θα είναι, αλλά έχουν τα αρνητικά τους κι αυτά
πχ. Μόνο το X trail kai to Austral ΔΕΝ είναι 2000-2500 κυβικά
Κανένα δεν είναι φθηνότερο
Κανένα δεν είναι πιο εμπορικό - δημοφιλές και αυτό ίσως λέει κάτι. -
Εγώ δεν αγοράζω τίποτα σε αυτές τις τιμές 40 χιλιάδες+ για αυτοκίνητο δεν δίνω! 33 έδωσα για τον νέο άσο και είμαι πρόθυμος να το συντηρήσω μόνος μου σε ότι βγει που και να βγει δεν είναι vag.
Τo Tiguan είχε αγοραστεί όταν κόστιζε 26 χιλιάδες. Αν οι δικοί μου αποφασίσουν να το αλλάξουν κάποια στιγμή θα επιλεγεί ένα μικρομεσαίο.
Αντιλαμβάνεστε ότι τα 33 τα δικά σας, μπορεί να είναι 23 για μένα και 53 για κάποιον άλλον , οπότε το "δεν αγοράζω τίποτα πάνω από 40000" είναι σχετικό.
Ένα αυτοκίνητο που κόστιζε 30000 το 2022, τώρα έχει 35000.Εξαρτάται από τις ανάγκες και τα γούστα.
Και εγώ 33000 για άσσο δεν έδινα, αλλά μπορεί να έδινα 39000 για Tiguan, αν και μου αρέσει περισσότερο ο άσσος. Γιατί δεν χωράει η οικογένεια στον άσσο. Αγοράζεις πολύ περισσότερο αυτοκίνητο με +6000€ -
Το τιγκουαν είναι το μόνο vw που θα κοίταζα γιατί έχει τρομερούς χώρους και πλέον και εξαιρετική εμφάνιση.
Το θέμα είναι ότι έχει κακουργηματικο παρελθόν η μάρκα και η αντιπροσωπεία σε βλέπει σαν εχθρό μετά την αγορά αν δεν στα πάρουν...
Τα 40+ αν είχε καλύτερο παρελθόν σε αξιοπιστία θα ήταν σχετικά λογικά για τους χώρους, την εργονομία και την απτη ποιότητα που αγοράζεις. -
Πολύ ωραίο και καλό αυτοκίνητο είναι το Tiguan και με τιμές νορμάλ για την κατηγορία του και τον ανταγωνισμό.
Όσον αφορά τις βλάβες, το αν ένα αυτοκίνητο θα βγάλει intercooler ή ac ή turbo στα 3 ή 5 ή 7 χρόνια, είναι μάλλον θέμα ατυχίας. Ατάκες όπως αυτές που παρουσιάστηκαν ότι αν έχεις vw αυτά τα περιμένεις, είναι τουλάχιστον γελοίες.
Για κάθε έναν που εμφανίζει ένα πρόβλημα ή παράπονο από το αυτοκίνητό του, υπάρχουν υπερ-πολλαπλάσιοι που μπορούν να υποστηρίξουν ότι το δικό τους αυτοκίνητο είναι απροβλημάτιστο.
Σε τελική ανάλυση, όποιος φοβάται ότι το αυτοκίνητο μπορεί να του βγάλει κάποια στιγμή απρόοπτη βλάβη 1.000-1.500€ και να μην μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά, μάλλον δεν πρέπει να έχει δικό του αυτοκίνητο. Λεωφορείο ή leasing καλύτερα. Μια απρόοπτη βλάβη που θα σε αναγκάσει να βάλεις το χέρι στην τσέπη, είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι.
-
Mazda
Nissan
Honda
Toyota
RenaultΑπό vag και stellantis πιο αξιόπιστα λογικά....
Οκ πάμε ένα ένα, με κοινή λογική και όχι θεωρία yolo.
-
Mazda CX5 2l οπότε ένεκα κράτους τιμωρού αντίο.
-
Nissan QQ μέτριο και είναι ουσιαστικά ένα φτηνότερο Austral. Το πρώτο αδιάφορο το δεύτερο υπερεκτιμημένο. Αν μιλάμε για καθαρό Nissan κινητήρα πάμε σε X-Trail. Τίμιο, πολλαπλοί αλλά πολύ ογκώδες και λογικά ως non-HEV πρέπει να καίει πολύ ένεκα βάρους.
-
2l και υπερκοστολόγηση από τον χειρότερο εισαγωγέα. Μιλάμε καλύτερα να πιάσεις Instagramική γκόμενα με πολλούς followers!
-
C_suv έχει; Το CHR είναι για εμένα οριακά "B". Το CC 18άρι με ημιακαμπτο ή το 2l με τα γνωστά μειονεκτήματα; Αν είναι να πάρω δίλιτρο γιατί να μην πάρω το Mazda που είναι και αμαξάρα αλλά την φλούδα;
-
Renault. Τα είπα και στο ένα για το Austral (μα 11,2" 0-100 το Tce160; 7.9" είχε πραγματικό 0-100 ο Tce με το Dct στο προηγούμενο QQ και στο Κατζά...). Πέραν τούτου τι κάνει την Renault πιο αξιόπιστη πλέον; Ότι φόρεσε cvt στο Austral;
Συμπέρασμα. Μόνη λογική εναλλακτική το X-Trail αλλά αποδοχή ότι θα καις καύσιμο σαν τρελός στην πόλη και σε μεικτό κύκλο. Θα έχεις και αμάξωμα D, όχι C....
-
-
@a-d-p said in VW Tiguan 2024:
Mazda cx5
Nissan X trail
Honda ZRV/CRV
Toyota rav4
Κανένα δεν είναι πιο εμπορικό - δημοφιλές και αυτό ίσως λέει κάτι.C suv ανέφερε ο Σάββας
Qashqai
Hrv
Cc -
Ας αφήσουμε έξω το leasing. Με τον VAG & την Stellantis εκτός τι αγόραζες από c_suv περί των 40k; Στη θεωρία καλοί είστε και για γκρίνια πρώτοι. Όταν φτάνετε στο ταμείο να σας δω! Για πείτε λοιπόν την μαγική επιλογή που κανείς άλλος δεν γνωρίζει και είναι αντίστοιχα καλή ενώ είναι παράλληλα και αξιόπιστη...
Ευκολάκι: Ford Kuga 1.5 186PS 8-τάχυτο αυτόματο. Από 34 χιλιάρικα. Το λες κι ευκαιρία!
Με 40 χιλιάρικα, θα μπορείς να το διορθώσεις και με έξτρα.
-
Σωστά.
Το Φορντ το είχα ξεχάσει.
Το καλύτερο για εμένα αν ψάχνεις χώρους -
Το Kuga είναι καλύτερο από το Tiguan σε κινητήρα και σε οδική συμπεριφορά.
-
Mazda cx5
Nissan X trail
Honda ZRV/CRV
Toyota rav4
Κανένα δεν είναι πιο εμπορικό - δημοφιλές και αυτό ίσως λέει κάτι.C suv ανέφερε ο Σάββας
Qashqai
Hrv
CcΣε χώρους, με αυτά που έγραψα συγκρίνεται, αυτά που αναφέρεις τρώνε γκολ από τα αποδυτήρια .
-
Mazda cx5
Nissan X trail
Honda ZRV/CRV
Toyota rav4
Qashqai
Hrv
CcΣε χώρους, με αυτά που έγραψα συγκρίνεται, αυτά που αναφέρεις τρώνε γκολ από τα αποδυτήρια .
Σε χώρους ισχύει το 1-0
-
Σωστά.
Το καλύτερο για εμένα αν ψάχνεις χώρουςhttps://www.4troxoi.gr/agora/to-ford-kuga-einai-to-best-seller-stin-katigoria-toy-gia-tin-ellada/
Είναι d-suv
-
Mazda cx5
Nissan X trail
Honda ZRV/CRV
Toyota rav4
Qashqai
Hrv
Σε χώρους ισχύει το 1-0
Εγώ το βάζω πιο πολύ με τα d, στα c suv πιο πολύ ταιριάζει το karoq kai to Q3 από vag
-
Σωστά.
Το καλύτερο για εμένα αν ψάχνεις χώρουςhttps://www.4troxoi.gr/agora/to-ford-kuga-einai-to-best-seller-stin-katigoria-toy-gia-tin-ellada/
Είναι d-suv
Δεν είναι, όσο κι αν το πιστεύουν κάποιοι! Βασίζεται στο Focus, άρα είναι C-SUV.
Από τα μεγαλύτερα και πιο ευρύχωρα μεν, αλλά C-SUV! -
Το Kuga, ειδικά από τη στιγμή που το δίνει τόσο φθηνά με το EAT8 στα 186ps, είναι το μοναδικό με επιχειρήματα απέναντι στο Tig.
Σίγουρα έχει καλύτερο τιμόνι. Σίγουρα είναι πιο safe επιλογή σε κινητήρα κιβώτιο. Λογικά θα είναι και πιο ταχύ σε όλες τις υποκατηγορίες. Ενδεχομένως να διατηρεί τα πρωτεία και σε οδική συμπεριφορά εν γένει, παρά τη σοβαρή απώλεια των πίσω πολλαπλών, τουλάχιστον όσο δεν μπαίνει στην εξίσωση το DCCpro του Tiguan. Σίγουρα είναι πιο vfm και έχει καλύτερο χρηματοδοτικό. Στο after sales ενώ και τα δύο είναι σκατά η διπλάσια εγγύηση δίνει επίσης πλεονέκτημα στο Kuga.
Πάμε τώρα στα μείον. Ως EAT8 186ps δεδομένα θα καίει πολύ παραπάνω. Έχει χειρότερη ποιότητα υλικών καμπίνας και πολύ χειρότερη ποιότητα συναρμογής. Έχει πολύ χειρότερη εκμετάλλευση εσωτερικών χώρων με αρκετά μεγαλύτερο όγκο ως όχημα. Τέλος, εντελώς υποκειμενικά, το Kuga είναι ένας ατσούμπαλος όγκος παρά το f/l.
Το EAT8 κάποιοι το εκραζαν ως αναξιόπιστο αλλά δεν είμαι πεπεισμένος ότι το υγρού dsg είναι λιγότερο ή περισσότερο αξιόπιστο.
Δεδομένου ότι οι υπόλοιπες επιλογές μου είναι λίγο πολύ καμένες από χέρι νομίζω ότι το Kuga αξίζει μια ευκαιρία και θα την έχει.
-
@harisma23 said in VW Tiguan 2024:
Σωστά.
Είναι d-suv
Δεν είναι, όσο κι αν το πιστεύουν κάποιοι! Βασίζεται στο Focus, άρα είναι C-SUV.
Από τα μεγαλύτερα και πιο ευρύχωρα μεν, αλλά C-SUV!Καλαμπουρι στον @gtsartsal έκανα
Άλλωστε οι κατηγορίες είναι σχετικές, σε άλλες ηπείρους μπορεί να τα λένε και small suv
Γενικά οι Ιάπωνες τα κατατάσσουν περίεργα
πχ. Honda zrv .....d-suv
Hrv c+suv
Toyota chr .....c- suv
Πάντως η κατηγορία των compact suv έχει ξεπεράσει τα 4.50 μέτρα, μόνο compact δεν είναι. -
Σωστά.
Είναι d-suv
Από τα μεγαλύτερα και πιο ευρύχωρα μεν, αλλά C-SUV!Καλαμπουρι στον @gtsartsal έκανα
Άλλωστε οι κατηγορίες είναι σχετικές, σε άλλες ηπείρους μπορεί να τα λένε και small suv
πχ. Honda zrv .....d-suv
Hrv c+suv
Toyota chr .....c- suv
Πάντως η κατηγορία των compact suv έχει ξεπεράσει τα 4.50 μέτρα, μόνο compact δεν είναι.Σημασία έχει το μήκος και οι χώροι.
Η κατάταξη είναι όντως σχετική.
Με τσιγκλας αλλά δε ψαρωνω συντοπίτη.
Ηλιουπολιτης είμαι, κοντά στο γήπεδο της Ηλιούπολης, στην Ιθάκη.
Αν δεν κάνω λάθος, Εύοσμο είπες ότι μένεις... -
Σωστά.
Είναι d-suv
πχ. Honda zrv .....d-suv
Hrv c+suv
Toyota chr .....c- suv
Πάντως η κατηγορία των compact suv έχει ξεπεράσει τα 4.50 μέτρα, μόνο compact δεν είναι.Σημασία έχει το μήκος και οι χώροι.
Η κατάταξη είναι όντως σχετική.
Με τσιγκλας αλλά δε ψαρωνω συντοπίτη.
Ηλιουπολιτης είμαι, κοντά στο γήπεδο της Ηλιούπολης, στην Ιθάκη.
Αν δεν κάνω λάθος, Εύοσμο είπες ότι μένεις...Ναι. Τυπικά Κορδελιό, τα μονά είναι Κορδελιό κ τα ζυγά Εύοσμος, κάτι ανάλογο με εσάς στην Ιθάκης από την άλλη μεριά .
Δουλεύω Εύοσμο.
VW Tiguan 2024