-
Όποιος έχει να κληρονομήσει μαγκιά του, μακάρι να είχα κι εγώ.
Και δε θα με χαλούσαν καθόλου τα σχόλια. Σε αυτή τη ζωή χρειάζεσαι και τύχη. -
@georgemit said in VW Tiguan 2024:
Και δε θα με χαλούσαν καθόλου τα σχόλια. Σε αυτή τη ζωή χρειάζεσαι και τύχη.Έτσι. Είναι η τύχη του καθενός. Καμία αντίρρηση σε αυτό. Και καλά κάνουν.
Εγώ απαντώ κυρίως όταν αρχίζουν "τα γιατί γκρινιάζετε, μην είστε απαισιόδοξοι" κτλ σχόλια από θέση ισχύος ή εξασφάλισης.
Τότε τους θυμίζω τι και πώς.
-
@georgemit said in VW Tiguan 2024:
Και δε θα με χαλούσαν καθόλου τα σχόλια. Σε αυτή τη ζωή χρειάζεσαι και τύχη.Σε αυτή τη ζωή (+ στην Ελλάδα )χρειάζεσαι και τύχη.
-
Δε θα έδινα 60k για vw, ακόμα και γι' αυτή την εξαιρετική έκδοση του Tig. Όταν φτάνεις σε τέτοια λεφτά πας για audi, να πάρεις άλλη ποιότητα κατασκευής και τη μόνιμη τετρακίνηση με το quattro, όχι αυτό το περίεργο 4motion της vw.
Όσο κατεβαίνεις στα λεφτά συμφέρουν τα vw έναντι των audi, όσο ανεβαίνεις το αντίθετο.
-
@andya3 said in VW Tiguan 2024:
Δε θα έδινα 60k για vw, ακόμα και γι' αυτή την εξαιρετική έκδοση του Tig. Όταν φτάνεις σε τέτοια λεφτά πας για audi, να πάρεις άλλη ποιότητα κατασκευής και τη μόνιμη τετρακίνηση με το quattro, όχι αυτό το περίεργο 4motion της vw.
Όσο κατεβαίνεις στα λεφτά συμφέρουν τα vw έναντι των audi, όσο ανεβαίνεις το αντίθετο.
Είσαι σίγουρος ότι το q5 έχει διαφορετικής λογικής 4κινηση ;
-
@red_monster said in VW Tiguan 2024:
Όρκο δεν παίρνω, αλλά έτσι έχω διαβάσει.
Το quattro της audi είναι μόνιμο AWD και μεταφέρει τη ροπή στους εμπρός και πίσω τροχούς σε ότι ποσοστά κρίνει ότι χρειάζεται.
Το 4 motion της vw είναι προσθιοκίνητο και μεταφέρει ροπή στους πίσω τροχούς έως και 50% όταν καταλάβει ότι γλυστράει το αυτοκίνητο. Τουτέστιν, αν κολλήσεις κάπου και πρέπει να βγεις με όπισθεν, δεν ισχύει η τετρακίνηση!
-
Το quattro της audi είναι μόνιμο AWD και μεταφέρει τη ροπή στους εμπρός και πίσω τροχούς σε ότι ποσοστά κρίνει ότι χρειάζεται.
Το 4 motion της vw είναι προσθιοκίνητο και μεταφέρει ροπή στους πίσω τροχούς έως και 50% όταν καταλάβει ότι γλυστράει το αυτοκίνητο. Τουτέστιν, αν κολλήσεις κάπου και πρέπει να βγεις με όπισθεν, δεν ισχύει η τετρακίνηση!
Εξ όσων γνωρίζω και τα δύο έχουν σύστημα με χαλντεξ τουτεστιν συμπλεξη όταν χρειαστεί αλλά όχι πραγματική τετρακίνηση
-
Αυτο με την οπισθεν δε το καταλαβα.
Κατα τα λοιπα παραδοσιακα στα οχηματα με διαμηκη τοποθέση έμπαινε το κλσσικο quattro με 3 μηχανικά διαφορικά ,το κεντρικό torsen.Απο τη προηγούμενη γενιά ομως οι μισές εκδόσεις φόραγαν ενα πιο οικονομικό σύστημά με πολύδισκο συμπλέκτη το λεγόμενο Ultra.Παρόμοιο με το Haldex αλλα για διαμηκη κινητηρα. Πλεον στη καινουρια γενια φοράνε όλα το σύστημα αυτό με πολύδισκο συμπλέκτη που απεμπλεκεται τελειως για οικονομία. -
Εξ όσων γνωρίζω και τα δύο έχουν σύστημα με χαλντεξ τουτεστιν συμπλεξη όταν χρειαστεί αλλά όχι πραγματική τετρακίνηση
Γνωρίζω το αντίθετο, ότι το Q5 έχει AWD με torsion. Και μάλιστα το έχει εξελίξει η audi. με τα χρόνια, δεν είναι σαν το παλιό quattro.
Δεν ασχολούμαι όμως ιδιαίτερα με την 4κίνηση, δεν γνωρίζω λεπτομέρειες.
-
Πάλι γράφεις ανακρίβειες στην προσπάθεια να επιβεβαιώσεις καποια ανυπόστατα θεσφατα που έχεις δημιουργήσει.
Το ultra της Audi λειτουργεί στη φιλοσοφία της haldex 4motion με κάποιες επιπλέον δυνατότητες (πισω διαφορικό που κλειδώνει και κάνει torque vectoring). Το δικό μου Q5 του 2009 είχε torsen και πραγματικη μόνιμη τετρακίνηση που ήταν rear biased (πιο ακριβό σύστημα δηλαδη). Παντελως αχρηστη για εκτος δρόμου βεβαια αλλα στο δρόμο έδινε καποια ωραία χαρακτηριστικά οδικής συμπεριφοράς. Τα ultra ειναι προσθιοκινητα στην συντριπτική πλειοψηφία των διαδρομών που θα κληθούν να κάνουν.
Φυσικά όλα αυτά ως αποτέλεσμα cost cutting και προσπάθειας μείωσης καταναλωσης και ρύπων.
-
@stefan147 said in VW Tiguan 2024:
Πάλι γράφεις ανακρίβειες στην προσπάθεια να επιβεβαιώσεις καποια ανυπόστατα θεσφατα που έχεις δημιουργήσει.
Το ultra της Audi λειτουργεί στη φιλοσοφία της haldex 4motion με κάποιες επιπλέον δυνατότητες (πισω διαφορικό που κλειδώνει και κάνει torque vectoring). Το δικό μου Q5 του 2009 είχε torsen και πραγματικη μόνιμη τετρακίνηση που ήταν rear biased (πιο ακριβό σύστημα δηλαδη). Παντελως αχρηστη για εκτος δρόμου βεβαια αλλα στο δρόμο έδινε καποια ωραία χαρακτηριστικά οδικής συμπεριφοράς. Τα ultra ειναι προσθιοκινητα στην συντριπτική πλειοψηφία των διαδρομών που θα κληθούν να κάνουν.
Φυσικά όλα αυτά ως αποτέλεσμα cost cutting και προσπάθειας μείωσης καταναλωσης και ρύπων.
Αν και δε μ' ενδιαφέρει η 4κίνηση, το έψαξα με την αφορμή της κουβέντα και στο δίνω, έχεις δίκιο. Από το '17 η audi κατήργησε το torsen στο Q5 και σε άλλα μοντέλα και βαζει το σύστημα quattro ultra που έχει παρόμοια λειτουργία με το 4motion της vw.
Το "επιφανειακό" κίνητρο της audi είναι η μείωση της κατανάλωσης, αλλά κατά τους αναλυτές απλώς πειραματίζονται για να μάθουν, γιατί με την έλευση των υβριδικών και ηλεκτροκίνητων θα καταργήσουν τελείως τα μηχανικά συστήματα και θα βάζουν 2 ανεξάρτητους ηλεκτροκινητήρες στους πίσω τροχούς.
-
@stefan147 said in VW Tiguan 2024:
Δε νομίζω ότι κλειδώνει το πίσω διαφορικό στο ultra ούτε ότι κανει ενεργό torque vectoring.
Αυτά τα κάνει το πίσω sport diffential όπου υπάρχει.
Ο πίσω συμπλέκτης αποσυνδέει το πίσω διαφορικό για μείωση τριβων. -
Σωστά. Το ανέφερα ως έξτρα δυνατότητες του συστήματος έναντι του haldex του 4motion, το οποίο βέβαια κι αυτο μπορει να έχει κάποιες απο αυτές τις δυνατότητες πχ Golf R. Προφανως και ένα βασικό Q5 ειναι ιδιο με haldex.
Σχετικό-ασχετο, με το ενεργο πισω διαφορικό εχει κλάψει πολύς κόσμος, ειδικά στα S και RS. Καλός φίλος με SQ5 στην Αμερική το άλλαξε πριν λίγο καιρό εντός εγγύησης και μετά από μανούρα. Έκανε σα χαρχαλο.
-
@sabas_thess οταν το παραλαβεις κανε μια καλη απολαυστικη παρουσιαση για το φορουμ, με φωτο και τα ολα της, πρωτες εντυπωσεις κτλ. εισαι της λεπτομερειας και αυτο βοηθαει αυτους που δεν το εχουν ψαξει τοσο. και εγω οδηγουμαι στο συμπερασμα οτι το τιγκουαν ειναι discreet αυτοκινηταρα, ως συνολο (γιατι ειπαμε, το μοτερ δεν προκαλει συγκινησεις).
-
Μακάρι να μπορέσω γιατί το αυτοκίνητο θα φύγει απευθείας την ημέρα της παράδοσης για καθάρισμα αλοιφές. Αλλιώς κανένα βράδυ που μετράει και φωτισμός
-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
Μακάρι να μπορέσω γιατί το αυτοκίνητο θα φύγει απευθείας την ημέρα της παράδοσης για καθάρισμα αλοιφές. Αλλιώς κανένα βράδυ που μετράει και φωτισμός
Καλως να παραλαβεις, φιλικη γνωμη, πριν τον καλλωπισμο κυκλοφορησε το 4-5 μερες.
-
Βάλε του αλγκεζάλ να μην σε πονάει στις λακκούβες, γιατί δεν έχει και γαλλική ανάρτηση...
-
@criuser said in VW Tiguan 2024:
Βάλε του αλγκεζάλ να μην σε πονάει στις λακκούβες, γιατί δεν έχει και γαλλική ανάρτηση...
Αχαχσαχα
@ilias-a για το λες να το κυκλοφορήσω πρώτα 4-5 ημέρες; Εγώ λέω να το πάω την πρώτη μέρα για να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ενώ επιπλέον η Karenta ανατολικά (πρώην ΕΤΕΑ) είναι πολύ κοντά στο μαγαζί που θα το πάω για "μποτε" (έναντι νεκροταφείων Θέρμης). Εγω μένω στην άλλη άκρη της πόλης, κρίμα θάναι η ταλαιπωρία και ότι πρέπει κάποιος να με φέρει...
-
@ilias-a για το λες να το κυκλοφορήσω πρώτα 4-5 ημέρες; Εγώ λέω να το πάω την πρώτη μέρα για να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ενώ επιπλέον η Karenta ανατολικά (πρώην ΕΤΕΑ) είναι πολύ κοντά στο μαγαζί που θα το πάω για "μποτε" (έναντι νεκροταφείων Θέρμης). Εγω μένω στην άλλη άκρη της πόλης, κρίμα θάναι η ταλαιπωρία και ότι πρέπει κάποιος να με φέρει...
Ακραια η υποθεση αλλα, πας το αυτοκινητο εκει κανουν οτι κανουν στο παραδινουν και βλεπεις σε μερικα χιλιομετρα δυσλειτουργιες, τις ειχε απο πριν το αυτοκινητο? δεν τις ειχε απο πριν? κρατας μερικες μερες το αυτοκινητο, το δοκιμαζεις και ξερεις τι σου γινετε στην στραβη. Δεν το ευχομαι βεβαια αλλα ειναι κατι που εχει συμβει.
-
Κάποτε αυτό, όταν τα Audi ήταν πραγματικά Quattro, με διαμήκη κινητήρα και τορσεν διαφορικά και πραγματική 4κίνηση. Πλέον (στην αρχή μόνο με τα μικρά 3αρια), ειναι όλα με χάλντεξ και ολόϊδια με φαου βε και σεατ και σκόντα. Μόνοι οι κύκλοι έχουν μείνει στην Άουδι.
VW Tiguan 2024