-
@fanis75 said in Toyota C-HR 2023:
@piliourits said in Toyota C-HR 2023:
Αλλά το να καλούνται οι Έλληνες να σαμποτάρουν τα αυτοκίνητα τουρκικής κατασκευής, το έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Από τα εξαρτήματα κι εξοπλισμό των ενόπλων μας δυνάμεων που κατασκευάζονται Τουρκία, μέχρι το ότι η Τουρκία είναι πολύ καλός πελάτης για τις ελληνικές εξαγωγές.
Πρώτη φορά πήγα Τουρκία. Κωνσταντινούπολη μια πιο σύγχρονη Αθήνα. Λες και ήμουν Μοναστηράκι ή Θησείο ένα πράγμα. Ίδοι είμαστε, τα ίδια σκατά. Αισθανούμουν σαν το σπίτι μου, εκτός από κάποιες χαϊστικες περιοχές που μοιάζουν με Ντουμπάι ή Αμερική ή κάποια Ευρωπαϊκή πόλη. Ταρίφες ίσιοι με εμάς, γενικά το ίδιο χάλι...απατεωνιά, κουτοπονηριά και ένα δουλικό στυλ εαν πρόκειται για λεφτά.
Δεν εχω παει αλλα εχω γνωρισει ΤΟυρκους, ιδιοι δεν ειμαστε με τιποτα. Απορω που τα βλεπεις αυτα. Τελειως διαφορετικη κουλτουρα. Υπαρχουν καποια πραγματα οπως μερικες τουρκικες λεξεις που χρησιμοποιουμε (χωρις λογο βεβαια) στην Ελλαδα και καποια ομοιοτητα στο φαγητο, μεχρι εκει.
-
Μια και δεν το βλέπω να κάνει τόσο γκελ όσο το προηγούμενο chr, τουλάχιστον να σχολιάσουμε ότι οι Τούρκοι μας έβαλαν και στα μνημόνια απειλώντας να μας βγάλουν από το ευρώ και μας κατεστησαν αποικία χρέους.
Μην γεμίζετε όλα τα τοπικά με βλακείες κόψτε το πια!
-
-
@monman2 said in Toyota C-HR 2023:
Μια και δεν το βλέπω να κάνει τόσο γκελ όσο το προηγούμενο chr, τουλάχιστον να σχολιάσουμε ότι οι Τούρκοι μας έβαλαν και στα μνημόνια απειλώντας να μας βγάλουν από το ευρώ και μας κατεστησαν αποικία χρέους.
Εγώ προσπαθώ να τους πείσω ότι δεν τουρκεψε η ΤΟΥΟΤΑ, να μην πέσουν οι πωλήσεις του CHR υπέρ των Γερμανών, κι εσύ διαμαρτύρεσαι!
-
-
Εγώ προσπαθώ να τους πείσω ότι δεν τουρκεψε η ΤΟΥΟΤΑ, να μην πέσουν οι πωλήσεις του CHR υπέρ των Γερμανών, κι εσύ διαμαρτύρεσαι!
Αυτά που μετράνε κινητήρες, inverter ,υβριδική μπαταρία , e-cvt είναι made in japan , ζάντες ελαστικά ,η μπαταρία 12 V κανα παρμπρίζ είναι Τούρκικα όπως είναι όμως και στο "γαλλικό" YC μου
ΥΓ και τα αμορτισέρΌσον αφορά την ποιότητα συναρμολόγησης εχω εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα εκπαίδευσης της Toyota και την διαδικασία πρόσληψης που θα ξεδιάλεξε τους καλλίτερους απο αυτούς που είχαν "μέσο" γιατί σίγουρα θα ήθελε καλές γνωριμίες ...
-
Αυτά που μετράνε κινητήρες, inverter ,υβριδική μπαταρία , e-cvt είναι made in japan , ζάντες ελαστικά ,η μπαταρία 12 V κανα παρμπρίζ είναι Τούρκικα όπως είναι όμως και στο "γαλλικό" YC μου
ΥΓ και τα αμορτισέρΌσον αφορά την ποιότητα συναρμολόγησης εχω εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα εκπαίδευσης της Toyota και την διαδικασία πρόσληψης που θα ξεδιάλεξε τους καλλίτερους απο αυτούς που είχαν "μέσο" γιατί σίγουρα θα ήθελε καλές γνωριμίες ...
Στο πρώτης γενιάς που είχα η μπαταρία όντως τούρκικη, πάνω στο 6μηνο αρχισε να βγάζει υγρά από μία τρύπα εξαέρωσης; που είχε. Έγινε αλλαγή εντός εγγύησης. Το παρμπρίζ επίσης παρουσίαζε μια παραμόρφωση στο μέρος του συνοδηγού η οποία ήταν εμφανής μόνο στον οδηγό. Τα εμπρός φώτα δεν ξερω που κατασκευάζονταν αλλά και αυτά έβγαλαν πρόβλημα με το οποίο απλά δεν ασχολήθηκα γιατί το έδιωξα.
-
Σωστά. Και στις μηχανές η honda που κατασκευάζει στην ευρώπη το μοτέρ και τα ηλεκτρικά είναι japan,
πλαίσιο, πλαστικά, περιφερειακά ιταλικά ή ισπανικά συνήθως αντίστοιχης ποιότητας ή ελαφρά υποδεέστερης
Επίσης όσο μπουνταλάς να είναι ο τούρκος εργαζόμενος στον toyoτισμό συμμορφώνεται -
@nmsm2 said in Toyota C-HR 2023:
Παλιότερα τσεκάραμε την χώρα κατασκευής και χαιρόμασταν όταν το αμάξι που παραλαμβάναμε είχε κατασκευαστεί στην χώρα προέλευσης του κατασκευαστή. Όταν είχα παραλάβει το golf μέσω vin code διαπίστωσα ότι είχε κατασκευαστεί στην Γερμανία (Μannheim), όπως επίσης το cc 2.0 είναι made in Japan (για το 1.8 δεν γνωρίζω).
Μπορεί να είναι ψυχολογικό αλλά πάντα δίνει μια υπεραξία (έστω και σε ψυχολογικό επίπεδο) στο αυτοκίνητο που αγοράζουμε, όπως και σε όλα τα προϊόνταΑυτή την υπεραξία στην περίπτωση της ευρωπαικής ένωσης, στην οποία ανήκει το ισραηλ και η τουρκία (δες eurovision) την πληρώνεις κανά τριάρι χιλιάρικα σε φόρους και μεταφορικά από japan. Τώρα βέβαια που το yen έχει πάρει τον κατήφορο μπορεί να συμφέρει να φέρουν cc από japan παρά να ψωνίσουν από ΕΕ.
-
Δεν θελω να το γυρίσουμε στα πολιτικά αλλά ενας βασικός λόγος που χρεοκοπήσαμε ήταν που πληρωνουμε ενα σκασμό σε εξοπλισμούς (και μίζες) για να μην ερθει βράδυ ο μεμετης.
Οπότε ουτε τη ροχάλα μου δεν προκειται να παρουν τα κολομεμετια.... κριμα στην τογιοτα και στην καθε εταιρεια που επενδυει στη χωρα ενος ανισόρροπου δικτάτορα!
Και δεν είμαι εθνικιστής ουτε θα πολεμαγα για κανα βραχο στο Αιγαίο...
Αλλά το να μην βλέπουμε γιατι ξεκινάμε δημοσιονομικά με χαντικαπ σε σχεση με τους αλλους ως χώρα της ΕΕ και να κατηγορουμε οσους μας δανεισαν για να μην γινουμε Ουγκαντα με ξεπερνά! -
Πάντως η Τoyota στην Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες εισαγωγικές που πετυχαίνει καλύτερες τιμές απ'ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Έβλεπα ένα ιταλικό βιντεάκι για το νέο CHR και εκεί ξεκινά με τον 1.8 από 35.700 (!), ενώ εδώ από 29.300 (εκεί η βασική είναι η active -η αντίστοιχη της c-ult εδώ-,με το μικρό info,17άρες ζάντες κ.τ.λ.)
-
@panormus772 said in Toyota C-HR 2023:
Πάντως η Τoyota στην Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες εισαγωγικές που πετυχαίνει καλύτερες τιμές απ'ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Έβλεπα ένα ιταλικό βιντεάκι για το νέο CHR και εκεί ξεκινά με τον 1.8 από 35.700 (!), ενώ εδώ από 29.300 (εκεί η βασική είναι η active -η αντίστοιχη της c-ult εδώ-,με το μικρό info,17άρες ζάντες κ.τ.λ.)
Και η BMW κανει απίστευτα πακέτα με πολυ προνομιακες τιμές!
Οσες εταιρίες εχουν απευθείας θυγατρικές εχουν αλλα περιθωρια από τους απλους αντιπροσώπους! -
@iceman7 said in Toyota C-HR 2023:
Και η BMW κανει απίστευτα πακέτα με πολυ προνομιακες τιμές!
Οσες εταιρίες εχουν απευθείας θυγατρικές εχουν αλλα περιθωρια από τους απλους αντιπροσώπους!Δεν ισχύει αυτό, η Τoyota Hellas, δεν είναι θυγατρική της Τογιότα εδώ και πολλά χρόνια, Inchcape είναι. Και άλλες εισαγωγικές πετυχαίνουν καλύτερες τιμές, όπως Κοσμοκάρ, Συγγελίδης κλπ. Είναι θέμα εμπορικής πολιτικής, αλλά γενικά στα μικρά αυτοκίνητα η Ελλάδα είναι πιο φτηνή από τις μεγάλες χώρες της ΕΕ, πάντα έτσι ήταν.
-
@panormus772 said in Toyota C-HR 2023:
Οι Ιταλοί ξεκινάνε πάντα με υψηλές αρχικές τιμές και στη συνέχεια στου πετάνε κάτι εκπτώσεις -10Κ και τρέχουν όλοι να τις προλάβουν.
-
Καπου τωρα δεν ηταν να ερθει στις αντιπροσωπειες ή κανω λαθος?
-
@alex-mix said in Toyota C-HR 2023:
Καπου τωρα δεν ηταν να ερθει στις αντιπροσωπειες ή κανω λαθος?
Σε ερώτηση πριν καμιά εβδομάδα, μου είχαν πει οτι τέλος του μήνα είναι η εκτιμώμενη ημερομηνία άφιξης για τις πρώτες παραλαβές οπότε λογικά κάπου εκεί γύρω (άντε αρχές Δεκεμβρίου με εκτελωνισμούς κλπ) θα είναι διαθέσιμα και τα πρώτα εκθεσιακά / test-drive.
Θα το καταλάβουμε όμως πιστεύω όταν αρχίσουμε να βλέπουμε όλο και περισσότερες δημοσιεύσεις για ευρωπαϊκά reviews κλπ
-
Και υποθέτω ότι όταν γίνει διαθέσιμο στην έκθεση για να το δεις θα αργεί πολύ να το παραλάβεις…Toyota marketing
-
@xrs said in Toyota C-HR 2023:
Θα το καταλάβουμε όμως πιστεύω όταν αρχίσουμε να βλέπουμε όλο και περισσότερες δημοσιεύσεις για ευρωπαϊκά reviews κλπ
Όντως,αν μπείτε στο youtube,τις τελευταίες 3-4 μέρες βρίσκεις αρκετά review ιταλικά,ισπανικά,αγγλικά κ.λ.π.
-
CHR 2023-2024 Production Line
Ιταλικό review επιβεβαιώνει την ανεξαρτητη πισω αναρτηση και στην 1.8
Επιτελους παρουσιαση και σε μονόχρωμο που ενδιαφερει το 99% των ενδιαφερομενων μιας και σε διχρωμια απο εργοστασιο μιλαμε για τιμές Mercedes
-
Oλο ευρωπη ελεγε στο βιντεο αλλα νομιζω το εργοστασιο ειναι στην ασια?
Toyota C-HR 2023