-
Ότι αυτοκίνητο θέλει ο καθένας , το αγοράζει και με γεια του με χαρά του.
Κανένας δεν κάνει λάθος ή σωστό.
Το στρεβλό και παράξενο της Ελλάδας μας είναι το παρακάτω και το έχω συναντήσει αρκετά τελευταία:Tesla, ιδιόκτητη μονοκατοικία και μάρκετ πας....
-
X5, δυο κατοικίες και fuel pass…
-
Με τα ηλεκτρικά με μια σχετικά καλή αυτονομία όλα είναι πολύ καλά (αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις πάντα) πλην ενός: αν βγει ηλεκτρικό με λογική τιμή και αυτονομία 1500χλμ τότε η απαξίωση αυτών θα είναι άνευ προηγούμενου, και ποιος θέλει να δει κάτι που αγόρασε στα 35.000 να αξίζει μέσα σε λίγο χρόνο π.χ. 8000…
-
@criuser said in Stellantis ελλαδα=κλεψια?:
Δηλαδή κάποιος αγοράζει 3 Τέσλα τον χρόνο, τα πουλάει και νομιμοποιεί 150-200000, με χασούρα 30000.
Ότι πρέπει δηλαδή για εργολάβους και μάλιστα σε λευκή πέρλα, μιας και το καταλληλότερο για την περίσταση μαύρο χρεώνεται έξτρα
Πολλά αtesla (ατεκμηρίωτα ) επιχειρήματα για μια λύση που εξυπηρετεί παραπάνω από όσους πιστεύουμε στην καθημερινότητα τους και όχι τον ένα στους εκατό
-
@jamesd said in Stellantis ελλαδα=κλεψια?:
Με τα ηλεκτρικά με μια σχετικά καλή αυτονομία όλα είναι πολύ καλά (αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις πάντα) πλην ενός: αν βγει ηλεκτρικό με λογική τιμή και αυτονομία 1500χλμ τότε η απαξίωση αυτών θα είναι άνευ προηγούμενου, και ποιος θέλει να δει κάτι που αγόρασε στα 35.000 να αξίζει μέσα σε λίγο χρόνο π.χ. 8000…
Κάποιοι ζουν σήμερα το μέλλον της αυτοκίνησης και άλλοι ονειρεύονται μια μεσσιανική απαξίωση (των πρώτων)
Αλλά πιο πολλη πλάκα έχουν οι «ηθικοί» πολίτες-υποδείγματα που ψέγουν τα ΝΟΜΙΜΑ κίνητρα υπέρ της ηλεκτροκίνησης ως ανήθικα.
Λες και δεν ξέρουμε τι γίνεται με το αδήλωτο χρήμα στην Ελλάδα (και στον πλανήτη ολόκληρο), έχουν το θράσος να δείχνουν με το δάχτυλο κάποιους κιόλας.
Ρε ασαπέρα που λένε στο χωριό μου. -
"Ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό" είχε πει κάποτε ο Βουλγαράκης και χαίρομαι που βλέπω τα λόγια των σημαντικών αυτών προσωπικοτήτων της πολιτικής να βρίσκουν πάτημα και ακολούθους στο ταπεινό μας φόρουμ!
Είναι όντως πολύ ηθικό να κάνουμε δώρο 8 χιλιάρικα σε Γλυφαδιώτες για να επιδείξουν το καινούργιο τους παιχνίδι στη Ζησιμοπούλου για μόστρα την ίδια στιγμή που η πλέμπα κυκλοφορεί με σαπάκια 30 ετών!
Δεν πάμε καθόλου καλά μου φαίνεται. -
μια ερωτηση εκανα εαν αξιζει το audi a3 τα 2 χιλιαρικα πανω απο τον ασσο.πιασαμε ολη τη θεωρια για ηλεκτρικα,,Ειπαμε ηλεκτρικο θα υπαρχει και μαλιστο καλο αλλα χρειαζομαστε και ενα δευτερο θερμικο τουλαχιστον για τα επομενα 15 χρονια για τα ταξιδια που κανω ..μεχρι να βγει ηλεκτρικο με πραγματικη αυτονομια 1000 τουλαχιστον χιλιομετρα, ταξιδι δεν κανεις μεγαλο με ηλεκτρικο,.Τωρα για να μιλησουμε και με αριθμους .φορτωμενο ηλεκτρικο με 4 ατομα, κλιματισμο φουλ, ραδιαφωνο,φωτα, και ανοιχτο λιγο παραθυρο γιατι καπνιζουμε με 160 στην εθνικη που παω καιει τουλαχιστον 35 με 40 κιλοβατωρες στα 100 χιλιομετρα.και οχι 17 και 18 οπως στην πολη .Που σημαινει οτι και με tesla στα μισα του ταξιδιου εχει πεσει ολη η μπαταρια.Εαν ειχε tesla ταχυφορτιστες παντου οκ..καθεσαι μιση ωρα φορτιζεις συνεχιζεις.Τωρα με κατι ταχυφορτιστες των 50 (και αυτοι ειναι μονο 3 στη διαδρομη μου) θελω 2 ωρες.ΚΑι τι θα κανω 2 ωρες σε ενα βενζιναδικο στην εθνικη? ΘΑ μου πεις καλη ευκαιρια να αρχισεις το διαβασμα ενος καλου βιβλιου!
Τελοςπαντων εχει οδηγησει καποιος τον ασσο?δεν βρηκε χαλια το τιμονι του και τη θεση οδηγησης?η εγω ειμαι ο περιεργος? -
@clockwork82 said in Stellantis ελλαδα=κλεψια?:
@jamesd said in Stellantis ελλαδα=κλεψια?:
Κάποιοι ζουν σήμερα το μέλλον της αυτοκίνησης και άλλοι ονειρεύονται μια μεσσιανική απαξίωση (των πρώτων)
Αλλά πιο πολλη πλάκα έχουν οι «ηθικοί» πολίτες-υποδείγματα που ψέγουν τα ΝΟΜΙΜΑ κίνητρα υπέρ της ηλεκτροκίνησης ως ανήθικα.
Λες και δεν ξέρουμε τι γίνεται με το αδήλωτο χρήμα στην Ελλάδα (και στον πλανήτη ολόκληρο), έχουν το θράσος να δείχνουν με το δάχτυλο κάποιους κιόλας.
Ρε ασαπέρα που λένε στο χωριό μου.Κίνητρο για αγορά ηλεκτρικού είναι η επιδότηση και η απαλλαγή από το τεκμήριο χρήσης.
Αντίθετα, η απαλλαγή από το τεκμήριο αγοράς είναι κλείσιμο του ματιού στα "μαύρα".
Τώρα το τι γίνεται με τα "μαύρα" στην χώρα μας σαφώς και το ξέρουμε και επί προσωπικού, ως μισθωτός, έχω κάθε δικαίωμα να κουνάω το δάχτυλο σε όσους ασχολούνται με το σπορ και επωφελούνται από ένα προκλητικό κρατικό μπόνους (αναφέρομαι στο τεκμήριο αγοράς).
Καλό μήνα! -
Ηθικά λοιπόν βουρ στο τεκμήριο αγοράς και χρήσης.
Να τιμωρήσουμε τους ανήθικους με τα λεφτά μας σε φορους.
Καλά το πατε παιδιά, αγοράστε θερμικά για να παίρνουμε οι υπόλοιποι ηλεκτρικά με επιδότηση από τους φορους σας. -
@plev said in Stellantis ελλαδα=κλεψια?:
Τελοςπαντων εχει οδηγησει καποιος τον ασσο?δεν βρηκε χαλια το τιμονι του και τη θεση οδηγησης?η εγω ειμαι ο περιεργος?
Ειμαι 1.90. Για να βολευτω η αληθεια ειναι οτι πρεπει να θεσω το καθισμα του οδηγου σε αρκετα "ξαπλωτη" θεση (καθισμα εντελως κατω και πλατη προς τα πισω). Στην θεση αυτη ειμαι ανετος χωρις να εχω προβλημα στην μεση σε μεγαλη διαδρομη, τρωω ομως χωρο απο τον πισω.
Αλλιως, σε πιο ορθια θεση, το τιμονι σχεδον ακουμπαει χαμηλα στο δεξι μου ποδι και η μεση μου πιανεται. -
Ηθικά λοιπόν βουρ στο τεκμήριο αγοράς και χρήσης.
Να τιμωρήσουμε τους ανήθικους με τα λεφτά μας σε φορους.
Καλά το πατε παιδιά, αγοράστε θερμικά για να παίρνουμε οι υπόλοιποι ηλεκτρικά με επιδότηση από τους φορους σας.Αλλα σου λένε, αλλα καταλαβαίνεις αγαπητέ μου...
-
@diego1960 said in Stellantis ελλαδα=κλεψια?:
"Ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό" είχε πει κάποτε ο Βουλγαράκης και χαίρομαι που βλέπω τα λόγια των σημαντικών αυτών προσωπικοτήτων της πολιτικής να βρίσκουν πάτημα και ακολούθους στο ταπεινό μας φόρουμ!
Είναι όντως πολύ ηθικό να κάνουμε δώρο 8 χιλιάρικα σε Γλυφαδιώτες για να επιδείξουν το καινούργιο τους παιχνίδι στη Ζησιμοπούλου για μόστρα την ίδια στιγμή που η πλέμπα κυκλοφορεί με σαπάκια 30 ετών!
Δεν πάμε καθόλου καλά μου φαίνεται.Ελλάς 2023
-
@plev said in [Stellantis ελλαδα=κλεψια?]
Τελοςπαντων εχει οδηγησει καποιος τον ασσο?δεν βρηκε χαλια το τιμονι του και τη θεση οδηγησης?η εγω ειμαι ο περιεργος?
Διαβασε κι εδω
https://forum.4troxoi.gr/topic/91363/node-91363/841?_=1682965355994Αν εισαι πολυ ψηλος ισως ειναι προβλημα
-
Τέτοιες λογικές για εργαζόμενους που πρέπει να κάνουν 500-600 χλμ μέσα στην ημέρα,
Συγνώμη, κάθε μέρα πάει Αθήνα-Θεσσαλονίκη;
-
@elteo said in Stellantis ελλαδα=κλεψια?:
Πληρώστε εσείς 40 χιλιάρικα για B-SUV και C-hatch των 100κατι ίππων και φιλοσοφήστε μετά για «στρεβλώσεις» μήπως και γλιστρήσουν καλύτερα τα τεκμήρια και το πόθεν εσχες κάτω στον λαιμό
Η φάση είναι ηλεκτρικό χθες, όποιος το κατάλαβε, κέρδισε. Οι υπόλοιποι αιμοδοτούν σε φόρους από βίτσιο.
Hλεκτρικό σε ίσως ευρωπαική χώρα. Στην Ελλάδα με την καμία. Ακόμα....
Σεβαστή η άποψη σου. Κάτι χιλιάδες συμπολιτες μας ζουν σαν Ευρωπαίοι ήδη πάντως. Οι υπόλοιποι απλώς ψάχνουν δικαιολογίες να πληρώνουν φόρους, καύσιμα, σερβις επειδή… έτσι συνήθισαν και αισθάνονται ασφαλείς.
Είμαι δύσκολο να βγεις εκτός του comfort zone σου, ακόμα κι αν αυτό σου ρουφάει το αίμα.Το να θες 2 στάσεις για το Αθήνα-Θεσσαλονίκη δεν το λες Ευρωπαϊκό...
-
@plev said in Stellantis ελλαδα=κλεψια?:
μια ερωτηση εκανα εαν αξιζει το audi a3 τα 2 χιλιαρικα πανω απο τον ασσο.πιασαμε ολη τη θεωρια για ηλεκτρικα,,Ειπαμε ηλεκτρικο θα υπαρχει και μαλιστο καλο αλλα χρειαζομαστε και ενα δευτερο θερμικο τουλαχιστον για τα επομενα 15 χρονια για τα ταξιδια που κανω ..μεχρι να βγει ηλεκτρικο με πραγματικη αυτονομια 1000 τουλαχιστον χιλιομετρα, ταξιδι δεν κανεις μεγαλο με ηλεκτρικο,.Τωρα για να μιλησουμε και με αριθμους .φορτωμενο ηλεκτρικο με 4 ατομα, κλιματισμο φουλ, ραδιαφωνο,φωτα, και ανοιχτο λιγο παραθυρο γιατι καπνιζουμε με 160 στην εθνικη που παω καιει τουλαχιστον 35 με 40 κιλοβατωρες στα 100 χιλιομετρα.και οχι 17 και 18 οπως στην πολη .Που σημαινει οτι και με tesla στα μισα του ταξιδιου εχει πεσει ολη η μπαταρια.Εαν ειχε tesla ταχυφορτιστες παντου οκ..καθεσαι μιση ωρα φορτιζεις συνεχιζεις.Τωρα με κατι ταχυφορτιστες των 50 (και αυτοι ειναι μονο 3 στη διαδρομη μου) θελω 2 ωρες.ΚΑι τι θα κανω 2 ωρες σε ενα βενζιναδικο στην εθνικη? ΘΑ μου πεις καλη ευκαιρια να αρχισεις το διαβασμα ενος καλου βιβλιου!
Τελοςπαντων εχει οδηγησει καποιος τον ασσο?δεν βρηκε χαλια το τιμονι του και τη θεση οδηγησης?η εγω ειμαι ο περιεργος?Όχι ρε φίλε, ο clockwork82 θέλει να πάρεις και 2ο ηλεκτρικό και σου λέει ότι δεν το σκέφτηκες καλά το θέμα. Νομίζεις μετράει η γνώμη σου;
-
To βάζω εδώ μια και είναι μουλάρι ακόμα, αλλά για να δείτε τις φτηνές λύσεις της Στελλάντις.
Αυτή εδώ στην χαμηλή Β-σουβ.
Φίατ 600, Φίατ Μουλτιπλα, ή και τα δύο...
Ανάλογο του Αβέντζερ...
Φτιάχνεται στην Πολωνία, το είδαν στην Γερμανία, έτοιμο για παρουσίαση...Σε λίγο θα ανεβάζω τα λίνκ στον ντιμσαμπας για να προφταίνει τους άλλους...
-
To βάζω εδώ μια και είναι μουλάρι ακόμα, αλλά για να δείτε τις φτηνές λύσεις της Στελλάντις.
Ανάλογο του Αβέντζερ...
Φτιάχνεται στην Πολωνία, το είδαν στην Γερμανία, έτοιμο για παρουσίαση...Σε λίγο θα ανεβάζω τα λίνκ στον ντιμσαμπας για να προφταίνει τους άλλους...
Ενδιαφέρον.
Πόσο το πουλάτε;
-
Άλλη μια βλακεία αμάξι αρπαχτή από την Στέλλα….το 23ο ίδιο αμάξι με άλλο σήμα, χειρότερα και από φαγκ κατάντησε!
-
@teo-mak said in Stellantis ελλαδα=κλεψια?:
Ανάλογο του Αβέντζερ...
Ενδιαφέρον.
Πόσο το πουλάτε;
Στο πανηγύρι θα βγει η τιμή
Stellantis ελλαδα=κλεψια?