-
Η συντριπτική πλειοψηφία του προγράμματος πράγματι είναι δίκυκλα.
Και στις συνολικές πωλήσεις δικύκλων ανύπαρκτο το ποσοστό πωλήσεων ηλεκτρικών.Που θεωρητικά τα ηλεκτρικά είναι και ποιο φτηνά και (θεωρητικά πάντα) φορτίζονται ποιο εύκολα και γρήγορα.
-
@harisma23 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@diego1960 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Εμείς μιλάμε για αυτοκίνητα. Εσύ είσαι σίγουρος ότι δεν θα σου αρέσει και κρίνεις τους άλλους με διάφορα υποτιμητικά επίθετα που πιθανόν θα τους αρέσει.
Να δώσω μια συμβουλή, μιας και εσύ πηγές στην κριτική όσων αγοράζουν, πρώτα κατάφερε να ζήσεις με δικές σου δυνάμεις και μετά κρινε το τι αγοράζει ο καθένας και πόσο wanabe είναι
Γίνε πρώτα ανεξάρτητος άντρας εσύ, βγάλε πάνω από 2-2,5Κ καθαρά και με τον νόμο με την αξία σου, πλήρωνε την στέγη σου και κρίνε μετά το κάθε μπαμπα με το γιλέκομπουφαν που επιλέγει να δώσει τα φράγκα του και αν αγοράζει Τέσλα για την επίδειξη.
Όσο σου παρέχουν στέγη και φράγκα για να κάνεις τον πεπειραμένο οδηγό μη κρίνεις το ήθος όσων επιλέγουν κάτι διαφορετικό από εσένα.Δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα τιποτα από αυτά που γράφεις, εδω αν πρόσεξες είναι το τοπικ "απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση". Το σπατουλάρισμα για τα ανέραστα τάμπλετ πέφτει δίπλα μαζί με το πόσο ανώτερα (λολ) είναι οδηγικά. Και προφανώς θα κρίνω τους γιλεκομπαμπάδες γιατί έτσι γουστάρω, ελευθερία γνώμης και έκφρασης είχαμε τελευταία φορα που κοίταξα.
Καθαρίζω αρκετά ωστε το πρώτο αυτοκίνητό μου να είναι MX-5 ND3 στα 33. Και λογαριασμό δε θα δώσω σε κανέναν στο φόρουμ που την έχει δει σταυροφόρος του sustainability και κάνει virtue signalling με την παραμικρή ευκαιρία.
Προφανώς και μπορείς και πρέπει να έχεις το τη γνώμη σου και το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Και γούστο σου, καπέλο σου να μην οδηγήσεις ποτέ ηλεκτρικό!
Όμως η έλλειψη προσωπικής εμπειρίας, σε συνδυασμό με το δογματισμό, την ακαμψία και τον απόλυτο τρόπο που εκφράζεις την άποψη σου, καθώς και την οπαδική αντίληψη με την οποία χαρακτηρίζεις όσους έχουν αντίθετη άποψη, στερουν βαρύτητα από την άποψη σου.ρισπέκτ
-
Ενω αυτή η υπερπροσπάθεια να μας πείσετε οτι τα ηλεκτρικά είναι "ανώτερη εμπειρία" με κάθε αφορμή δεν είναι καθόλου οπαδική αλλά αντικειμενική. Έγινε παιδιά. Εδω διαβάζουμε σε ανταγωνιστικές σελίδες για το πόσο καλό είναι να μην έχεις κιβώτιο να ασχολείσαι. Περιοδικό αυτοκινήτων έτσι; Να μη γουστάρει κιβώτια και ήχο.
Προφανώς και θα είμαι κατά σε κάθε τέτοια επιβολή στη ζωή μου χωρίς να την έχω επιλέξει με κάτι που με τα δικά μου κριτήρια ειναι σαφώς κατώτερο. Όσο ειδικά πέφτει τέτοιο χυδαίο σπατουλάρισμα που μέχρι και τα Τέσλα (λολ) προσπαθούν να τα βγάλουν οδηγικά εργαλεία, τόσο θα τα κράζω, δράση-αντίδραση λέγεται.
Και φυσικά όπως δε σας ενδιαφέρει στο ελάχιστο η άποψή μου (και καλά κάνετε), έτσι και εγώ δε θα πάρω στα σοβαρά κανέναν που μου λέει να δοκιμάσω ηλεκτρικό γιατί είναι "το κάτι άλλο". Ευτυχώς μάτια έχω, κριτήρια έχω και 10δες άρθρα έχω διαβάσει για να ξέρω οτι κάτι τέτοιο όχι απλά δε με αφορά, αλλά είμαι 100% κατά.
@lap αυτή ειναι η διαφορά μας. Χέστηκα αν θα κριθώ από 1 άτομο ή 100. Ας κάνουν ότι θέλουν. Οπότε και με βάση αυτό μπορώ να κρίνω και ας κριθώ. Στα άλλα περι οικογένειας και παγίων εξόδων και όλα αυτά δεν απαντώ καν, δε με αφορούν. Προσωπικά προτιμώ βόλτες με αμάξι από κουτσούβελα, ξεσκάτισμα και λοιπά βάσανα χωρίς λόγο.
Ξαναλέω, εδώ το τόπικ λέγεται "Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση". Αν περιμένεις διάλογο για τα θετικά των ηλεκτρικών είσαι μάλλον σε λάθος τόπικ. Εδώ από την αρχή όσοι ποστάρουμε έχουμε κάνει ξεκάθαρη τη θέση μας.
-
@storm said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Και στις συνολικές πωλήσεις δικύκλων ανύπαρκτο το ποσοστό πωλήσεων ηλεκτρικών.Που θεωρητικά τα ηλεκτρικά είναι και ποιο φτηνά και (θεωρητικά πάντα) φορτίζονται ποιο εύκολα και γρήγορα.
Κάτσε, αυτά είναι όλα ηλεκτρικά!
22% είναι τα ηλεκτρικά scooter/μοτοποδήλατα.
Το πλεονέκτημα είναι ότι στα περισσότερα παίρνεις την μπαταρία και την φορτίζεις, αλλά όχι σε όλα, και είναι και βαριές οι ατιμες, αλλά τουλάχιστον υπάρχει ελπίδα σχετικά άμεση, εν αντιθέσει με τα αυτοκίνητα που θέλουμε ακόμη χρονακια..
-
Ενω αυτή η υπερπροσπάθεια να μας πείσετε οτι τα ηλεκτρικά είναι "ανώτερη εμπειρία" με κάθε αφορμή δεν είναι καθόλου οπαδική αλλά αντικειμενική. Έγινε παιδιά. Εδω διαβάζουμε σε ανταγωνιστικές σελίδες για το πόσο καλό είναι να μην έχεις κιβώτιο να ασχολείσαι. Περιοδικό αυτοκινήτων έτσι; Να μη γουστάρει κιβώτια και ήχο.
Προφανώς και θα είμαι κατά σε κάθε τέτοια επιβολή στη ζωή μου χωρίς να την έχω επιλέξει με κάτι που με τα δικά μου κριτήρια ειναι σαφώς κατώτερο. Όσο ειδικά πέφτει τέτοιο χυδαίο σπατουλάρισμα που μέχρι και τα Τέσλα (λολ) προσπαθούν να τα βγάλουν οδηγικά εργαλεία, τόσο θα τα κράζω, δράση-αντίδραση λέγεται.
Και φυσικά όπως δε σας ενδιαφέρει στο ελάχιστο η άποψή μου (και καλά κάνετε), έτσι και εγώ δε θα πάρω στα σοβαρά κανέναν που μου λέει να δοκιμάσω ηλεκτρικό γιατί είναι "το κάτι άλλο". Ευτυχώς μάτια έχω, κριτήρια έχω και 10δες άρθρα έχω διαβάσει για να ξέρω οτι κάτι τέτοιο όχι απλά δε με αφορά, αλλά είμαι 100% κατά.
@lap αυτή ειναι η διαφορά μας. Χέστηκα αν θα κριθώ από 1 άτομο ή 100. Ας κάνουν ότι θέλουν. Οπότε και με βάση αυτό μπορώ να κρίνω και ας κριθώ. Στα άλλα περι οικογένειας και παγίων εξόδων και όλα αυτά δεν απαντώ καν, δε με αφορούν. Προσωπικά προτιμώ βόλτες με αμάξι από κουτσούβελα, ξεσκάτισμα και λοιπά βάσανα χωρίς λόγο.
Ξαναλέω, εδώ το τόπικ λέγεται "Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση". Αν περιμένεις διάλογο για τα θετικά των ηλεκτρικών είσαι μάλλον σε λάθος τόπικ. Εδώ από την αρχή όσοι ποστάρουμε έχουμε κάνει ξεκάθαρη τη θέση μας.
Κανείς δεν προσπαθεί να σε πείσει για τίποτα. Εξάλλου, όπως είναι σαφές πέραν πάσης αμφιβολίας, τις αποφάσεις σου τις έχεις πάρει. Διαπιστώνω απλώς ότι κατηγορείς τους "άλλους" για οπαδισμό, όταν εσύ είσαι πολύ χειρότερος, αρνούμενος να συζητήσεις, να δοκιμάσεις και να αποκτήσεις εμπειρία και επιπλέον "στολίζοντας" τους με μειωτικούς χαρακτηρισμούς.
Επίσης δε νομίζω ότι είναι η θέση σου να υπαγορεύεις ποιος και τι θα ποστάρει στο θέμα...
Γενικά διαπιστώνω αδυναμία ή απροθυμία κατανόησης αυτών που σου γράφω και απόρριψη οποιουδήποτε διαλόγου, υπό την παντιέρα του Π.Ο. (πραγματικού οδηγού).
No pasaran! -
@dublin said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Το πλεονέκτημα είναι ότι στα περισσότερα παίρνεις την μπαταρία και την φορτίζεις, αλλά όχι σε όλα, και είναι και βαριές οι ατιμες, αλλά τουλάχιστον υπάρχει ελπίδα σχετικά άμεση, εν αντιθέσει με τα αυτοκίνητα που θέλουμε ακόμη χρονακια
Ναι, αν και το να φορτίζεις συστηματικά τόσο μεγάλες μπαταρίες εντός σπιτιού είναι αρκετά επικίνδυνο.
-
@antonakis said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Το πλεονέκτημα είναι ότι στα περισσότερα παίρνεις την μπαταρία και την φορτίζεις, αλλά όχι σε όλα, και είναι και βαριές οι ατιμες, αλλά τουλάχιστον υπάρχει ελπίδα σχετικά άμεση, εν αντιθέσει με τα αυτοκίνητα που θέλουμε ακόμη χρονακια
Ναι, αν και το να φορτίζεις συστηματικά τόσο μεγάλες μπαταρίες εντός σπιτιού είναι αρκετά επικίνδυνο.
Τρελός είσαι;! Για το drone φορτίζω και τα βάζω μακριά από υφάσματα και έπιπλα όσο μπορώ και τις βάζω και σε κουτιά ειδικά για αν γίνει κάτι. Αν έπαιρνα, μπαλκονακι!
-
@storm said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Κάτσε, αυτά είναι όλα ηλεκτρικά!
22% είναι τα ηλεκτρικά scooter/μοτοποδήλατα.
Το πλεονέκτημα είναι ότι στα περισσότερα παίρνεις την μπαταρία και την φορτίζεις, αλλά όχι σε όλα, και είναι και βαριές οι ατιμες, αλλά τουλάχιστον υπάρχει ελπίδα σχετικά άμεση, εν αντιθέσει με τα αυτοκίνητα που θέλουμε ακόμη χρονακια..
Αυτό σε μένα δεν λέει κάτι.
Κοιτώ τις συνολικές πωλήσεις δικύκλων και το ποσοστό ηλεκτροκίνητων είναι κάτω από το 2%.Για το πρόγραμμα "κινούμαι ηλεκτρικά" δεν ξέρω πως ακριβώς παίζει και αν τελικά όσοι παίρνουν έγκριση τελικά προχωρούν σε αγορά.
Το σίγουρο είναι ότι το 2022 πουλήθηκαν πάνω από 55.000* δίκυκλα στην Ελλάδα. Από αυτά μόλις τα 863 ήταν ηλεκτρικά, ασχέτως τα προγράμματα επιδοτήσεων. Οι πωλήσεις δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών επέλεξε θερμικό δίκυκλο.
Περί μπαταριών, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά διαβάζω ότι υπάρχει θέμα με τις εγγυήσεις τους και την ποιότητά τους. Δίνουν μικρές εγγυήσεις γιατί οι μπαταρίες χάνουν πολύ γρήγορα σε απόδοση και σε δύο-τρία χρόνια πάει για πέταμα το δίκυκλο.
-
Εγω δεν γουσταρω τα αυτόματα, μαρέσουν πολύ περισσότερο τα χειροκίνητα και γενικά είμαι επιφυλακτικός στα ηλεκτρικά. Επίσης εχω βαρεθει να γραφουν ολοι σε forum αυτοκινητων στο 80% των θεματων για οικονομία.
Παρολα αυτά δεν μειώνω αυτούς που εχουν αντίθετη αποψη και δεν μηδενίζω τιποτα.
Κανενας δεν σε κρίνει και κανεις δεν κρινεται. Εχεις καθε δικαίωμα να λες οτι γουσταρεις αν δεν προσβάλεις κάποιον. Απλα και δανείζομαι απο τον harisma "η έλλειψη προσωπικής εμπειρίας, σε συνδυασμό με το δογματισμό, την ακαμψία και τον απόλυτο τρόπο που εκφράζεις την άποψη σου, καθώς και την οπαδική αντίληψη με την οποία χαρακτηρίζεις όσους έχουν αντίθετη άποψη, στερουν βαρύτητα από την άποψη σου."
Συζητηση κανουμε γενικά. Αλλιώς τι νοημα έχει. Ανταλλάσουμε αποψεις. Το πως λέγεται το νημα εχει σχεση με πως το ονομασε ο νηματοθέτης δεν σημαινει ότι γράφουν εδώ μόνο αυτοι που συμφωνούν. Αλιώς θα βαζαν από κατω +1 και τιποτα αλλο.
-
@lap αυτή ειναι η διαφορά μας. Χέστηκα αν θα κριθώ από 1 άτομο ή 100. Ας κάνουν ότι θέλουν.
Εγώ είδα να αντιδρας όμως. Δεν το άφησες να σε κρίνουν όντας αδιάφορος
Οπότε και με βάση αυτό μπορώ να κρίνω και ας κριθώ.
Χμμ δεν τα πας καλά στο να σε κρίνουν αυστηρά
Στα άλλα περι οικογένειας και παγίων εξόδων και όλα αυτά δεν απαντώ καν, δε με αφορούν. Προσωπικά προτιμώ βόλτες με αμάξι από κουτσούβελα, ξεσκάτισμα και λοιπά βάσανα χωρίς λόγο.
Και πολύ καλά κάνεις. Έχεις κάθε δικαίωμα να κανεις ότι θέλεις με τη ζωή σου και δεν έχει δικαίωμα να σου πει κανείς το τι θα κάνεις. Ο λόγος που έγινε η αναφορά στα πάγια έξοδα κάποιων στην ηλικία σου με ή χωρίς οικογένεια είναι η δήλωση και έπαρση σου στο ότι αγόρασες ένα καλό διθέσιο αυτοκίνητο. Δεν είναι κάτι το δύσκολο για πολλούς συνομηλίκους σου όταν δεν έχεις πάγια έξοδα στέγασης και διαβίωσης και παράλληλα εργάζεσαι. Άρα, είναι θέμα επιλογής. Άρα οπως η δική σου επιλογή είναι σεβαστή έτσι είναι και των άλλων οποία και αν είναι.
Κατά τα άλλα εξαιρετική επιλογή αυτοκινήτου.Ξαναλέω, εδώ το τόπικ λέγεται "Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση". Αν περιμένεις διάλογο για τα θετικά των ηλεκτρικών είσαι μάλλον σε λάθος τόπικ. Εδώ από την αρχή όσοι ποστάρουμε έχουμε κάνει ξεκάθαρη τη θέση μας.
Μα δεν αντέδρασα τόσο στην άποψη σου, είναι γνωστή και σεβαστή, αντέδρασα στην υποβάθμιση του τρόπου ζωής όσων τα αγοράζουν, και έκανα σύγκριση και αξιολόγηση του δικού σου τρόπου ζωής με μοναδικό σκοπό να σου δείξω ότι είναι άκομψο.
Προσωπικά σεβομαι τις επιλογές σου. Και συμφωνώ σε άλλα που γράφεις.
-
Ωπα, δε φλεξάρω τίποτα και δεν έχω έπαρση γιατί έχω στερηθεί πολλά για να πάρω ένα αυτοκίνητο. Πχ. ούτε ταξίδια εξωτερικό, ούτε ακριβά ρούχα, ούτε ακριβές εξόδους και εστιατόρια. Λέω ξανά και ξανά οτι ένα old school αυτοκίνητο των 28μιση χιλιάδων είτε λέγεται Fiesta ST, είτε I20N, είτε MX-5 μπορεί να προσφέρει απόλαυση που δε μπορεί να προσφέρει ένα τάμπλετ με ρόδες των 60,000δων πολύ απλά γιατί είναι μια μηχανική δημιουργία με κιβώτιο και μηχανή και όχι ένας υπολογιστής με ρόδες.
Από εκεί και πέρα εσυ εισαι αυτός που έβαλε στην κουβέντα τα παιδιά, τα σπίτια και εγώ δεν ξέρω τι άλλο που είναι εντελώς άσχετα. Δε με αφορά η συγκεκριμένη κουβέντα.
Αυτό προς αποφυγήν παρεξηγήσεων γιατί μούρη δεν έχω πουλήσει ποτέ και για κανένα λόγο. Και το οτι έβγαλα κάποια χρήματα για προκαταβολή για να πάρω με δόσεις προφανώς ένα αμάξι δε σημαίνει ούτε οτι έχω στην άκρη 50 χιλιάρικα, ούτε μαγαζί γωνία στη Γλυφάδα ούτε τίποτα.
Το λήγω εδώ γιατί κανένας δε θα μετακινηθεί από τις θέσεις του και δεν έχει νόημα.
-
ένα old school αυτοκίνητο των 28μιση χιλιάδων είτε λέγεται Fiesta ST, είτε I20N, είτε MX-5 μπορεί να προσφέρει απόλαυση που δε μπορεί να προσφέρει ένα
τάμπλετ με ρόδες των 60,000δωνηλεκτρικο αυτοκίνητο των 60000True story, συμφωνώ!!
Πολυ περισσότερο fun to drive.
Δεν σημαινει αυτό ότι και το ηλεκτρικο δεν εχει τα πλεονεκτήματα του. Απλά και γω προτιμω το fun to drive
-
Φυσικα και μπορει ενα ηλεκτρικο να δωσει εξαιρετικες στιγμες απολαυσης. Αρκει να μην ειναι ΑΜΙ.
-
ένα old school αυτοκίνητο των 28μιση χιλιάδων είτε λέγεται Fiesta ST, είτε I20N, είτε MX-5 μπορεί να προσφέρει απόλαυση που δε μπορεί να προσφέρει ένα τάμπλετ με ρόδες των 60,000δων πολύ απλά γιατί είναι μια μηχανική δημιουργία με κιβώτιο και μηχανή και όχι ένας υπολογιστής με ρόδες.
Ωπα τι είπες τώρα , μη κάνεις το λάθος και μετρήσεις μόνο τους υπολογιστές που εχoυν τα ST N MX
Μηχανική δημιουργία ; απο robot φτιάχνονται και αυτά σε αυτοματοποιημένες μονάδες παραγωγής και είναι καλά αυτοκίνητα γιατί με υπολογιστές σχεδιάστηκαν ,όπως όλα τα αυτοκίνητα απο τα τέλη της δεκαετίας του ΄80.
Δεν με πείθεις με αυτά που λες βαλτός είσαι να τους σπρώξεις όλους στα ηλεκτρικά
Αν δεν μου δείξεις βίντεο που ρυθμίζεις μόνος καρμπυρατέρ ή τις διάφορες γωνίες σε ανάρτηση δεν ανακαλώ old school -
Ενώ όσοι γράφουμε εδώ έχουμε άπαντες νυν και αεί προσωπική βιωματική εμπειρία και γνώση για όλα όσα σχολιάζουμε ... Και μάλιστα έχουμε και πλήρη επίγνωση των ειδικών προσωπικών συνθηκών, των υποκειμενικών προτιμήσεων και της κλίμακας ιεραρχικής αξιολόγησης του καθενός από τους υπολοίπους ... Μπορούμε δε να εκφράσουμε ολιστική άποψη για την ανωτερότητα η μη του Χ ηλεκτρικού έναντι του Υ Θερμικού οχήματος γιατί πχ έχουμε προσωπικά παραδείγματα για το τι ακριβώς θα συμβεί στα 200.000χλμ χρήσης ή το ποιο είναι το κόστος επισκευής ή αξία μεταπώλησης μετά από χοντρή στούκα.
Δαγκωτό λοιπόν υπέρ του diego1960 για ένα και μόνον λόγο : H κραυγαλέα επιδεικτική & επιλεκτική ορθοπολιτικότητα ορισμένων εκ των εγκαλούντων είναι τραγικά ανορθολογική, απολύτως μεροληπτική και εν τέλει γελοία.
Κουμάντο στις αυλές σας, "εδώ" (όπως και κάθε φόρουμ) δεν είναι ακαδημαϊκό αμφιθέατρο ούτε επιστημονική ημερίδα. Ένας καφενές είναι που ο καθένας μας μπουκάρει και λέει τη παπάτζα του.
-
aka #ptna_ola
χαχαχαχ -
Βιωματικά πάντα
αλλάζω μόνος μου τα χειμωνιάτικα λάστιχα
βάζω led μόνος μου
εχω βάλει μπροστά οχήματα που είχαν ατροφία γιατί οι οδηγοί (Αμερικάνοι ενα hummer εως Αλβανοί κάτι σιλό φορτηγά ) τον έπαιζανπαλιά έβγαλα το turbo και το intercooler απο ενα Uno turbo και το έβαλα σε ενα swift...
και στο χωριό τις προάλλες πήγα στα χωράφια με δίχρονο sachs Ανατολικής Γερμανίας
Όποιος αντέχει ας δει το βίντεο με το ετήσιο σέρβις ενός model 3 που έβαλα στο τοπικό της TESLA , ροπόκλειδα, μπρός-πίσω τα ελαστικά και ευθυγράμμιση , πιο old school μόνο ακτινολόγηση σε τροχούς Jaguar του ΄60 ξέρω ...
-
@monman2 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Ναι το είδα το βιντέακι, όντως ενδιαφέρων. Όμως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά? Όπου υπάρχει μέταλλο και κινούμενα μηχανικά μέρη η ρουτίνα συντήρησης και ελέγχων παραμένει η ίδια ανεξαρτήτως τύπου συγκροτήματος ισχύος, μετάδοσης, και ηλεκτρονικών μπλιμπλικιών. Πάντως η έννοια του old school νομίζω περιλαμβάνει και τον παράγοντα της οδηγικής ευχαρίστησης (όπως ο καθένας την αντιλαμβάνεται) δηλαδή θα πρέπει να διαχωρίσουμε την αποτελεσματικότητα και τις επιδόσεις από την οδηγική απόλαυση και την συμμετοχικότητα.
-
@argyn said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@monman2 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
πρέπει να διαχωρίσουμε την αποτελεσματικότητα και τις επιδόσεις από την οδηγική απόλαυση και την συμμετοχικότητα.
Ε! Αυτό το απλό. Δεν θέλουν να το καταλάβουν.
Αποκλείεται να μην μπορούν. Δεν θέλουν. -
@argyn said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
ρίστησης (όπως ο καθένας την αντιλαμβάνεται) δηλαδή θα πρέπει να διαχωρίσουμε την αποτελΠάντως η έννοια του old school νομίζω περιλαμβάνει και τον παράγοντα της οδηγικής ευχαεσματικότητα και τις επιδόσεις από την οδηγική απόλαυση και την συμμετοχικότητα.
Μεγάλη κουβέντα. Κάποτε στα αμάξια ο οδηγός ρύθμιζε το αβάνς, την ροή του λαδιού, τρόμπαρε αέρα στο ρεζερβουάρ (γιατί δεν υπήρχαν ηλεκτρικές αντλίες) για να δημιουργήσει υποπίεση, το κιβώτιο ήταν αυγχρόνιστο κλπ. Αυτή ήταν ακόμα πιο συμμετοχική οδήγηση και ο οι "πραγματικοί οδηγοί" γκρίνιαζαν με τα συγχρονιζέ κιβώτια (ήταν για νούλες)...αλλά ο κόσμος εξελίχθηκε και πλέον κανείς δεν τρομπάρει αέρα, δεν ρυθμίζει ροή λαδιού και επιθυμεί το συγχρονιζέ κιβώτιο.
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση