-
@fanis75 said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
@n-k-9 said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Το vitara δεν διατίθεται ως αυτόματο
Φυσικά και διατίθεται το strong Hybrid, ασχετα εαν έχει βλακεία κιβώτιο. Το καλύτερο Βιτάρα ειναι το mHEV με τα 129 άλογα, εαν το βρει πουθενά μτχ.
Δεν το ανέφερα το strong hybrid γιατί δεν νομίζω να θεωρείται και ιδιαίτερα πετυχημένη υλοποίηση.
Υ.Γ.: Καθαρά ενημερωτικά, τα καινούρια mild hybrid vitara έχουν αναμονή από 4 έως 5 το πολύ μήνες. -
Φυσικά και διατίθεται το strong Hybrid, ασχετα εαν έχει βλακεία κιβώτιο. Το καλύτερο Βιτάρα ειναι το mHEV με τα 129 άλογα, εαν το βρει πουθενά μτχ.
Δεν το ανέφερα το strong hybrid γιατί δεν νομίζω να θεωρείται και ιδιαίτερα πετυχημένη υλοποίηση.
Υ.Γ.: Καθαρά ενημερωτικά, τα καινούρια mild hybrid vitara έχουν αναμονή από 4 έως 5 το πολύ μήνες. -
@gatoz said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Υ.Γ.: Καθαρά ενημερωτικά, τα καινούρια mild hybrid vitara έχουν αναμονή από 4 έως 5 το πολύ μήνες.Φρέσκα κουλούρια!
Δεν σε προλαβαίνουμε αγαπητέ! -
Παραμένει μια μέτρια υλοποίηση για strong hybrid της Suzuki. Περισσότερο το λες strong mild hybrid.
Τουλάχιστον συγκρινόμενο με τις υλοποιήσεις των άλλων.
Βγάλε και 100 λίτρα από το χώρο αποσκευών και είναι λίγο κάπως για b-suv. -
@dublin said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
@iceman7 said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
@dublin said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
@iceman7 said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
@criuser said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Στα 26 υπάρχει το 3 αιρκρος αυτόματο βενζίνης, 130 άλογα, με νάβι και γκρίπ και στα 29 υπάρχει το 2008 αυτόματο ντίζελ επίσης με 130 άλογα.
Κάπου εκεί θα παίζει και το Μόκκα και το Κρόσλαντ.
Σιτροέν η γυναίκα και πεζω εγώ είμαστε καμμενοι. Δεν το ξανασυζητάμε για αγορά. Το μοκκα το είδαμε αλλά πουλάει και αυτό μοντερνια και δήθεν. Χρηστικό αυτοκίνητο ψάχνουμε όχι fashion statement.
Όντως το Mokka είναι το αντίπαλον δέος του T Cross, και το Puma. Είναι σε αυτήν την κατηγορία lifestyle SUV με παρόμοιες διαστάσεις και χώρους.
Με διαφορά νομίζω το λιγότερο επιθυμητό από τα 3 είναι το T Cross, αλλά γούστα είναι αυτά..
C4 επίσης πρέπει να είναι στην κατηγορία τιμής επίσης.
Και σαν τιμωρία γι' αυτό που είπα, έξω και κεντρικά ακριβώς από την πόρτα μας είναι κολλητά 2 T Cross να χασκουν..
Η ομορφιά είναι υποκειμενικό.
Σχεδιαστικά το tcross δεν έχει κάτι να ζηλέψεις.
Αλλά έχει χρηστικό σχήμα χωρίς ακμές και χαμένους χώρους χάριν σχεδίου. Έχει μεγάλα παράθυρα, τετράγωνους χώρους, πρακτικότητα.
Όπως έγραψα θελουμε καθημερινό, βολικο αμάξι, όχι fashion statement ή μοντερνια.
Να μπορείς να δεις τις ακρες του.Πάρε Vitara!
Καθημερινό, βολικό αμάξι με 27.000 δεν το λες.. Πάρε Stonic/Bayon με 20.000 και τα ρέστα πατατάκια..
Το θέμα έχει πολλές αναγνώσεις. Το T Cross το θεωρώ αδύναμη πρόταση στην κατηγορία του γιατί ούτε ξεχωρίζει σε τίποτα εναντίον του ανταγωνισμού, π.χ παρεμφερές σχήμα με περισσότερη πρακτικότητα βρίσκεις άνετα σε Crossland/Aircross, ούτε υλικά και σχεδιασμό εσωτερικό/εξωτερικό ξεχωρίζει, κινητήρια σύνολα τα γνωστά και καθόλου ξεχωριστά/ιδιαίτερα/οικονομικά/επιδόσεων, και μάλλον τα PSA για την χρήση προσφέρουν καλύτερα αυτόματα Aisin.
> Στην συγκεκριμένη υποκατηγορία μόνο φανατικοί VW θα έκαναν αυτήν την επιλογή, το θεωρώ το πιο άκυρο μοντέλο στον όμιλο. Βέβαια οι "φανατικοί" είναι η μισή Ευρώπη, οπότε έχει κοινό!
Μέχρις ενός σημείου η επιλογή αυτοκινήτου έχει και εθνικιστικά στοιχεία. Πράγματι μεγάλο ποσοστό Γερμανών προτιμάει κάποιο vw για τέτοιους λόγους.
Γενικά όμως οι Κεντρο-Βορειο-Ευρωπαίοι εκτιμούν τα vw ως πολύ καλά και αξιόπιστα αυτοκίνητα. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο φανατισμού στην επιλογή τους. Το ίδιο ισχύει και στην Ελλάδα στους αγοραστές vw.Αυτά τα κλισέ και οι προκαταλήψεις εναντίον της vw εμφανίζονται κυρίως σε μεγάλο τμήμα του παρόντος forum. Δεν ξέρω γιατί και φυσικά δεν με νοιάζει, απλώς το αναφέρω σαν διαπίστωση.
-
@andya3 said in
Αυτά τα κλισέ και οι προκαταλήψεις εναντίον της vw εμφανίζονται κυρίως σε μεγάλο τμήμα του παρόντος forum. Δεν ξέρω γιατί και φυσικά δεν με νοιάζει, απλώς το αναφέρω σαν διαπίστωση.
Μάλλον επειδή πολλοί από αυτούς έχουν καεί στο παρελθόν απο VW ή έχουν απωθημένα από την εποχή Σόιμπλε...
-
@antonakis said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Παραμένει μια μέτρια υλοποίηση για strong hybrid της Suzuki. Περισσότερο το λες strong mild hybrid.
Βγάλε και 100 λίτρα από το χώρο αποσκευών και είναι λίγο κάπως για b-suv.το μάιλντ και το S ηταν προφανως αμαξαρες και καλυτερα
αλλα απο τα αποδελοιπα μπι κανενα δεν συγκρινεται ουτε με αυτο
κατι γιαρια ειναι σαν τον βαζελο στο μπασκετ, τα φαου γκρουπ εχουν πνευμα προτοσαλτε, τα γαλλικα ειναι για πεταμα....
#mono_vitara -
Βγάλε και 100 λίτρα από το χώρο αποσκευών και είναι λίγο κάπως για b-suv.το μάιλντ και το S ηταν προφανως αμαξαρες και καλυτερα
κατι γιαρια ειναι σαν τον βαζελο στο μπασκετ, τα φαου γκρουπ εχουν πνευμα προτοσαλτε, τα γαλλικα ειναι για πεταμα....
#mono_vitaraεντάξει ρε γάτε καλό και χρυσό το τουρμπακι, αλλά το strong είναι ο τάφος του ινδού (0-100 km/h 13,4”!!!!)
-
Χώρος αποσκευών 289 λίτρα... #no_vitara
-
@dimitrioskosmas said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
#mono_vitaraεντάξει ρε γάτε καλό και χρυσό το τουρμπακι, αλλά το strong είναι ο τάφος του ινδού (0-100 km/h 13,4”!!!!)
στη πραξη νοτ
μια χαρα παει
και παει παντα -
#mono_vitara
παρε διαμερισμα με αποθηκη -
#mono_vitara
παρε διαμερισμα με αποθηκηΜακράν αστείο... θα βάλεις αναγκαστικά μπαγκαζιέρα, που ακόμα και στο mild πολλοί βάζουν.
Κάπου έπρεπε να μπει η μπαταρία, αλλά αστείος χώρος αποσκευών για οικογένεια. -
#mono_vitara
παρε διαμερισμα με αποθηκηΜακράν αστείο... θα βάλεις αναγκαστικά μπαγκαζιέρα, που ακόμα και στο mild πολλοί βάζουν.
Κάπου έπρεπε να μπει η μπαταρία, αλλά αστείος χώρος αποσκευών για οικογένεια.μια χαρα ειναι, χωρις πλακα - υπαρχει κατι βασικοτατο στο βιτ
αφαιρειται ευκολα η εταζερα και με το καθετο σχημα δινει χωρο προς τα πανω που ειναι αρκετος
εχω μετακομισει το γραφειο μου με αυτο -
@andya3 said in
Αυτά τα κλισέ και οι προκαταλήψεις εναντίον της vw εμφανίζονται κυρίως σε μεγάλο τμήμα του παρόντος forum. Δεν ξέρω γιατί και φυσικά δεν με νοιάζει, απλώς το αναφέρω σαν διαπίστωση.
Μάλλον επειδή πολλοί από αυτούς έχουν καεί στο παρελθόν απο VW ή έχουν απωθημένα από την εποχή Σόιμπλε...
Και εγώ την ίδια προκατάληψη είχα, με την πάροδο των ετών κατάλαβα ότι τα προβλήματα αξιοπιστίας προέκυψαν σε μια συγκεκριμένη περίοδο και δεν ήταν μόνο ο όμιλος που υπέφερε. Την ίδια περίοδο υπέφεραν και άλλοι κατασκευαστές με παρόμοια προβλήματα αξιοπιστίας. Θεωρώ πως ήταν θέμα περισσότερο εξωτερικών προμηθευτών αλλα σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται αυτό.
-
@limited_one said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
@andya3 said in
Και εγώ την ίδια προκατάληψη είχα, με την πάροδο των ετών κατάλαβα ότι τα προβλήματα αξιοπιστίας προέκυψαν σε μια συγκεκριμένη περίοδο και δεν ήταν μόνο ο όμιλος που υπέφερε. Την ίδια περίοδο υπέφεραν και άλλοι κατασκευαστές με παρόμοια προβλήματα αξιοπιστίας. Θεωρώ πως ήταν θέμα περισσότερο εξωτερικών προμηθευτών αλλα σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται αυτό.
Για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η vw πλήρωσε μεγάλο τίμημα όσον αφορά τη φήμη της και όχι μόνο. Και όχι μόνο στην Ελλάδα. Προβλήματα κυρίως με τα μοτέρ της υπήρχαν παντού, σε όλο τον κόσμο υπήρχαν παράπονα. Όπως και με τα πρώτα dsg.
Ούτε εγώ δίνω συγωρωχάρτι στη vw. Ούτε θα μπω σε κουβέντα τα ίδια και χειρότερα έκαναν και οι άλλες βιομηχανίες.
Πάντα οι απαιτήσεις από τη vw είναι πολύ ψηλές και η οποιαδήποτε δυσαρέσκεια εκφράζεται με το παραμικρό. Και στη Γερμανία ο κόσμος κράζει χοντρά και η φωνή τους φτάνει μέχρι τη vw. Δεν παίζουν με τα λεφτά οι Γερμανοί, είναι μεγάλοι τσίπηδες, ούτε ευρώ δεν πέφτει κάτω.
Το μόνο ελαφρυντικό που δίνω, είναι η τεχνολογική πρωτοπορία της vw την εποχή που εμφανίστηκαν τα προβλήματα κυρίως με τα πρώτα turbo moter. Δεν υπήρχε δηλαδή κάποιος άλλος που να διέθετε εφάμιλλα προιόντα στην Ευρωπαική αγορά για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.
Δυστυχώς το κόστος της τεχνολογικής εξέλιξης το πλήρωσαν οι πελάτες και πολύ φοβάμαι ότι αυτό θα γίνεται πάντα και με όλες τις εταιρείες. Βλέπω να επαναλαμβάνεται η ιστορία με τα ηλεκτρικά. Θα χαθούν λεφτά και θα υπάρχει μεγάλη γκρίνια τα πρώτα χρόνια μέχρι να ωριμάσει κι αυτή η τεχνολογία. -
Σιγουρα επηρεάζουν τα σχόλια ειδικά εδω μεσα για τα vag και τα γερμανικά.
Εμπειρία προσωπική μόνο από ιαπωνικά και σπόντα γαλλικά έχω.
Κανένα παράπονο από τα πρώτα, πολλά από τα δεύτερα!
Ουτε από τα γερμανικά τα τελευταία χρονια εχω κατι ιδιαίτερο, αν και δεν είμαι ο μέσος χρήστης.
Απλά οι γερμανοι σου δίνουν καποιες ποιοτικές πινελιές, πραγματα που διευκολύνουν την καθημερινότητά σου και δεν σε βάζουν να ψαχτείς απο την πρώτη μερα για πχ λυση στην έλλειψη πισω πλαφονιέρας, ή φωτός στα κουμπιά παραθυρών, ή αμορτισέρ στο καπώ, ή απλούς αυτοματισμούς.
Ουτε χρόνος υπάρχει να τρέχουμε με καινουργια αμαξια σε μαστόρια, ούτε διάθεση..Μεγαλώνουμε και ζητουμε την ποιοτική απόλαυση...
-
Άλλες οι αρετές των Ιαπωνικών, άλλες των Γερμανικών. Οι Γάλλοι είναι κάπου στη μέση. Ο καθένας διαλέγει ανάλογα με τα γούστα του. Σε κάθε περίπτωση χρειάζονται συμβιβασμοί.
Εγώ π.χ. δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω τους συμβιβασμούς που χρειάζονται για ένα Ιαπωνικό αυτοκίνητο. Και δεν με απασχολεί αν βγάλει και μια βλάβη παραπάνω το αυτοκίνητο, οκ θα το αφήσω 1-2 μέρες στο συνεργείο θα το φτιάξουν.
Προτεραιότητά μου είναι να μου αρέσει ο χώρος που είναι μέσα, να νοιώθω άνετα και όμορφα, να μ' αρέσει στην οδήγηση και να το απολαμβάνω. Και να καλύπτουν και τις ανάγκες μου βέβαια σε χώρους κλπ.
Γι' αυτό δεν πάω να πάρω και Skoda πχ, που είναι η πιο συμφέρουσα και ορθολογική επιλογή για vag. Δεν θέλω τριξίματα, δεν αντέχω άλλα πράγματα που οφείλονται στο cost cutting και είμαι διατεθειμένος εν γνώση μου να πληρώσω υπεραξία στη vw ή την audi για να έχω αυτό που θέλω όπως το θέλω. -
Εγώ πάλι θα έλεγα, εφόσον βλέπουν το αμάξι σαν εργαλείο κι όχι μόστρα κι αποδέχονται το dsg (!) και τον θερμικό βενζίνης του vag, το Kamiq είναι πολύ περισσότερο αμάξι για τα λεφτά του. Και Ετοιμοπαράδοτο. Και είτε Κάνει λίγη οικονομία στο χιλιάρι, είτε πάει στα 150 άλογα με τα ίδια λεφτά και 1.5λτ
-
@piliourits said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Εγώ πάλι θα έλεγα, εφόσον βλέπουν το αμάξι σαν εργαλείο κι όχι μόστρα κι αποδέχονται το dsg (!) και τον θερμικό βενζίνης του vag, το Kamiq είναι πολύ περισσότερο αμάξι για τα λεφτά του. Και Ετοιμοπαράδοτο. Και είτε Κάνει λίγη οικονομία στο χιλιάρι, είτε πάει στα 150 άλογα με τα ίδια λεφτά και 1.5λτ
Τα Skoda έχουν ελλείψεις στον εξοπλισμό σε σχέση με τα Vw. Βγαίνουν πιο ακριβά αν προσθέσεις παρόμοιο εξοπλισμό.
-
@piliourits said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Το είπε ξεκάθαρα δεν θέλει Καμίκ γιατί δεν είναι αρκετά ψηλό. Το έγραψε ο άνθρωπος....ουσιαστικά 2 αμάξια κοιτάζει. Δεκτές και άλλες προτάσεις, αλλά με τους περιορισμούς που θέτει, ουσιαστικά δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Άντε το Puma ξέμπαρκο, εαν βγαίνει στα λεφτά. Αλλά χωρίς ηελκτρ. αναδιπλώμενους καθρέπτες, κανένα δεν έχει πλέον λόγω έλλειψης ημιαγωγών.
Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο