-
@dettol said in ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [2]:
@ektoras said in ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [2]:
Δεν γλιτώνουμε από πουθενά.......
"Σάλος με τα κινεζικά αυτοκίνητα: Το 90% στέλνει τα προσωπικά δεδομένα των οδηγών στην Κίνα - Newsbomb"
Θα δειτε απειρα αρθρα τις επομενες ημερες που ολα εχουν ως πηγη το ρεπορταζ απο την αυστραλια. Ας μην τα βαζουμε ολα

Εχει ενδιαφερον παντως οτι το ρεπορταζ ξεκινησε απο χακινγκ (το οποιο βρισκω περισσοτερο ανησυχητικο) και συνεχισε στα θεματα privacy.
Στο παραπάνω άρθρο, αναφέρουν για πείραμα, από τους μάλλον σοβαρούς Νορβηγούς.
Όλοι μας παρακολουθούν, ας το αποδεχτούμε. -
"Σάλος με τα κινεζικά αυτοκίνητα: Το 90% στέλνει τα προσωπικά δεδομένα των οδηγών στην Κίνα - Newsbomb"
Θα δειτε απειρα αρθρα τις επομενες ημερες που ολα εχουν ως πηγη το ρεπορταζ απο την αυστραλια. Ας μην τα βαζουμε ολα

Εχει ενδιαφερον παντως οτι το ρεπορταζ ξεκινησε απο χακινγκ (το οποιο βρισκω περισσοτερο ανησυχητικο) και συνεχισε στα θεματα privacy.
σωστα! ειναι διαφορετικο πειραμα αυτο. Το ερωτημα ομως ειναι, εχουν κανει αντιστοιχα πειραματα με αλλα οχηματα; Δοκιμασε κανενας tesla ή toyota ή οτιδηποτε αλλο; θερμικο ή ηλεκτρικο, δεν εχει σημασια.
Κατα τα αλλα συμφωνω με οσα εχει ηδη πει για το θεμα αυτο ο jousis.και οι αυστραλοι σοβαροι ειναι παντως. Επισης απορω που περναει στο ντουκου το θεμα του χακινγκ και του απομακρυσμενου ελεγχου, αλλα ασχολουνται οι περισσοτεροι με το θεμα της ιδιωτικοτητας. Λες και θα τους πετυχει η γυναικα τους με την γκομενα, απο το location του αυτοκινητου.
-

Όλοι μας παρακολουθούν, ας το αποδεχτούμε.
Φυσικα και ολοι μας παρακολουθουν
Δεν καταλαβαινω γιατι αυτό αποτελει προβλημα ΜΟΝΟ οταν το κάνουν οι κινεζοι ενω δεν μας ενοχλει που αποδεδειγμενα το κάνουν ολοι οι υπολοιποι.
Δεν παω να βγαλω αγιους και καλους του κινεζους, τουναντιων
αλλα δεν μπορει να εχουμε αλλα μετρα και αλλα σταθμα που να μας ενοχλουν για τους αλλους και αλλα για τους κινεζους ξαφνικα επειδη βγηκε μια ερευνα που δειχνει οτι ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ κανουν το ιδιο
λεει ο αλλος οτι οι ΗΠΑ και το Ισραηλ ειναι συμμαχοι αμυντικα. ΝΑΙ ειναι και τι σημαινει αυτό δηλαδη? οτι μπορουν να μας υποκλεπτουν και να επεμβαινουν οπου γουσταρουν. Να μας γ@μησουν αν ειναι και μας και τις κόρες μας και να τους λεμε και ευχαριστω που ειναι συμμαχοι, ΕΛΕΟΣ , ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΑΥΤΑ
-

Ωραιο πραγμα το χακινγκ . Τιμονια που δεν στριβουν , φωτα που σβηνουν σε στροφη με γκρεμο φρενα που δεν πιανουν , πορτες που δεν ανοιγουν και το ωραιο να σε παει οπου θελει . Λατρευουμε χακινγκ
-
Οι άλλοι πήγαν και νοίκιασαν ορυχείο λέει, διαγωνισμός παπατζιλικίου

O ένας 'ερευνητής' απο ότι βλέπω έχει τελειώσει business school και 1 σεμινάριο στο ΜΙΤ για cyber security.
- Hey, claude, how can I find out if my car steals my data
- at first rent a mine@otso said in ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [2]:
Ωραιο πραγμα το χακινγκ . Τιμονια που δεν στριβουν , φωτα που σβηνουν σε στροφη με γκρεμο φρενα που δεν πιανουν , πορτες που δεν ανοιγουν και το ωραιο να σε παει οπου θελει . Λατρευουμε χακινγκ
Πάνε και βάζουν μόνοι τους μόνιμα OBD adaptors χωρίς καμία ασφάλεια για να βλέπουν % μπαταρίας (πχ) ή fault codes. Και το αφήνουν πάνω. Μάντεψε ποσο εύκολα μπορείς να μπεις ενδιάμεσα.
υγ. δεν λεω οτι οι κινεζοι ειναι αθωοι η δεν χρησιμοποιουν για κατασκοπεια τα δεδομενα.
Η οτι ο γουίνι αν θελήσει δεν παει στην μπιντι να πει 'για δωστε'.
Επίσης καλό είναι το σουσουρο, να υποχρεώσουν τους παντες να εχουν σερβερ ευρωπη. -
@jousis said in ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [2]:
Οι άλλοι πήγαν και νοίκιασαν ορυχείο λέει, διαγωνισμός παπατζιλικίου

O ένας 'ερευνητής' απο ότι βλέπω έχει τελειώσει business school και 1 σεμινάριο στο ΜΙΤ για cyber security.
- Hey, claude, how can I find out if my car steals my data
- at first rent a mine@otso said in ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [2]:
Πάνε και βάζουν μόνοι τους μόνιμα OBD adaptors χωρίς καμία ασφάλεια για να βλέπουν % μπαταρίας (πχ) ή fault codes. Και το αφήνουν πάνω. Μάντεψε ποσο εύκολα μπορείς να μπεις ενδιάμεσα.
υγ. δεν λεω οτι οι κινεζοι ειναι αθωοι η δεν χρησιμοποιουν για κατασκοπεια τα δεδομενα.
Η οτι ο γουίνι αν θελήσει δεν παει στην μπιντι να πει 'για δωστε'.
Επίσης καλό είναι το σουσουρο, να υποχρεώσουν τους παντες να εχουν σερβερ ευρωπη.την ιδια στιγμη στην φατσοβιβλιοφιλία και στο γρηγορόγραμμα βαζουν ολα τα στοιχεια τους, το ιστορικο που πηγαν σχολειο και τι εχουν κανει μεχρι και σε ποιο σημειο σταματησαν να βγαλουν αυτοφωτογραφία πριν 5 λεπτα
και θέλουν ολοι και ασφαλεια στα ιδιωτικα δεδομενα
ειναι να απορει κανένας πραγματικα -
@cirus said in ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [2]:
Δεν καταλαβαινω γιατι αυτό αποτελει προβλημα ΜΟΝΟ οταν το κάνουν οι κινεζοι ενω δεν μας ενοχλει που αποδεδειγμενα το κάνουν ολοι οι υπολοιποι.
Οι Κινέζοι μέχρι μα γίνουν ανθρώποι μπορούν να πανε στον αγύριστο .
Οι ισραηλινοί που τα έψαξαν προτείνουν στους Αξκούς λίζινγκ Mitsu Outlander Skoda OpelΕΛΕΟΣ , ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΑΥΤΑ
THE WEST IS THE BEST ! Κινέζοι Go HOME!
-
@monman2 said in ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [2]:
Οι Κινέζοι μέχρι μα γίνουν ανθρώποι μπορούν να πανε στον αγύριστο .
Οι ισραηλινοί που τα έψαξαν προτείνουν στους Αξκούς λίζινγκ Mitsu Outlander Skoda OpelΕΛΕΟΣ , ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΑΥΤΑ
THE WEST IS THE BEST ! Κινέζοι Go HOME!
Η αγνοια ειναι ευτυχια, το αναγνωριζω
-
Οι ισραηλινοί που τα έψαξαν προτείνουν στους Αξκούς λίζινγκ Mitsu Outlander Skoda Opel
Γι'αυτό μόνο Turbo 100 της Stellantis, χωρίς την παραμικρή υβριδικοτητα, χειροκίνητο κιβώτιο, και χωρίς infotainment όπως οι βασικές εκδόσεις των C3, να βάζω εγώ το iPhone και ipad μου επάνω για μουσική, χάρτες, τηλεφωνία.
ΜΟΝΟ Apple Αμερικανικά, ούτε καν Samsung.Και με επιλογές για όλα τα γούστα , 208 , Corsa, Ypsilon, C3 , Panda, C3 Aircross, Grizzly, Avenger,2008 και να το επεκτείνουν και όπου αλλού μπορούν, θέλω Turbo 100 και στην AR Junior, και στο C4 , και στα Astra και 308.
-
@vagkirk said in ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [2]:
Οι ισραηλινοί που τα έψαξαν προτείνουν στους Αξκούς λίζινγκ Mitsu Outlander Skoda Opel
Γι'αυτό μόνο Turbo 100 της Stellantis, χωρίς την παραμικρή υβριδικοτητα, χειροκίνητο κιβώτιο, και χωρίς infotainment όπως οι βασικές εκδόσεις των C3, να βάζω εγώ το iPhone και ipad μου επάνω για μουσική, χάρτες, τηλεφωνία.
ΜΟΝΟ Apple Αμερικανικά, ούτε καν Samsung.Και με επιλογές για όλα τα γούστα , 208 , Corsa, Ypsilon, C3 , Panda, C3 Aircross, Grizzly, Avenger,2008 και να το επεκτείνουν και όπου αλλού μπορούν, θέλω Turbo 100 και στην AR Junior, και στο C4 , και στα Astra και 308.
ΕΤΣΙ, μονο STELLANTIS βενζινουλα που την ξέρουμε και μονο την απλη εκδοση με τασια και χωρις infortainment
Εναλακτικα Dacia
Στην χειροτερη πεζο , των flinstones που κάνεις και γυμναστικη και δεν θελει βενζινη

-
Βλέπω ένα deepal s05 στο σχολείο που πάω, θα ανοίξω κουβέντα να ρωτήσω πώς του φαίνεται, να κάνουμε ανταλλαγή εμπειριών. Εν τω μεταξύ μπορούν να μας παρακολουθήσουν για την πλάκα με οποιοδήποτε τρόπο..Εδώ παρακολουθούσαν τον αρχηγό του στρατού και άλλους πολιτικούς , από λογισμικό φιλικού προς εμάς κράτους , αλλά ας μη βάλουμε πολιτικά εδώ
-
@otso said in ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [2]:

Την ξέρουμε δεκαετίες την ιστορία αυτή...

-
Εγώ από αυτή την ιστορία που οι Κινέζοι βάζουν τα δικά τους ιχ να κάνουν κατασκοπεία, έχω βγάλει καινούργιο δωδεκαδάκτυλο από το γέλωτα.
-
@dstou said in ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [2]:
Εγώ από αυτή την ιστορία που οι Κινέζοι βάζουν τα δικά τους ιχ να κάνουν κατασκοπεία, έχω βγάλει καινούργιο δωδεκαδάκτυλο από το γέλωτα.
Τουλάχιστον αυτοί έχουν την τεχνολογία να μας παρακολουθούν και έμας και τα γύρω αμάξια , όπως κάνουν και οι Αμερικανοί αντίστοιχα . Όλα αυτά γιατί έχουν την τεχνολογία να το κάνουν.
Οι Γάλλοι φίλοι σου δεν έχουν τεχνολογία ούτε τα δικά τους αμάξια να παρακολουθήσουν . Έχουν κρουασάν
, μέχρι εκεί είναι -
Τελικά σε έχουν χακάρει ήδη οι Κινέζοι...

-
Οι Γάλλοι φίλοι σου δεν έχουν τεχνολογία ούτε τα δικά τους αμάξια να παρακολουθήσουν . Έχουν κρουασάν , μέχρι εκεί είναι
Μέσα έπεσες.
Η ρενό βγήκε (στην έρευνα της mozilla πριν χρόνια που έβαλα) η πιο safe εταιρία (όχι τέλεια), δεν πουλούσε δεδομένα.
Για την πεζό είχαν βάλει οτι για πολλά δεν τους απάντησε, ή δεν κατάφεραν να δουν, λογικά γιατί ούτε κι αυτοί ξέρουν.

-
@jousis said in ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [2]:
Οι Γάλλοι φίλοι σου δεν έχουν τεχνολογία ούτε τα δικά τους αμάξια να παρακολουθήσουν . Έχουν κρουασάν , μέχρι εκεί είναι
Μέσα έπεσες.
Η ρενό βγήκε (στην έρευνα της mozilla πριν χρόνια που έβαλα) η πιο safe εταιρία (όχι τέλεια), δεν πουλούσε δεδομένα.
Για την πεζό είχαν βάλει οτι για πολλά δεν τους απάντησε, ή δεν κατάφεραν να δουν, λογικά γιατί ούτε κι αυτοί ξέρουν.

Για την στελαντις μιλάω για να πικαρω τον crui. Αυτοί της Ρενό είναι σε πολύ καλό επίπεδο σε όλα , όχι όσο οι Κινέζοι και η Τέσλα σε software αλλά σε καλό επίπεδο και το βασικότερο δεν βγάζουν προβληματα . Μόνο η τιμή με χαλάει στα ρενο και οι 50 μοχλοί μπροστά από το τιμόνι. Το 5 που έχεις το γουστάρω πολύ!!! Το έχω πει πολλές φορές αυτό νομίζω
Στο twingo με χαλάει μόνο ότι δεν έχει υδροψυξη σε μπαταρια
-
Και εγώ νομίζω ότι η Renault τα πάει πολύ καλά στα ηλεκτρικά της, πιθανότατα ίσως και επειδή ήταν από τους πρωτοπόρους στην ηλεκτροκίνηση με το Zoe.
Αυτό τον μοχλοδιακόπτη για το ραδιόφωνο, ειλικρινά δεν ξέρω γιατί τον κρατάει. Πόσο δύσκολο είναι για τους παλιούς ιδιοκτήτες Renault να συνηθίσουν τα χειριστήρια στο τιμόνι για παράδειγμα, όπως κάνει όλος ο κόσμος;
Γιατί είναι άλλο να έχεις δύο μοχλοδιακόπτες δεξιά (ταχύτητες και υαλοκαθαριστήρες) και άλλο που το έχουν γεμίσει τώρα με μοχλοδιακόπτες.
-
@axel12p said in ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [2]:
Αυτό τον μοχλοδιακόπτη για το ραδιόφωνο, ειλικρινά δεν ξέρω γιατί τον κρατάει.
Πάνε κόντρα στον Ίλον, που δεν βάζει μοχλό ούτε για τα φλας και την όπισθεν.
Δηλαδή, σήμερα που μπήκα στο S05, με παρακολουθούσαν;
Λοιπόν, Κινέζοι, ένα έχω να σας πω...
-
οτι δεν πουλάνε τα δεδομένα μας εννούσα όπως πουλάνε οι άλλοι, ακόμα. Τα έξτρα συστήματα της ρενό είναι google πλεον με όλα αυτά τα θετικά και τα αρνητικά που φέρνει αυτό (μαζεύει τα πάντα, αλλά είναι πιο σοβαρή απο κινέζους με μηδενική διαφάνεια)
Το θέμα είναι το εξής, όσο πέφτουν οι τιμές, οι εταιρίες κάπως πρέπει να βγάλουν λεφτά.
Όσο οι κινέζοι κάνουν price dumping και οριακά πέφτουν στο κόστος και πιέζουν, οι άλλοι θα βρουν διέξοδο. Θα πουλάνε τα δεδομένα μας σε όποιον τα ζητήσει για έξτρα μπαγιόκο.
Δλδ, θα αγοράζει η πεζό το λιπμότορ, θα βαζει σηματάκι πεζό, θα το πουλάει σε ανταγωνιστική τιμή*, αλλά για να βγει το κέρδος, θα πουλάει τα δεδομένα σου στις ασφαλιστικές (πχ) ή όπου αλλού.
Ξαφνικά μετά απο τρακάρισμα θα λαμβάνεις ένα email απο το φαναρτζίδικο της γειτονιάς σου.Βέβαια, κακά τα ψέμματα, χωρίς νόμους, θα το κάνουν έτσι κ αλλιώς.
Για αυτό, η ΕΕ πρέπει να υποχρεώσει τους πάντες σε σερβερς στην ευρώπη με αυστηροποίηση του GDPR και ελέγχους. Για να παίζουν όλοι το ίδιο παιχνίδι με τους ίδιους κανόνες.Δυστυχώς λίγες εταιρίες έχουν πεισει τους πελάτες τους να πληρώνουν premium και δεν έχουν ανάγκη τέτοιες πρακτικές (πχ apple).
*δεν πιστευω οτι ποτε θα γινει τετοια απορρυθμιση αγορας στα αυτοκινητα, δεν θα το επιτρεψουν. Μιλαμε για μεγαλη βιομηχανια, οχι για τηλεοράσεις.
ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [2]