-
@giteart said in TESLA FORUM:
Είχε κανείς το model 3 highland του 24,25 και μετα να πήγε ή να οδήγησε το ανανεωμένο model 3 του 2026?
Από οτι εχω δει έχουν βάλει λιγο μεγαλύτερη μπαταρία, μπροστινή κάμερα και τον λεβιέ του φλας. απο ολα αυτα πιο πολυ η μεγαλύτερη μπαταρία κ η κάμερα μου φαίνεται να κάνουν διαφορά.
Απόψεις?Αυτά τα 3 είναι οι εμφανείς διαφορές. Εχω διαβάσει ότι υπάρχουν και κάποιες λιγότερο εμφανείς.
Προφανώς και αξίζουν όλες οι παραπάνω προσθήκες.
Η 64αρα μπαταρία δίνει 20 χλμ επιπλέον αυτονομίας (από 438 στο 100% καινούργιο βλέπεις 459 στο 2026 premium και παραπάνω στο νέο standard λόγω μικρότερου βάρους)
Η φλασιερα είναι ευπρόσδεκτη. Η ανοησία με τα κουμπιά στο τιμόνι έγινε κατανοητό σύντομα ότι δεν λειτουργεί. Θα ήταν ωστόσο προτιμότερο να έκανε και σινιάλο με τα φώτα.
Η μπροστινή κάμερα έπρεπε να είχε μπεις εξαρχής. Βοηθάει πολύ στο παρκάρισμα σε στενό χώρο και αναπληρώνει εν μέρει την απουσία κανονικών αισθητήρων ή συστηματος 360 του αυτοκινήτου.
Βέβαια δεν ενεργοποιείται αυτόματα στην οθόνη όταν πλησιάζεις εμπόδιο. Μόνο αν κάνεις μανούβρα. Δηλαδή αν βάλεις όπισθεν και μετά D τότε θα εμφανιστεί.Αλλά σήμερα το μοντελ 3 με τη μικρή μπαταρία πωλείται μόνο στην έκδοση standard με σημαντικές περικοπές στον εξοπλισμό.
Μόνο λίγα αμάξια μοντέλο 2026 σε premium trim είχαν προλάβει να έρθουν Ελλάδα το Δεκέμβριο 2025- Γενάρη 2026 πριν γίνει η αντικατάσταση με το standard trim για το μικρό πισωκίνητο. -
@dettol said in TESLA FORUM:
@vagkirk said in TESLA FORUM:
Το θέμα είναι όμως πως τα μαμημενα κρατάνε υψηλή μεταπωλητικη αξία !
Όλοι περίμεναν πως θα παίρνουν με 15-17 χιλιάρικα dual motor του 20-21 μοντέλα.
Ποιοι «όλοι»; Ο criuser και όσοι τον πίστευαν;

Ε ,όλοι, ο Μπάμπης ο Σουγιάς, ο Κώστας ο Γκοτζίλας, ο Μάκης ο Πεταλούδας -
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Είχε κανείς το model 3 highland του 24,25 και μετα να πήγε ή να οδήγησε το ανανεωμένο model 3 του 2026?
Από οτι εχω δει έχουν βάλει λιγο μεγαλύτερη μπαταρία, μπροστινή κάμερα και τον λεβιέ του φλας. απο ολα αυτα πιο πολυ η μεγαλύτερη μπαταρία κ η κάμερα μου φαίνεται να κάνουν διαφορά.
Απόψεις?Αυτά τα 3 είναι οι εμφανείς διαφορές. Εχω διαβάσει ότι υπάρχουν και κάποιες λιγότερο εμφανείς.
Προφανώς και αξίζουν όλες οι παραπάνω προσθήκες.
Η 64αρα μπαταρία δίνει 20 χλμ επιπλέον αυτονομίας (από 438 στο 100% καινούργιο βλέπεις 459 στο 2026 premium και παραπάνω στο νέο standard λόγω μικρότερου βάρους)
Η φλασιερα είναι ευπρόσδεκτη. Η ανοησία με τα κουμπιά στο τιμόνι έγινε κατανοητό σύντομα ότι δεν λειτουργεί. Θα ήταν ωστόσο προτιμότερο να έκανε και σινιάλο με τα φώτα.
Η μπροστινή κάμερα έπρεπε να είχε μπεις εξαρχής. Βοηθάει πολύ στο παρκάρισμα σε στενό χώρο και αναπληρώνει εν μέρει την απουσία κανονικών αισθητήρων ή συστηματος 360 του αυτοκινήτου.
Βέβαια δεν ενεργοποιείται αυτόματα στην οθόνη όταν πλησιάζεις εμπόδιο. Μόνο αν κάνεις μανούβρα. Δηλαδή αν βάλεις όπισθεν και μετά D τότε θα εμφανιστεί.Αλλά σήμερα το μοντελ 3 με τη μικρή μπαταρία πωλείται μόνο στην έκδοση standard με σημαντικές περικοπές στον εξοπλισμό.
Μόνο λίγα αμάξια μοντέλο 2026 σε premium trim είχαν προλάβει να έρθουν Ελλάδα το Δεκέμβριο 2025- Γενάρη 2026 πριν γίνει η αντικατάσταση με το standard trim για το μικρό πισωκίνητο.Ναι αυτό σκέφτομαι, σε παρκάρισμα πχ που παω με τη μούρη μέσα κ εχει πεζοδρόμιο, αν ειχα μπροστινή κάμερα, θα έβλεπα ακριβώς που να σταματήσω. Γιατί ο προφυλακτήρας ειναι χαμηλός για να ανέβει πάνω απο το πεζοδρόμιο
-
Απόψεις?Έχω ένα από τα πρώτα χαιλαντερ, 12/2023 AWD, και έχω οδηγήσει για πάνω από 2k km το αντίστοιχο χαιλαντερ της συνεταίρου μου, μοντέλο 2026.
Η διαφορά στην πραγματική αυτονομία είναι της τάξης των 50 km. Το μεν, στο 100%, δείχνει περίπου 535 km (ας νιου), ενώ το δε περίπου 585 km. Πρακτικά, με τέτοια αυτονομία ξεχνάς ότι έχεις ηλεκτρικό!
Όπως σωστά ειπώθηκε, το νεότερο έχει μπροστινή κάμερα και φυσικό μοχλό φλας, δύο προσθήκες κάτι παραπάνω από χρήσιμες και καλοδεχούμενες.
Επίσης, τα εμβλήματα στο καπό και στο πορτμπαγκάζ είναι πλέον μαύρα, έναντι ασημί στο παλαιότερο.
Μοναδικό νταουνγκρειντ που έχω εντοπίσει στο νέο έναντι του παλαιότερου είναι ότι δεν αναγράφεται πλέον “TESLA” στις δαγκάνες των μπροστινών φρένων.
Κατά τα λοιπά, στον δρόμο, έχοντας οδηγήσει και τα δύο αρκετά, δεν έχω παρατηρήσει καμία, μα καμία απολύτως διαφορά.
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
Απόψεις?Έχω ένα από τα πρώτα χαιλαντερ, 12/2023 AWD, και έχω οδηγήσει για πάνω από 2k km το αντίστοιχο χαιλαντερ της συνεταίρου μου, μοντέλο 2026.
Η διαφορά στην πραγματική αυτονομία είναι της τάξης των 50 km. Το μεν, στο 100%, δείχνει περίπου 535 km (ας νιου), ενώ το δε περίπου 585 km. Πρακτικά, με τέτοια αυτονομία ξεχνάς ότι έχεις ηλεκτρικό!
Όπως σωστά ειπώθηκε, το νεότερο έχει μπροστινή κάμερα και φυσικό μοχλό φλας, δύο προσθήκες κάτι παραπάνω από χρήσιμες και καλοδεχούμενες.
Επίσης, τα εμβλήματα στο καπό και στο πορτμπαγκάζ είναι πλέον μαύρα, έναντι ασημί στο παλαιότερο.
Μοναδικό νταουνγκρειντ που έχω εντοπίσει στο νέο έναντι του παλαιότερου είναι ότι δεν αναγράφεται πλέον “TESLA” στις δαγκάνες των μπροστινών φρένων.
Κατά τα λοιπά, στον δρόμο, έχοντας οδηγήσει και τα δύο αρκετά, δεν έχω παρατηρήσει καμία, μα καμία απολύτως διαφορά.
Thanks για το input. 50km παραπάνω αυτονομία ειναι σημαντικά θα έλεγα. Δεν μπορω να αποφασίσω αν ειναι να δώσω 40k για μεταχειρισμένο του 24 με λίγα χιλιόμετρα ή 50k για καινούριο
-
Thanks για το input. 50km παραπάνω αυτονομία ειναι σημαντικά θα έλεγα. Δεν μπορω να αποφασίσω αν ειναι να δώσω 40k για μεταχειρισμένο του 24 με λίγα χιλιόμετρα ή 50k για καινούριο
Ο monster γράφει για τα dual motor. Εξού και τα 50Κ.
Εγώ αναφέρθηκα στο standard range (πισωκίνητο με τη μικρή lfp μπαταρία). -
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Ο monster γράφει για τα dual motor. Εξού και τα 50Κ.
Εγώ αναφέρθηκα στο standard range (πισωκίνητο με τη μικρή lfp μπαταρία).Αα οκ. Εμένα με ενδιαφέρει το dual motor. απο οτι είδα το παλιό ηταν 79 κ του 2026 κ μετα ειναι 82. 3kwh δηλ διαφορά. Αν καίει 15kwh στα 100, τότε μιλάμε για 20χλμ περισσότερο range.
-
Η διαφορά είναι σαφώς μεγαλύτερη, αυτά που αναγράφεις είναι τα ονομαστικά, όχι τα πραγματικώς αξιοποιήσιμα
-
Πολύ ενδιαφέροντα όσα λέει το κόκκινο τέρας.
Ρωτήστε τον διότι κανει πως δεν διαβάζει, δηλαδή πουθενά δεν βρήκε διαφορές με το awd στην οδήγηση;
-
-
Τεσλαρα αγναντεύει Ηρακλεια, Ιο και Σίκινο. Τι αμαξάρα για διακοπές. Πολυ κριμα να ειναι ηλεκτρικο αυτο το αμαξι και να μην εχει αλλα 2-3cm απόσταση απο το έδαφος.

-
@stefan147 said in TESLA FORUM:
Πολυ κριμα να ειναι ηλεκτρικο αυτο το αμαξι.
Εγώ πιστεύω ότι αυτό ειναι που το κάνει αμαξάρα και ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του!
-
Είναι αμαξάρα παρόλο που είναι ηλεκτρικό
Κάνεις δεν είναι τέλειος ! -
Κάνεις δεν είναι τέλειος !Eπειδή ειναι ηλεκτρικό! Τα θερμικά πέθαναν....RIP, ασχετα εαν έχουν μείνει νοσταλγοί του παρελθόντος, όπως και με τα χειροκίνητα κιβώτια.
Όποιος οδηγήσει ηλεκτρικό (ακόμα και Ινστερ....χαχα
) δεν ξαναγυρνάει σε θερμικό, με τίποτα! -
Πολύ καλό και είδικα το περφορμανς ειναι κλοπή, αλλά τεράστιο !
Για όσους κουβαλάνε τις προίκες τους στις διακοπές θα ειναι σίγουρα το ιδανικό.
Καλά για νησιά το θεωρώ απλά ταλαιπωρία αλλα το αν ταλαιπωρεισαι ή ταλαιπωρείς τους αλλους είναι στην υποκειμενική κρίση του καθενός.
Προφανως ως ηλεκτρικό χάνει σε ανεμελιά που απαιτείται στις διακοπές αλλά αν δεν ήταν ηλεκτρικο δεν θα είχε τη δύναμη, τους χώρους και την τιμή που το κάνουν το αμάξι που είναι.
Απόσταση από το έδαφος θέλουν όλα τα τεσλα.
Που να δεις και τη σαύρα το 3αρι.Προσωπικα διακοπές με αμάξι άνω των 30 χιλιάδων και άνω των 4,30 δεν θα έκανα ειδικά αν είχα πληρώσει εγώ γι αυτό.
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Κάνεις δεν είναι τέλειος !Eπειδή ειναι ηλεκτρικό! Τα θερμικά πέθαναν....RIP, ασχετα εαν έχουν μείνει νοσταλγοί του παρελθόντος, όπως και με τα χειροκίνητα κιβώτια.
) δεν ξαναγυρνάει σε θερμικό, με τίποτα!Το λες συνέχεια μπας και το πιστέψεις κι εσύ;

-
@realzeus said in TESLA FORUM:
) δεν ξαναγυρνάει σε θερμικό, με τίποτα!Το λες συνέχεια μπας και το πιστέψεις κι εσύ;

Αλήθεια είναι Αλέξανδρε.
Κανείς πια δεν αγοράζει συνειδητά αμιγώς θερμικό. Μόνο πολύ ειδικές περιπτώσεις.
Ειδικά σε μια χώρα που τα παντρεύεσαι τα αμάξια δεν θέλει κανείς να βρεθεί με κατι που δεν θα μπορεί να πουλήσει σε 10 χρόνια. -
@stefan147 said in TESLA FORUM:
Τεσλαρα αγναντεύει Ηρακλεια, Ιο και Σίκινο. Τι αμαξάρα για διακοπές. Πολυ κριμα να ειναι ηλεκτρικο αυτο το αμαξι και να μην εχει αλλα 2-3cm απόσταση απο το έδαφος.
edit
Δεν είχες θέμα στους στενούς δρόμους των νησιών με τις διαστάσεις του;
-
@realzeus said in TESLA FORUM:

Το πίστεψα από την 1η στιγμή που το οδήγησα! Δεν υπάρχει επιστροφή - και το έλεγα από το 2015-16 που οδήγησα 1η φορά την i3. Σε όποιον αρέσει η οδήγηση, το ηλεκτρικό ειναι ασύγκριτα καλύτερο σε ΟΛΑ. Σε όποιον του αρέσει να παλεύει όταν οδηγεί - ας πάρει ένα Λάντα!
-
@wantone said in TESLA FORUM:
Δεν είχες θέμα στους στενούς δρόμους των νησιών με τις διαστάσεις του;
Σιγά τις διαστάσεις - εδώ κυκλοφορούν εκτός από Range Rover και φορτηγά και λεωφορεία στα νησιά χωρίς πρόβλημα.
TESLA FORUM