-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
ωραιος! βλεπω δεν εχει αλλαξει η αναλυση στις οθονες των γαλλικων τα τελευταια 20 χρονια.
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
touché
(γερμανικά όλα τότε) -
"θα χαθούν εκατομμύρια δουλειές": Τρομάζει η δήλωση του προέδρου της Toyota
Πιο συγκεκριμένα είπε "Υπάρχουν 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι που εμπλέκονται στην αυτοκινητοβιομηχανία στην Ιαπωνία. Ανάμεσά τους είναι και όσοι κάνουν εργασίες σχετικές με κινητήρες για μεγάλο χρονικό διάστημα" και πρόσθεσε "Εάν τα ηλεκτρικά οχήματα γίνουν απλώς η μόνη επιλογή, συμπεριλαμβανομένων των προμηθευτών μας, οι θέσεις εργασίας αυτών των ανθρώπων θα χαθούν".
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
"θα χαθούν εκατομμύρια δουλειές": Τρομάζει η δήλωση του προέδρου της Toyota
Πιο συγκεκριμένα είπε "Υπάρχουν 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι που εμπλέκονται στην αυτοκινητοβιομηχανία στην Ιαπωνία. Ανάμεσά τους είναι και όσοι κάνουν εργασίες σχετικές με κινητήρες για μεγάλο χρονικό διάστημα" και πρόσθεσε "Εάν τα ηλεκτρικά οχήματα γίνουν απλώς η μόνη επιλογή, συμπεριλαμβανομένων των προμηθευτών μας, οι θέσεις εργασίας αυτών των ανθρώπων θα χαθούν".
Θα μπορούν να κάνουν διαφορετική δουλειά, π.χ. στους ηλεκτροκινητήρες. Ας δούμε το παράδειγμα του ΙΚΕΑ με 8.500 υπαλλήλους στο help center, που αντικατέστησε την δουελειά τους το ΑΙ. Δεν τους απέλυσαν όμως, δεν έχασαν την δουλειά τους - τους εκπαίδευσαν να κάνουν κάτι άλλο, το οποίο μάλιστα απέφερε επιπλέον 1.3 δις (Ευρώ) έσοδα στο ΙΚΕΑ!!
-
Καλα υπαρχουν και αντιθετα παραδειγματα, παρα πολλα!
-
@spi_duster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Βρε συ αν ηξερες σε ποιον το εγραψες ?

Ρε συ, μην αρχίζουμε τα ξες ποιος είμαι εγώ, δεν σε έχω για τέτοιο ! Εχεις επίπεδο !
Ναι αλλα καπου το οφειλω το επιπεδο. Λογω πτυχιου και επαγγελματος εχω γυρισει και ειμαι συνεχως σε ολη την γκαμα που μπορεις να σκεφτεις της βαριας βιομηχανιας. Ενεργεια , μεταλλα , κατασκευες και οτι μπορεις να φανταστεις. Οι προβληματισμοι μου αλλα και η γνωμη μου εχουν βαση. Δεν προερχονται απο φημες ουτε γκουγκλαρω για να τοποθετηθω σε κατι που δε γνωριζω. Θα κατηγορουσες εναν φαρμακοποιο γιατι εχει αποψη διαφορετικη απο τη δικη σου οσο αφορα τις πολιτικες των φαρμακοβιομηχανιων? Θα την ελεγες σε εναν στρατιωτικο που θα εβγαζε προβληματισμους για την επιλογη ενος οπλικου συστηματος? Οσο για εμενα ειμαι υπερ των ΑΠΕ, των πυρηνικων εργοστασιων τσεπης και πολλων ακομη πραγματων γιατι καταλαβαινω πως οι αναγκες λογω αυξησης του πληθυσμου ειναι τετοιες που καποια πραγματα τα καθιστουν με την τωρινη τεχνολογια μονοδρομο. Για πρακτικες και πολιτικες αναφερομαι που μπορουν να ειναι πολυ πιο κοντα στην βιοσιμη αναπτυξη απο αυτες που βλεπουμε σημερα. Επειδη σε σεβομαι στο γραφω τουτο το μακριναρι. Δε το κανω για πολλους.
Αν είσαι στη βαριά βιομηχανία σε θέση ευθύνης και όχι πωλητής, πιστοποίησης ιζο κλπ και έχεις δίπλωμα Ή/Μ πολυτεχνείου καταλαβαίνεις πολύ καλά αυτά που λέω!
-
Οταν μπαταριες αυτης τη χωρητικοτητας μπουν σε Β class χωρις να κοστιζουν μια περιουσια*, θα ηλεκτρικα θα γινουν πραγματικα προσιτα.
*εβλεπα τιμες απο το μικρο cupra με την "μεγαλη μπαταρια" και νομιζα πως ειναι τυπογραφικο λαθος. Δεν ηταν!
-
εχω δει και αλλα βιντεο του και εχει αρκετο ενδιαφερον τοσο η θεματολογια του οσο και η σαφηνεια με την οποια εξηγει, φεροντας βιβλιογραφια (την οποια εχει και στην περιγραφη του βιντεο). Ναι κανει μεγαλα βιντεο, αλλα εξηγει αναλυτικα το θεμα με το οποιο καταπιανεται.
Για TL;DR(watch εδω)
- το κοινο εχει λανθασμενη αποψη για το adoption τοσο των ΑΠΕ οσο και των phev/bev
- βρισκομαστε στο σημειο του S-curve οπου οι αλλαγες ειναι ραγδαιες
- υπαρχει καμπανια παραπληροφορησης εν ενεργεια, με πρωτοπορο τον τραμπ, ωστε να δημιουργησει αμφιβολιες στο κοινο γυρω απο τις ΑΠΕ
- το ποταμι δεν γυριζει πισω, διοτι τα οικονομικα νουμερα ειναι ξεκαθαρα υπερ των ΑΠΕ
ΥΓ: εχει κανει και ενα αλλο πολυ ενδιαφερον βιντεο σχετικα με τα αιτια του blackout στην ιβηρικη χερσονησο περισυ. Αν και ασχολουνται με τεχνικα ζητηματα, θεωρω οτι καταφερνουν με επιτυχια να το εξηγησουν ακομα και σε ανθρωπους χωρις εξειδικευμενες γνωσεις.
-
ΥΓ: εχει κανει και ενα αλλο πολυ ενδιαφερον βιντεο σχετικα με τα αιτια του blackout στην ιβηρικη χερσονησο περισυ.
Σε όλους το έβγαλε αυτό...

Αλλά δεν είδα κάποιο άλλο του, θα κάτσω να δω 2-3 γιατί έχει κάποια ενδιαφέροντα μαθηματικά.Τα λέει πολύ ωραία σε αυτό που έβαλες, καθόλου βαρετό.
-
@jousis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
ΥΓ: εχει κανει και ενα αλλο πολυ ενδιαφερον βιντεο σχετικα με τα αιτια του blackout στην ιβηρικη χερσονησο περισυ.
Σε όλους το έβγαλε αυτό...

Αλλά δεν είδα κάποιο άλλο του, θα κάτσω να δω 2-3 γιατί έχει κάποια ενδιαφέροντα μαθηματικά.Τα λέει πολύ ωραία σε αυτό που έβαλες, καθόλου βαρετό.
Το μόνο πρόβλημα είναι η ιταλική προφορά του. Ενώ τα αγγλικά του είναι γραμματικά τέλεια, χάνει στην παρουσίαση από την προφορά. Υπάρχουν πάντα όμως οι υπότιτλοι
-
Α, μου αρέσουν τα ιταλικά και τα γαλλικά αγγλικά.
Δεν μπορώ τα ελληνικά και τα ινδικά.
-
@jousis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Α, μου αρέσουν τα ιταλικά και τα γαλλικά αγγλικά.
Δεν μπορώ τα ελληνικά και τα ινδικά.
Σιγά μην δεν σου άρεσαν. Εδώ σου αρέσουν τα γαλλικά αυτοκίνητα
-
@spiros-0 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Οταν μπαταριες αυτης τη χωρητικοτητας μπουν σε Β class χωρις να κοστιζουν μια περιουσια*, θα ηλεκτρικα θα γινουν πραγματικα προσιτα.
Το πρόβλημα δεν είναι η χωρητικότητα, είναι η έλλειψη φορτιστών. Αν υπήρχαν παντού δεν θα ενοχλούσε κανέναν.
Όσο για το κόστος, το ανάλογο έχει τους υπολογιστές και τις μνήμες. Παλιά η διαφορά κόστους ήταν στον επεξεργαστή. Τώρα που κοίταζα τιμές, μπορώ να πάρω καλύτερο επεξεργαστή με ελάχιστη επιβάρυνση σε σχέση με το κόστος ram και ssd.
-
Πυκνότητα δικτύου, ισχύς (ταχύτητα) φόρτισης, μέγεθος μπαταρίας (με χαμηλό βάρος).
Όταν έχουν βελτιστοποιηθεί 2 απο τα 3 θα πάρετε όλοι ηλεκτρικά με το ζόρι και θα πείτε και ευχαριστώ που σας γλιτώσανε απο την βενζίνη των 7 ευρώ.
Μέχρι τότε, όσοι βολεύονται με τα δεδομένα, το έχουμε πει.
Μην αγχώνεστε απο τώρα. -
Βρε συ αν ηξερες σε ποιον το εγραψες ?

Ρε συ, μην αρχίζουμε τα ξες ποιος είμαι εγώ, δεν σε έχω για τέτοιο ! Εχεις επίπεδο !
Ναι αλλα καπου το οφειλω το επιπεδο. Λογω πτυχιου και επαγγελματος εχω γυρισει και ειμαι συνεχως σε ολη την γκαμα που μπορεις να σκεφτεις της βαριας βιομηχανιας. Ενεργεια , μεταλλα , κατασκευες και οτι μπορεις να φανταστεις. Οι προβληματισμοι μου αλλα και η γνωμη μου εχουν βαση. Δεν προερχονται απο φημες ουτε γκουγκλαρω για να τοποθετηθω σε κατι που δε γνωριζω. Θα κατηγορουσες εναν φαρμακοποιο γιατι εχει αποψη διαφορετικη απο τη δικη σου οσο αφορα τις πολιτικες των φαρμακοβιομηχανιων? Θα την ελεγες σε εναν στρατιωτικο που θα εβγαζε προβληματισμους για την επιλογη ενος οπλικου συστηματος? Οσο για εμενα ειμαι υπερ των ΑΠΕ, των πυρηνικων εργοστασιων τσεπης και πολλων ακομη πραγματων γιατι καταλαβαινω πως οι αναγκες λογω αυξησης του πληθυσμου ειναι τετοιες που καποια πραγματα τα καθιστουν με την τωρινη τεχνολογια μονοδρομο. Για πρακτικες και πολιτικες αναφερομαι που μπορουν να ειναι πολυ πιο κοντα στην βιοσιμη αναπτυξη απο αυτες που βλεπουμε σημερα. Επειδη σε σεβομαι στο γραφω τουτο το μακριναρι. Δε το κανω για πολλους.
Αν είσαι στη βαριά βιομηχανία σε θέση ευθύνης και όχι πωλητής, πιστοποίησης ιζο κλπ και έχεις δίπλωμα Ή/Μ πολυτεχνείου καταλαβαίνεις πολύ καλά αυτά που λέω!
Ουτε πωλητης μα ουτε και πιστοποιητης ειμαι. Μιλω μονο με μηχανικους με τους οποιους συνεργαζομαι πολλα πολλα χρονια. Και υλοποιω. Δεν παραμυθιαζω τον κοσμο. Αν εχεις σχεση με τη βιομηχανια , εισαι μηχανικος αποκλειεται να μην καταλαβαινεις τι λεω. Οπως για παραδειγμα πως το αποτυπωμα των ηλεκτρικων ειναι εμπροσθοβαρες ενω των θερμικων οπισθοβαρες.Με αλλα λογια η επιβαρυνση του περιβαλλοντος απο ενα ηλεκτρικο, στη φαση κατασκευης με ολα τα εξορυξιμα υλικα ειναι μεγαλυτερη ενος θερμικου. Το οικολογικο κερδος της χρησης ηλεκτρικου ερχεται στη συγκριση με το θερμικο μετα απο αρκετες χιλιαδες χλμ. Οπως και το οικονομικο όφελος.
-

-
Γύρισε με γεμάτες μπαταρίες ο λαπ και σε μεγάλη φόρμα!
-
Πίνω πλέον ντεκαφεϊνέ

-
-
εχω δει και αλλα βιντεο του και εχει αρκετο ενδιαφερον τοσο η θεματολογια του οσο και η σαφηνεια με την οποια εξηγει, φεροντας βιβλιογραφια (την οποια εχει και στην περιγραφη του βιντεο). Ναι κανει μεγαλα βιντεο, αλλα εξηγει αναλυτικα το θεμα με το οποιο καταπιανεται.
edit
Για TL;DR(watch εδω)
- το κοινο εχει λανθασμενη αποψη για το adoption τοσο των ΑΠΕ οσο και των phev/bev
- υπαρχει καμπανια παραπληροφορησης εν ενεργεια, με πρωτοπορο τον τραμπ, ωστε να δημιουργησει αμφιβολιες στο κοινο γυρω απο τις ΑΠΕ
- το ποταμι δεν γυριζει πισω, διοτι τα οικονομικα νουμερα ειναι ξεκαθαρα υπερ των ΑΠΕ
ΥΓ: εχει κανει και ενα αλλο πολυ ενδιαφερον βιντεο σχετικα με τα αιτια του blackout στην ιβηρικη χερσονησο περισυ. Αν και ασχολουνται με τεχνικα ζητηματα, θεωρω οτι καταφερνουν με επιτυχια να το εξηγησουν ακομα και σε ανθρωπους χωρις εξειδικευμενες γνωσεις.
Το βιντεο αυτο ειναι ο ορισμος της προπαγανδας ρε φιλε ,ημαρτον.
-
@evmenis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Για TL;DR(watch εδω)
Το βιντεο αυτο ειναι ο ορισμος της προπαγανδας ρε φιλε ,ημαρτον.
Αναφέρει συγκεκριμένα νούμερα και πηγές. Αν θεωρείς οτι ειναι ψεύδη, μπορείς να τα ψάξεις και να μας πεις τα σωστά νούμερα.
Δεν γίνεται να αποκαλούμε «προπαγάνδα» κάθε άποψη που είναι διαφορετική με τις απόψεις μας, ειδικά όταν βασίζεται σε στοιχεία.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης