-
@criuser said in TESLA FORUM:
Πήρε ένας ταξιτζής Τέσλα στην Κύμη. Οπότε το καλοκαίρι μπορεί να τον βάλω να με πάει μία βόλτα σε σκληρούς και στριφτερούς επαρχιακούς, να δω την άνεση του.
Σε αυτό το επίπεδο θα τα πάει μια χαρά!!
Βόλτα στην Πάτρα από πάνω να τον πας και πίσω από τον ίδιο δρόμο πριν προλάβει να φορτίσει!!!Και να τον τσιγκλάς για να ακολουθήσει ρυθμό που θα σε κρατήσει ξύπνιο!
-
Αυτό κάνω.
Περιμένω να δω την αποκατάσταση των θυμάτων της ηλεκτροκίνησης πρώτα.

Τέτοια πρεμούρα !
-
@realzeus said in TESLA FORUM:
@red_monster said in TESLA FORUM:
Προβλήματα που έχετε κι εσείς οι ηλεκτρικοί...

Ολα έχουν τα συν και τα πλην.
Φαντάσου αυτούς που πάνε στην αντλία και με 40€ δεν φτάνουν ούτε μέχρι τη μέση του ρεζερβουάρ !Δεν έχεις άδικο για τ;α συν και πλην. Όπως έγραψα κι αλλού πήγα προχθές ως τον Βόλο κι έβαλα 40 λιτρα, 84 Ευρώ, όχι κάτι τραγικό.
Για να βολτάρεις, οχι δεν είναι τραγικό ! Αν έχεις όμως οικογένεια και θες 84 € για 40 λίτρα γιατί δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς σε συνδυασμό με βασικό μισθό πείνας είναι τραγικότατο !
-
@dettol said in TESLA FORUM:

Φαντάσου αυτούς που πάνε στην αντλία και με 40€ δεν φτάνουν ούτε μέχρι τη μέση του ρεζερβουάρ !Δεν έχεις άδικο για τ;α συν και πλην. Όπως έγραψα κι αλλού πήγα προχθές ως τον Βόλο κι έβαλα 40 λιτρα, 84 Ευρώ, όχι κάτι τραγικό.
Οσο δεν είναι τραγικό να κάνεις διάλειμμα 15’ κάθε 3 ώρες οδήγησης
Με 70-80 μωτ που θα έχετε στον αυτοκινητόδρομο, θα φτάνετε άνετα στα ΣΕΑ...
Το θέμα είναι ότι οι κάτοχοι ηλεκτρικών θα πρέπει να ζητάνε όπως οι φαντάροι από τα σύνορα στην άδεια τους, οδοιπορικά...

Θα πηγαίνετε και πατερίτσα ! Με τόσο δεν πας και εσύ ;

-
Όσοι αφήσατε το Τεσλα σας (ή και γενικότερα το ηλεκτρικο) πισω στη βάση και φύγατε για Πάσχα, πως το διαχειριστηκατε?
Εγω βάρεσα στο ΑΙ και μου έβγαλε οτι πρέπει να το αφήσω μπριζωμενο σε φορτιστή και με το όριο φόρτισης στο 50%, όπως και έκανα. Βλέπω όμως το φορτιστή να ειναι διαρκώς στο on/off και δεν ξέρω κατά πόσο ειναι ιδανική αυτή η κατασταση.
-
@stefan147 said in TESLA FORUM:
Όσοι αφήσατε το Τεσλα σας (ή και γενικότερα το ηλεκτρικο) πισω στη βάση και φύγατε για Πάσχα, πως το διαχειριστηκατε?
Εγω βάρεσα στο ΑΙ και μου έβγαλε οτι πρέπει να το αφήσω μπριζωμενο σε φορτιστή και με το όριο φόρτισης στο 50%, όπως και έκανα. Βλέπω όμως το φορτιστή να ειναι διαρκώς στο on/off και δεν ξέρω κατά πόσο ειναι ιδανική αυτή η κατασταση.
Όντως αυτό θεωρείται ως η ιδανική συμπεριφορά. Πριζωμενο και στο χαμηλότερο δυνατό soc που αφήνει το app , δηλαδή 50%.
Τι εννοείς ότι βλέπεις το φορτιστή διαρκώς on/off;
Σε φάση που το έχω κάνει αυτό, το αυτοκίνητο κοιμάται και κάποια στιγμή , όταν πέσει πχ στο 49%, ξυπνάει, φορτίζει λίγο και μετά ξανά κοιμάται.Πρακτικά αυτό είναι για να το αφήσεις μήνες ακίνητο, όχι για τις 4-5 μέρες του Πάσχα. Εκτός αν έχεις ανοιχτό sentry οπότε φοβάσαι μην αδειάσει η μπαταρία λόγω του sentry.
-
Θα ειναι πάνω απο 10 μέρες εκεί και παρατηρώ τη συμπεριφορά που αναφέρεις. Παει 49%, φορτίζει, ξανακλείνει κ.ο.κ. που ειναι το αναμενόμενο. Απλά αναρωτιέμαι πόσο safe μπορεί να ειναι αυτο τόσο για τη μπαταρία όσο και για το φορτιστή.
Σύμφωνα με το φορτιστη εχει καταναλώσει 6.7kw απο την Πέμπτη το βράδυ που το άφησα αλλα ειχε και 60%+ οπότε έφαγε κι απο εκεί.

-
@stefan147 said in TESLA FORUM:
Θα ειναι πάνω απο 10 μέρες εκεί και παρατηρώ τη συμπεριφορά που αναφέρεις. Παει 49%, φορτίζει, ξανακλείνει κ.ο.κ. που ειναι το αναμενόμενο. Απλά αναρωτιέμαι πόσο safe μπορεί να ειναι αυτο τόσο για τη μπαταρία όσο και για το φορτιστή.
Σύμφωνα με το φορτιστη εχει καταναλώσει 6.7kw απο την Πέμπτη το βράδυ που το άφησα αλλα ειχε και 60%+ οπότε έφαγε κι απο εκεί.
Κάθε πότε ξυπνάει και τραβάει ρεύμα; Μια φορά την ώρα; Ανά δύο ώρες; Κανένα πρόβλημα.
Από ότι θυμάμαι, πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί (αλλά δεν θυμάμαι αν είναι για το όχημα ή το φορτιστή) αν γίνεται εκκίνηση-παύση της φόρτισης πολλές φορες μέσα σε λίγα λεπτά (πχ 2-3’) -
Υπερβολές.
Αν είναι φορτισμένο το αμάξι μπορεί να μείνει μήνες ακίνητο. Απλα όχι φουλ φορτισμένο.
Το έχω αφήσει και 2,5 μηνες εννοείται εκτός πρίζας.
Μια φορά την εβδομάδα ξυπνάει τρώει 1% και συνεχίζει τον ύπνο.
Αν δεν έχεις ανάγκη sentry άσε το έτσι.
Φοβάμαι περισσότερο τις αυξομειώσεις του δεδηε για να έχω το αμάξι κουμπωμένο συνεχώς.
Καλά για 10 μέρες ούτε να το συζητάς. -
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Υπερβολές.
Αν είναι φορτισμένο το αμάξι μπορεί να μείνει μήνες ακίνητο. Απλα όχι φουλ φορτισμένο.
Το έχω αφήσει και 2,5 μηνες εννοείται εκτός πρίζας.
Μια φορά την εβδομάδα ξυπνάει τρώει 1% και συνεχίζει τον ύπνο.
Αν δεν έχεις ανάγκη sentry άσε το έτσι.
Φοβάμαι περισσότερο τις αυξομειώσεις του δεδηε για να έχω το αμάξι κουμπωμένο συνεχώς.
Καλά για 10 μέρες ούτε να το συζητάς.Αν έχεις σωστό υποπίνακα δεν έχει λόγο να φοβάσαι τον δεδδηε
-
Αν έχεις σωστό υποπίνακα δεν έχει λόγο να φοβάσαι τον δεδδηε
χρειάζεται επιτηρητής τάσης οπωσδήποτε, αντικεραυνικά και ρελέ τυπου Β για να πιάνει τα ρεύματα dc. αν έχεις αυτά νομιζω πρέπει να εισαι πολύ ατυχος να έχεις πρόβλημα
-
@bekiaris said in TESLA FORUM:
χρειάζεται επιτηρητής τάσης οπωσδήποτε, αντικεραυνικά και ρελέ τυπου Β για να πιάνει τα ρεύματα dc. αν έχεις αυτά νομιζω πρέπει να εισαι πολύ ατυχος να έχεις πρόβλημα
Σχετικά με τον επιτηρητη τάσης.. Άραγε δεν αρκούν τα ασφαλιστικά του φορτιστή;; Αν γίνει καμία μλκ πχ κομμένος ουδέτερος που όλοι φοβούνται θα κλάψουμε τον φορτιστή ή θα προχωρήσει και στο αμάξι; Εγώ έχω μόνο αντικεραυνικο και σκέφτομαι αν πρέπει να βάλω και επιτηρητη... Σίγουρα κακό δεν κάνει απλά είμαι προβληματισμενος...
Στην αντλία θερμότητας που είναι σε άλλον υποπινακα έχω βάλει τα πάντα με το σκεπτικό ότι δουλεύει 24/7 για 6 μήνες τον χρόνο. Το αμάξι κάθεται στον φορτιστή πολύ λιγότερο χρονικά
-
@nascar1 said in TESLA FORUM:
Σχετικά με τον επιτηρητη τάσης.. Άραγε δεν αρκούν τα ασφαλιστικά του φορτιστή;; Αν γίνει καμία μλκ πχ κομμένος ουδέτερος που όλοι φοβούνται θα κλάψουμε τον φορτιστή ή θα προχωρήσει και στο αμάξι; Εγώ έχω μόνο αντικεραυνικο και σκέφτομαι αν πρέπει να βάλω και επιτηρητη... Σίγουρα κακό δεν κάνει απλά είμαι προβληματισμενος...
Στην αντλία θερμότητας που είναι σε άλλον υποπινακα έχω βάλει τα πάντα με το σκεπτικό ότι δουλεύει 24/7 για 6 μήνες τον χρόνο. Το αμάξι κάθεται στον φορτιστή πολύ λιγότερο χρονικά
κοίταξε, ειδικός δεν είμαι για να σου απαντήσω, υπάρχουν διαφορετικοί επιτηρητές, νομίζω κάπως λέγεται ένας εντάσεως πεδίου ή κάτι τέτοιο. Σε γενικές γραμμές το wallbox μόνο του δεν θα το εμπιστευόμουν, ότι ασφαλιστηκό και να έχει, καλό είναι να βάλεις και ένα στο αμάξι, σκέψου πόσο κάνει η αντλία και πόσο κάνει το αυτοκίνητο. ή μήπως βολεύει να έχεις τον επιτηρητή πριν και να φεύγει μετά μια γραμμή για την αντλία και μια γραμμή για το αμάξι? δεν ξέρω, λέω απλά ότι μου έρθει στο μυαλό.
-
Σωστά !
Και σε αντλία θερμότητα και σε φόρτιση ιχ καλό θα ήταν αν έχεις επιτηρητή. -

Για να βολτάρεις, οχι δεν είναι τραγικό ! Αν έχεις όμως οικογένεια και θες 84 € για 40 λίτρα γιατί δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς σε συνδυασμό με βασικό μισθό πείνας είναι τραγικότατο !
Κοίτα, για να είμαστε ειλικρινείς με βασικό μισθό δεν μπορείς καν να έχεις αυτοκίνητο στην Ελλάδα. Την τραγική οικονομική δύναμη του Έλληνα όλοι την ξέρουμε. Αλλά είναι πολύ πιο κοστοβόρο να πάρει κάποιος ηλεκτρικό (το φτηνότερο γύρω στα 20 χιλιάρικα) από το να πάρει ένα μεταχειρισμένο βενζίνης/πετρελαίου με 5000 και να πληρώνει τα καύσιμα.
-
https://x.com/teslaeurope/status/2042709396111724639?s=46&t=lj72WL2AiI-Rb8WUtWrY1A
Εγκρίθηκε στην Ολλανδία το FSD
Musk says Tesla FSD v15 will ‘far exceed’ human safety — he said the same about v12 and v14
Elon Musk is once again promising that the next version of Tesla’s “Full Self-Driving” software will “far exceed human levels of safety.” This time it’s V15. The problem is that he made virtually identical claims about Version 12 in 2023 and V14 in 2025 — and neither came close to delivering.
-
https://x.com/teslaeurope/status/2042709396111724639?s=46&t=lj72WL2AiI-Rb8WUtWrY1A
Εγκρίθηκε στην Ολλανδία το FSD
Musk says Tesla FSD v15 will ‘far exceed’ human safety — he said the same about v12 and v14
Elon Musk is once again promising that the next version of Tesla’s “Full Self-Driving” software will “far exceed human levels of safety.” This time it’s V15. The problem is that he made virtually identical claims about Version 12 in 2023 and V14 in 2025 — and neither came close to delivering.
Οποιος πιστεύει τον Ελον πια πρέπει να θέλει να εξαπατηθεί.
Μέγας παπατζης.
Αλλά ότι τελικά έχει φτιάξει είναι καλό και να σου πω προσωπικά προτιμώ να τα δίνω σε αυτόν που σκέφτεται και ως οραματιστής παρά στους κινέζους -
Ισχυει οτι ο Ελονας ειναι μεγαλος παπατζης και κανει υπεραισιοδοξες δηλώσεις σε κάθε project του
Ισχυει οτι μερικα project δεν εχουν παει καλά και αλλα εχουν αργησει υπερβολικα να πραγματοποιηθουν
αλλα εχει ομως και πολλες επιτυχιες (πραγματικα success stories δεν χρειαζεται να αναφερθω, τα γνωριζουμε ολοι) και σε καθε ανακοινωση που κανει για νεο project υπάρχουν απειροι επενδυτες ετοιμοι να τον χρηματοδοτησουν και να σπρωξουν τα χρηματα τους σε αυτό. Αυτο ουτε τυχαιο ειναι ουτε αμεληταιο
Οποτε σαν επειχηρηματια (οχι σαν ανθρωπο) δεν μπορεις παρα να του βγαλεις το καπέλο ειτε τον συμπαθεις είτε οχι.
Από εκει και περα στα αυτοκινητα θα πρέπει να εισαι αφελης να πιστεψεις τις υπεραισιοδοξες δηλώσεις του ή να περιμενεις να τηρησει χρονοδιαγράμματα.
Ομως και μονο που η Τεσλα ειναι ευθεως ανταγωνιστική και κερδοφορα στα ηλεκτρικα απέναντι μονο στους κινεζους της κρατικής επιδοτησης , των τεραστιων κεφαλαίων, ερευνων και κυριαρχων σε μπαταριες λεει πάρα πολλα.
ΥΓ Ολοι οι υπολοιποι στα ηλεκτρικα ειναι στο ταμείον μειον οποτε δεν αναφερονται καν
-
@cirus said in TESLA FORUM:
Οποτε σαν επειχηρηματια (οχι σαν ανθρωπο) δεν μπορεις παρα να του βγαλεις το καπέλο ειτε τον συμπαθεις είτε οχι.
Ισχύει, είναι οραματιστής και θεωρώ ότι με το όραμα του άλλαξε την αυτοκίνηση συνολικά, μην ξεχνάμε ότι τα αυτοκίνητα του είναι από τα καλύτερα στο κόσμο (στην κατηγορία τους). Με απογοητεύει όμως που δεν συνεχίζει με την ίδια ένταση (ως προς την καινοτομία).
Ομως και μονο που η Τεσλα ειναι ευθεως ανταγωνιστική και κερδοφορα στα ηλεκτρικα απέναντι μονο στους κινεζους της κρατικής επιδοτησης , των τεραστιων κεφαλαίων, ερευνων και κυριαρχων σε μπαταριες λεει πάρα πολλα.
για το κερδοφόρα υπάρχουν πλέον αστερίσκοι. ναι έχει διατηρήσει ένα ποσοστό κέρδους, το κόστος των μπαταριών επίσης έχει μειωθεί. Δύο χρόνια έχει όμως μειούμενες πωλήσεις, φαίνεται βέβαια πλέον να έχει σταθεροποιηθεί σε αυτά τα επίπεδα, αλλά όπως και να έχει δεν μπορεί μια εταιρία να έχει inventory 50 χιλιάδες αμάξια, ή το εργοστάσιο του Βερολίνου να υπολειτουργεί. Θεωρώ ότι πρέπει να πάρει πιο δραστικές αποφάσεις, σίγουρα έχει μεγάλη πίεση τιμών από τον Κινέζικο γίγαντα, αλλά τα προϊόντα της Κίνας, ακόμα και σήμερα υστερούν σε κάποια πράγματα, όπως efficiency, λογισμικό, ποιότητα κατασκευής-κύλησης.
-
Σας τα λέγαμε και μας λέγατε εμπαθείς...
Το πονστάν είναι καλό αναλγητικό...

TESLA FORUM