-
Ένα πράγμα δεν μπορώ να κατανοήσω.
Είσαι ο Τραμπ με τη γνωστή έπαρση κτλ. Βγαίνεις και λες ότι μίλησα με τον τάδε, (προφανώς για να μην ματώσουν οι αγορές). Ο τάδε βγαίνει και σου λέει ότι είσαι μαστουρωμενος και να δεις τον ουρανό.
Πόση γελοιοτητα για να σώσει τι ?! 1 μέρα πτώσης των αγορών? Θυμίζει τα μικρά παιδιά που την ακαταστασία την κρύβουν κάτω από τα χαλιά μέχρι κάποιος να πατήσει πάνω.....
Είχα άλλη άποψη για αυτόν, όχι απαραίτητα καθαρά θετική αλλά πλέον ο τύπος είναι χειρότερος από Μπάιντεν. -
@w202-amg said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Είσαι ο Τραμπ με τη γνωστή έπαρση κτλ. Βγαίνεις και λες ότι μίλησα με τον τάδε, (προφανώς για να μην ματώσουν οι αγορές). Ο τάδε βγαίνει και σου λέει ότι είσαι μαστουρωμενος και να δεις τον ουρανό.
Πόση γελοιοτητα για να σώσει τι ?! 1 μέρα πτώσης των αγορών? Θυμίζει τα μικρά παιδιά που την ακαταστασία την κρύβουν κάτω από τα χαλιά μέχρι κάποιος να πατήσει πάνω.....
Είχα άλλη άποψη για αυτόν, όχι απαραίτητα καθαρά θετική αλλά πλέον ο τύπος είναι χειρότερος από Μπάιντεν.ο biden τουλαχιστον θα ειχε απο πισω ενα ολοκληρο επιτελειο να διοικει, ενω εκεινος ειχε χασει τα μυαλα του. Ο τραμπ, εχει χασει τα μυαλα του (αν τα ειχε ποτε) και δεν υπαρχει κανενας να του βαλει φρενο.
-
@bekiaris said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
«Το Ιράν διαθέτει πυραυλικά συστήματα επιθετικού χαρακτήρα που οι ΗΠΑ δεν έχουν», τόνισε ο Σοϊγκού. «Υπάρχουν εξαιρετικά προηγμένοι πύραυλοι, ακόμη αχρησιμοποίητοι, και ένα απόθεμα ικανό να πλήξει ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, όχι μόνο το Ισραήλ».
Η προειδοποίηση συνοδεύτηκε από σαφή προτροπή: «Καλούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ να αναγνωρίσουν άμεσα την αποτυχία της στρατιωτικής τους επιχείρησης.
Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Μπήκαν στο παιχνίδι τα βαριά χαρτιά. Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί που άλλος του είπε να τα πει αυτά.
Κάποια "κακά" παιδιά, δώσανε τεχνογνωσία. -
Είχα άλλη άποψη για αυτόν, όχι απαραίτητα καθαρά θετική αλλά πλέον ο τύπος είναι χειρότερος από Μπάιντεν.Νόμιζα με βάση όσα έλεγε πως θα σταματήσει τους πολέμους. Όμως είχα στην άκρη του μυαλού μου πως την προηγούμενη φορά όταν η πρωτεύουσα του Ισραήλ έφυγε από το Τελ Αβίβ και πήγε στην Ιερουσαλήμ, ο πρώτος που την αναγνώρισε ήταν αυτός.
Τον σέρνουν από τη μύτη. Μόνον εσωτερικά η Αμερική μπορεί να τον σταματήσει. -
Πάντως την Γάζα την σταμάτησε και τώρα τόσους μήνες έχουν ησυχία, αλλά το κάνετε τουμπεκί.
Προφανώς τα ντηλ του έχουν άλλη λογική αφού σκέφτεται επιχειρηματικά και όχι ως τραπεζουπαλληλίσκος που ήταν οι προηγούμενοι και είναι και οι τρέχοντες στην μικρούλα ευρώπη.
Οπως στην Βενεζουέλα άφησε την αντιπρόεδρο, αρκεί να είναι συνεργάσιμη, έχει δηλώσει από την αρχή ότι δεν τον ενδιαφέρει το καθεστώς, αλλά να είναι συνεργάσιμοι.
Προφανώς σχεδόν 50 χρόνια μουλάδες είναι πολύ ισχυρό καθεστώς, έχει και την θρησκεία μαζί του, άρα δεν είναι εύκολο να πέσει.
Μπορεί όμως να συμβιβαστεί, γιατί αλλιώς θα πέσει με μεγάλο κόστος για όλους.
-
Που έχει φτάσει ο κόσμος ρε π@ύστη μου! Και μάλιστα από τους "θεματοφύλακες" του δικαίου και της ηθικής, τους Δυτικούς!
Θυμάμαι παλιά ότι ξέραμε ότι υπεύθυνοι στρατιωτικών μονάδων (διαφόρων βαθμών) οι οποίες στόχευαν σε μεγαλύτερο ποσοστό αξιωματικούς του εχθρού (σε σχέση με απλούς στρατιώτες) καταδικάζονταν για εγκλήματα πολέμου καθώς συνιστούσε βαριά παράβαση.
Και φτάσαμε στο σήμερα, οι Αμερικανοεβραίοι να στοχεύουν αποκλειστικά και ξεκάθαρα την ηγεσία του εχθρού και να μη γίνεται καν θέμα! Μάλιστα, με λύπη μου βλέπω ότι πολλοί τους αποθεώνουν κιόλας για το "μεγαλείο" της επιχειρησιακής μαγκιάς τους.
O tempora o mores! -
@sargus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Που έχει φτάσει ο κόσμος ρε π@ύστη μου! Και μάλιστα από τους "θεματοφύλακες" του δικαίου και της ηθικής, τους Δυτικούς!
Θυμάμαι παλιά ότι ξέραμε ότι υπεύθυνοι στρατιωτικών μονάδων (διαφόρων βαθμών) οι οποίες στόχευαν σε μεγαλύτερο ποσοστό αξιωματικούς του εχθρού (σε σχέση με απλούς στρατιώτες) καταδικάζονταν για εγκλήματα πολέμου καθώς συνιστούσε βαριά παράβαση.
Και φτάσαμε στο σήμερα, οι Αμερικανοεβραίοι να στοχεύουν αποκλειστικά και ξεκάθαρα την ηγεσία του εχθρού και να μη γίνεται καν θέμα! Μάλιστα, με λύπη μου βλέπω ότι πολλοί τους αποθεώνουν κιόλας για το "μεγαλείο" της επιχειρησιακής μαγκιάς τους.
O tempora o mores!Μέχρι μια ηλικία, ήμουν σαν αυτούς. Η Αμερική είναι τα πάντα όλα. Η καλύτερη χώρα και ποιο δυνατή. Με τα χρόνια και κυρίως με αυτό που έγινε στη Γιουκοσλαβία, άλλαξαν πολλά στο πως την έβλεπα.
Τους Εβραίους επειδή έχω τύχει να γνωρίσω κάποιους μακρυά. Δε θέλω ούτε καλημέρα να μου λένε. Υποκρισία, αν δεν είσαι Εβραίος σε βλέπουν σαν μύασμα, καλά να βγεις ραντεβού με Εβραία, άστο, μεγάλη ιδεά για τον εαυτό τους και τσιφούτιδες όσο δεν πάει. Ντρεπόμουν για πάρτη τους.
Εβραίος να βρίζει τους Γερμανούς και μετά να μπαίνει σε Γερμανικό αυτοκίνητο που είχε αγοράσει. Α καλά λεω.
Όμως. Έχουν πολύ όμορφες κοπέλες..... -
Το δίκαιο έχει πάει περίπατο και αν δεν αντιδράσουν οι λαοί που δεν το βλέπω γιατί δεν έχουμε 1960 αλλά 2026 αλίμονο μας όταν συγκρουστούν οι μεγάλες Δυνάμεις απευθείας. Εκτός αν μας προλάβει η AI και μας βάλει στη θέση μας. Μέχρι τότε ας ευχαριστήσουμε όσους μας έσωσαν αυξάνοντας καύσιμα και επιτόκια.
-
@piliourits said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Θα μου πεις, στου Νεοδημοκράτη που ξύπνησε φιλοΙσραηλινός τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα!
χαχαχα, καλό!!!
Πολιτικές και δημοσιογραφικές πόρνες: Τέλος τα ψέματα για το Αήττητο Ιράν
«Δεν έχουν γίνει διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και χρησιμοποιούνται ψευδείς ειδήσεις για τη χειραγώγηση των χρηματοπιστωτικών αγορών και των αγορών πετρελαίου, και την αποφυγή του αδιεξόδου στο οποίο έχουν παγιδευτεί οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ».
Μοχάμαντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ, Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του ΙράνΤο ελληνόφωνο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα κι η αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία, παραδουλεύτρες του "Συνασπισμού Έπστιν", συνεχίζουν τη χυδαία εβραιοσιωνιστική προπαγάνδα...
-
Είχα άλλη άποψη για αυτόν, όχι απαραίτητα καθαρά θετική αλλά πλέον ο τύπος είναι χειρότερος από Μπάιντεν.Μα αυτή η γελοιοτητα πλέον είναι η νεα κανονικότητα!
Δεν έχει καμία σημασία τίποτα!Εμείς τουλάχιστον στην Ελλαδιτσα μας με το καθεστώς Μητσοτάκη το έχουμε εμπεδώσει στο μεδούλι μας 6 χρόνια τώρα και δεν μας κάνει εντύπωση.
Ο υπόλοιπος πλανήτης το ανακάλυπτει και προσαρμόζεται ανάλογα τώρα με τον Τραμπ.
-
@bekiaris said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@piliourits said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Θα μου πεις, στου Νεοδημοκράτη που ξύπνησε φιλοΙσραηλινός τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα!
χαχαχα, καλό!!!
Πολιτικές και δημοσιογραφικές πόρνες: Τέλος τα ψέματα για το Αήττητο Ιράν
«Δεν έχουν γίνει διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και χρησιμοποιούνται ψευδείς ειδήσεις για τη χειραγώγηση των χρηματοπιστωτικών αγορών και των αγορών πετρελαίου, και την αποφυγή του αδιεξόδου στο οποίο έχουν παγιδευτεί οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ».
Μοχάμαντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ, Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του ΙράνΤο ελληνόφωνο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα κι η αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία, παραδουλεύτρες του "Συνασπισμού Έπστιν", συνεχίζουν τη χυδαία εβραιοσιωνιστική προπαγάνδα...
Μια χαρά αναφέρουν την διάψευση του Ιράν.

-
Economist: Ο Τραμπ έχει 4 επιλογές για τον πόλεμο στο Ιράν – Καμία δεν είναι καλή
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2026 11:09REUTERS/Kevin Lamarque
Καμία στρατηγική δεν εγγυάται το τέλος της σύγκρουσης ή την εκτόνωση της ενεργειακής κρίσης που έχει ήδη προκαλέσειΧωρίς εύκολη έξοδο
Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι καμία από τις διαθέσιμες επιλογές δεν διασφαλίζει το τέλος του πολέμου.Η διαπραγμάτευση μοιάζει δύσκολη, η «κήρυξη νίκης» επισφαλής, η συνέχιση αβέβαιη και η κλιμάκωση επικίνδυνη. Και όσο το Στενό του Ορμούζ παραμένει υπό πίεση, το κόστος για την παγκόσμια οικονομία αυξάνεται.
https://www.naftemporiki.gr/kosmos/2089131/economist-o-tramp-echei-4-epiloges-gia-ton-polemo-sto-iran-kamia-den-einai-kali/ -
Καπου γραφτηκε οτι η Ιαπωνία πληρωσε το ΙΡΑΝ σε γουάν για να περάσουν τα πλοια της απο τα στενά ... ΟΧΙ
πηγή ...
It's vietnam!https://www.vietnam.vn/el/nguoi-dan-nhat-ban-phan-doi-dieu-tau-chien-toi-trung-dong
Φοβερή απόδοση στα ελληνικά Μπράβο!
-
@sarantism said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
.
Εβραίος να βρίζει τους Γερμανούς και μετά να μπαίνει σε Γερμανικό αυτοκίνητο που είχε αγοράσει. Α καλά λεω.Kαλά,αυτό δεν είναι και κάτι πρωτάκουστο.
Συμβαίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και με πολλούς Έλληνες.. -
O tempora o mores!Μέχρι μια ηλικία, ήμουν σαν αυτούς. Η Αμερική είναι τα πάντα όλα. Η καλύτερη χώρα και ποιο δυνατή. Με τα χρόνια και κυρίως με αυτό που έγινε στη Γιουκοσλαβία, άλλαξαν πολλά στο πως την έβλεπα.
Τους Εβραίους επειδή έχω τύχει να γνωρίσω κάποιους μακρυά. Δε θέλω ούτε καλημέρα να μου λένε. Υποκρισία, αν δεν είσαι Εβραίος σε βλέπουν σαν μύασμα, καλά να βγεις ραντεβού με Εβραία, άστο, μεγάλη ιδεά για τον εαυτό τους και τσιφούτιδες όσο δεν πάει. Ντρεπόμουν για πάρτη τους.
Εβραίος να βρίζει τους Γερμανούς και μετά να μπαίνει σε Γερμανικό αυτοκίνητο που είχε αγοράσει. Α καλά λεω.
Όμως. Έχουν πολύ όμορφες κοπέλες.....Ο αντισημιτισμός και τα στερεότυπα χτυπάνε κόκκινο. Μήπως έχουν και μακρόστενα αυτιά σαν Νεφελιμ; Σου έκανε ποτέ προσωπικα κάτι κακό ένας Εβραίος η παίρνεις πληροφοριες απο ταξιτζήδες; Ένα έθνος υπόδειγμα οργάνωσης και πατριωτισμού είναι που κατάφεραν με την αξία και το μυαλό και την εργατικότητα τους να προοδευσουν και που παλευουν για την ΕΠΙΒΙΩΣΗ τους ανάμεσα σε δυσανάλογα μεγάλους και ορκισμένους εχθρούς που θέλουν να τους αφανισουν.
Μακάρι Ελληναραδες μου να μοιάζαμε έστω και στο παραμικρό με το Ισραήλ, αλλά με τα μυαλά και την νοοτροπία που έχετε δεν θα το καταφέρουμε ποτέ δυστυχώς.
-
Στις 23 Μαρτίου 2026, ο Διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM), Ναύαρχος Brad Cooper, κάλεσε τους Ιρανούς πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις.
Οι δηλώσεις του μεταδόθηκαν από το δίκτυο Iran International, με κύρια σημεία:
Οι ιρανικές δυνάμεις εκτοξεύουν πυραύλους και drones από κατοικημένες περιοχές, μετατρέποντάς τις σε πιθανούς στρατιωτικούς στόχους.
Οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους «προς το παρόν», μέχρι να δοθεί ένα «σαφές σήμα» για την έξοδό τους.
Τόνισε ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ στοχεύουν στρατιωτικές υποδομές και όχι τον ιρανικό λαό.
Ή εκστρατεία εξελίσσεται «βάσει σχεδίου ή και ταχύτερα», σημειώνοντας τη μείωση των ιρανικών επιθέσεων στην περιοχή.
Παραμύθια λοιπόν του θεοκρατικού καθεστώτος οι ειδήσεις που αφορούν δήθεν απογοήτευση στην αμερικανο- ισραηλινή συμμαχία γιατί ο λαος δεν βγήκε στους δρόμους να ανατρέψει το καθεστώς.
Θα βγει οταν ειναι ασφαλές και θα βγει συντομα! -
@monman2 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Παραμυθια λοιπόν του θεοκρατικού καθεστώτος οι ειδήσεις που αφορούν δηθεν απογοήτευση γιατί ο λαος δεν βγήκε στους δρομους να ανατρεψει το καθεστώς.
Θα βγει οταν ειναι ασφαλές και θα βγει συντομα!Κανένας Ιρανός εκτός από αυτούς που ανήκουν στον σκληρό πυρήνα του κράτους δεν τους θέλει αλλά δεν τολμανε να βγουν στους δρόμους γιατί τους εκτελούν εν ψυχρω.
Για αυτά τα ΚΤΗΝΗ που σφαγιασαν 30.000 αθώους διαδηλωτές και τα πτώματα στις σακούλες σχημάτισαν βουνά, που βίαζαν και βασάνιζαν και απαγχονιζαν εφήβους, επευφημουν κάποιοι εγκεφαλικά άρρωστοι για τις "επιτυχίες" τους, και λενε κιόλας ότι έχει χαθεί ο κώδικας τιμής και το δικαιο επειδή χτυπάνε τους "ηγέτες" τους.
-
Δεν έχω άποψη για το αν σκότωσαν 25000 ή 30000 συμπατριώτες τους οι Ιρανοί. Το σίγουρο είναι πως δε θα ήθελα ούτε με σφαίρες ένα θεοκρατικό καθεστώς σε απόσταση πυρηνικής βολής από τη χώρα μου. Υπόψη ότι είναι ίσως το πιο μετριοπαθες από τα φέουδα των ισλαμιστών της περιοχής. Αυτό είναι ίσως και το μόνο ελαφρυντικό που τους βρίσκω. Αντιπροσωπεύουν το Σιητικο Ισλάμ και όχι το Σουνιτικό που στην κορυφαία του στιγμή ίδρυσε το Ισλαμικό κράτος που διαδέχθηκε την αραβική ανοιξη που η Αμερικανική πολιτική σκηνή επί Ομπάμα στήριξε και έθρεψε.
Όμως και το Ιράν προκάλεσε με τη στήριξη του σε τρομοκρατικές οργανώσεις, την δράση του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Δεν είναι άμοιροι ευθυνών. -
Εχει τυχει και εχω αρκετούς Ιρανούς ασθενείς, απο πολλά χρόνια και εδω και στη Πραγα .Ολοι μου λενε τα χειρότερα για το καθεστως.
-
@azmo said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Όμως. Έχουν πολύ όμορφες κοπέλες.....Ο αντισημιτισμός και τα στερεότυπα χτυπάνε κόκκινο. Μήπως έχουν και μακρόστενα αυτιά σαν Νεφελιμ; Σου έκανε ποτέ προσωπικα κάτι κακό ένας Εβραίος η παίρνεις πληροφοριες απο ταξιτζήδες; Ένα έθνος υπόδειγμα οργάνωσης και πατριωτισμού είναι που κατάφεραν με την αξία και το μυαλό και την εργατικότητα τους να προοδευσουν και που παλευουν για την ΕΠΙΒΙΩΣΗ τους ανάμεσα σε δυσανάλογα μεγάλους και ορκισμένους εχθρούς που θέλουν να τους αφανισουν.
Μακάρι Ελληναραδες μου να μοιάζαμε έστω και στο παραμικρό με το Ισραήλ, αλλά με τα μυαλά και την νοοτροπία που έχετε δεν θα το καταφέρουμε ποτέ δυστυχώς.
Μοιάσε εσύ αυτούς καλύτερα. Ο ΟΗΕ τι είναι; Όργανο αριστερο κομουνιστών;
Επισκόπηση AI
Οι σχέσεις Ισραήλ και ΟΗΕ βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο, με την ισραηλινή πλευρά να χαρακτηρίζει συχνά τους οργανισμούς του ΟΗΕ ως «ταραξίες» ή προκατειλημμένους, ενώ παράλληλα ο ΟΗΕ καταγγέλλει το Ισραήλ για παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου.
Βασικά Σημεία Έντασης (2024-2026):
Κατηγορίες για Προκατάληψη: Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι βασικοί οργανισμοί του ΟΗΕ διαδίδουν παραπλανητικές πληροφορίες και εφαρμόζουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Επιθέσεις στη UNIFIL: Το 2024 καταγράφηκαν στοχευμένες επιθέσεις του Ισραήλ κατά θέσεων της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ (UNIFIL) στον νότιο Λίβανο.
Σχέσεις με UNRWA: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε την απόφαση του Ισραήλ κατά της UNRWA (υπηρεσία αρωγής των Παλαιστινίων), τονίζοντας ότι αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Ανθρωπιστική Κρίση & Δυτική Όχθη: Ο ΟΗΕ έχει εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για «σύστημα απαρτχάιντ» και πιθανή «εθνοκάθαρση» στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, με τους Παλαιστίνιους να σκοτώνονται με ατιμωρησία.
Λίβανος & Χεζμπολάχ: Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την παρουσία του ΟΗΕ στο μέλλον στον Λίβανο, επιδιώκοντας άμεση στρατιωτική δράση.
Αποσταθεροποίηση: Το 2026, Ισραηλινός πρέσβης στον ΟΗΕ ανέφερε ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι εύθραυστη, ενώ το Ισραήλ δέχεται επικρίσεις για τις στρατιωτικές του ενέργειες.
Embassies.gov.il
Embassies.gov.il
+5
Επιπλέον, το Ισραήλ έχει μποϊκοτάρει συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Γάζα.
η ναυτεμπορικη
η ναυτεμπορικη
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]