-
@katafractos17 said in TOYOTA AYGO X:
Σε ποιο πακέτο εξοπλισμού περιλαμβάνεται η κοπέλα;

Ω να σου….. -
Λοιπόν πήγα να το δω από κοντά.Μπροστά οκ, χώρος αποσκευών αναμενόμενος, αλλά στο πίσω κάθισμα οι χώροι είναι αντίστοιχοι του ….miata!!! Ειμαι1.80 περίπου, οδηγώ με το κάθισμα σε φυσιολογική θέση (όχι ξάπλα, αλλά ούτε και κολλημένος στο τιμόνι) και απλά ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να μπω στο πίσω κάθισμα! Ο Πουρναράκης μάλλον κόλλησε το κάθισμα στο τιμόνι για να χωρέσει έτσι όπως το δείχνει!
-
@taxidiaris said in TOYOTA AYGO X:
Λοιπόν πήγα να το δω από κοντά.Μπροστά οκ, χώρος αποσκευών αναμενόμενος, αλλά στο πίσω κάθισμα οι χώροι είναι αντίστοιχοι του ….miata!!! Ειμαι1.80 περίπου, οδηγώ με το κάθισμα σε φυσιολογική θέση (όχι ξάπλα, αλλά ούτε και κολλημένος στο τιμόνι) και απλά ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να μπω στο πίσω κάθισμα!
Προφανώς, αφού ειναι πολύ μικρό. Αυτοκίνητο πόλης ειναι που στο 99% κινείται με 1 άτομο. Άντε να βάλεις κάνα παιδί για σχολείο, δραστηριότητες κλπ. Και το Mini που είχα, έτσι ήταν πίσω, πίσω από εμένα (1.82) δεν χώραγε κανείς, ήταν πρακτικά 3θέσιο ή 2θέσιο με μεγάλο χώρο αποσκευών!
-
Το Inster είναι μόλις 5 εκατοστά μακρύτερο (3.82 έναντι 3.77m), αλλά έχω την αίσθηση ότι είναι πολύ πιο άνετο πίσω.
-
@taxidiaris said in TOYOTA AYGO X:
Λοιπόν πήγα να το δω από κοντά.Μπροστά οκ, χώρος αποσκευών αναμενόμενος, αλλά στο πίσω κάθισμα οι χώροι είναι αντίστοιχοι του ….miata!!! Ειμαι1.80 περίπου, οδηγώ με το κάθισμα σε φυσιολογική θέση (όχι ξάπλα, αλλά ούτε και κολλημένος στο τιμόνι) και απλά ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να μπω στο πίσω κάθισμα! Ο Πουρναράκης μάλλον κόλλησε το κάθισμα στο τιμόνι για να χωρέσει έτσι όπως το δείχνει!
Αμάξι ειδικού σκοπού το aygo. Για ποιο λόγο κάνει όσο ένα yaris δεν μπορώ να καταλάβω εγώ. Θα πουλήσει το αυτοκίνητο αυτό με τιμή εκκίνησης 20 χιλιάδες; Και τα 17 που είχε το προηγούμενο πάλι πολλά ήταν για αυτά που έδινε.
-
Όσο οι άλλες επιλογές , i10, swift, παίζουν στα 18 με 18.5, με 1χιλ παραπάνω παίρνεις ασπαστο υβριδικό με μεταπώληση σε 1 μερα.
Για να είχε το swift, γύρω στα 16..Οπότε ναι, θα πουλήσει και αυτό
-
@v_a said in TOYOTA AYGO X:
Όσο οι άλλες επιλογές , i10, swift, παίζουν στα 18 με 18.5, με 1χιλ παραπάνω παίρνεις ασπαστο υβριδικό με μεταπώληση σε 1 μερα.
Για να πας σε σοβαρο εξοπλισμο βέβαια, θα πας στην pulse που έχει 22k plus €. Ακραίο.
-
-
@zaxosm said in TOYOTA AYGO X:
Για να πας σε σοβαρο εξοπλισμο βέβαια, θα πας στην pulse που έχει 22k plus €. Ακραίο.
Στα 100 aygo που θα πουληθούν, τα 90 πιστεύω θα είναι η entry level.
Δύσκολα θα πάει κάποιος στα 22 που λεςΟπότε, μπαίνοντας στο μυαλό ενός υποψηφίου αγοραστή, είναι απλά 1 χιλ ακριβότερο από το (χειροκίνητο !) gl+ swift
και 500€ φθηνότερο από το αυτόματο πάλι swift
..
Το ξαναλέω, δε φταίει η Toyota που θα πουλήσει και το αιγκο σαν μεταξωτη κορδέλα, φταίνε οι άλλοι που κοστολογουν τα κουβαδακια τους με 18+ χιλ.
Ας τα ρίξουν εκεί που πρέπει λοιπόν. -
Δύσκολα θα πάει κάποιος στα 22 που λεςΟπότε, μπαίνοντας στο μυαλό ενός υποψηφίου αγοραστή, είναι απλά 1 χιλ ακριβότερο από το gl+ swift.
Το ξαναλέω, δε φταίει η Toyota που θα πουλήσει και το αιγκο σαν μεταξωτη κορδέλα, φταίνε οι άλλοι που κοστολογουν τα κουβαδακια τους με 18+ χιλ.
Ας τα ρίξουν εκεί που πρέπει λοιπόν.Που είναι η Hyundai που με Atos, Getz, δε θυμάμαι το μικρό Kia πως το έλεγε, έσπαζε τον "τσαμπουκά" της Toyota. Που είναι η Fiat; Ανέβηκαν επίπεδο ποιότητας και τιμών και πλέον ακούω Aygo στα 18+ χιλιάρικα και απορώ τι πουλάνε.
-
Δύσκολα θα πάει κάποιος στα 22 που λεςΟπότε, μπαίνοντας στο μυαλό ενός υποψηφίου αγοραστή, είναι απλά 1 χιλ ακριβότερο από το gl+ swift.
Ας τα ρίξουν εκεί που πρέπει λοιπόν.Μόνο που το aygo πριν του βάλουν υβριδικό ξεκίναγε 17. Οπότε αντί να χαμηλώσουν την τιμή, βρήκαν την αφορμή να την πάνε πιο πάνω με το υβριδικό και έτσι τώρα να είναι από τους ακριβότερους σε σχέση με τον ανταγωνισμό

Και μην μου πείτε ότι είναι λεφτά που θα γλιτώσεις από τα καύσιμα κλπ. Είναι αμάξι μόνο για πόλη και πρέπει να το δουλεύεις σαν ταξί για να πιάσει τόπο το υβριδικό. Ταξίδι δεν αξίζει καν, το αυτονόητο είναι να πας για yaris.
-
Εκείνο που έκανε 17 είχε χειροκίνητο 5άρι. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι Τουότα HEV σημαίνει δύο πράγματα μαζί: υβριδικό σύστημα ΚΑΙ αυτοματίκλα. Το δεύτερο έχει και αυτό κόστος και είναι το ζητούμενο από πολλούς για αστική χρήση. Στο φινάλε υπήρχε και μη υβριδικό ΑΥΓΟ σε αυτόματο. Δεν έκανε 17 όμως.
-
Αμα θες να κανεις οικονομια πας και παιρνεις ενα dacia sandero με lpg με 16 και κατι χιλιαρικα και εισαι αρχοντας.
-
Αμα θες να κανεις οικονομια πας και παιρνεις ενα dacia sandero με lpg με 16 και κατι χιλιαρικα και εισαι αρχοντας.
Εντός πόλης, μάλλον δεν ισχύει αυτό που λες.
Με lpg, 8,5 × 1.05 = 9 €/100km
Με το aygo, 4 × 1.75 = 7 €/100km
Μην μου πεις για τη διαφορά στην αρχική τιμή, γιατί θα σου απαντήσω για τη διαφορά στη μεταπώληση

-
Μην μου πεις για τη διαφορά στην αρχική τιμή, γιατί θα σου απαντήσω για τη διαφορά στη μεταπώληση

Μην ξεχνας οτι αυτη την περιοδο το υγραεριο ειναι πολυ ακριβο.
-
Σωστός
Το ποσό πάντως βγαίνει και πάλι το ιδιο με 0.82 € το lpg -
Άμα θες να κάνεις οικονομια πας και παιρνεις ενα seat mii με 8 και κατι χιλιαρικα και εισαι αρχοντας.
-
@georgemit said in TOYOTA AYGO X:
Άμα θες να κάνεις οικονομια πας και παιρνεις ενα seat mii με 8 και κατι χιλιαρικα και εισαι αρχοντας.
Μιλαω για οικονομια χρησης σε μια αγορα καινουριου αυτοκινητου. Κολλητος μου εχει το mii και ειναι ευχαριστημενος btw.
Εχει αυξηθει τοσο το υγραεριο ρε παιδια; Δεν το γνωριζα αλλα και παλι το dacia κανει και ταξιδια θα μπουν και 2 ανθρωποι πισω.
Φυσικα αν η μεταπβληση ειναι ψηλα στις προτεραιοτητες εννοειται ενα toyota στην Ελλαδα ειναι ταμαμ!
-
Η τιμή του Sandero lpg με αυτόματο (για να είναι σωστή η σύγκριση) είναι 19300€ σύμφωνα με το site της αντιπροσωπίας. Το Stepway από 20600€. Δυστυχώς αυτό με τα 16 και κάτι χιλιάρικα δεν ισχύει.
-
@ilias-a said in TOYOTA AYGO X:

Μην ξεχνας οτι αυτη την περιοδο το υγραεριο ειναι πολυ ακριβο.
Αποκλείεται το Aygo να καψει 4 λίτρο σε αστική και περιαστική χρήση. Με το Mazdayaris το μέγιστο που έχω πετύχει είναι 3,9 ( στο πρατήριο) Συνήθως είμαι στα 3,6-3,7. Το Aygo πιστεύω να είναι άνετα κάτω από 3,5
TOYOTA AYGO X