Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    T
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 1
    • Topics 0
    • Posts 205
    • Best 38
    • Groups 0

taxidiaris

@taxidiaris

71
    Profile views
    205
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online
    Location THESSALONIKI

taxidiaris Unfollow Follow

Best posts made by taxidiaris

• RE: Carspotting [#8]

Πσσσσσς!
      Στροφή Αγ. Λουκά Πανόραμα2e219968-a6d0-4b1e-8426-f9ef9778a0b4-image.jpeg # bolded text

posted in Περί αυτοκίνησης
      T
      taxidiaris
    • RE: Dacia Spring

-Για αγορά ή μίσθωση αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος Λιανικής Τιμής Προ Φόρων έως 30.000€, η επιδότηση αναλογεί στο 20% της αξίας και με μέγιστο ποσό τις 6.000€.

Αν κάνει 22.000 αρχική τιμή, ξεκάθαρα θα κοστίζει 16.000€.

Dublin κανείς λάθος αγαπητέ, γιατι η επιδότηση είναι 20% στη τιμή προ φόρων.

Έτσι  , αν θεωρήσουμε ότι το spring θα έχει λιανική τιμή 22000€, άρα ΛΤΠΦ 17742€ (τα ηλεκτρικά επιβαρύνονται μόνο με ΦΠΑ), η επιδότηση θα είναι 3548€.

Άρα η λιανική με την επιδότηση θα είναι 18.452€. Υποθετικό σενάριο πάντα (όσον αφορά στις τιμές), αλλά νομίζω πολύ κοντά στην πραγματικότητα

posted in Μελλοντικά Μοντέλα
      T
      taxidiaris
    • RE: VW FORUM

https://www.caranddriver.gr/eidiseis/arthro/episimo_to_kalytero_aytokinito_ton_teleutaion_50_eton_einai_germaniko-7845394/

Χεχεχε!

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      T
      taxidiaris
    • RE: Σύγκριση αυτοκινήτων

@katafractos17 said in Σύγκριση αυτοκινήτων:

@criuser said in Σύγκριση αυτοκινήτων:

Περιλήψεις βρε παιδιά...

Δεν έχουμε χρόνο να βλέπουμε τόσα βίντεο που ανεβάζετε...

Η κοπελιά θα διάλεγε το Σε Τρίο.

Πάντως το e-C3 το νοίκιασα για μια βδομάδα και ήταν πραγματικά πολύ ευχάριστο και άνετο. Ικανοποιητικές επιδόσεις για αστική ή περιαστική χρήση, πολύ smooth που λένε και στα χωριά μας, αλλά πραγματική αυτονομία κάτω από 200km (αττική οδός γαρ και βόλτα μέχρι Λουτράκι)

T
      taxidiaris
    • RE: Renault Clio VI

@famas said in Renault Clio VI:

Η φθηνότερη (24.900 στο site της renault) hybrid έκδοση έχει air condition αντί clima, δεν έχει αυτόματους προβολεις, ούτε αισθητήρες βροχής, ούτε ζάντες, ούτε bliss, πρέπει να ανεβείς ένα χιλιάρικο για να μην είσαι σαν φτωχός συγγενής.

Αυτή η έκδοση δεν έχει κανένα νόημα αν με 1000 φράγκα μπορείς να πάρεις την πιο πλούσια (τέκνο ή όπως αλλιώς τη λένε).

T
      taxidiaris
    • RE: Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά

@w202-amg said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:

@taxidiaris said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:

@w202-amg said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:

Για το νοικιασμένο τέτοια πράγματα?! Δεν τα ήξερα όλα αυτά που ζω?!# Τίτλος

IMG_0836.png

Για του λόγου το αληθές επισυνάπτω

Το κράτος μεριμνει να τα αρπάξει σε κάθε ενδεχόμενο. Μου φαίνεται παρανοϊκό. Τα προσωπικά σου έξοδα δεν δημιουργούν θέμα φορολόγησης βάση τεκμαρτού αλλά το νοικιασμένο αμάξι σου αλλάζει τα φώτα? Κάνω λάθος?

Όχι δεν κάνεις λάθος, αλλά για να λέμε του στραβού το δίκιο, τα PHEV είναι απάτη για τον απλό λόγο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών δεν μπορεί να τα φορτίσει κάθε μέρα όπως απαιτείται ώστε να είναι οι εκπομπές ρύπων κοντά στις προδιαγραφές. Εγώ πχ που προσπαθώ πολύ και πάλι δεν μπορώ νά το φορτίζω πάνω από 1 με 2 φορές την εβδομάδα.

T
      taxidiaris
    • RE: Αγορά καινούργιου SUV 25.000 - 30.000

@dimsabas said in Αγορά καινούργιου SUV 25.000 - 30.000:

Δυστυχώς όχι. Μετά από ένα τεστ που δεν τους άρεσε, κομμένα τα MG.
      https://cartalk.gr/1-5-vti-tech/

Μπράβο ρε dimsabas! Τέτοια test θέλουμε και χρειαζόμαστε!Αν ενοχλήθηκαν κάποιοι, ξύδι!

T
      taxidiaris
    • RE: Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά

@tgd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:

BMW 220d Gran Tourer xDrive.

Βόλος - Αμβούργο - Βόλος
      4901 χιλιόμετρα
      58:10 χρόνος οδήγησης
      86,7 km/h μέση ταχύτητα
      6,2 lt/100km κατανάλωση

Η οποία ανέβηκε στο 6,4 μετά την Άουτομπαν, αλλά ξαναέπεσε εκτός Γερμανίας. Όμως δεν μέτρησα χωριστά την Άουτομπαν για να ξέρω τι κάνει με μέση 120 km/h —και παραπάνω... Ξέρω ότι στην Ουγγαρία, που με τα έργα είχα τη χαμηλότερη μέση ταχύτητα, είδα ένδειξη στο "αυτονομόμετρο" σχεδόν 1100km!

Θεσσαλονίκη-Βουδαπέστη-Θεσσαλονίκη τον Αύγουστο τού 24 με αφορμή τη Formula 1, περίπου 2400 km , 3 ενήλικες, αποσκευές ,κλιματισμός συνέχεια, οδήγηση συντηρητική και πάντα σύμφωνη με τα όρια (δηλ.100-130km/h), δεν κράτησα μέση ταχύτητα, θυμάμαι όμως πολύ καλά τη μέση κατανάλωση: 4,3l/100km! Αυτοκίνητο : Πεζώ 308 2023 ντίζελ, χειροκίνητο. Και κάπου εδώ πετιέται ο criuser και λέει :Πάρτε ηλεκτρικά εσείς!

T
      taxidiaris
    • RE: Opel Astra L (2021)

@a-d-p said in Opel Astra L (2021):

Βρήκα και τις τιμές του στο λανσάρισμα το "μακρινό" 2022😁😁

Αυτή η executive που έχει τώρα 27000€ με ποια από τις παρακάτω είναι πιο κοντά;

Εκδόσεις ντίζελ
      Edition 1.5lt Diesel, 130hp Start & Stop MT6 – €27.800
      Edition 1.5lt Diesel, 130hp Start & Stop AT8 – €30.600
      Elegance 1.5lt Diesel, 130hp Start & Stop MT6 – €30.900
      Elegance 1.5lt Diesel, 130hp Start & Stop AT8 – €33.500
      GS Line 1.5lt Diesel, 130hp Start & Stop MT6 – €31.900
      GS Line 1.5lt Diesel, 130hp Start & Stop AT8 – €34.500
      Ultimate 1.5lt Diesel, 130hp Start & Stop AT8 – €40.900

https://www.4troxoi.gr/agora/poso-kostizei-to-neo-opel-astra-stin-ellada/

Νομίζω η Elegance είναι η πλησιέστερη. Αν είχε 27Κ τότε αντί για 33,5, θα πουλούσε κιόλας

T
      taxidiaris

@sabas_thess said in Renault Clio VI:

Πολύ όμορφο και ιδιαίτερο το πράσινο.

Και πολύ ………. δωρεάν🦀 🦀 🦀
      Κι εγώ το θεωρώ πολύ ωραίο

T
      taxidiaris

Latest posts made by taxidiaris

@a-d-p said in VW FORUM:

@sabas_thess said in VW FORUM:

@lap said in VW FORUM:

Κοιτούσα τον Τζουμάκα στην εξεταστική για τον οπεκεπε και μου έβγαλε ο αλγόριθμος ως προτεινόμενο βίντεο αυτό !

Ρε συ @A-d-P

Το είδατε αυτό;

htt

Δες πορτμπαγκάζ

Δυστυχώς είχα ρωτήσει και δεν έρχεται Ελλάδα παρά μόνο ως "ειδική παραγγελία", ότι και αν σημαίνει αυτό. Καταπληκτική υλοποίηση. Το φοβερό είναι ότι του δίνουν το μεταξόνιο του Octavia. Πίσω κάθεσαι σταυροπόδι και χώρος αποσκευών σπήλαιο. Και να σκεφτούμε πόσο καλύτερο οδηγικά είναι ένα sw σε σχέση με ένα suv. Το αγόραζα με κλειστά τα μάτια. Το μόνο κακό σε περίπτωση εισαγωγής του είναι ότι θα το τιμολογούσαν απαγορευτικά.

• Σε άλλα νέα σήμερα πέτυχα αυτό:

https://www.autoblog.gr/2026/01/30/omadiki-agogi-kata-tis-honda-stis-ipa-exaitias-provlimaton-axiopistias-ston-v6-35-litron-kinitira/?fbclid=IwVERDUAPpI49leHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZAwzNTA2ODU1MzE3MjgAAR6UR9fcA8MqVOaXcuRp-fXlSnABeFbH1PWzDBrRx5C183hhWEsbGbCYruGy7A_aem_DF3UlogdrhrsFX6gTXLtSQ

Αυτά βέβαια αν τα έκανε ο VAG θα είχαν βγει με πυρσούς και τσουγκράνες! Τώρα είναι απλά Παρασκευή.....

Αυτό όπως το βλέπουμε, θα είχε 40.000€, οπότε δεν έχει λόγο ύπαρξης στην ελληνική αγορά, αφού παίρνεις Tiguan σε αυτά τα χρήματα 😉.
      Υπάρχει η λύση του Octavia sports wagon, που είναι παρόμοιο αυτοκίνητο με τα ίδια μηχανικά μέρη.
      Ορίστε και η τιμή, για να πάρετε μια ιδέα😁

![

Σίγουρα δεν θα πετύχαινε σοβαρές πωλήσεις εκτός από κάποιους που θα το παίρνανε για το exclusivity τού πράγματος, ώστε να ξεχωρίζουν από τη μεγάλη μάζα των Tiguan εταιρικών ή μη.
      Δεν το λέω με κακή πρόθεση, μπορεί να το έκανα κι εγώ αν ενδιαφερόμουν για την κατηγορία.

T
      taxidiaris

@lap said in Renault Clio VI:

Δέχομαι IRIS!!!!😁

Πηγές και είδες το swift?

Το νοίκιασα σε ένα επαγγελματικό ταξίδι. Ωραιότατο, αν εξαιρέσεις την κάπως φθηνή αίσθηση που αφήνει και μάλλον οφείλεται στη μέτρια ηχομόνωση και στην ποιότητα κύλισης.

T
      taxidiaris

@ad276 said in Renault Clio VI:

@taxidiaris said in Renault Clio VI:

Αυτός τώρα πως χωράει;;;;

Όλοι κοντοί πια!!!!

Το είδα κι εγώ από κοντά στην GA. Πολύ ωραίο αισθητικά, λογικές τιμές ( μην το συγκρίνετε με Yaris των 115 ίππων και του πολύ φτωχου εξοπλισμου) , αλλά οι χώροι είναι απογοητευτικοί. Μπροστά οκ, αλλά πίσω μου φάνηκε πιο στενόχωρο ακόμα και από το προηγούμενο μοντέλο. Από το χώρο αποσκευών αφαιρέστε καμμιά 100αρια λίτρα για να είστε κοντά στην πραγματικότητα. Και είδα το συμβατικό έτσι, όχι το υβριδικό. Αυτό είναι και το μόνο μειονέκτημα τού αυτοκινήτου γιατί κατά τα άλλα είναι μάλλον το καλύτερο τής κατηγορίας, αλλά από χώρους έχει μάλλον τους μικρότερους. Είμαι 1,81 και απλά δεν χωράω με τίποτα πίσω, ούτε στα γόνατα, ούτε στο κεφάλι.

Είσαι υπερβολικός νομίζω...
      Ο άλλος λέει 1,85 χωράει στο Αιγκο Χ (υποτίθεται) και εσύ δεν χώρας στο Κλιο;Αρα χώρας στο Αιγκο...🙂🙂
      Οσο για τις αποσκευές,μπορεί να μην είναι 390 αλλά δεν είναι και 290...

Ένα θα σου πω….. Το swift είναι πιο ευρύχωρο στο χώρο για τα πόδια ! Lap να σου στείλω το IBAN ή το τηλέφωνο να τα περάσεις με IRIS?

T
      taxidiaris

@katafractos17 said in VW FORUM:

@lap said in VW FORUM:

@katafractos17 said in VW FORUM:

Όλα τα vag έχουν.
      Είχαν και τα Γκολφάκια μου, αλλά τα γυαλιά ηλίου δε χώραγαν. 😁
      Μόνο κάτι μικρά πρεσβυωπίας που έχω χωρούσαν, τα οποία όμως τα κουβαλάω συνέχεια στο τσαντάκι μου.

Πόσο είσαι ρε συ που έχεις και πρεσβυωπια;

Για νέο σε έκανα.

1969

Προσεχώς TOYOTA! Όλα τα νιάτα εδώ μαζευτήκαμε!👴

T
      taxidiaris

Αυτός τώρα πως χωράει;;;;

Όλοι κοντοί πια!!!!

Το είδα κι εγώ από κοντά στην GA. Πολύ ωραίο αισθητικά, λογικές τιμές ( μην το συγκρίνετε με Yaris των 115 ίππων και του πολύ φτωχου εξοπλισμου) , αλλά οι χώροι είναι απογοητευτικοί. Μπροστά οκ, αλλά πίσω μου φάνηκε πιο στενόχωρο ακόμα και από το προηγούμενο μοντέλο. Από το χώρο αποσκευών αφαιρέστε καμμιά 100αρια λίτρα για να είστε κοντά στην πραγματικότητα. Και είδα το συμβατικό έτσι, όχι το υβριδικό. Αυτό είναι και το μόνο μειονέκτημα τού αυτοκινήτου γιατί κατά τα άλλα είναι μάλλον το καλύτερο τής κατηγορίας, αλλά από χώρους έχει μάλλον τους μικρότερους. Είμαι 1,81 και απλά δεν χωράω με τίποτα πίσω, ούτε στα γόνατα, ούτε στο κεφάλι.

T
      taxidiaris
    • RE: FIAT GRANDE PANDA 2024

@lap said in FIAT GRANDE PANDA 2024:

Αν έχει adblue.....τότε Ωχ!

Ελπίζω να μην έχει ούτε την 7άρα καδένα!

T
      taxidiaris

@famas said in Renault Clio VI:

Η φθηνότερη (24.900 στο site της renault) hybrid έκδοση έχει air condition αντί clima, δεν έχει αυτόματους προβολεις, ούτε αισθητήρες βροχής, ούτε ζάντες, ούτε bliss, πρέπει να ανεβείς ένα χιλιάρικο για να μην είσαι σαν φτωχός συγγενής.

Αυτή η έκδοση δεν έχει κανένα νόημα αν με 1000 φράγκα μπορείς να πάρεις την πιο πλούσια (τέκνο ή όπως αλλιώς τη λένε).

T
      taxidiaris
    • RE: Fiat Pandina 2024

@sette said in Fiat Pandina 2024:

@taxidiaris said in Fiat Pandina 2024:

@babisstinson said in Fiat Pandina 2024:

@dstou said in Fiat Pandina 2024:

Το έχουν ξανακάνει πάντως, έστω για λίγο. Το 2003 ήταν σε ταυτόχρονη παραγωγή για κάποιους μήνες και το πάντα mk1 και το mk2. Αντίστοιχα και το 2011-2012 με τα mk2-mk3. Τότε δεν άλλαξε όνομα όμως.
      Το ερώτημά μου: βερσιόν cng θα συνεχίσει να διατίθεται?

Μόνο το υβριδικό σύνολο των 65 ίππων κυκλοφορεί.
      Στην Ιταλία εν τω μεταξύ ξεκινάει από 9950 με μια προωθητική. Καιρό είχα να δω 5ψηφιο αριθμό σε τιμή αυτοκινήτου.

Έτσι ναι, το αγοράζεις! Άντε μέχρι 12κ, αλλιώς με 15490 που έχει εδώ, δεν έχει νόημα αφού με 16990 παίρνεις το βασικό Grande Panda με 100hp, τουρμπίσιο, μεγαλύτερο, πολύ πιο σύγχρονο και με πιο πλούσιο εξοπλισμό!

Καλά, δεν πάει ακριβώς έτσι... Δεν είναι μόνο το 1.5k (που ενδεχομένως κάνει διαφορά σε δόση ή προκαταβολή), αλλά και τα πάγια. Αναφέρομαι σε ασφάλιστρα, service και φυσικά ενδεχόμενα τεκμήρια κλπ. Επιπλέον, κάποιος/κάποια που θέλει αποκλειστικά αυτοκίνητο πόλης, δεν έχει νόημα να πάει στο Grande. Το pandina είναι πιο μικρό, άρα και καταλληλότερο για χρήση σε πόλη (πχ parking).

Η αλητεία είναι που σε άλλες χώρες είναι αρκετά φθηνότερο από την Ελλάδα.

Ένα δίκιο το έχεις, όσον αφορά στις διαστάσεις μόνο. Τα πάγια έχουν ελάχιστες διαφορές, και παίρνεις ένα all around αυτοκίνητο. Αν βάλεις δε και τη μεταπώληση, κλάφτα Χαράλαμπε!

T
      taxidiaris
    • RE: Fiat Pandina 2024

@babisstinson said in Fiat Pandina 2024:

@dstou said in Fiat Pandina 2024:

Το έχουν ξανακάνει πάντως, έστω για λίγο. Το 2003 ήταν σε ταυτόχρονη παραγωγή για κάποιους μήνες και το πάντα mk1 και το mk2. Αντίστοιχα και το 2011-2012 με τα mk2-mk3. Τότε δεν άλλαξε όνομα όμως.
      Το ερώτημά μου: βερσιόν cng θα συνεχίσει να διατίθεται?

Μόνο το υβριδικό σύνολο των 65 ίππων κυκλοφορεί.
      Στην Ιταλία εν τω μεταξύ ξεκινάει από 9950 με μια προωθητική. Καιρό είχα να δω 5ψηφιο αριθμό σε τιμή αυτοκινήτου.

Έτσι ναι, το αγοράζεις! Άντε μέχρι 12κ, αλλιώς με 15490 που έχει εδώ, δεν έχει νόημα αφού με 16990 παίρνεις το βασικό Grande Panda με 100hp, τουρμπίσιο, μεγαλύτερο, πολύ πιο σύγχρονο και με πιο πλούσιο εξοπλισμό!

T
      taxidiaris

@sabas_thess said in Renault Clio VI:

Πολύ όμορφο και ιδιαίτερο το πράσινο.

Και πολύ ………. δωρεάν🦀 🦀 🦀
      Κι εγώ το θεωρώ πολύ ωραίο

T
      taxidiaris
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ