-
Ναι. Είναι πολύ καλός και μόνος του τα έβγαλε πέρα. Και είπε αλήθειες που δεν τις λένε οι άλλοι για να μην χάσουν θέσεις, εκπομπές κλπ.
Αν είμαι δεξιό θα πρέπει να λέω αυτά που λένε οι δεξιοί. Δε μπορώ να το κάνω.
Έχω γράψει πως στα πυρηνικά αυτοί που ανέβασαν τους τόνους στην παραγωγή τους ήταν οι Αμερικάνοι. Οι Σοβιετικοί δε θέλανε να προχωρήσουν σε αύξηση της παραγωγής των πυρηνικών.
Ο δεξιός δε θα το πει αυτό. Ναι όμως είναι γεγονός!!
Θα το "κλείσουμε" το μαγαζί!!
Kαλό βράδυ! -
Δεν συμφωνώ σε όλα μαζί του, ιδιαίτερα σε κάποια οικονομικά θέματα είχε επιπόλαιη ματιά αλλά ίσως δεν γνώριζε!
Ε όχι και μόνος του. Πονηρός και έξυπνος ο πανούσης, πονηροί και έξυπνοι και οι θεατές του.
Γενικότερα ένα σύστημα χρειάζεται αυτόν που θα αποδομήσει τον αντίπαλο του, και ποιος καλύτερος από έναν έκπτωτο σύντροφο!
Το σύστημα του έδινε βήμα και αυτός το εκμεταλλεύτηκε
Παρόλα αυτά, ναι έλεγε αλήθειες για όλους και για το σύστημα και για τους αντιπάλους του
Καλη σου νύχτα, ορθόδοξε!
-
@sarantism said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Για τους Ελβετούς είναι ευεργέτης γιατί σε αυτόν βασίστηκαν και έφτιαξαν το κράτος τους.
ψαξε σε ελβετικες πηγες και οχι μυθους Ελλαδας .
Εγω επαιζα ταβλι με ελληνες κρητικους που ειχαν γινει μουσουλμανοι στο Αιβαλι , μια χαρα ανθρωποι ηταν που νοσταλγουσαν το νησι τους .
Μαλλον εισαι σε ηλικια που προετοιμαζεσαι για το μεγαλο ταξιδι
και λες μπας και , οποτε ριχνεις σπρωξιες να παρεις πρωτος αντιδωρο . -
Εντωμεταξύ τους εχουμε τους Ελβετούς για χαλαρούς και τύπους των τραπεζών και διάφορα τετοια φλωρικα και κάπου άκουγα έναν τύπο που ξέρει από την Ελβετία, που έλεγε πως δεν χαμπαριάζουν αυτοί εκεί πέρα! Έχουν πολύ έντονο το δημοκρατικό αίσθημα και την επαναστατικότητα στην κοινωνία τους! Δεν είναι εύκολος λαός που μπορεί μια αρχή να τους καταπιέσει!
Εμείς εδώ είμαστε πρόβατα σε ύπνωση συγκριτικά με αυτούς! Εάν ζούσαν ότι και εμείς με το δικό μας πολιτικό σύστημα θα είχε γίνει οκτωβριανή επανάσταση εκεί πέρα!
-
@red_monster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Τους λένε ως αντιπρόταση να φτιάξουν κατοικίες για τους λειτουργούς του κράτους στην περιφέρεια και στα νησιά, και αντί να πουν πως αυτή η ‘’σοσιαλιστικού τύπου’’ πολιτική είναι όντως η λογική λύση στο πρόβλημα των καιρών μας …..λένε πως το τζάμπα πέθανε.
Στον δάσκαλο που του δίνουν 800-900 ευρώ/μηνα.
Δηλαδή ούτε αύξηση του κάνουν, ούτε σπίτι του παρέχουν.
Μετά αναρωτιούνται γιατί δεν καλύπτονται οι θέσεις στα νησιά και στην περιφέρεια.
Ξεφτιλίκια
Μια πρώην σύντροφός, επί πολλά χρόνια επιτηδευματίας με δικό της μαγαζί, κι ενώ είχε ήδη πτυχίο μαιευτικής, αποφάσισε να κάνει μεταπτυχιακό, μετά να πάει ΑΣΠΑΙΤΕ, και μετά μέσω ΑΣΕΠ διορίστηκε καθηγήτρια σε ΕΠΑΛ. Έφυγε από Θεσσαλονίκη για να πάει καθηγήτρια στη Ζάκυνθο, με 950 Ευρώ το μήνα. Τον πρώτο καιρό έστελνα βοήθεια για το νοίκι, τόσο πολύ καλο-περνάνε οι «χαραμοφάηδες» ΔΥ... Για αυτό όταν ακούω τέτοια πράγματα για τους Δημοσίους Υπαλλήλους πραγματικά εξοργίζομαι! Όχι επειδή ήμουν κι εγώ Λειτουργός του Κράτους (είμαι από τους τυχερούς που το έκανα επειδή το ήθελα, όχι επειδή είχα ανάγκη) αλλά επειδή είδα πόσοι συνάδελφοι τα έβγαζαν τσίμα-πόστα, όπως επίσης το είδα με φίλους, σχέσεις. και γνωστούς.
Αυτή είναι η Δεξιά ιδεολογία. Όποιος έχει λεφτά και περνάει καλά να τα διατηρήσει και να τα αυγατίσει, Οι πτωχοί να ψωφήσουν. Απλά και ξεκάθαρα πράγματα.
Αυτή είναι γενική ιδεολογία. Υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί με ασφυκτικά γεμάτες τσέπες που δεν δίνουν δεκάρα για κανένα ! Νισάφι πχια !
Έχεις ακούσει πολλούς ανθρώπους Αριστερής ιδεολογίας να λένε ότι ο «τζάμπας πέθανε» (με άλλα λόγια ότι δεν μας νοιάζει πως θα ζήσει ο κάθε δασκαλάκος);
Έχω δει ασύλληπτα αδίστακτους και από τις δύο μεριές, οπότε ας αφήσουμε τα "ηθικά πλεονεκτήματα" για άλλες εποχές που ο κόσμος έτρωγε κουτόχορτο με την ανατροπή !
Δεν είναι θέμα ηθικού πλεονεκτήματος. Είναι το απλούστατο θέμα ότι η Αριστερή ιδεολογία είναι συγκεκριμένη και ορίζει ορισμένες προτεραιότητες, όπως στήριξη στους αδυνάμους και δωρεάν δημόσια υγεία, παιδεία κλπ. Αυτό δεν είναι θέμα προσωπικής ηθικής, αλλά προγραμματισμού, μέσω κεντρικού σχεδιασμού. Όποιος δεν συμφωνεί με κάτι τέτοιο τίθεται αυτομάτως εκτός σοσιαλιστικού ιδεώδους.
Πιστεύεις και στον Αγιο Βασίλη ?
Να σου θυμίσω ότι ο Κούγιας, ο Τράγκας, ο Κόκκαλης και η κληρονόμος της δυναστείας που έχει κάνει ρεσάλτο στο Ελληνικό δηλώνουν ή δήλωναν αριστεροί !
Νισάφι !Μου αναφέρεις τα μεγαλύτερα ξεράσματα.
Μπορώ να σου αναφέρω δεκάδες αγωνιστές που εκτελέστηκαν για να μην προδώσουν τα ιδεώδη τους.Το μαο και το σταλιν ;
Επανερχόμαστε στο αρχικό, το «ηθικό πλεονέκτημα» που συνεχίζεις να επικαλείσαι είναι παραμύθι για μικρά παιδιά !Μην πας εκτός Ελλάδος. Παραμύθι για μικρά παιδιά ήταν ο Μπελογιάννης και άλλοι δεκάδες; Είπαμε να έχουμε ιδεολογία, αλλά όχι και να μην ξέρουμε ιστορία...
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Τους λένε ως αντιπρόταση να φτιάξουν κατοικίες για τους λειτουργούς του κράτους στην περιφέρεια και στα νησιά, και αντί να πουν πως αυτή η ‘’σοσιαλιστικού τύπου’’ πολιτική είναι όντως η λογική λύση στο πρόβλημα των καιρών μας …..λένε πως το τζάμπα πέθανε.
Στον δάσκαλο που του δίνουν 800-900 ευρώ/μηνα.
Δηλαδή ούτε αύξηση του κάνουν, ούτε σπίτι του παρέχουν.
Μετά αναρωτιούνται γιατί δεν καλύπτονται οι θέσεις στα νησιά και στην περιφέρεια.
Ξεφτιλίκια
Μια πρώην σύντροφός, επί πολλά χρόνια επιτηδευματίας με δικό της μαγαζί, κι ενώ είχε ήδη πτυχίο μαιευτικής, αποφάσισε να κάνει μεταπτυχιακό, μετά να πάει ΑΣΠΑΙΤΕ, και μετά μέσω ΑΣΕΠ διορίστηκε καθηγήτρια σε ΕΠΑΛ. Έφυγε από Θεσσαλονίκη για να πάει καθηγήτρια στη Ζάκυνθο, με 950 Ευρώ το μήνα. Τον πρώτο καιρό έστελνα βοήθεια για το νοίκι, τόσο πολύ καλο-περνάνε οι «χαραμοφάηδες» ΔΥ... Για αυτό όταν ακούω τέτοια πράγματα για τους Δημοσίους Υπαλλήλους πραγματικά εξοργίζομαι! Όχι επειδή ήμουν κι εγώ Λειτουργός του Κράτους (είμαι από τους τυχερούς που το έκανα επειδή το ήθελα, όχι επειδή είχα ανάγκη) αλλά επειδή είδα πόσοι συνάδελφοι τα έβγαζαν τσίμα-πόστα, όπως επίσης το είδα με φίλους, σχέσεις. και γνωστούς.
Αυτή είναι η Δεξιά ιδεολογία. Όποιος έχει λεφτά και περνάει καλά να τα διατηρήσει και να τα αυγατίσει, Οι πτωχοί να ψωφήσουν. Απλά και ξεκάθαρα πράγματα.
Αυτή είναι γενική ιδεολογία. Υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί με ασφυκτικά γεμάτες τσέπες που δεν δίνουν δεκάρα για κανένα ! Νισάφι πχια !
Έχεις ακούσει πολλούς ανθρώπους Αριστερής ιδεολογίας να λένε ότι ο «τζάμπας πέθανε» (με άλλα λόγια ότι δεν μας νοιάζει πως θα ζήσει ο κάθε δασκαλάκος);
Έχω δει ασύλληπτα αδίστακτους και από τις δύο μεριές, οπότε ας αφήσουμε τα "ηθικά πλεονεκτήματα" για άλλες εποχές που ο κόσμος έτρωγε κουτόχορτο με την ανατροπή !
Δεν είναι θέμα ηθικού πλεονεκτήματος. Είναι το απλούστατο θέμα ότι η Αριστερή ιδεολογία είναι συγκεκριμένη και ορίζει ορισμένες προτεραιότητες, όπως στήριξη στους αδυνάμους και δωρεάν δημόσια υγεία, παιδεία κλπ. Αυτό δεν είναι θέμα προσωπικής ηθικής, αλλά προγραμματισμού, μέσω κεντρικού σχεδιασμού. Όποιος δεν συμφωνεί με κάτι τέτοιο τίθεται αυτομάτως εκτός σοσιαλιστικού ιδεώδους.
Πιστεύεις και στον Αγιο Βασίλη ?
Να σου θυμίσω ότι ο Κούγιας, ο Τράγκας, ο Κόκκαλης και η κληρονόμος της δυναστείας που έχει κάνει ρεσάλτο στο Ελληνικό δηλώνουν ή δήλωναν αριστεροί !
Νισάφι !Μου αναφέρεις τα μεγαλύτερα ξεράσματα.
Μπορώ να σου αναφέρω δεκάδες αγωνιστές που εκτελέστηκαν για να μην προδώσουν τα ιδεώδη τους.Το μαο και το σταλιν ;
Επανερχόμαστε στο αρχικό, το «ηθικό πλεονέκτημα» που συνεχίζεις να επικαλείσαι είναι παραμύθι για μικρά παιδιά !Μην πας εκτός Ελλάδος. Παραμύθι για μικρά παιδιά ήταν ο Μπελογιάννης και άλλοι δεκάδες; Είπαμε να έχουμε ιδεολογία, αλλά όχι και να μην ξέρουμε ιστορία...
Καταλήγουμε πάλι στο ίδιο, οι αριστεροί μπλα μπλα είναι από τη φύση τους σωστοί … μπλα μπλα καθότι κατέχουν το ηθικό πλεονέκτημα μπλα μπλα !
Εγκλήματα έχουν γίνει και από τις δύο πλευρές και για να πάμε παρακάτω οφείλουμε να τα αναγνωρίζουμε και να μη στρουθοκαμηλίζουμε
-
@otso said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Εγω επαιζα ταβλι με ελληνες κρητικους που ειχαν γινει μουσουλμανοι στο Αιβαλι , μια χαρα ανθρωποι ηταν που νοσταλγουσαν το νησι τους .
Οι Τουρκοκρήτες (μουσουλμάνοι της Κρήτης που μετανάστευσαν σταδιακά, κυρίως μετά το 1897-1908, στην Οθωμανική Αυτοκρατορία) εγκαταστάθηκαν σε περιοχές της Μικράς Ασίας, όπως η Σμύρνη, η Αττάλεια και η Μερσίνη.
Κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας (1919-1922) και της επακόλουθης Καταστροφής, ιστορικές πηγές επιβεβαιώνουν τα εξής:
Συμμετοχή σε Βιαιοπραγίες: Οι Τουρκοκρήτες, όντας Έλληνες στο γένος αλλά μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα και ταυτισμένοι με την Οθωμανική/Τουρκική εθνική ταυτότητα, εντάχθηκαν στις τοπικές μουσουλμανικές κοινότητες. Υπάρχουν αναφορές ότι μουσουλμάνοι πρόσφυγες από την Κρήτη συμμετείχαν σε άτακτες ομάδες (τσέτες) και σε επεισόδια εναντίον του χριστιανικού πληθυσμού, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των διωγμών 1914-1922.
Πλαίσιο της Γενοκτονίας: Ο ελληνικός πληθυσμός της Μικράς Ασίας υπέστη συστηματική γενοκτονία από το 1914 έως το 1923, η οποία περιλάμβανε σφαγές, εκτοπισμούς και πορείες θανάτου. Στο πλαίσιο αυτό, οι τοπικοί μουσουλμανικοί πληθυσμοί, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκοκρητών, συχνά συνεργάζονταν με τον τουρκικό εθνικιστικό στρατό.
Ανταλλαγή Πληθυσμών: Οι εναπομείναντες Τουρκοκρήτες υποχρεώθηκαν να ανταλλαγούν με τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923, επιστρέφοντας ουσιαστικά στην Ελλάδα, από όπου οι πρόγονοί τους είχαν φύγει, και στη συνέχεια προωθήθηκαν στην Τουρκία.
Επομένως, οι Τουρκοκρήτες, ως μέρος του μουσουλμανικού πληθυσμού της Μικράς Ασίας, συμμετείχαν στις βιαιοπραγίες κατά των Ελλήνων κατά την περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής.Εκτός απο τους παπούδες μεχρι και το ΑΙ ξέρει ποιοι έσφαζαν βασάνιζαν και βίαζαν τους χριστιανικούς πληθυσμούς και τους αιχμάλωτους στην Μικρά Ασία αλλα στην Γαλλία δεν ήταν στην διδακτέα ύλη.
-
Για τους Ελβετούς είναι ευεργέτης γιατί σε αυτόν βασίστηκαν και έφτιαξαν το κράτος τους.
και λες μπας και , οποτε ριχνεις σπρωξιες να παρεις πρωτος αντιδωρο .Δεν ετοιμάζομαι για ταξίδι. Μια χαρά είμαι εδώ. Τι πηγές να ψάξω. Ο αδερφός μου τα λέει που είναι 15 χρόνια στην Ελβετία για το πόσο θεωρούν τον Καπποδίστρια κάτι σαν ευέργετη τους.
Δεν είναι σωστό και για τη Θεία Κοινωνία και για το Αντίδωρο να σπρώχνεις τους άλλους. Είναι εγωιστικό. Αφήνεις τους άλλους να πάνε και υπομονετικά χωρίς να ενοχλήσεις κανέναν πηγαίνεις και εσύ. -
για τους υποστηρικτές των αγνών επιχειρηματιών....
Στο πλαίσιο των πέντε παράλληλων αιφνιδιαστικών ερευνών της ΔΑΕΕ, στο γραφείο του ιδιοκτήτη του μοιραίου εργοστασίου εντοπίστηκαν 4 σπρέι πιπεριού, 1 πιστόλι κρότου, χρηματικό ποσό και ζυγαριές ακριβείας. Για τον λόγο αυτό σχηματίζεται δικογραφία από την Ασφάλεια Τρικάλων, η οποία είναι διαφορετική από εκείνη που αφορά τη φονική έκρηξη.
-
Ψέματα των κομμουνιστών!
-
@bekiaris said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
για τους υποστηρικτές των αγνών επιχειρηματιών....
Στο πλαίσιο των πέντε παράλληλων αιφνιδιαστικών ερευνών της ΔΑΕΕ, στο γραφείο του ιδιοκτήτη του μοιραίου εργοστασίου εντοπίστηκαν 4 σπρέι πιπεριού, 1 πιστόλι κρότου, χρηματικό ποσό και ζυγαριές ακριβείας. Για τον λόγο αυτό σχηματίζεται δικογραφία από την Ασφάλεια Τρικάλων, η οποία είναι διαφορετική από εκείνη που αφορά τη φονική έκρηξη.
Δηλαδή αν κάποιος στο σπίτι έχει σπρέι πιπεριού και ζυγαριές είναι τι?!?!?! Μπορεί και να είναι αλλά το έχουν ξεφτυλισει το θέμα, λες και είχε φετίχ να πάει τα βράδια να δαγκώνει τους σωλήνες συνοδεία αλάτιου για διάβρωση...... Ευθύνες υπάρχουν αλλά γίνεται ένα σόου πάνω από τους νεκρούς ( πάντα έτσι γίνεται στη χώρα μας).
-
@w202-amg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Δηλαδή αν κάποιος στο σπίτι έχει σπρέι πιπεριού και ζυγαριές είναι τι?!?!?! Μπορεί και να είναι αλλά το έχουν ξεφτυλισει το θέμα, λες και είχε φετίχ να πάει τα βράδια να δαγκώνει τους σωλήνες συνοδεία αλάτιου για διάβρωση...... Ευθύνες υπάρχουν αλλά γίνεται ένα σόου πάνω από τους νεκρούς ( πάντα έτσι γίνεται στη χώρα μας).
υπήρχαν όπλα, μένει να δούμε αν ειναι δηλωμένα η όχι. δεν σου κάνει εντύπωση που σχηματιστηκε δικογραφια? για σπρέι πιπεριού δεν θεωρώ οτι θα ξεκίναγαν τέτοιες διαδικασίες
-
και λες μπας και , οποτε ριχνεις σπρωξιες να παρεις πρωτος αντιδωρο .Δεν ετοιμάζομαι για ταξίδι. Μια χαρά είμαι εδώ. Τι πηγές να ψάξω. Ο αδερφός μου τα λέει που είναι 15 χρόνια στην Ελβετία για το πόσο θεωρούν τον Καπποδίστρια κάτι σαν ευέργετη τους.
Δεν είναι σωστό και για τη Θεία Κοινωνία και για το Αντίδωρο να σπρώχνεις τους άλλους. Είναι εγωιστικό. Αφήνεις τους άλλους να πάνε και υπομονετικά χωρίς να ενοχλήσεις κανέναν πηγαίνεις και εσύ.Καλά 15 χρόνια στην Ελβετία τι να ξέρει αυτός μπροστά στους Γίγαντες της Ιστορίας που έχουμε εδώ μέσα...
Τους βλέπεις και τρομάζεις. Με το ύψος τους, με τα γένια τους, με τα μακριά τους ρούχα.
Μα αλήθεια γιατί είναι τόσο μακριά τα ρούχα τους ?
Σέρνονται στο χώμα και τώρα που φυσάει σηκώνονται ψηλά...
Και τι βλέπουν τα μάτια μου ? Τα πόδια τους...
Ωχ είναι γυάλινα...

Και σε άλλους πήλινα...

Τζάμπα γίγαντες τελικά...
Και προπαντώς τζάμπα μάγκες...

-
υπήρχαν όπλα, μένει να δούμε αν ειναι δηλωμένα η όχι. δεν σου κάνει εντύπωση που σχηματιστηκε δικογραφια? για σπρέι πιπεριού δεν θεωρώ οτι θα ξεκίναγαν τέτοιες διαδικασίες
Eνταξει οι μπατσοι το εχουν παραχεσει , οχι για τον συγκεκριμενο , αλλα ολα αυτα , αν μπουν σε ενα σπιτι μπορουν και γραφουν βρεθηκαν 5 μαχαιρια λες και υπαρχει κουζινα σπιτι η αποθηκη χωρις μαχαιρια , εγω και στα τρακτερ εχω . και ζυγαριες ακριβειας εχω 5 με 10 ευρω η μια κανει , ασε απο τσεκουρια και αεροβολα τοξα των παιδιων . κανονικα παω για κακουργημα . Καλα το πιο καταπληκτικο που συνηθως γραφουν ειναι οτι βρεθηκε και κινητο τηλεφωνο .
Τα σπρει πιπεριου νομιζω απαγορευονται . -
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Δεν είναι σωστό και για τη Θεία Κοινωνία και για το Αντίδωρο να σπρώχνεις τους άλλους. Είναι εγωιστικό. Αφήνεις τους άλλους να πάνε και υπομονετικά χωρίς να ενοχλήσεις κανέναν πηγαίνεις και εσύ.Καλά 15 χρόνια στην Ελβετία τι να ξέρει αυτός μπροστά στους Γίγαντες της Ιστορίας που έχουμε εδώ μέσα...
Τους βλέπεις και τρομάζεις. Με το ύψος τους, με τα γένια τους, με τα μακριά τους ρούχα.
Ωχ είναι γυάλινα...

Και σε άλλους πήλινα...

Παιρνεις πρεζα σαν τον σμαραγδη και βλεπετε οραματα ;
ντροπη σου , στην ηλικια σου -
Που να την βρώ εγώ στα τσιμέντα και στην άσφαλτο ?
Τι νομίζεις ότι ζω σε κανένα χωριό με σπαρμένα χωράφια γύρω μου ?

-
Δεν το πάει καλά ο βιολαντας. Έπρεπε να δηλώσει αριστερός με ηθικό πλεονέκτημα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά φάντς που θελανε να του αγοράσουν το σοσιαλιστικό μαγαζι αντί πινακίου φακής !!
Σε ένα βράδυ από επιτιθέμενος θα είχε γίνει αμυνόμενος, το ΝΑΤΟ το ξεκίνησε πρώτο !
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Ωχ είναι γυάλινα...

Και σε άλλους πήλινα...

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς....
-
λες και είχε φετίχ να πάει τα βράδια να δαγκώνει τους σωλήνες συνοδεία αλάτιου για διάβρωση
Το πρόβλημα δεν υπήρξε επειδή δάγκωνε τους σωλήνες (που οι δημοσιογράφοι στη τηλεόραση εκφωνούν πάντα σε θηλυκό γένος, σαν τον Ζίκο) αλλά επειδή ο ίδιος ήταν ένας κλασικός τραχανοπλαγιάς Έλλην «επιχειρηματίας» που για τους συνήθεις λόγους διαπλοκής, είχε ως συνεργάτη (κι όχι υπάλληλο) Μηχανικό, έναν κλασικό Νεοδημοκράτη τραχανοπλαγιά πτυχιούχο ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μάλλον, (τόσο καλός στη δουλειά του που έγινε δήμαρχος και πολιτικάντης) με ειδίκευση στο φάγωμα ΕΣΠΑ, σαν τις επιδοτήσεις εκατομμυρίων που έπαιρνε η επιχείρηση, αλλά δεν φέραν έναν σιδερά απ' το χωριό να δώσουν λίγα χιλιάρικα που θα περνούσαν σαν έξοδα στην επιχείρηση, να τους στήσει με δοκαράκια «Η» ένα υποτυπώδες pipe rack σαν το μικρότερο στη παρακάτω φωτογραφία (μην ξοδευτούν και φτιάξουν κανένα βαρύτερο) που να τηρεί τα ελάχιστα πρότυπα ασφαλείας. Υποθέτω επίσης πως ο τραχανοπλαγιας Νεοδημοκράτης μηχανικός, που «δεν ήξερε» ότι καλό θα ήταν να περνάνε οι σωληνώσεις υγραερίου εναέρια, δεν θα έστειλε ποτέ και τις βαλβίδες ασφαλείας που ίσως έπιαναν τη διαρροή στον πάγκο για έλεγχο, κι απλά θα ανανέωνε τα πιστοποιητικά τους στα χαρτιά... αλλά τι λέω, αφου ήταν αδήλωτες 15 τόνων δεξαμενές, τι πιστοποιητικά...
Επίσης προσλαμβάνοντας με τα γνωστά στάνταρ αξιοκρατίας που επικρατούν στην ελληνική αγορά, εξασφαλιζαν πως κανένας δραγατης του αφεντικού δεν πήρε την ευθύνη να ψάξει τις καταναλώσεις αερίου και γιατί βρωμάει γκάζι...
Έτσι ηγούνται οι Νεοδημοκράτες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης!
-
Eνταξει οι μπατσοι το εχουν παραχεσει , οχι για τον συγκεκριμενο , αλλα ολα αυτα , αν μπουν σε ενα σπιτι μπορουν και γραφουν βρεθηκαν 5 μαχαιρια λες και υπαρχει κουζινα σπιτι η αποθηκη χωρις μαχαιρια , εγω και στα τρακτερ εχω . και ζυγαριες ακριβειας εχω 5 με 10 ευρω η μια κανει , ασε απο τσεκουρια και αεροβολα τοξα των παιδιων . κανονικα παω για κακουργημα . Καλα το πιο καταπληκτικο που συνηθως γραφουν ειναι οτι βρεθηκε και κινητο τηλεφωνο .
Τα σπρει πιπεριου νομιζω απαγορευονται .Τα όπλα που εκτοξεύουν αέρια ή παράγουν κρότο και, παρόλο που δεν εκτοξεύουν βλήμα, περιλαμβάνονται στον ορισμό του όπλου επειδή μπορούν να προκαλέσουν κάκωση ή να χρησιμοποιηθούν για εκφοβισμό.
Όσον αφορά για τα μαχαίρια κουζίνας:
- Κατοχή και Χρήση
Οικιακή χρήση: Η κατοχή τους εντός της οικίας είναι απολύτως νόμιμη και δεν απαιτεί άδεια.
Επαγγελματική χρήση: Επιτρέπεται η κατοχή και χρήση τους από επαγγελματίες (π.χ. σεφ, κρεοπώλες) στο πλαίσιο της εργασίας τους.
Μεταφορά: Η μεταφορά τους σε δημόσιο χώρο επιτρέπεται μόνο εάν δικαιολογείται από τον προορισμό τους (π.χ. αγορά καινούργιου μαχαιριού, μεταφορά για ακόνισμα ή μετάβαση στην εργασία) και εφόσον είναι συσκευασμένα με ασφάλεια. - Πότε θεωρείται παράνομο;
Ένα μαχαίρι κουζίνας μπορεί να θεωρηθεί παράνομο όπλο εάν:
Βρεθεί στην κατοχή κάποιου σε δημόσιο χώρο (π.χ. σε αυτοκίνητο, τσάντα ή πάνω στο άτομο) χωρίς να μπορεί να δικαιολογηθεί η μεταφορά του για οικιακό ή επαγγελματικό σκοπό.
Χρησιμοποιηθεί για εκφοβισμό ή επίθεση, οπότε η κατηγορία μετατρέπεται σε οπλοφορία ή οπλοχρησία.
τα τσεκούρια αντιμετωπίζονται παρόμοια με τα μαχαίρια, καθώς εμπίπτουν στην ευρεία κατηγορία των «αντικειμένων πρόσφορων για επίθεση ή άμυνα» του Νόμου 2168/1993.
- Πότε είναι Νόμιμα;
Κατοχή: Η κατοχή τσεκουριού είναι νόμιμη όταν δικαιολογείται για επαγγελματική χρήση (π.χ. υλοτόμοι, αγρότες), οικιακή χρήση (π.χ. κόψιμο καυσόξυλων στην αυλή/τζάκι) ή υπαίθριες δραστηριότητες (π.χ. κάμπινγκ, ορειβασία).
Μεταφορά: Επιτρέπεται μόνο εάν ο κάτοχος μπορεί να αποδείξει ότι το μεταφέρει για συγκεκριμένο, νόμιμο σκοπό. Για παράδειγμα, ένα τσεκούρι στο πορτ-μπαγκάζ καθ' οδόν για το εξοχικό ή το βουνό θεωρείται συνήθως δικαιολογημένο. - Πότε είναι Παράνομα;
Οπλοφορία: Αν βρεθεί τσεκούρι στην κατοχή σας σε δημόσιο χώρο (π.χ. μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου, σε πορεία ή σε αστικό περιβάλλον) χωρίς να υπάρχει προφανής εργασιακός ή οικιακός λόγος, θεωρείται παράνομη οπλοφορία.
Οπλοχρησία: Η χρήση του για εκφοβισμό, αυτοάμυνα (εκτός αν συντρέχουν πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις νόμιμης άμυνας) ή επίθεση επιφέρει βαρύτατες ποινικές κυρώσεις.
Τέλος,
Τα αεροβόλα τόξα (ή αεροβόλα crossbows/pistol crossbows), καθώς και τα κλασικά τόξα και οι βαλλίστρες, υπάγονται επίσης στις διατάξεις του Νόμου 2168/1993 περί όπλων.- Νομικό Καθεστώς
Στην Ελλάδα, το τόξο και η βαλλίστρα θεωρούνται όπλα (Άρθρο 1, παρ. 1, εδ. γ).
Κατοχή: Η κατοχή τους επιτρέπεται μόνο για άσκηση στην τοξοβολία.
Αγορά: Για να αγοράσετε τόξο ή βαλλίστρα από κατάστημα, απαιτείται η επίδειξη αθλητικής ταυτότητας (δελτίο αθλητή) από αναγνωρισμένο τοξοβολικό σύλλογο ή την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας. - Απαγορεύσεις
Κυνήγι: Το κυνήγι με τόξο ή βαλλίστρα απαγορεύεται ρητά στην Ελλάδα. Οποιαδήποτε τέτοια δραστηριότητα διώκεται ως λαθροθηρία και παράνομη οπλοχρησία.
Δημόσια Χρήση: Απαγορεύεται η χρήση τους σε δημόσιους χώρους, δάση ή πάρκα. Η χρήση επιτρέπεται μόνο σε εγκεκριμένους χώρους άσκησης (σκοπευτήρια). - Μεταφορά
Η μεταφορά τους πρέπει να γίνεται:
Εντός θήκης.
Με τα βέλη ξεχωριστά.
Μόνο για τη μετάβαση από και προς τον χώρο προπόνησης, έχοντας μαζί σας την αθλητική ταυτότητα. - Αεροβόλα Τόξα (Airbows)
Τα «αεροβόλα τόξα» που εκτοξεύουν βέλη με τη χρήση πεπιεσμένου αέρα (PCP) αντιμετωπίζονται νομικά ως αεροβόλα όπλα αλλά με την επικινδυνότητα της βαλλίστρας. Η αστυνομία συχνά τα ταξινομεί στην ίδια κατηγορία με τις βαλλίστρες, απαιτώντας αθλητική ιδιότητα για τη νόμιμη κατοχή τους.
Προσοχή: Η εισαγωγή τέτοιων ειδών από το εξωτερικό (π.χ. μέσω διαδικτύου) χωρίς τις απαραίτητες άδειες οδηγεί συχνά σε κατασχέσεις στα τελωνεία και σχηματισμό δικογραφίας.
Γενικά @otso , όντας αγρότης, μόνο τα τόξα χρειάζεται να κρύψεις, όταν έρθω σπίτι για προβατίνα 🤭

ΥΓ.
Η ζυγαριά είναι ένα εργαλείο. Η νομιμότητά της εξαρτάται αποκλειστικά από το τι άλλο υπάρχει δίπλα της - Κατοχή και Χρήση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3