-
@vagkirk said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Με έχουν πρήξει μερικοί να τους αναλάβω την αίτηση για το ΚΗ3 , νέοι άνθρωποι που γνωρίζουν 2-3 πράγματα και βαριουνται να την κάνουν μόνοι τους!
Είχα αναλάβει μια φορά για ηλεκτρικό μηχανάκι και επειδή δεν είχα καλή συνεννόηση με τον πελάτη δεν μου έστειλε έγκαιρα τα δικαιολογητικά και τα email που του έρχονταν την έχασε και εκτέθηκα γιατί με κατηγόρησε πως φταίω εγώ.
Εδώ ποια είναι η διαδικασία, προϋποθέτει την αγορά του αυτοκινήτου πρώτα και μετά μπαίνεις για να κάνεις την αίτηση;
ναι, διοτι στελνεις αδεια κυκλοφοριας. Ειναι πανευκολη διαδικασια ομως, ειδικα για φυσικα προσωπα. Πραγματικα απορω που δεν μπορουν να την κανουν μονοι τους.
Να εμπιστευτούμε τον Κυρανακη στο παραπάνω άρθρο που είπε πως θα συνεχίσει η επιδότηση παρά τα διαθέσιμα κεφάλαια που λέει πως υπάρχουν ακόμη;
προφανως και δεν εμπιστευεσαι κανεναν απο οποιαδηποτε κυβερνηση
Μου έρχεται να τους χρεώσω ένα 150€ έτσι για να τους τσούξει, άραγε υπάρχουν γραφεία διεκπεραιωσεων για τέτοιες αιτήσεις, πόσα να παίρνουν;
-
Με έχουν πρήξει μερικοί να τους αναλάβω την αίτηση για το ΚΗ3 , νέοι άνθρωποι που γνωρίζουν 2-3 πράγματα και βαριουνται να την κάνουν μόνοι τους!
Είχα αναλάβει μια φορά για ηλεκτρικό μηχανάκι και επειδή δεν είχα καλή συνεννόηση με τον πελάτη δεν μου έστειλε έγκαιρα τα δικαιολογητικά και τα email που του έρχονταν την έχασε και εκτέθηκα γιατί με κατηγόρησε πως φταίω εγώ.
Εδώ ποια είναι η διαδικασία, προϋποθέτει την αγορά του αυτοκινήτου πρώτα και μετά μπαίνεις για να κάνεις την αίτηση;
Να εμπιστευτούμε τον Κυρανακη στο παραπάνω άρθρο που είπε πως θα συνεχίσει η επιδότηση παρά τα διαθέσιμα κεφάλαια που λέει πως υπάρχουν ακόμη;
Μου έρχεται να τους χρεώσω ένα 150€ έτσι για να τους τσούξει, άραγε υπάρχουν γραφεία διεκπεραιωσεων για τέτοιες αιτήσεις, πόσα να παίρνουν;
Οι λογιστές είστε ήρωες....... Εδώ δεν ξέρουν κωδικούς taxisnet για να μπουν στο φαυ για να βρούμε τους otp για τις γνωματεύσεις που σβήνουν στο κινητό......ΧΑΟΣ
-
Ο μέσος ιδιώτης/επαγγελματίας θεωρεί ότι όποια πλατφόρμα απαιτεί τα στοιχεία ταξινετ είναι αρμοδιότητα του λογιστή !

Αυτό έλειπε να μην τους χρεώνεις, και 150 και παραπάνω ! Το τζάμπα δεν το εκτίμησε ποτέ κανείς !
-
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το τζάμπα δεν το εκτίμησε ποτέ κανείς !
Μεγαλη αληθεια.
-
Σφοδρές αντιδράσεις στις ΗΠΑ για τη συνεργασία Ford με την κινεζική CATL
Η απόφαση της Ford Motor Company να επεκτείνει τη συνεργασία της με τον κινεζικό κολοσσό μπαταριών CATL, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από μέλη του Κογκρέσου και ανταγωνιστές της στη βιομηχανία αυτοκινήτου. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δημιουργεί μια νέα θυγατρική για την παραγωγή μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας, τη Ford Energy, χρησιμοποιώντας τεχνολογία της CATL στο πλαίσιο της υπάρχουσας συμφωνίας αδειοδότησης.
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Σφοδρές αντιδράσεις στις ΗΠΑ για τη συνεργασία Ford με την κινεζική CATL
Η απόφαση της Ford Motor Company να επεκτείνει τη συνεργασία της με τον κινεζικό κολοσσό μπαταριών CATL, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από μέλη του Κογκρέσου και ανταγωνιστές της στη βιομηχανία αυτοκινήτου. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δημιουργεί μια νέα θυγατρική για την παραγωγή μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας, τη Ford Energy, χρησιμοποιώντας τεχνολογία της CATL στο πλαίσιο της υπάρχουσας συμφωνίας αδειοδότησης.
τελικα η ford καηκε απο την ηλεκτροκινηση και εχασε δις ή προχωραει προς τα μπροστα συναπτοντας συμφωνιες με την catl;
-
Και τα δύο. Κάηκε, αλλά θα προχωρήσει με μικρά και μετρημένα βήματα στο εφεξής. Όχι γιούργια στον ταμπλά με τα κουλούρια.
-
Άλλη μια ενδιαφέρουσα χρονιά αναμένεται φέτος.
Μέσα στην χρονιά έρχονται επιτέλους αρκετά ηλεκτρικά μοντέλα που ανήκουν στις κατηγορίες με τις περισσότερες πωλήσεις. Μικρομεσαία και B-SUV.
Στα μικρά έχουμε ID.Polo (και τα αδελφάκια του), υπάρχει ήδη το R5 ενώ έρχεται και το Nissan Micra.
Στα B-SUV έχουμε το Renault 4, το Nissan Juke, Το ID.Cross, το Skoda Epiq.
Στην πιο μικρή κατηγορία έρχεται το Renault Twingo και η αντίστοιχη έκδοση της Dacia.
Εννοείται πως θα συνεχίσει ο καταιγισμός μοντέλων από την Κίνα και από άλλους φυσικά κατασκευαστές.Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσο η προσφορά μικρών (και πιο προσιτών) μοντέλων από τους παραδοσιακούς κατασκευαστές, θα επηρεάσει την πορεία της ηλεκτροκίνησης.
Πόσοι δηλαδή θα προτιμήσουν για παράδειγμα ένα ID.Polo έναντι ενός συμβατικού Polo. -
@axel12p said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσο η προσφορά μικρών (και πιο προσιτών) μοντέλων από τους παραδοσιακούς κατασκευαστές, θα επηρεάσει την πορεία της ηλεκτροκίνησης.
Πόσοι δηλαδή θα προτιμήσουν για παράδειγμα ένα ID.Polo έναντι ενός συμβατικού Polo.Το αφήνω εδώ για να κριθώ.
Το id.polo θα είναι στα ίδια επίπεδα τιμών με το R5/A290.
Άντε, ίσως λίγο πιο κάτω Ελλάδα γιατί αγαπάμε φαβ και μας προσέχουν.Επίσης στην Β που όντως γίνονται πραγματάκια επιπλέον έχουμε twingo και αν πιστέψουμε τα δελτία τύπου της stellantis νέο e208 (στην νέα STLA-small).
και αν σταματήσετε να αγοράζετε βλακείες crossover θα αρχίσουν να βγάζουν κι άλλα
-
Το Σε 3 έχει πλέον έκδοση πόλης με μικρότερη μπαταρία και αυτονομία 200/300 χλμ στα 17900 με την επιδότηση, που είναι στην μεσαία έκδοση και ίδια τιμή με την βασική έκδοση της βενζίνης.
-
@jousis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσο η προσφορά μικρών (και πιο προσιτών) μοντέλων από τους παραδοσιακούς κατασκευαστές, θα επηρεάσει την πορεία της ηλεκτροκίνησης.
Πόσοι δηλαδή θα προτιμήσουν για παράδειγμα ένα ID.Polo έναντι ενός συμβατικού Polo.Το αφήνω εδώ για να κριθώ.
Το id.polo θα είναι στα ίδια επίπεδα τιμών με το R5/A290.
Άντε, ίσως λίγο πιο κάτω Ελλάδα γιατί αγαπάμε φαβ και μας προσέχουν.Επίσης στην Β που όντως γίνονται πραγματάκια επιπλέον έχουμε twingo και αν πιστέψουμε τα δελτία τύπου της stellantis νέο e208 (στην νέα STLA-small).
και αν σταματήσετε να αγοράζετε βλακείες crossover θα αρχίσουν να βγάζουν κι άλλα
Για αυτό είπα πιο προσιτών και όχι φτηνών! Γενικά η ηλεκτροκίνηση φαίνεται πλέον να κατεβαίνει κατηγορίες και να μην έχουμε μόνο μεγάλα ακριβά SUV. Τα περισσότερα δεν έχουν ακόμη την ίδια τιμή με τα συμβατικά, από την άλλη όμως έχεις πολύ χαμηλότερο κόστος χρήσης.
-
Για αυτό είπα πιο προσιτών και όχι φτηνών! Γενικά η ηλεκτροκίνηση φαίνεται πλέον να κατεβαίνει κατηγορίες και να μην έχουμε μόνο μεγάλα ακριβά SUV. Τα περισσότερα δεν έχουν ακόμη την ίδια τιμή με τα συμβατικά, από την άλλη όμως έχεις πολύ χαμηλότερο κόστος χρήσης.
Πάντως 2-3 φτηνά υπήρχαν απο παλιά (leaf, zoe, ...) απλά τώρα έρχονται σέξυ και "βαριά" ονόματα.
Πχ το polo όσο μέτριο κι αν είναι κ αν δεν το γουστάρω, φέρνει ένα τεράστιο όνομα στην ηλεκτρική γκάμα.
(πάλι καλά που δεν το είπαν ID2 τελικά τα ζώα)Για εμένα και το ραβαλ επρεπε να έρθει ως ibiza. ή ή ebiza (ε; καλό; οχι; καλά, φεύγω.
) -
Αυτός ο κινητήρας μειώνει την κατανάλωση καυσίμου κατά 50%
-
-
-
Τ&E: «Οι πολιτικές της ΕΕ εκτροχιάζουν την ηλεκτροκίνηση»
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/te-oi-politikes-tis-ee-ektrochiazoyn-tin-ilektrokinisi/
-
@a-d-p said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τ&E: «Οι πολιτικές της ΕΕ εκτροχιάζουν την ηλεκτροκίνηση»
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/te-oi-politikes-tis-ee-ektrochiazoyn-tin-ilektrokinisi/
Αυτό και αν είναι πολιτική κωλοτουμπα!
Απο το 0% πήγαμε στο από...5 ως 50%!!!
Του χρόνου βάλτε καλύτερα από 0% ως 95% !
Θα υπάρξουν πολιτικοί στυλ Άδωνι που θα πουν είχαμε υποσχεθεί 0% από το 2035? Το πετύχαμε!αυτοκινητοβιομηχανίες θα μπορούσαν να πωλούν από 5% έως 50% οχημάτων που δεν είναι αμιγώς ηλεκτρικά μετά το 2035.
Αν είναι σε δέκα χρόνια από τώρα να μπορούν να πουλάνε ως και 50% θερμικά τι μας ζαλιζετε εδώ και 10 χρόνια για απαγόρευση;...
-
https://carselectric.gr/i-skliri-pragmatikotita-gia-ta-ev-to-2026/
Νομίζω καλά τα γράφει.
Και ακόμα η ηλεκτροκίνηση είναι στα σπάργανα στην Ελλάδα.
Όταν θα αρχίσουν να γεμίζουν οι θέσεις ανεφοδιασμού να δούμε τι θα γίνει...
Σχετικά με τις τιμές πλέον μόνο τα phev είναι ακριβότερα από τα ηλεκτρικά.
Αλλά η λαϊκή διείσδυση των ηλεκτρικών που επαγγέλλονται οι οπαδοί του μηδενικού αποτυπωματος άνθρακα δεν μπορεί να γινει με οικογενειακά αμάξια που με μεγάλη αυτονομία και όλα τα απαραίτητα εξοπλιστικά πακέτα κοστίζουν από 40Κ...Τις προάλλες μου είπε φίλος είχε πάει να βάλει βενζίνη σε πρατήριο βράδυ που έχει και θέσεις φορτίσης.
Μόλις κούμπωσε ένα αμάξι για φορτίση έπεσε το ρεύμα σε όλο το πρατήριο! Σβησαν τα πάντα...ο ιδιοκτήτης στα πρόθυρα εγκεφαλικού να λέει ότι αυτός έχει κάνει ότι πρέπει σε υποδομές αλλά τα καλώδια ρεύματους που του έρχονται από ΔΕΗ είναι της πλάκας...
Ένα αμάξι κούμπωσε! Φαντάσου να κουμπώνε και δεύτερο! Λαμπάδα το πρατήριο... -
Δεν θα γίνεις Αλβανός ποτέεεε
Ελληναρέεε, Ελληναρέε -
@tkin73 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
https://carselectric.gr/i-skliri-pragmatikotita-gia-ta-ev-to-2026/
Νομίζω καλά τα γράφει.
Και ακόμα η ηλεκτροκίνηση είναι στα σπάργανα στην Ελλάδα.
Όταν θα αρχίσουν να γεμίζουν οι θέσεις ανεφοδιασμού να δούμε τι θα γίνει...
Σχετικά με τις τιμές πλέον μόνο τα phev είναι ακριβότερα από τα ηλεκτρικά.
Αλλά η λαϊκή διείσδυση των ηλεκτρικών που επαγγέλλονται οι οπαδοί του μηδενικού αποτυπωματος άνθρακα δεν μπορεί να γινει με οικογενειακά αμάξια που με μεγάλη αυτονομία και όλα τα απαραίτητα εξοπλιστικά πακέτα κοστίζουν από 40Κ...Τις προάλλες μου είπε φίλος είχε πάει να βάλει βενζίνη σε πρατήριο βράδυ που έχει και θέσεις φορτίσης.
Μόλις κούμπωσε ένα αμάξι για φορτίση έπεσε το ρεύμα σε όλο το πρατήριο! Σβησαν τα πάντα...ο ιδιοκτήτης στα πρόθυρα εγκεφαλικού να λέει ότι αυτός έχει κάνει ότι πρέπει σε υποδομές αλλά τα καλώδια ρεύματους που του έρχονται από ΔΕΗ είναι της πλάκας...
Ένα αμάξι κούμπωσε! Φαντάσου να κουμπώνε και δεύτερο! Λαμπάδα το πρατήριο...αν μενεις αθηνα, νομιζω δεν μπορεις να μιλας για σπαργανα. Βλεπεις ηλεκτρικα σε καθημερινη βαση. Αν μενεις επαρχια σε καποιο απομακρυσμενο μερος, δεχομαι το "σπαργανα".
Το "40k" στα ηλεκτρικα εχει ξεπεραστει εδω και τουλαχιστον 1.5 χρονο στην ελλαδα. Στο εξωτερικο ακομα πιο πριν.
Αυτο με το πρατηριο πραγματικα ειναι αστειο. Εχω ακουσει ενα σωρο κουφα παραμυθια, αλλα αυτο πρωτη φορα.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης