-
Τελικά, η ζωή με ένα Tesla Model Y Dual Motor είναι όπως την περιγράφουν ή μοιάζει περισσότερο με το να προσπαθείς να προγραμματίσεις πλυντήριο ενώ οδηγείς με 120 χλμ/ώρα;
Μετά από 10 μέρες συμβίωσης και ένα ταξίδι μέχρι τα πανέμορφα Ιωάννινα, ήρθε η ώρα για τον μεγάλο απολογισμό. Είναι το Model Y το απόλυτο gadget σε ρόδες ή απλώς ένα iPad που έτυχε να έχει αναρτήσεις (spoiler: αρκετά σκληρές);
Σε αυτό το βίντεο συζητάμε για:
Το ταξίδι στα Γιάννενα: Πόσους καφέδες προλαβαίνεις να πιεις όσο φορτίζει; (Spoiler: Λιγότερους απ' όσους νομίζεις).
Ηλεκτρικό vs Tesla: Γιατί το να οδηγείς Tesla είναι σαν να χρησιμοποιείς iPhone, ενώ τα υπόλοιπα ηλεκτρικά θυμίζουν ακόμα... Nokia με έγχρωμη οθόνη;
Καθημερινότητα: Πώς είναι να μην ψάχνεις βενζινάδικο, αλλά να ψάχνεις πού άφησες το card-key σου.
Dual Motor: Γιατί αυτή η επιτάχυνση είναι ο λόγος που οι επιβάτες μου με μισούν, αλλά το στομάχι μου με λατρεύει.
Είναι τελικά το μέλλον ή απλώς μια πολύ γρήγορη ηλεκτρική σκούπα που χωράει όλη την οικογένεια;
Αν σου άρεσε το βίντεο (ή αν απλώς σου αρέσει να βλέπεις οθόνες 15 ιντσών): Κάνε ένα Like Γράψου στο κανάλι (Subscribe) για να μη χάνεις τα επόμενα test drives! Γράψε μου στα σχόλια: Ποιο είναι το μεγαλύτερο άγχος σου για τα ηλεκτρικά;
-
Συμφωνώ σε όλα. Εδώ και 5 χρόνια λέω σε "αρνητές" να οδηγήσουν πρώτα ένα ηλεκτρικό και μετά να μιλήσουμε. Τελευταία πολλοί έχουν κάνει αυτό το βήμα και έχουμε γλιτώσει πολλά ανούσια (και εκνευριστικά "χαζά", πολλές φορές) σχόλια.
Ένα σχόλιο αναφορικά με το μπιπ-μπιπ-μπιπ
. Προσοχή, γιατί αν το αυτοκίνητο δεν δει άμεσα αντίδραση από τον οδηγό, το επόμενο βήμα είναι ένα τσαρούχωμα του φρένου, που όσοι το έχουν βιώσει λένε ότι είναι σοκαριστικά έντονο (προφανώς επειδή δεν το περιμένεις). Αυτό ίσως είναι το μόνο μου άγχος με το Tesla (όχι γενικά με τα ηλεκτρικά). -
@scotch said in TESLA FORUM:
Ένα σχόλιο αναφορικά με το μπιπ-μπιπ-μπιπ
. Προσοχή, γιατί αν το αυτοκίνητο δεν δει άμεσα αντίδραση από τον οδηγό, το επόμενο βήμα είναι ένα τσαρούχωμα του φρένου, που όσοι το έχουν βιώσει λένε ότι είναι σοκαριστικά έντονο (προφανώς επειδή δεν το περιμένεις). Αυτό ίσως είναι το μόνο μου άγχος με το Tesla (όχι γενικά με τα ηλεκτρικά).πολυ σωστο και το εχω βιωσει. Το θετικο ειναι οτι τουλαχιστον τα τεσλα σε προειδοποιουν πρωτα, δινοντας σου χρονο να προλαβεις την κατασταση, σε σχεση με αλλα αυτοκινητα (θερμικη ή ηλεκτρικα) οπου το emergency brake ενεργοποιειται χωρις να το περιμενεις.
-
Και εμάς το έχει αυτό.....

Κάνει μπιπ μπιπ και στο δλ φρενάρει
-
@lap said in TESLA FORUM:
Διότι οι υπόλοιποι είναι μικρότεροι από αυτήν την διάσταση! Εάν και τα ιχ γίνουν σαν αυτά τότε θα έχουμε προβλήματα!
Αυτό το τόσο απλό λέω!
Τα λες πολύ σωστά κ συμφωνώ. Σε βάθος χρόνου όλα τα αυτοκίνητα πλαταινουν, ενώ οι δρόμοι όχι.
-
Tesla Removes Autosteer From All Model 3 And Model Y Trims
https://insideevs.com/news/785225/tesla-removes-autopilot-base-models/
Μια μάλλον αψυχολόγητη ενέργεια ! Οχι πως δούλευε ποτέ όπως θα έπρεπε, βλέπε απενεργοποίηση όταν αλλάζεις λουρίδα αλλά και πάλι. Αλήθεια, τι γίνεται με όσους έχουν sexy knob ?
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
Tesla Removes Autosteer From All Model 3 And Model Y Trims
https://insideevs.com/news/785225/tesla-removes-autopilot-base-models/
Μια μάλλον αψυχολόγητη ενέργεια ! Οχι πως δούλευε ποτέ όπως θα έπρεπε, βλέπε απενεργοποίηση όταν αλλάζεις λουρίδα αλλά και πάλι. Αλήθεια, τι γίνεται με όσους έχουν sexy knob ?
την αμερικη αφορουν αυτα τα νεα, τα οποια δεν εχουν επαληθευτει ακομα. Αν οντως ισχυει, ειναι στα πλαισια της προωθησης του fsd. Στην ευρωπη δεν θα ειχε νοημα μια τετοια ενεργεια, καθως δεν υπαρχει fsd εδω.
Παμε τωρα στο "autopilot" και το sexy knob. Εχει οντως μια λειτουργια που ειναι στην θεωρια καλη ιδεα, εμενα ομως δεν με ξετρελανε. Πως δουλευει θεωρητικα; Προχωρας με ενεργοποιημενο το cruise control (δεν μπορω να το αποκαλεσω autopilot, μου καθεται ασχημα) και οταν δεις προπορευομενο οχημα, βγαζεις φλας, απενεργοποιειται το autosteer και στριβεις χειροκινητα στην αριστερη λωριδα. Χ δευτερολεπτα μετα την απενεργοποιηση του φλας, το cruise control & autosteer ενεργοποιουνται παλι. Θεωρητικα καλη ιδεα ετσι;
Στην πραξη, γιατι το εγκατελειψα, τι δεν μου αρεσε. Οταν εβγαινες στην αριστερη λωριδα, μετα την παροδο των Χ δευτερολεπτων (που οριζεις απο το sexy app) αν δεν εισαι καλα κεντραρισμενος στην λωριδα την στιγμη που ενεργοποιουταν (αυτοματα) το autosteer, σου εκανε αποτομο ελιγμο για να σε φερει στο κεντρο της λωριδας. Για να αποφυγω αυτον τον αυτοματο και συχνα αποτομο ελιγμο, εβγαζα φλας με long pull (ωστε να μην απανεργοποιηθει μετα απο 3 δευτερολεπτα), αλλαζα λωριδα, κεντραρα σε αυτην και μετα απενεργοποιουσα το φλας. Ετσι οταν εμπαινε παλι το autosteer ειμαι καλα κεντραρισμενος και δεν εκανε τιμονιες το αμαξι. Η ολη διαδικασια αυτη μου φανηκε υπερβολικα δυσχρηστη και δεν συνεχισα να το χρησιμοποιω. Αυτο που κανω ειναι οταν θελω να προσπερασω, απενεργοποιω το cruise control, προσπερναω χειροκινητα και ενεργοποιω παλι το cc οταν επιστρεψω στην λωριδα μου (μεσαια ή δεξια). Εχω ρυθμισει την ενεργοποιηση του cc με ενα short pull στον (δεξι) λεβιε οποτε η ολη διαδικασια ειναι ευκολη και γρηγορη.
-
Με δεδομένο ότι οι βασικές εκδόσεις των model 3/Y ήταν αρχικά μόνο για την Αμερική και την γρήγορο υιοθέτηση τους και στην ευρωπαϊκή αγορά, μάλλον θα έρθει και αυτό στα μέρη μας.
Κατανοητή η λειτουργία! Στα βίντεο επίδειξης δεν μου είχε φανεί ιδιαίτερα λειτουργικό !
Γενικά το cc των τεσλα -τεχνηέντως ; - πάσχει !
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
Με δεδομένο ότι οι βασικές εκδόσεις των model 3/Y ήταν αρχικά μόνο για την Αμερική και την γρήγορο υιοθέτηση τους και στην ευρωπαϊκή αγορά, μάλλον θα έρθει και αυτό στα μέρη μας.
Κατανοητή η λειτουργία! Στα βίντεο επίδειξης δεν μου είχε φανεί ιδιαίτερα λειτουργικό !
Γενικά το cc των τεσλα -τεχνηέντως ; - πάσχει !
εκτος απο αυτο με την αλλαγη λωριδας που απενεργοποιειται, εχεις εντοπισει κατι αλλο; προσωπικα οχι, για αυτο και ρωταω. Υποψιν οτι σε ολα μου τα οχηματα, cruise control εχω ενεργοποιω μονο στην εθνικη οδο ή σε επαρχιακη οδο για δευτερολεπτα μεχρι να κανω κατι πχ να αλλαξω τα κανονικα μου γυαλια με ηλιου.
-
Για DOT4, ναι μοιάζουν πολλά τα 4 έτη.
BTW το έχω ξαναπέι, τα σερβις μανιουαλ της τεσλα είναι σε τελείως διαφορετική λίγκα !
https://service.tesla.com/docs/Model3/ServiceManual/2024/en-us/GUID-EEBBCFBD-F8BB-449C-8508-40F17DCBBF03.html
Αυτοκίνητα φτιαγμένα από μηχανικούς και όχι από τμήμα μαρκετινγκ !Δεν βλέπω την ώρα να λήξη η εγγύηση να αρχίσω να παίζω όπως του αρμόζει !
-
Car.gr - Tesla Model 3 2019 LONG RANGE DUAL MOTOR https://share.google/EV8g1BqBiSTQyeSAc
Πάντως σύμφωνα με το chat δεν είναι άσχημη φάση αφού ισχυρίζεται ότι η μπαταρία έχει αργή φθορά πλέον, ειδικά με φόρτιση στο σπίτι και δεν υπάρχει ενδεχόμενο ξαφνικού θανάτου.... Βέβαια δεν ξέρω χρονικά αν σημειώνει αντίστοιχα φθορά.
Ερώτηση αν η μπαταρία πάει στο 70% κατά τη φόρτιση αυξάνονται σημαντικά οι απώλειες με ότι συνεπάγεται αυτό? -
Ειναι φοβικο-υπερπροστατευτικο το ACC των Τεσλα. Γενικώς είχαν/εχουν καλυτερη υλοποιηση αυτοκινητα οπως το Corolla Cross, το Kuga και το Leon Cupra. Αναφερω αυτα γιατι εχουν δοκιμαστεί για πολλες χιλιάδες χιλιόμετρα στις ιδιες ακριβως συνθήκες.
Σε αλλα νέα νομιζω πως εχω παρει πλέον την απόφαση να πουλεψω τα τάσια. Θα το αφήσω μερικές μέρες έτσι να δω πως θα μου κατσει στο μάτι και παράγγειλα παραλληλα και τάπες για τα κέντρα και τα μπουλονια για να δω αν θα δουλέψει αυτό το look.

-
Άσχημη ζάντα !
-
Οταν βγάζεις τα «τάσια» γρατσουνιουνται οι ζάντες;
Αφτερ μάρκετ τασια πιάνουν καλύτερα το άκρο της ζάντας για αποφυγή γρατσουνιών ; -
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τα tesla που πάλι εκεί εστιάζει η κουβέντα είναι εξαιρετικά αυτοκίνητα, στο μέλλον ίσως έχουμε θέμα στην απαξίωση τους ίσως και όχι.
Το λύσαμε;;;;
τα τεζλα ας ειναι οτιναναι λαπιε
ειναι γκουμουτσασχημα και ντιπ λαθος διαστασιολογημενα για την περιοχη-πολη που υποτιθεται απευθυνονται να της λυσουν τα περιβαλλοντολογικα - απατη το μαρκετινκ σκοπε
αν βγαλει ο φασιστανωμαλος κανενα μινι θα κραταει μια χαρα τιμουλα, τωρα ειναι πορτοφολοταφος -
Δυστυχώς τα εργοστασιακά τάσια δεν εχουν καθόλου rim protection και το ιδιο ισχυει και για εργοστασιακης τοποθέτησης Hankook.
Τα aftermarket τασια ναι, πιάνουν και το στεφάνι της ζάντας. Αν δε μ' αρεσει τελικα με γυμνή ζάντα, η επομενη δοκιμή θα ειναι με κατι τετοιο.

Το "προβλημα" μου με τα τάσια, πέραν της εμφάνισης, ειναι οτι δυσκολεύουν το καθάρισμα της ζάντας αλλα ακομα χειρότερα των μηχανικών μερών της ανάρτησης. Αφαιρώντας για πρώτη φορά τους τροχούς για να κάνουμε μπρος-πισω τα λάστιχα βρήκα πολυ χαλικάκι σε σημεία που δε μ αρέσει.
Πχ αυτο ειναι μη αποδεκτό για αυτοκινητο που πλενεται επιμελώς καθε 10-15 μερες κι ας ειναι η φωτο μετα απο βροχές.

-
@ilias-a said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@nascar1 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ασχημα σε εμφάνιση τα τέσλα;;;
Καθαρα υποκειμενικη ειναι η κριση για την εμφανιση, ουτε εμενα μαρεσουν σαν σχημα αλλα δε μπορω να την πω σε οποιον που του αρεσει, σεβομαι την αποψη του.
Προφανώς και είναι υποκειμενική αλλά όποιον έχω ρωτήσει μιλήσει συζητήσει τα βρίσκει όμορφα.. Ειδικά τα τελευταία μοντέλα . Μόνο εδώ στο φόρουμ διαβάζω αρνητικά για την εμφάνισή τους...
-
@gatoz said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τα tesla που πάλι εκεί εστιάζει η κουβέντα είναι εξαιρετικά αυτοκίνητα, στο μέλλον ίσως έχουμε θέμα στην απαξίωση τους ίσως και όχι.
Το λύσαμε;;;;
ειναι γκουμουτσασχημα και ντιπ λαθος διαστασιολογημενα για την περιοχη-πολη που υποτιθεται απευθυνονται να της λυσουν τα περιβαλλοντολογικα - απατη το μαρκετινκ σκοπε
αν βγαλει ο φασιστανωμαλος κανενα μινι θα κραταει μια χαρα τιμουλα, τωρα ειναι πορτοφολοταφοςΑσχημα σε εμφάνιση τα τέσλα;;; και πορτοφολοταφος όταν προσφέρουν ένα τρομερό εξοπλισμό, χαμηλό κόστος χρήσης και συντήρησης;; Όταν οι τιμές όλων των αυτοκινητων έχουν πετάξει στα ουράνια;; Κάτι δεν μας λες καλά...
περι μεταπωλησεως ο λογος, ουχι πιγιοτητος κινησεως και προσφερομενων ντριγκι-ντριγκι
και ναι εμφανισιακως ειναι μεχρι και αθλιαΑντικειμενικά η εμφάνισή τους είναι εμφανώς άνω του μέσου όρου. Ποιο αμάξι εσύ θεωρείς όμορφο;
Τζουλια
Τα τεζλα ειναι ασυμετρα και επωδυνο να τα βλεπεις -
Το λύσαμε;;;;
αν βγαλει ο φασιστανωμαλος κανενα μινι θα κραταει μια χαρα τιμουλα, τωρα ειναι πορτοφολοταφοςΑσχημα σε εμφάνιση τα τέσλα;;; και πορτοφολοταφος όταν προσφέρουν ένα τρομερό εξοπλισμό, χαμηλό κόστος χρήσης και συντήρησης;; Όταν οι τιμές όλων των αυτοκινητων έχουν πετάξει στα ουράνια;; Κάτι δεν μας λες καλά...
περι μεταπωλησεως ο λογος, ουχι πιγιοτητος κινησεως και προσφερομενων ντριγκι-ντριγκι
και ναι εμφανισιακως ειναι μεχρι και αθλιαΑντικειμενικά η εμφάνισή τους είναι εμφανώς άνω του μέσου όρου. Ποιο αμάξι εσύ θεωρείς όμορφο;
Τζουλια
Τα τεζλα ειναι ασυμετρα και επωδυνο να τα βλεπειςτα model S (δηλαδή όχι τα γυφτέ τέσλα...), είναι ωραία. Τα model Y πάλι, είναι σαν γκαστρωμένες φώκιες. Για Τζούλια θα συμφωνήσω...
-
@sette said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το λύσαμε;;;;
Τζουλια
Τα τεζλα ειναι ασυμετρα και επωδυνο να τα βλεπειςτα model S (δηλαδή όχι τα γυφτέ τέσλα...), είναι ωραία. Τα model Y πάλι, είναι σαν γκαστρωμένες φώκιες. Για Τζούλια θα συμφωνήσω...
Ποια τεσλα είναι δηλαδή γυφτε ;
TESLA FORUM