-
@nontaskatsaras said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Όλα εξαρτώνται από το τι διαδρομές κάνεις, τι οδήγηση και τι αυτοκίνητο. Όταν πχ έχω να πάρω το 206 για να κάνω καθημερινές διαδρομές των 4-5 χλμ ανά 3-4 ώρες λόγω εργασίας, προφανώς χρειάζομαι κάτι σαν τη συμπεριφορά των Conti, δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί το λάστιχο.
Οπως τα λες, το σημαντικοτερο ειναι να κανεις τη σωστη επιλογη βαση των αναγκων σου, εκει ακομα και με ενα μετριο αλλα καταλληλο λαστιχο τα παραπονα σου θα ειναι μηδενικα εως ελαχιστα.
-
Ως αρχή, έλεγα ότι αποκλείεται να βάλω 4 εποχών και κινέζικο λάστιχο. Τελικά τα έκανα και τα 2 ταυτόχρονα. 13 Αυγούστου το πρωί (το απόγευμα έφευγα για διακοπές) βρίσκω σκισμένο (μη επισκευάσιμο) ένα λάστιχο. Ο γείτονας λαστιχάς (25 χρόνια πηγαίνω) προτείνει 4 εποχών σε απίστευτη τιμή, ίσως και χαμηλότερη των αντίστοιχων θερινών στην όχι και τόσο εύκολη διάσταση 225/55/17. Λίγο η περιέργεια, πολύ η τιμή, συν το ότι θα τα είχα μέχρι να φύγω, τα έβαλα- Prinx Quattura 4S
Μέχρι τώρα (10Κ) ευχαριστημένος και στον καύσωνα και στη βροχή, χιόνι δεν πάτησα ακόμα. Το μόνο πρόβλημα: γλιστράει στο πρώτο ψιλόβροχο (με είχε προειδοποιήσει ο λαστιχάς), κι είδα το VDC να δουλεύει μετά από χρόνια (με τα πολύ καλά Yokohama advan fleva, δεν είχα γλιστρήσει ποτέ, ούτε μετά από 50Κ χιλιόμετρα). Θα δούμε αντοχή στον χρόνο και αλλαγή συμπεριφοράς
-
@fanis75 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@chrisk6 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Μιας και που μιλαμε για ελαστικα, που αγοραζετε/τοποθετειτε εσεις?
Πάω στον ΓΚΟΥΣΚΟ, στα Κ. Πατήσια, επειδή ειναι φίλος μου. Παλιά πήγαινα Δημητρακόπουλο και πιο παλιά στον Σπέγγο.
Εγγύηση, εχω πάει 3 φορές
-
Τσούπρος στο Γαλάτσι, δυνατός.
-
@elvet said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ωραιος , και τι να εβαζες σε παλιο αμαξι και με τις ταχυτητες που πατε στην πολη .
-
Η ετικετα που εχουν τα ελαστικα εχει καποια αξιοπιστια ;
Δηλαδη δοκιμαζεται καποιο ελαστικο αποανεξαρτητη αρχη και παιρνει το Α Β Γ και τα ντεσιμπελ ; η βαζουν οτι γουσταρουν ;
Προφανως δεν μπορω με τιποτα να αποδειξω οτι μου πουλησαν σκαρτο με Α στο βρεγμενο και ηταν Δ . -
@otso said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Δηλαδη δοκιμαζεται καποιο ελαστικο αποανεξαρτητη αρχη και παιρνει το Α Β Γ και τα ντεσιμπελ ; η βαζουν οτι γουσταρουν ;
Προφανως δεν μπορω με τιποτα να αποδειξω οτι μου πουλησαν σκαρτο με Α στο βρεγμενο και ηταν Δ .Οι ίδιοι οι κατασκευαστές κάνουν τα τεστ, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΕΕ. Η ΕΕ κάνει τυχαίους ελέγχους για να δει αν τηρούνται οι διαδικασίες.
-
Ωραιος , και τι να εβαζες σε παλιο αμαξι και με τις ταχυτητες που πατε στην πολη .
To αυτοκίνητο δεν κινείται στην πόλη, αλλά κάνει 25Κ χιλιόμετρα τον χρόνο σε όλους τους δρόμους. Δεν έχει σημασία το παλιό, λάστιχα είναι τα καλύτερα θέλεις
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Προφανως δεν μπορω με τιποτα να αποδειξω οτι μου πουλησαν σκαρτο με Α στο βρεγμενο και ηταν Δ .Οι ίδιοι οι κατασκευαστές κάνουν τα τεστ, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΕΕ. Η ΕΕ κάνει τυχαίους ελέγχους για να δει αν τηρούνται οι διαδικασίες.
Υπαρχουν πουθενα αυτοι οι τυχαιοι ελεγχοι να δουμε τι βρισκουν ;
-
Δε νομίζω Μπάμπη.
-
Δε νομίζω Μπάμπη.
Κοβω το κεφαλι μου (θεωρητικα ) οτι θα ειναι Ιταλοι οι επικεφαλεις
-
@fanis75 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@chrisk6 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Μιας και που μιλαμε για ελαστικα, που αγοραζετε/τοποθετειτε εσεις?
Πάω στον ΓΚΟΥΣΚΟ, στα Κ. Πατήσια, επειδή ειναι φίλος μου. Παλιά πήγαινα Δημητρακόπουλο και πιο παλιά στον Σπέγγο.
Θα καλέσω αύριο να μάθω διαθεσιμότητα στον Γκούσκο.
Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση ήταν το 5/5 σε 2300 reviews. Σε τόσο υψηλό νούμερο δεν το έχω ξαναδεί.
Και είχα/εχω πολύ ψηλά επίσης τον Κυριαζη σαν κατάστημα από τιμές, δουλειά και συμπεριφορά υπαλλήλων. -
Ως αρχή, έλεγα ότι αποκλείεται να βάλω 4 εποχών και κινέζικο λάστιχο. Τελικά τα έκανα και τα 2 ταυτόχρονα. 13 Αυγούστου το πρωί (το απόγευμα έφευγα για διακοπές) βρίσκω σκισμένο (μη επισκευάσιμο) ένα λάστιχο. Ο γείτονας λαστιχάς (25 χρόνια πηγαίνω) προτείνει 4 εποχών σε απίστευτη τιμή, ίσως και χαμηλότερη των αντίστοιχων θερινών στην όχι και τόσο εύκολη διάσταση 225/55/17. Λίγο η περιέργεια, πολύ η τιμή, συν το ότι θα τα είχα μέχρι να φύγω, τα έβαλα- Prinx Quattura 4S
Μέχρι τώρα (10Κ) ευχαριστημένος και στον καύσωνα και στη βροχή, χιόνι δεν πάτησα ακόμα. Το μόνο πρόβλημα: γλιστράει στο πρώτο ψιλόβροχο (με είχε προειδοποιήσει ο λαστιχάς), κι είδα το VDC να δουλεύει μετά από χρόνια (με τα πολύ καλά Yokohama advan fleva, δεν είχα γλιστρήσει ποτέ, ούτε μετά από 50Κ χιλιόμετρα). Θα δούμε αντοχή στον χρόνο και αλλαγή συμπεριφοράςEγω ο,τι σοβαρο ελαστικο εχω βαλει τα τελευταια 7-8 χρονια (ps4-5, t005, efficientgrip performance 2) δεν γλιστρανε ουτε στο ελαχιστο ουτε στο ψιλοβροχο.ουτε στη βροχη σε σημειο να νομιζεις οτι οδηγεις σχεδον σε στεγνο, και ειναι ολα θερινα.
Αν αυτα που εβαλες και ειναι και 4 εποχων γλιστρανε τοσο εντονα οσο λες στο ψιλοβροχο, ε τοτε δεν τα λες και καλα. -
@driver-m said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
στο πρώτο ψιλόβροχο
""στο πρώτο ψιλόβροχο"" στη γλιτσα δηλαδη.
-
@chrisk6 said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Τα καλύτερα all season ελαστικά και διαφορές με ένα θεωρητικά τοπ καλοκαιρινό.
Δείτε στο aquaplaning σε ευθεία και στρίψιμο…Ελάχιστα καλύτερο το SF3 σε υδρολισθηση σε ευθεία από το θερινό, λίγο χειρότερο από τον μέσο όρο σε υδρολισθηση σε στροφή το θερινό σε σχέση με τα all season.
Το καθοριστικό όμως για μένα είναι στο βρεγμένο που το θερινό απλά είναι σκάλες καλύτερο από τα all season.
Μάλιστα στο συγκεκριμένο τέστ αναφέρει για θερμοκρασία 4 βαθμούς κελσίου που το κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον.
Δεν έχω εμπειρία από all season, κάτι μου λέει πως η ανωτερότητα τους βρίσκεται εκτός από το χιόνι σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα και σε μικρές διαδρομές που τα θερινά ίσως δεν έρχονται ποτέ σε κανονική θερμοκρασία λειτουργίας , αλλά δεν βρίσκω πουθενά κάποια δοκιμή που να το επιβεβαιώνει αυτό.
Δηλαδή σε περιοχές που από τις 6-7 το πρωί μέχρι τις 12 και από τις 5-6 το απόγευμα και μετά η θερμοκρασία παίζει στο εύρος -2,-3 βαθμούς έως 3-4 βαθμούς κελσίου λογικά τα all season για 10-20 χλμ οδήγησης θα είναι καλύτερα και σε βροχή και σε στεγνό από τα θερινά.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
@chrisk6 said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Τα καλύτερα all season ελαστικά και διαφορές με ένα θεωρητικά τοπ καλοκαιρινό.
Δείτε στο aquaplaning σε ευθεία και στρίψιμο…Ελάχιστα καλύτερο το SF3 σε υδρολισθηση σε ευθεία από το θερινό, λίγο χειρότερο από τον μέσο όρο σε υδρολισθηση σε στροφή το θερινό σε σχέση με τα all season.
Το καθοριστικό όμως για μένα είναι στο βρεγμένο που το θερινό απλά είναι σκάλες καλύτερο από τα all season.
Μάλιστα στο συγκεκριμένο τέστ αναφέρει για θερμοκρασία 4 βαθμούς κελσίου που το κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον.
Δεν έχω εμπειρία από all season, κάτι μου λέει πως η ανωτερότητα τους βρίσκεται εκτός από το χιόνι σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα και σε μικρές διαδρομές που τα θερινά ίσως δεν έρχονται ποτέ σε κανονική θερμοκρασία λειτουργίας , αλλά δεν βρίσκω πουθενά κάποια δοκιμή που να το επιβεβαιώνει αυτό.
Δηλαδή σε περιοχές που από τις 6-7 το πρωί μέχρι τις 12 και από τις 5-6 το απόγευμα και μετά η θερμοκρασία παίζει στο εύρος -2,-3 βαθμούς έως 3-4 βαθμούς κελσίου λογικά τα all season για 10-20 χλμ οδήγησης θα είναι καλύτερα και σε βροχή και σε στεγνό από τα θερινά.
Μια δοκιμη σαν αυτη ψαχνεις λοιπον.
Ειναι 6 ετη πισω βεβαια αλλα για να εχεις μια εικονα. -
Ίσως το πιο ενδιαφέρον βίντεο από review ελαστικών που έχω δει έως τώρα.
Πραγματικά αποκαλυπτικό. Σίγουρα πάω για all season στην αλλαγή. -
@ilias-a said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
στο πρώτο ψιλόβροχο
Αυτό που κατάλαβε ο ilias, στο πρωτοβρόχι (τέλη Σεπτεμβρίου φέτος), το πρώτο ξέπλυμα των δρόμων, που βλέπεις κάτω αφρούς και ουράνια τόξα από τη μπίχλα τα λάδια και τη σκόνη. Εκτοτε από το ίδιο σημείο και στεγνό και βρεγμένο και με μεγαλύτερη ταχύτητα κανένα γλίστρημα. Περιμένω πόσο θα κρατήσουν απόδοση σε βάθος χρόνου, ιδανικά τα θέλω για 2,5 χρόνια
-
@ilias-a said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
στο πρώτο ψιλόβροχο
Αυτό που κατάλαβε ο ilias, στο πρωτοβρόχι (τέλη Σεπτεμβρίου φέτος), το πρώτο ξέπλυμα των δρόμων, που βλέπεις κάτω αφρούς και ουράνια τόξα από τη μπίχλα τα λάδια και τη σκόνη. Εκτοτε από το ίδιο σημείο και στεγνό και βρεγμένο και με μεγαλύτερη ταχύτητα κανένα γλίστρημα. Περιμένω πόσο θα κρατήσουν απόδοση σε βάθος χρόνου, ιδανικά τα θέλω για 2,5 χρόνια
Το καταλαβα. Και οντως στο ψιλοβροχο ειναι πιο επικινδυνοι οι δρομοι, αλλα ξαναλεω οτι με τα ελαστικα που προανεφερα δεν βλεπω κανενα σοβαρο γλιστρημα ουτε τοτε. Με κατι τραγικα πχ bf goodrich που φορουσα παλαιοτερα στο 207, ε δεν σταματουσε πουθενα με το πρωτο ψιλοβροχο. Οποτε θεωρω οτι η συμπεριφορα των ελαστικων ακομα και σε αυτες τις συνθηκες ειναι δειγμα του ποσο καλα ειναι.
-
Μέχρι τώρα (10Κ) ευχαριστημένος και στον καύσωνα και στη βροχή, χιόνι δεν πάτησα ακόμα. Το μόνο πρόβλημα: γλιστράει στο πρώτο ψιλόβροχο (με είχε προειδοποιήσει ο λαστιχάς), κι είδα το VDC να δουλεύει μετά από χρόνια (με τα πολύ καλά Yokohama advan fleva, δεν είχα γλιστρήσει ποτέ, ούτε μετά από 50Κ χιλιόμετρα). Θα δούμε αντοχή στον χρόνο και αλλαγή συμπεριφοράςEγω ο,τι σοβαρο ελαστικο εχω βαλει τα τελευταια 7-8 χρονια (ps4-5, t005, efficientgrip performance 2) δεν γλιστρανε ουτε στο ελαχιστο ουτε στο ψιλοβροχο.ουτε στη βροχη σε σημειο να νομιζεις οτι οδηγεις σχεδον σε στεγνο, και ειναι ολα θερινα.
Αν αυτα που εβαλες και ειναι και 4 εποχων γλιστρανε τοσο εντονα οσο λες στο ψιλοβροχο, ε τοτε δεν τα λες και καλα.Συγγνώμη που μπαίνω σφήνα, αλλά τα λάστιχα που αναφέρεις, εκ των πραγμάτων έχουν καλύτερη συμπεριφορά στη βροχή, ως θερινά. Τα 4 εποχών, υπολείπονται σε όλα των θερινών, πλην λάσπης και χιονιού. Έχω καταλάβει κάτι λάθος;
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]