-
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
ΠΣΚ ταξίδι Μεσσηνία και Αρκαδία με πολλές ορεινές διαδρομές 915 χλμ με 4,93 λ/100 μέση κατανάλωση 67 ευρώ.
Ποιος ενδιαφέρεται για υβριδικά γενικά ενώ γελάει με τα ηλεκτρικά αφού τα 600 Χλμ θα έπρεπε να φορτίζουν πανάκριβα.
Χμμ... σε βουνά κ επαρχιακούς δεν καίνε τόσο τα ηλεκτρικά οπότε με μια φόρτιση στα 0.4ευρώ/kWh περίπου εκεί θα έβγαινε κ το BEV.
-
@savas89 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Άσχετο -σχετικο μετατρέπω μεθαύριο το β αυτοκίνητο lpg οπότε θα παίξω με ένα hybrid και ένα lpg , ότι πρέπει για μισθοσυντηρητο δ.υ.

Μαρκα, μοντελο?
-
ενώ γελάει με τα ηλεκτρικά αφού τα 600 Χλμ θα έπρεπε να φορτίζουν πανάκριβα.
Το ηλεκτρικό θα ήθελε 50-55 ευρώ (μαξ) άρα πιο φθηνά από τη ψαρότρατα και θα έκανε πιο ήσυχο και άνετο ταξίδι.
-
@ilias-a said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Άσχετο -σχετικο μετατρέπω μεθαύριο το β αυτοκίνητο lpg οπότε θα παίξω με ένα hybrid και ένα lpg , ότι πρέπει για μισθοσυντηρητο δ.υ.

Μαρκα, μοντελο?
Ford Fusion
-
@jousis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
ΠΣΚ ταξίδι Μεσσηνία και Αρκαδία με πολλές ορεινές διαδρομές 915 χλμ με 4,93 λ/100 μέση κατανάλωση 67 ευρώ.
Ποιος ενδιαφέρεται για υβριδικά γενικά ενώ γελάει με τα ηλεκτρικά αφού τα 600 Χλμ θα έπρεπε να φορτίζουν πανάκριβα.
Χμμ... σε βουνά κ επαρχιακούς δεν καίνε τόσο τα ηλεκτρικά οπότε με μια φόρτιση στα 0.4ευρώ/kWh περίπου εκεί θα έβγαινε κ το BEV.
παρε ποπ κορν και κοακολα, καθισε αναπαυτικα και περιμενε να απολαυσεις show criuser! Το λεω σε εσενα ειδικα γιατι δεν ξερω αν τον εχεις απολαυσει σε προηγουμενα ποστ
-

Κρίμα που πραγματικά δεν έχω ιδέα πόσα ξοδεύω να βάλω σωστά δεδομένα, γιατί δεν τα μετράω.
Αλλά έκανα φέτος 1500χλμ μεσσηνία/λακωνία και έχω τρομερά βαρύ πόδι στα βουνά.
Ας πούμε οτι το χρέπι μου έκαιγε 17kWh/100χλμ μέσο όρο (που είναι κακό νούμερο αν θες οικονομία).
Το παρατούσα το βράδυ κ φόρτιζε με 0.4 (ούτε να ψάχνω πάρκινγκ ούτε τπτ), άρα 6.8ευρώ/100χλμ και το έλιωνα στα βουνά.Εθνική δεν την βάζω γιατί είναι αδικία, αναγκάζομαι να σταματάω κ να φορτίζω με 0.6 γιατί δεν φτάνει το δικό μου.
fight
-
Εθνική δεν την βάζω γιατί είναι αδικία, αναγκάζομαι να σταματάω κ να φορτίζω με 0.6 γιατί δεν φτάνει το δικό μου.
fight
τωρα τωρα... ερχεται με φορα... ΟΛΑ θα στα προσμετρησει. Και τον φορτιση που τοποθετησεις και την φθορα του τρυπανιου για να τρυπησεις τον τοιχο και να τον στερεωσεις και τα νερα που πινατε παρεα με τον ηλεκτρολογο και τα καζανακια που τραβηξατε οταν κατουραγατε τα νερα...
ΟΛΑ λεμε!
-
Να σημειωθεί στα πρακτικά ως ελαφρυντικό οτι έχω πεζό.
-
@a-d-p said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@ilias-a said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:

Μαρκα, μοντελο?
Ford Fusion
Ακριβώς, του 11
-
@dg79 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το ηλεκτρικό θα ήθελε 50-55 ευρώ (μαξ) άρα πιο φθηνά από τη ψαρότρατα και θα έκανε πιο ήσυχο και άνετο ταξίδι.
το αμαξι μπορει, ο οδηγος ομως πρεπει να ειναι, εκτος απο την γκρινια της γυναικας, με την εννοια ποτε και που θα βρει πριζα, μη λοξοδρομησει πουθενα. οκ, τα ηλεχτρικα μια χαρα για συνθήκες παντελη που πάει μπάι δε μπουκ γιατι δεν μπορει αλλιως, η πινακιδα με τα 90 ικανοποιει το βαθυ ειναι του ως οπαδου του κομη μαζοχ. κανει σεξ με βασει το σκέντζουλ της βδομαδας.
για να νοιωσεις την μια καποια ελευθερια που σου προσφερει η αυτοκινησις με πριζατο, θελει καιρο ακομη.
βεβαια ο κριου δεν ακολουθει το σκεντζουλ, απλα το εκοψε. το σκεντζουλ. -
Αφού λες ΠΣΚ σημαίνει ότι 2 βραδιά το ηλεκτρικό θα μπορούσε να φορτίζει φθηνά. Επίσης κάθε πρωί θα είχε φουλ μπαταρία άρα 350 plus χλμ αυτονομίας. Άρα μηδέν χρόνο για έξτρα ακριβές φορτίσεις!!!! Άρα μάλλον οι κάτοχοι ηλεκτρικών γελάνε... Επίσης να πούμε πόσες φορές άλλαξες ταχύτητες;; Ότι έφαγες τι 1/15ο της ζωής του λαδιού και η αλλαγή έρχεται πιο σύντομα;; Αααα προφανώς έφαγες και τακάκια αν και μάλλον οδηγείς συντηρητικά οπότε θα είναι μικρή... Φυσικά άκουγες το κροταλισμα του θηρίου.. Τέλος άραγε επιβαρυνες εκείνη την γ@μημενη καδένα των psa diesel ή είσαι τυχερός και έχεις αυτή των 8mm;;;
-
Διαβάσαμε για 0,60 χρέωση στα ηλεκτράδικα από άλλους εδώ μέσα.
Εσύ μιλάς για 33 % λιγότερα, σαν να λέω εγώ 0,99 το ντίζελ.
Για πείτε μας αλήθειες.
-
@dg79 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το ηλεκτρικό θα έκανε το μισό ταξίδι, γιατί τον άλλο μισό χρόνο θα φόρτιζε.
Και μάλιστα το Σάββατο κάτω από βροχή...
-
@nascar1 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αφού λες ΠΣΚ σημαίνει ότι 2 βραδιά το ηλεκτρικό θα μπορούσε να φορτίζει φθηνά. Επίσης κάθε πρωί θα είχε φουλ μπαταρία άρα 350 plus χλμ αυτονομίας. Άρα μηδέν χρόνο για έξτρα ακριβές φορτίσεις!!!! Άρα μάλλον οι κάτοχοι ηλεκτρικών γελάνε... Επίσης να πούμε πόσες φορές άλλαξες ταχύτητες;; Ότι έφαγες τι 1/15ο της ζωής του λαδιού και η αλλαγή έρχεται πιο σύντομα;; Αααα προφανώς έφαγες και τακάκια αν και μάλλον οδηγείς συντηρητικά οπότε θα είναι μικρή... Φυσικά άκουγες το κροταλισμα του θηρίου.. Τέλος άραγε επιβαρυνες εκείνη την γ@μημενη καδένα των psa diesel ή είσαι τυχερός και έχεις αυτή των 8mm;;;
Δεν είδα στο πάρκινγκ να έχει φορτιστή το Ελίτ στην Καλαμάτα. Εχει θέσεις αναπήρων βεβαίως όπως είναι σωστό.
Επίσης αν έμενα σε άλλα ξενοδοχεία που δεν είχαν πάρκινγκ που θα φόρτιζα ? Σε κανένα λίντλ 2-3 χλμ μακριά και θα έπρεπε να παίρνω ταξί από εκεί μέχρι το ξενοδοχείο ? Και το κόστος αυτού δεν θα το μετρήσουμε να χαρεί και ο ντετόλ ?
Τι είναι αυτά που λέτε.
Ταχύτητα δεν άλλαξα ποτέ αφού έχω το άσπαστο αισιν, αλλά και 300 ροπή που ισοπεδώνει.
Να πω την αλήθεια με τόσα που γράφετε εδώ για τα άσπαστα αμάξια μας και τόση γκαντεμιά μερικές φορές με φοβίζει, την Παρασκευή το πρωί εκεί στο ξύπνημα είχα μια ανησυχία και για πρώτη φορά άνοιξα καπώ στο αιρκρος να δω λάδια και νερό.
Τα λάδια σωστά στην στάθμη τους όπως και το νερό. 1 χρόνο είχα να ανοίξω από το σέρβις. Σήμερα είχα προγραμματισμένο το φετεινό σέρβις του 6ου χρόνου των 90000 χλμ που όλα ήταν μια χαρά.
Αρα δεν έχασα το 1/15 του λαδιού μου γιατί θα το έβλεπαν σήμερα. Ούτε τα τακάκια είδαν να θέλουν κάτι, τα οποία τα έχω αλλάξει εδώ και 25000 χλμ.
Το κροτάλισμα είναι ο βρυχηθμός του λιονταριού και σε ευχαριστεί...
Το σφύριγμα της οχιάς που κάνουν τα ηλεκτρικά όχι...

Τέλος μου έχουν αλλάξει την καδένα σε 8 μμ εντός εγγύησης.
Λυπάμαι που σε στεναχώρησα...

-
αλλά και 300 ροπή που ισοπεδώνει.
αυτα να μας τα προειδοποιεις πριν τα γραψεις. Μην τρωμε τιποτα εκεινη την ωρα και απο το γελιο μας κατσει η μπουκια στο λαιμο.
-
Εσύ είσαι ειδοποιημένος δεν κινδυνεύεις..

-
Μην καταπινετε κάνα γαλακτομπούρεκο ενώ διαβάζετε
αλλά τα κιβώτια σαν το aisin στέλνουν στους τροχούς ακόμη παραπάνω ροπή απ τα χειροκίνητα. -
@criuser said in [Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά]
Εσύ μιλάς για 33 % λιγότερα, σαν να λέω εγώ 0,99 το ντίζελ.Για πείτε μας αλήθειες.
Τώρα με τρολάρεις, αλλά θα τσιμπήσω γιατί ποιός ξέρει, θα διαβάζει και κάποιος noob.
Αθήνα-Καλαμάτα, Αθήνα-Γύθειο, Αθήνα-Μάνη, Αθήνα-Πάτρα παω με μια πολύ μικρή φόρτιση DC (5λεπτών). Για την ακρίβεια μπορώ να πάω και χωρίς αλλά βαριέμαι αφόρητα την εθνική και πάντα κάνω μεγάλη στάση (20-30λεπτά) να ξεχάσω το μαρτύριο που ζω. Ένας με σοβαρό ηλεκτρικό πάει χωρίς στάση και πιο μακριά.
Μετά, στον προορισμό μου το αφήνω σε αργό φορτιστή AC (σχετικά αργός, μια χαρά γεμίζει) 1-2-3-4-5-6-10 ώρες με 0.40
Μετά ναι, τυχαίνει να φορτίζω σε 0.60 κι άλλες φορές γιατί είμαι μπουνταλάς. Πχ "πάμε για ποτάκι εκεί; (60χλμ μακριά)" . Ε, πάμε αλλά δεν το άφησα να φορτίσει και νομίζω είναι οριακό το πήγαινε-έλα. Ντύσου, πετάγομαι στο μπετζινάδικο και έρχομαι.
20 λεπτά μετά, έλα, έτοιμος, α, θέλω ακόμα μισή ώρα.
Χρόνος φόρτισης ΙΧ: 20λεπτά, συντρόφου: 1ώρα.(όχι, τα ηλεκτρικά δεν είναι πιο ξέγνοιαστά απο μαούνες με πετρέλαιο, δεν το πάω εκεί. Για οικονομικά δεν ξέρω, δεν ασχολούμαι)
-
@criuser said in [Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά]
Εσύ μιλάς για 33 % λιγότερα, σαν να λέω εγώ 0,99 το ντίζελ.Για πείτε μας αλήθειες.
Τώρα με τρολάρεις, αλλά θα τσιμπήσω γιατί ποιός ξέρει, θα διαβάζει και κάποιος noob.
Αθήνα-Καλαμάτα, Αθήνα-Γύθειο, Αθήνα-Μάνη, Αθήνα-Πάτρα παω με μια πολύ μικρή φόρτιση DC (5λεπτών). Για την ακρίβεια μπορώ να πάω και χωρίς αλλά βαριέμαι αφόρητα την εθνική και πάντα κάνω μεγάλη στάση (20-30λεπτά) να ξεχάσω το μαρτύριο που ζω. Ένας με σοβαρό ηλεκτρικό πάει χωρίς στάση και πιο μακριά.
Μετά, στον προορισμό μου το αφήνω σε αργό φορτιστή AC (σχετικά αργός, μια χαρά γεμίζει) 1-2-3-4-5-6-10 ώρες με 0.40
Μετά ναι, τυχαίνει να φορτίζω σε 0.60 κι άλλες φορές γιατί είμαι μπουνταλάς. Πχ "πάμε για ποτάκι εκεί; (60χλμ μακριά)" . Ε, πάμε αλλά δεν το άφησα να φορτίσει και νομίζω είναι οριακό το πήγαινε-έλα. Ντύσου, πετάγομαι στο μπετζινάδικο και έρχομαι.
20 λεπτά μετά, έλα, έτοιμος, α, θέλω ακόμα μισή ώρα.
Χρόνος φόρτισης ΙΧ: 20λεπτά, συντρόφου: 1ώρα.(όχι, τα ηλεκτρικά δεν είναι πιο ξέγνοιαστά απο μαούνες με πετρέλαιο, δεν το πάω εκεί. Για οικονομικά δεν ξέρω, δεν ασχολούμαι)
Noob here
φίλε μου κατά την ταπεινή και προσωπική μου άποψη μου, αν πρόκειται να βάλω στο ταξίδι αναψυχής μου και πολύ περισσότερο σε επαγγελματική μετακίνηση παραμέτρους άσχετες όπως αυτονομίας, φόρτιση μπαταρίας, ταχύτητας για εξοικονομήση κλπ. τότε βενζίνη και ας στοιχίσει και το διπλάσιο. Γέμισμα και το μοναδικό άγχος λίγο πριν ανάψει το λαμπάκι να ξανά γεμίσω και να πάω στη δουλειά μου. Αισθάνομαι ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να τρώω χρόνο για υπολογισμούς αυτονομίας/φορτίσεις κλπ. Βέβαια αν αρέσει σε κάποιον πάω πάσο…όπως είπα είναι προσωπική μου άποψη. -
@nascar1 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν είδα στο πάρκινγκ να έχει φορτιστή το Ελίτ στην Καλαμάτα. Εχει θέσεις αναπήρων βεβαίως όπως είναι σωστό.
Επίσης αν έμενα σε άλλα ξενοδοχεία που δεν είχαν πάρκινγκ που θα φόρτιζα ? Σε κανένα λίντλ 2-3 χλμ μακριά και θα έπρεπε να παίρνω ταξί από εκεί μέχρι το ξενοδοχείο ? Και το κόστος αυτού δεν θα το μετρήσουμε να χαρεί και ο ντετόλ ?
Τι είναι αυτά που λέτε.
Ταχύτητα δεν άλλαξα ποτέ αφού έχω το άσπαστο αισιν, αλλά και 300 ροπή που ισοπεδώνει.
Να πω την αλήθεια με τόσα που γράφετε εδώ για τα άσπαστα αμάξια μας και τόση γκαντεμιά μερικές φορές με φοβίζει, την Παρασκευή το πρωί εκεί στο ξύπνημα είχα μια ανησυχία και για πρώτη φορά άνοιξα καπώ στο αιρκρος να δω λάδια και νερό.
Τα λάδια σωστά στην στάθμη τους όπως και το νερό. 1 χρόνο είχα να ανοίξω από το σέρβις. Σήμερα είχα προγραμματισμένο το φετεινό σέρβις του 6ου χρόνου των 90000 χλμ που όλα ήταν μια χαρά.
Αρα δεν έχασα το 1/15 του λαδιού μου γιατί θα το έβλεπαν σήμερα. Ούτε τα τακάκια είδαν να θέλουν κάτι, τα οποία τα έχω αλλάξει εδώ και 25000 χλμ.
Το κροτάλισμα είναι ο βρυχηθμός του λιονταριού και σε ευχαριστεί...
Το σφύριγμα της οχιάς που κάνουν τα ηλεκτρικά όχι...

Τέλος μου έχουν αλλάξει την καδένα σε 8 μμ εντός εγγύησης.
Λυπάμαι που σε στεναχώρησα...

Όλα καλά εκτός της τελευταίας πρότασης. Δηλαδή θα χαρώ αν πάθεις ζημιά;; Αυτό μου λες;; Δηλαδή μου βάζεις την ταμπέλα του κακού;;; Αν ναι πες το ξεκάθαρα για να μην ασχοληθώ ξανά με όσα γράφεις...Νομίζα ότι είμασταν μία ετερόκλητη ομάδα από άτομα που διαφωνούν αλλά στα πλαίσια κυρίως του πειράγματος.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά