-
@iancurtis said in VW Tiguan 2024:
@groover1972 said in VW Tiguan 2024:
@anapofasistos said in VW Tiguan 2024:
@araxnis said in VW Tiguan 2024:
Καλημέρα.Γνωριζει κανείς αν μπορούμε να παίξουμε βίντεο στην οθόνη,έστω και με
screen mirroring;Γιατί θες να κάνεις κάτι τέτοιο; Ελπίζω να εννοείς μόνο σε στάση...
Καθαρά για το παιδί.
Τα παιδιά ας δούνε λίγο και τον έξω κόσμο (τη φύση, τους ανθρώπους) όταν είμαστε στο αυτοκίνητο. Δεν χρειάζεται και εκεί να τα έχουμε κολλημένα σε μια οθόνη
Μιλάμε για παιδί 18 μηνών, το θέλω σαν εσχάτη λύση,σε έκτακτες καταστάσεις,το παιδί έκλαιγε από το σύνορα Βουλγαρίας μέχρι Θεσσαλονίκη της
τις προάλλες γιατί δεν ήθελε να κάθεται στο καρεκλάκι πχ, πρέπει να βρω κάτι να την απασχολεί .Μπορείς π. Χ., να κάνεις διαλείμματα και να το βγάζεις έξω από το αυτοκίνητο τακτικά. Μπορεί να ζαλίζεται. Επίσης παίζει ρόλο, που έχεις το καρεκλάκι, εμπρός ή πίσω. Πίσω αν είναι, είναι μόνο του, η του κρατάει παρέα ή μαμά του;
Επίσης κάτι που δεν κατάλαβα. Είναι 18 μηνών και θέλεις να βλέπει βίντεο στην οθόνη του αυτοκινήτου; γιατί; να δει τι ακριβώς.
Βρες μια Playlist στο spotify με παιδικά τραγουδάκια για να κοιμηθεί σε 5 λεπτά.... Μην το παρακάνεις, είναι μωράκι ακόμη, μην το κάνεις εξαρτωμενο από οθόνες, trust me.
Πίστεψε βλέπει ελάχιστα ως καθόλου.ειναι μαζί του η μαμά αλλά και πάλι κλαει, κάνω διαλείμματα αλλά και πάλι όταν επιστρέφει κλαει, έχω δοκιμάσει και την λίστα αλλά τπτ.της αρέσει ένα συγκεκριμένο τραγούδι και θέλω να δοκιμάσω.Όταν απαντάς (εννοώ κάνεις quote), πριν αρχίσεις να γράφεις, πάτα ένα enter, να φύγει από το προηγούμενο κείμενο
-
Να και προσφορά στους χάρτες για όποιον ενδιαφέρεται:
"Τώρα για απεριόριστη διάρκεια αντί για 695,00 € στη μειωμένη τιμή 579,00 € συμπερ. ΦΠΑ. Μόνο έως 15.04.2025"
Εγώ προσωπικά θα το σκεφτώ καθώς google maps ειναι ανώτεροι μακράν, απλά δυστυχώς δεν περνάνε στο καντράν σε σχέση με τους εργοστασιακούς.
-
Άρα είναι τσάμπα λεφτά...
-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
Για μένα η google είναι απείρως καλύτερη αν υπάρχει συνοδηγός. Αν είσαι μόνος σου είναι πιο ασφαλές να βλέπεις τις ενδείξεις στο καντράν του πίνακα οργάνων παρά να παίρνεις το κεφάλι σου από το δρόμο. Γιατί μπορείς να ακούς που σου λέει η ευγενική κυρία σε 20 μέτρα στρίψε δεξιά δεν βλέπεις όμως τον χάρτη άρα μπορεί τελικά η συνιστώμενη διαδρομή να είναι χειρότερη από ανηφοροκατηφόρες στενά δρομάκια από ότι να έχεις εικόνα του χάρτη.
-
@green-power said in VW Tiguan 2024:
Για μένα η google είναι απείρως καλύτερη αν υπάρχει συνοδηγός. Αν είσαι μόνος σου είναι πιο ασφαλές να βλέπεις τις ενδείξεις στο καντράν του πίνακα οργάνων παρά να παίρνεις το κεφάλι σου από το δρόμο. Γιατί μπορείς να ακούς που σου λέει η ευγενική κυρία σε 20 μέτρα στρίψε δεξιά δεν βλέπεις όμως τον χάρτη άρα μπορεί τελικά η συνιστώμενη διαδρομή να είναι χειρότερη από ανηφοροκατηφόρες στενά δρομάκια από ότι να έχεις εικόνα του χάρτη.
Είναι το μόνο που μου αρέσει και μένα... κατά τα άλλα απο θέμα POIs και προτεινόμενων διαδρομών πολύ κατώτεροι οι εργοστασιακοί δυστυχώς. Και δε νομίζω οτί υπάρχουν και εργοσταστιακοί γενικά που θα κοντράρουν το google maps.
-
@vaggoiko said in VW Tiguan 2024:
Είναι το μόνο που μου αρέσει και μένα... κατά τα άλλα απο θέμα POIs και προτεινόμενων διαδρομών πολύ κατώτεροι οι εργοστασιακοί δυστυχώς. Και δε νομίζω οτί υπάρχουν και εργοσταστιακοί γενικά που θα κοντράρουν το google maps.
Και πιο αργή απόκριση γενικά δεν έχει πολλά θετικά ο εργοστασιακός. Ακόμα και οι πωλητές αν δεν έρχεται στάνταρ δεν στο προτείνουν.
-
Μακάρι να υπήρχε τρόπος να περνάει το google maps στο καντράν, αλλά δε το βλέπω.
-
Χρησιμοποιώ το τελευταίο διάστημα τους εργοστασιακούς χάρτες σε δοκιμαστική περίοδο, αλλά τελικά σχεδόν πάντα με βρίσκω να επιστρέφω στην φίλη μου την Siri στους χάρτες της apple στο carplay.
Θεωρώ τις φωνητικές εντολές τον πιο ασφαλή τρόπο αλληλεπίδρασης με το αυτοκίνητο ή το κινητό τηλέφωνο. Χρειάζεται βέβαια αρκετή εξοικείωση στην αρχή και κυρίως κατανόησης του τρόπου επικοινωνίας-προφορας με το σύστημα μέσω της παρατήρησης του τρόπου προφορας που το σύστημα απαντάει, ώστε να υπάρχει σταθερό αποτέλεσμα κάθε φορά.
-
@friday said in VW Tiguan 2024:
Χρησιμοποιώ το τελευταίο διάστημα τους εργοστασιακούς χάρτες σε δοκιμαστική περίοδο, αλλά τελικά σχεδόν πάντα με βρίσκω να επιστρέφω στην φίλη μου την Siri στους χάρτες της apple στο carplay.
Θεωρώ τις φωνητικές εντολές τον πιο ασφαλές τρόπο αλληλεπίδρασης με το αυτοκίνητο ή το κινητό τηλέφωνο. Χρειάζεται βέβαια αρκετή εξοικείωση στην αρχή και κυρίως κατανόησης του τρόπου επικοινωνίας-προφορας με το σύστημα μέσω της παρατήρησης του τρόπου προφορας που το σύστημα απαντάει, ώστε να υπάρχει σταθερό αποτέλεσμα κάθε φορά.
Κι εγώ το ίδιο και έχω παρατηρήσει ότι προτείνει καλύτερη διαδρομή από τη google, άσε που μόλις μπαίνω στο αυτοκίνητο, προτείνει την διαδρομή ανάλογα με την μέρα κ την ώρα, δλδ Δευτέρα κ τετάρτη πρωί φυσικοθεραπευτή, ενώ το μεσημέρι τη εργασία μου. Τρίτη κ Πέμπτη εργοθεραπεία κτλ κτλ.
-
Θεωρώ τις φωνητικές εντολές τον πιο ασφαλή τρόπο αλληλεπίδρασης με το αυτοκίνητο ή το κινητό τηλέφωνο.
#ταλεγαεγω
Επειδή όμως τα αυτοκίνητα και τα κινητά δεν είναι τόσο έξυπνα ακόμα που να καταλαβαίνουν όλα όσα τους ζητάμε, δουλεύει καλύτερα αν έχουμε συγκεκριμένες εντολές που χρησιμοποιούμε.
Εκεί που το πράγμα μπλέκει πολύ συνήθως είναι όταν ζητάς να πάρει τηλέφωνο. Για ευκολία, απλοποιειστε τα ονόματα κάποιων επαφών, πχ home, work, wife κτλπ. Γιατί αν περιμένετε το ai να καταλάβει το «ζουζουνάκι» μου… -
@dettol said in VW Tiguan 2024:
Θεωρώ τις φωνητικές εντολές τον πιο ασφαλή τρόπο αλληλεπίδρασης με το αυτοκίνητο ή το κινητό τηλέφωνο.
#ταλεγαεγω
Επειδή όμως τα αυτοκίνητα και τα κινητά δεν είναι τόσο έξυπνα ακόμα που να καταλαβαίνουν όλα όσα τους ζητάμε, δουλεύει καλύτερα αν έχουμε συγκεκριμένες εντολές που χρησιμοποιούμε.
Εκεί που το πράγμα μπλέκει πολύ συνήθως είναι όταν ζητάς να πάρει τηλέφωνο. Για ευκολία, απλοποιειστε τα ονόματα κάποιων επαφών, πχ home, work, wife κτλπ. Γιατί αν περιμένετε το ai να καταλάβει το «ζουζουνάκι» μου…Όσον αφορά την Apple δεν χρειάζεται απλοποίηση των επαφών, υπάρχει διαφορετικό πεδίο στις επαφές οπού βάζεις αυτό που θες να γνωρίζει η Siri!
-
@limited_one said in VW Tiguan 2024:
#ταλεγαεγω
Εκεί που το πράγμα μπλέκει πολύ συνήθως είναι όταν ζητάς να πάρει τηλέφωνο. Για ευκολία, απλοποιειστε τα ονόματα κάποιων επαφών, πχ home, work, wife κτλπ. Γιατί αν περιμένετε το ai να καταλάβει το «ζουζουνάκι» μου…Όσον αφορά την Apple δεν χρειάζεται απλοποίηση των επαφών, υπάρχει διαφορετικό πεδίο στις επαφές οπού βάζεις αυτό που θες να γνωρίζει η Siri!
πολυ ενδιαφερον και δεν το ηξερα!
Αναφερεσαι στο να βαζεις το "nickname" στο πεδιο "company" ή κατι αλλο; -
#ταλεγαεγω
πολυ ενδιαφερον και δεν το ηξερα!
Αναφερεσαι στο να βαζεις το "nickname" στο πεδιο "company" ή κατι αλλο;
Επιλέγεις όποιο phoenix θες και γράφεις το όνομα αγγλικά ή κάτι που να καταλαβαίνει η Siri στα Αγγλικά!
-
Τελειο! απορω αν "βλεπει" αυτα τα πεδια και το εκαστοτε οχημα απο το δικο του infotainment. Θα το δοκιμασω το βραδυ οταν επιστρεφω αποτη δουλεια!
-
α το εχει και το samsung αυτο! Λογικά και όλα τα android! Μπραβο ωραίο tip! THX
-
Τέλος και η οθόνη. Σχεδόν 2 ώρες δουλειά. Όλα λειτουργούν όπως πρέπει, τίποτα δεν τρίζει! "Φοβόμουν ότι το "νίκελ" πλαίσιο, επί του οποίου είχα το χτύπημα, θα μένει αλλά ευτυχώς η οθόνη πάει πακέτο με αυτό. Δεν υπάρχει πλέον ούτε το χτύπημα να θυμίζει τα όσα τράβηξα.
-
Τέλος και η οθόνη. Σχεδόν 2 ώρες δουλειά. Όλα λειτουργούν όπως πρέπει, τίποτα δεν τρίζει! "Φοβόμουν ότι το "νίκελ" πλαίσιο, επί του οποίου είχα το χτύπημα, θα μένει αλλά ευτυχώς η οθόνη πάει πακέτο με αυτό. Δεν υπάρχει πλέον ούτε το χτύπημα να θυμίζει τα όσα τράβηξα.
άντε μπράβο! φτου φτου!
Και μενα μέσα είναι από σήμερα το πρωί για ελαττωματική ταπετσαρία στη πόρτα του οδηγού. Θα αλλαχτεί όλ η ταπετσαρία στη πόρτα και με αγχώνει λίγο. Αλλά είχε θέμα γιατί έτριζε. Προφανώς ελλατωματική όλη εξαρχής...
@sabas_thess ρώτησες για το ενοχλητικό μύνημα για νέες ρυθμίσεις; Εγώ τους το είπα και θα το κοιτάξουν.
-
άντε μπράβο! φτου φτου!
Και μενα μέσα είναι από σήμερα το πρωί για ελαττωματική ταπετσαρία στη πόρτα του οδηγού. Θα αλλαχτεί όλ η ταπετσαρία στη πόρτα και με αγχώνει λίγο. Αλλά είχε θέμα γιατί έτριζε. Προφανώς ελλατωματική όλη εξαρχής...
Τι σε αγχωνει? Βγαινει η παλια , βαζουν καινουρια κλιψακια και μπαινει η καινουρια
-
Το waze στην τελευταια του εκδοση σε καποιους κατασκευαστες bmw polestar κλπ πλεον φαινεται και στο digital instrument. Στο tiguan mk2 το δικο μου δυστυχως οχι. Ας ελπισουμε στο μελλον σε καποια αλλη εκδοση αν κ πιστευω οτι ειναι θεμα κλειδωματος απο την vw
-
άντε μπράβο! φτου φτου!
@sabas_thess ρώτησες για το ενοχλητικό μύνημα για νέες ρυθμίσεις; Εγώ τους το είπα και θα το κοιτάξουν.
Έχω την εντύπωση ότι σταμάτησε με τη νέα οθόνη. Θα σου πω αύριο αν το θυμηθώ. Στο support του app πάντως δεν είχαν άμεση απάντηση και προώθησαν του αίτημά μου για έλεγχο στους τεχνικούς. Να θυμηθώ να τους πάρω και αυτούς αν σταμάτησε το μνμ.
Τριγμούς πάντως δεν θα έχεις απ' τη στιγμή που παίρνεις καινούργια ταπετσαρία. Εδώ δεν έχω εγώ που έκαναν λεπτοδουλειά.
VW Tiguan 2024