-
@caro-0 said in Επιλογή οικογενειακου αυτοκινήτου:
Gm zs max hybrid+, c-suv
από αξιοπιστία πόσο χειρότερό να είναι από τους Γάλλους;
7 χρονάκια εγγύηση έχει και το παίρνεις και τζάμπα με φουλ εξοπλισμό που δεν νομίζω να έχει άλλο στη τιμή του
Μέσα στους Γάλλους εννοείς κ το qq? Γενικά βγάζουν θέματα τα qq?
Για το corolla cross που λέτε, η αλήθεια είναι πως το έχω δει αλλά δεν με τρελάνει σχεδιαστικά. Κ όσο αφορά το εξοπλισμό του, καποια πράγματα που θέλω είναι στο lounge που οικονομικά ξεφεύγει.
-
Παρε και εσυ το scross να τα κανουμε μαζικη παραγγελια....
-
Οι πρώτες εκδόσεις σε KIA Sportage/Hyundai Tucson δεν σου κάνουν? Έχουν χώρους, καλά εξοπλισμένα ακόμη και σε αυτές τις εκδόσεις, δεν έχει ακουστεί κάτι σοβαρό περί αξιοπιστίας.
-
@ilias78 said in Επιλογή οικογενειακου αυτοκινήτου:
Μάλλον ήρθε η ώρα για αλλαγή οικογενειακου αυτοκίνητο. Ειχα στη λίστα μου τα παρακάτω χωρίς να έχω δει ακόμα κάποιο από κοντά.
- Ford puma 155 st line x
- Peugeot 2008 gt 136 hybrid
- Nissan qashqai n connecta 140 manual
- Cupra formentor 150 dsg
- Toyota chr club 1.8
Λέω είχα γιατί διαβάζοντας διαφορά, έσβησα για διάφορους λόγους κάποια από αυτά. Τα puma κ 2008 λόγο του κινητήρα τους με τον ιμάντα στο λάδι (συν ότι στο 2008 φοβάμαι τον καινούριο υβριδικό κινητηρα). Το chr λόγο χώρων για πίσω επιβάτες κ πορτ παγκαζ (αν κ θέλω να το δω από κοντά για να συγκρινω με το προηγουμενο). Αν σε όλα αυτά κάνω κάτι λάθος, με διορθώνεται.
Οπότε μένω στα άλλα δύο. Μαρεσουν κ τα δυο, απλά στο qashqai με προβληματίζει η κατανάλωση κυρίως στα ταξίδια (στην πόλη τα 8-9 τα βλέπω κ με το αμάξι που εχω). Δεν σκεφτομαι για το xtronic (διαβαζω για υψηλη καταναλωση στην πολη κ δεν ξερω ποσο αξιοπιστο ειναι). Το cupra ξεφεύγει οικονομικά οπότε δεν ξέρω αν αξίζει η οικονομική υπέρβασηΝομίζω το puma μετά το 2020 έχει καδένα οπότε βάλτο στη λίστα αν σου αρεσει
-
Το QQ Xtronic είναι πολύ καλό μοντέλο.
https://cartalk.gr/nissan-qashqai-1-3-dig-t-158-hp-mild-hybrid-xtronic-4x2-2/
Αλλά σε αυτά τα χρήματα, ξεχωρίζει μακράν ο Κινέζος. Ακόμα κι αν δεν το φορτίσεις ποτέ.
-
Xceed έγραψες ότι έχεις; Και αν ναι, γιατί το αλλάζεις; δε σε καλύπτει σε κάτι; Ή απλά θέλεις αλλαγή;
-
@caro-0 said in Επιλογή οικογενειακου αυτοκινήτου:
Gm zs max hybrid+, c-suv
από αξιοπιστία πόσο χειρότερό να είναι από τους Γάλλους;
7 χρονάκια εγγύηση έχει και το παίρνεις και τζάμπα με φουλ εξοπλισμό που δεν νομίζω να έχει άλλο στη τιμή του
Κ όσο αφορά το εξοπλισμό του, καποια πράγματα που θέλω είναι στο lounge που οικονομικά ξεφεύγει.
Ποια πράγματα (από εξοπλισμό ) σε ενδιαφέρουν;
-
@antonakis said in Επιλογή οικογενειακου αυτοκινήτου:
Έχουν κάποια διαφορά μεταξύ τους στο θέμα χώρων, π.χ. Puma με QQ.
Τι είναι προτεραιότητα?Με ενδιαφέρουν οι χώροι κ η αξιοπιστία. Σίγουρα τα puma k 2008 είναι πιο μικρά απο το qq αλλά ταυτόχρονα έχουν μεγαλύτερο χώρο αποσκευών κ γενικα χωρους από το xceed που έχω τώρα.
Αν έχεις xceed και θέλεις μεγαλύτερους χώρους, θα πρέπει να κοιτάξεις κάποιο από τα μεγάλα c-suv, για να πιάσει τόπο η αλλαγή και τα επιπλέον χρήματα που θα δώσεις. Να έχει πάνω από 500 λιτρα πορτμπαγκάζ και άνετη καμπίνα και μήκος 4.5 μέτρα+
πχ. εκτός από Qq που αναφέρεις:
Το νέο dacia Bigster,
Tiguan,
Tucson,
Sportage,
MG HS,
Kuga,
τα νέα Opel grandland και C5 air cross κ.α.Για station wagon δεν σου λέω, γιατί αυτά που αναφέρεις είναι suv όλα.
-
Θα αλλάξεις το xceed με Puma ή 2008 για περισσότερους χώρους;
Θα κερδίσεις κάτι ψιλά σε αποσκευες, αν έχεις το mild και θα χάσεις σε καμπίνα.
Μπαγκαζιερα, εκτός αν είναι άλλοι οι λόγοι που σε έχει ξενερώσει το αυτοκίνητο και ψάχνεις αφορμή. -
@fiverg said in Επιλογή οικογενειακου αυτοκινήτου:
Οι πρώτες εκδόσεις σε KIA Sportage/Hyundai Tucson δεν σου κάνουν? Έχουν χώρους, καλά εξοπλισμένα ακόμη και σε αυτές τις εκδόσεις, δεν έχει ακουστεί κάτι σοβαρό περί αξιοπιστίας.
Είναι πολύ μεγαλύτερα σε διαστάσεις κ έχω θεμα με το γκαράζ κ τον αρκετά στενο δρόμο που μένω. Γιαυτό γενικά εχω αφήσει τα μεγάλα csuv απέξω
-
@sargus said in Επιλογή οικογενειακου αυτοκινήτου:
Xceed έγραψες ότι έχεις; Και αν ναι, γιατί το αλλάζεις; δε σε καλύπτει σε κάτι; Ή απλά θέλεις αλλαγή;
Βασικά κλείνω 5 χρόνια που το έχω στην κατοχή μου, οπότε θεωρώ πως είναι η κατάλληλη στιγμή να το δώσω χωρίς να χάσω κ πολλά.
-
@a-d-p said in Επιλογή οικογενειακου αυτοκινήτου:
@antonakis said in Επιλογή οικογενειακου αυτοκινήτου:
Έχουν κάποια διαφορά μεταξύ τους στο θέμα χώρων, π.χ. Puma με QQ.
Τι είναι προτεραιότητα?Με ενδιαφέρουν οι χώροι κ η αξιοπιστία. Σίγουρα τα puma k 2008 είναι πιο μικρά απο το qq αλλά ταυτόχρονα έχουν μεγαλύτερο χώρο αποσκευών κ γενικα χωρους από το xceed που έχω τώρα.
Αν έχεις xceed και θέλεις μεγαλύτερους χώρους, θα πρέπει να κοιτάξεις κάποιο από τα μεγάλα c-suv, για να πιάσει τόπο η αλλαγή και τα επιπλέον χρήματα που θα δώσεις. Να έχει πάνω από 500 λιτρα πορτμπαγκάζ και άνετη καμπίνα και μήκος 4.5 μέτρα+
πχ. εκτός από Qq που αναφέρεις:
Το νέο dacia Bigster,
Tiguan,
Tucson,
Sportage,
MG HS,
Kuga,
τα νέα Opel grandland και C5 air cross κ.α.Για station wagon δεν σου λέω, γιατί αυτά που αναφέρεις είναι suv όλα.
Όπως είπα κ παραπάνω σε άλλον φίλο, ο δρόμος που μένω είναι αρκετά στενός οπότε για τέτοιου μεγέθους αυτοκινητα θα εχω θέμα κατά την είσοδο κ έξοδο στο parking
-
δεν κανεις ενα τεστ ντραιβ το scross mild hybrid allgrip?
-
Εάν το μπατζετ είναι όπως λες 32-33 είναι κρίμα να μην πας σε αυτόματο! Πάρε ότι σου αρέσει αλλά οπωσδήποτε αυτόματο! Εν έτη 2025 ακόμη χειροκίνητο σε αυτή την κατηγορία και σε αυτή την τιμή δεν έπρεπε να υπήρχε καν! Άποψη πάντα!
-
@atari70 said in Επιλογή οικογενειακου αυτοκινήτου:
Εάν το μπατζετ είναι όπως λες 32-33 είναι κρίμα να μην πας σε αυτόματο! Πάρε ότι σου αρέσει αλλά οπωσδήποτε αυτόματο! Εν έτη 2025 ακόμη χειροκίνητο σε αυτή την κατηγορία και σε αυτή την τιμή δεν έπρεπε να υπήρχε καν! Άποψη πάντα!
Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πόσο αξιόπιστα είναι τα αυτόματα κιβώτια. Στα κορεάτικα είχα διαβάσει πως είχα τα θεματα τους. Τα dsg είναι γνωστό. Το xtronic δεν ξέρω τι παίζει αλλά γράφουν για υψηλές καταναλώσεις.
Το scross που είπε ο φίλος παραπάνω δεν με ενθουσιάζει προσωπικά.
-
Γιατί δεν κοιτάς το Κόνα ?
Αν είσαι ευχαριστημένος με τα κορεάτικα μπορείς να μείνεις εκεί.
Από την άλλη να σου πω ότι τα γαλλικά πεζώ - σιτροέν - όπελ - ντιες υβριδικά δεν έχουν πλέον ιμάντα αλλά καδένα, ενώ στην Ευρώπη εδώ και λίγες μέρες έχουν 8 χρόνια εγγύηση και την αναμένουμε και στην Ελλάδα.
Αν κοιτάξουμε ψυχρά για οικογενειακό στα 27000 θα είναι η πλούσια έκδοση του νέου 3 αιρκρός με τα 136 άλογα και στα 29000 η πλούσια του Οπελ Φροντέρα.
Με αυτά τα χρήματα και αμάξια με μήκος 4,40 και μεταξόνιο 2,67 και 0-100 κάτω από 9 δ. και τελική πάνω από 190, δεν υπάρχει σύγκριση με άλλο.
Υβριδικό και σου μένουν και λεφτά. Και με αποσκευές 460 λίτρα.
Βέβαια θα πεταχτούν τώρα οι γνωστοί χέητερς, αλλά εδώ μιλάνε οι αριθμοί οπότε δεν ακούμε τα νούμερα...
-
Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πόσο αξιόπιστα είναι τα αυτόματα κιβώτια. Στα κορεάτικα είχα διαβάσει πως είχα τα θεματα τους. Τα dsg είναι γνωστό. Το xtronic δεν ξέρω τι παίζει αλλά γράφουν για υψηλές καταναλώσεις.
Αξιόπιστα είναι! Τα αυτόματα υπάρχουν πάνω από σαράντα χρόνια! Τα διπλού συμπλέκτη, πάνω από είκοσι! Εάν το δουλεύεις σωστά,και κάνει σωστή συντήρηση δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς! Το μόνο μείον το κόστος αγοράς,και σε κάποια παλιά αυτόματα η τσιμπημένη κατανάλωση!
-
Ford puma 155 st line x: Δεν το λες οικογενειακό, θα στριμωχτείς
Peugeot 2008 gt 136 hybrid: Το ίδιο με το puma
Nissan qashqai n connecta 140 manual: Το xronic σε wltp low phase είναι μισό περίπου λίτρο πιο οικονομικά από το χειροκίνητο, ενώ σε όλες τις άλλες φασεις καταναλώνει περίπου το ίδιο.
Cupra formentor 150 dsg: Πιο σπορ, στην ίδια τιμή παίρνεις πιο οικογενειακό αυτοκίνητο
Toyota chr club 1.8: Στριμωγμένο… -
@criuser said in Επιλογή οικογενειακου αυτοκινήτου:
Γιατί δεν κοιτάς το Κόνα ?
Αν είσαι ευχαριστημένος με τα κορεάτικα μπορείς να μείνεις εκεί.
Από την άλλη να σου πω ότι τα γαλλικά πεζώ - σιτροέν - όπελ - ντιες υβριδικά δεν έχουν πλέον ιμάντα αλλά καδένα, ενώ στην Ευρώπη εδώ και λίγες μέρες έχουν 8 χρόνια εγγύηση και την αναμένουμε και στην Ελλάδα.
Αν κοιτάξουμε ψυχρά για οικογενειακό στα 27000 θα είναι η πλούσια έκδοση του νέου 3 αιρκρός με τα 136 άλογα και στα 29000 η πλούσια του Οπελ Φροντέρα.
Με αυτά τα χρήματα και αμάξια με μήκος 4,40 και μεταξόνιο 2,67 και 0-100 κάτω από 9 δ. και τελική πάνω από 190, δεν υπάρχει σύγκριση με άλλο.
Υβριδικό και σου μένουν και λεφτά. Και με αποσκευές 460 λίτρα.
Βέβαια θα πεταχτούν τώρα οι γνωστοί χέητερς, αλλά εδώ μιλάνε οι αριθμοί οπότε δεν ακούμε τα νούμερα...
Χωρίς πλάκα πάντως @criuser κοντεύεις να με πείσεις....
-
Εδώ ο @dimsabas λέει ότι καίει λιγότερο το αυτόματο
....Διορθώνει πολλά από τα κουσούρια του μικρού, ενώ καίει κι αισθητά λιγότερο!
https://cartalk.gr/nissan-qashqai-1-3-dig-t-158-hp-mild-hybrid-xtronic-4x2-2/
Επιλογή οικογενειακου αυτοκινήτου