Nov 27, 2024, 9:22 PM

@ilias-a said in Toyota Corolla Cross:

@cirus said in Toyota Corolla Cross:

@ilias-a said in Toyota Corolla Cross:

@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:

η στατιστικη λέει αυτό γιατι ολα σχεδον τα 3κυλινδρα είναι λίγων κυβικών με turbo και τα περισσότερα 4κιλυνδρα πολύ περισσότερων κυβικών χωρις turbo

σκεψου το λίγο, δεν έχει να κάνει καθόλου με τους κιλύνδρους

Μα αυτο λεμε απο την αρχη, οτι στην ιδια ιπποδυναμη οταν εχεις εναν κινητηρα με πολλα κυβικα και περισσοτερους κυλινδρους ειναι ανθεκτικοτερος απο εναν χιλιαρι με 3κυλ. και βεβαια για να μπορεσει το 3κυλ. 1000ακι να βγαλει 120, 140, 155 αλογα χρειαζεται ή τουρμπινα-κομπρεσσορα ή να μπορεσει να ανεβασει 30.000 στροφες.

Μπαρμπαδιστικη λογική.

Έχουμε ένα εντελως μαζικής παραγωγης 2λτ τούρμπο 4κυλινδρο, πες το ΕΑ888 Gen3. Σε εργοστασιακή μορφή βγάζει από 290 εως 310 ανάλογα το αμάξι. Δε σπάει δε χαλάει ακόμα και στα 400+ άλογα του stg2. Φτάνει κοντά στα 500 χωρις να ανοιχτεί με αξιοπρεπεστατη αξιοπιστια εάν δεν είσαι σιδεροφαγος.

Έχουμε ένα ατμοσφαιρικο 3.4 6κυλινδρο, πες το Μ97. Σε εργοστασιακή μορφή βγάζει από 295 εως 300 άλογα ανάλογα το αμάξι. Προφανως όσο και σκάλισμα να φαει δε θα φτάσει ποτέ πάνω από 320-330 άλογα. Κυλινδροι με επικάλυψη locasil (=εγκλημα) και open deck σχεδίαση (παιδαριωδης αστοχια). Τα υπόλοιπα οποιος θέλει τα ψαχνει στο ίντερνετ.

Ε μάντεψε με ποιο μοτέρ θεωρείσαι υπερτυχερος εάν φτάσεις 6ψηφιο αριθμό χιλιομέτρων και νομοτελειακα καποια στιγμή θέλει rebuild αξίας 10+ χιλιάδων.