@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@super-t said in Toyota Corolla Cross:
@spiros-0 said in Toyota Corolla Cross:
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@katafractos17 said in Toyota Corolla Cross:Όταν ένα όχημα C segment εχει τον ίδιο κινητήρα με ένα Β και ο κινητήρας ειναι ήδη ζορισμένο, για εμένα ειναι οριακό.
Ο κυβισμος ενος κινητηρα (σε σχεση με την ισσχυ του) δεν εχει σχεση με το ποσο πιεσμενος ειναι. Τα παλια τα χρονια, στην Φ1 εβγαζαν 1000 αλογα απο 1000 κυβικα.
Με τον καταλληλο σχεδιασμο και υλικα, μπορεις να παρεις σχεδον "οσα αλογα θες", με αξιοπιστια.
Δεν ειναι υποχρεωτικο λοιπον ενας 1000αρης τουρμπο να ειναι πιο πιεσμενος απο εναν 1800 ατμοσφαιρα με τα ιδια αλογα.
Το αν ειναι ομαλος, αν εχει lag, αν καιει πολυ κτλ, ειναι αλλη συζητηση.
Φαντάζομαι εκείνοι οι κινητήρες της Φ1 δεν βγάζαν πάνω από 1 αγώνα.
Όπως και να χει, πιεσμένοι από το θέμα της μεγαλύτερης πιέσης σε όλα τα μέρη τους είναι, έτσι είναι ο τρόπος λειτουργίας τους.
Πιεσμένοι από άποψη μικρότερης αντοχή στα υλικά τους, αν τους σχεδιάσουν σωστά, δεν είναι.
@ilias-a said in Toyota Corolla Cross:
Βρε Σπυρο μη συγκρινεις φ1 με αυτοκινητα καθημερινης χρησης, οσο εχει η μια μπιελα του μινου εχει ολο το αυτοκινητο του αλλου.
Και βεβαια τα περισσοτερα κυβικα και οι περισσοτεροι κυλινδροι στην ιδια υποδυναμη δινουν μεγαλυτερη αξιοπιστια σε συναρτηση με τα χαμηλης ποιοτητας μεταλλα των καθημερινων κινητηρων, παραδειγμα ολοι οι κινητηρες marin δε βγαζουν ουτε το 60% την υποδυναμης που εχουν τα ιδια κυβικα σε αυτοκινητα γιατι στη θαλασσα αναζητανε τη μεγιστη αξιοπιστια.
Εξαρτάται την ναυτική εφαρμογή.
Οι μικρο-μεσαίου μεγέθους diesel που βασίζονται στους αντίστοιχους φορτηγήσιους μπορεί να έχουν και 30-40 % περισσότερη ισχύς.
Όσο καλό και προσεγμένο και να είναι ένα μοτέρ τριών κυλίνδρων των χιλίων κυβικών της παραγωγής, δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι τόσο αξιόπιστο όσο ένα 1800άρι τετρακύλινδρο..!!! Μα με τίποτε.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ
υπαρχουν καλοι και κακοι κινητηρες ανεξαρτητου κυλίνδρων
Οι μηχανικοι εχουν σχεδιάσει πολυ καλους και πολυ κακους κινητηρες είτε με 3 είτε με 4 είτε με οσους κυλίνδρους
ενας τρυκίλινδρος καλής σχεδίασης μπορει να είναι 100 φορές πιο αξιοπιστος από έναν κακης σχεδίασης τετρακίλινδρο. Και το αντιθετο φυσικά
Οπως 2 καλοι κινητήρες 3 ή 4 κιλύνδρων έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους.
Επισης οι 3κίλυνδροι χρησιμοποιούνται κατα κόρον με turbo ενώ οι περισσότεροι τετρακίλυνδροι οχι αφου είχαν αρκετη δύναμη χωρίς πράγμα που στατιστικα τους κάνει να φαίνονται πιο αξιοπιστοι
Εδω να πω ότι το 50ρι παλιο μηχανακι της Honda μονοκυλινδρο ήταν και ήταν αθανατο
Σταματηστε πια αυτη την χαζομαρα. Εχουμε 2024 σε λίγο δεν θα υπάρχουν καν κινητηρες παρα μονο dc motors και ακομα να καταλάβουμε οτι θερμικοί κινητηρες υπηρξαν καλλοι και κακοι ανάλογα την υλοποιηση ΟΧΙ τους κυλίνδρους
ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΧΑΖΟΙ, πήγαινε εσύ ο λογικός και πάρε 1000 κυβικά τρικύλινδρα που να διαχειρίζονται 1, 5 τόνο και σκάφος με αεροδυναμική ελέφαντα, να είμαστε όλοι καλά κι εσύ καλύτερα..!!
Σου έθιξα το τρικύλινδρο το αντιλαμβάνομαι....θα μου επιτρέψεις ελπίζω να έχω μία άλλη ,διαφορετική έστω και ΧΑΖΗ άποψη.
Πες μου εάν κατάλαβες πως κάποια στιγμή σε κάποιες στροφές μεταφέρονται κραδασμοί στο τιμόνι και στο λεβιέ ταχυτήτων σε τρικύλινδρο μοτέρ.
Ας αφήσουμε το παλιό πενηντάρι της Χόντα εκεί που είναι, είχα την τύχη να έχω ένα στα χεράκια μου ΜΤ-50, αν πας στη Χόντα θα το δεις, μοντέλο περίπου του 78 με 80 αν θυμάμαι καλά, κάτι σαν πρόγονος του on-off ...!!
Δεν είστε χαζοί , αυτή η άποψη σας η συγκεκριμένη είναι χαζή
Μπορείς αφού θες να συνεχίσεις να έχεις χαζή άποψη , είναι δικαίωμα σου. Εγώ απλά εξήγησα γιατί είναι χαζή .
Αν κάποιος θέλει να είναι βαθιά νυχτωμενος και να βγάζει συμπέρασμα για αξιοπιστία βάση αριθμό κυλινδρων του κινητήρα let it be. Τα έγραψα για όσους θέλουν να ξεκολλήσουν .
Έχω μπει σε τρικυλινδρα που μεταφέρονται κραδασμοί (κακή υλοποίηση) και σε άλλα που δεν μεταφέρεται τίποτα στο τιμόνι ( καλή υλοποίηση ) . Έλα πάρε το δικό μου βόλτα και αν καταλάβεις κραδασμούς στο τιμόνι ή στο λεβιέ ταχυτήτων σε κερνάω ότι θες.
Δεν είπα ποτέ ότι δεν υπάρχουν κακές υλοποιήσεις. Υπάρχουν. Όπως υπάρχουν και σε τετρακιλυνδρα λαδιερες που είναι εντελώς αναξιόπιστα και καινε λάδια. Θα ήταν χαζο να πω ότι όλοι οι τετρακιλυνδροι είναι μάπα επειδή μερικές υλοποιήσεις τους ήταν πολύ κακες
Όπως είπες σαν κάτοχος του μονοκιλυνδροι mt-50 θα έπρεπε κάτι να σου λέει. Μονοκύλινδρος αστέρι, 100 χρόνια να περάσουν θα δουλεύει το σημάδι δεν παθαίνει τίποτα!!!!