-
Αφού εσυ δεν έχεις ACC. Τώρα μιλάει το champions league. Το γ τοπικό μπορεί να κάνει στην άκρη
-
@dettol said in TESLA FORUM:
@gosta said in TESLA FORUM:
Μου έχει συμβεί αν και νέος κάτοχος. Δεν ήξερα καν την ορολογία αυτή (phantom braking). Μου συνέβη με autopilot στην ΕΟ: το αυτοκίνητο φρέναρε δυνατά (όχι μέχρι στάσης ευτυχώς, αλλά μέχρι τα 40kmph) και αναρωτιόμουν τι έβλεπε που δεν έβλεπα και έκοψε έτσι! Πάτησα αμέσως γκάζι για να "φύγω".
Δεν έκανε κάποιον προειδοποιητικό θόρυβο ώστε να σε προϊδεάσει; Στο visualisation «κοκκίνισε» τίποτα ; Δηλαδή κάποιο όχημα ή πεζό (ακόμα και αν στην πραγματικότητα δεν υπήρχε);
Πραγματικά δεν το παρατήρησα διότι ξαφνιάστηκα αρκετά. Ήταν και οι πρώτες ημέρες που το είχα.
-
Μου έχει συμβεί αν και νέος κάτοχος. Δεν ήξερα καν την ορολογία αυτή (phantom braking). Μου συνέβη με autopilot στην ΕΟ: το αυτοκίνητο φρέναρε δυνατά (όχι μέχρι στάσης ευτυχώς, αλλά μέχρι τα 40kmph) και αναρωτιόμουν τι έβλεπε που δεν έβλεπα και έκοψε έτσι! Πάτησα αμέσως γκάζι για να "φύγω".
Δεν έκανε κάποιον προειδοποιητικό θόρυβο ώστε να σε προϊδεάσει; Στο visualisation «κοκκίνισε» τίποτα ; Δηλαδή κάποιο όχημα ή πεζό (ακόμα και αν στην πραγματικότητα δεν υπήρχε);
Πραγματικά δεν το παρατήρησα διότι ξαφνιάστηκα αρκετά. Ήταν και οι πρώτες ημέρες που το είχα.
δοκιμασε να βαλεις τα προειδοποιητικα μηνυματα σε far ή medium αποσταση (δεν θυμαμαι ακριβως πως το λεει), ωστε να σε προϊδεαζει το αμαξι οτι αγχωνεται με κατι
Δεν ξερω αν επηρεαζει το autopilot, αλλα θα σε σωσει απο emergency braking εντος της πολης -
Έχω την εντύπωση πως στο Tesla δεν παίζει ρόλο αν έχεις ενεργοποιήσει την "αυτόνομη οδήγηση", το κάνει και χωρίς αυτη.
-
@spiros-0 said in TESLA FORUM:
Έχω την εντύπωση πως στο Tesla δεν παίζει ρόλο αν έχεις ενεργοποιήσει την "αυτόνομη οδήγηση", το κάνει και χωρίς αυτη.
phantom breaking προσωπικα εχω ακουσει μονο σε χρηση με autopilot παντως. Μου εχει τυχει μεσα στην πολη emergency breaking, αλλα ειχε συνοδευτει απο προειδοποιητικο ηχο και ειχε "κοκκινισει" στην οθονη το αντικειμενο που προκαλεσε το συμβαν (πεζος/μηχανακι/αυτοκινητο).
-
Σε Nissan Juke είχε ενεργοποιηθεί το emergency braking 3-4 φορές χωρίς λόγο. Στα πλαίσια του ετήσιου service είχα ζητήσει να γίνει βαθμονόμηση/ρύθμιση του συστήματος και η αλήθεια είναι πως από τότε δεν ξανά εμφανίστηκε το συγκεκριμένο πρόβλημα.
-
δοκιμασε να βαλεις τα προειδοποιητικα μηνυματα σε far ή medium αποσταση (δεν θυμαμαι ακριβως πως το λεει), ωστε να σε προϊδεαζει το αμαξι οτι αγχωνεται με κατι
Δεν ξερω αν επηρεαζει το autopilot, αλλα θα σε σωσει απο emergency braking εντος της ποληςΘα προσπαθήσω να το βρω, ευχαριστώ.
-
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Στο μαζντογιαρις μου έχει κάνει κάτι κοψίματα εξαιτίας ηλίθιων πεζών που όμως δεν είναι στο δρομο.
Απορώ πάντως γιατί εμπιστεύεστε αυτόματους πιλότους. Ειδικά αν έχει και καμπες ο δρόμος ...
Το σύστημα λύνει εξίσωση προβλέποντας την μελλοντική θέση του πεζού πάνω στο παρμπρίζ σου !
Σε σώζει απο την περίπτωση που είναι πραγματικά ηλίθιος ώστε να μην χρειαστεί κάποιος την ειδικότητα σου...Στα mazdatoyota υβρίδια ακουμπάς το πεντάλ του φρένου όταν βλέπεις κάποιον να τρέχει διαγώνια (κλασσική βλακεία) στον δρόμο ,το σύστημα καταλαβαίνει ότι έχεις τον έλεγχο και τον είδες και δεν θα επέμβει ...
Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να αποφύγετε πεζό με επιτάχυνση .
Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις με οχήματα σε χριστουγεννιάτικες αγορές πριν μερικά χρόνια το σύστημα είναι ρυθμισμένο να φρενάρει βίαια και απόλυτα ! -
Ναι όπως τα λέει ο @monman2, μου το είχε κάνει με πεζό που ήταν μέτρα μακριά κ δεν άφησα γκάζι, ενώ έκανε το μπιπ μπιπ.
Μου τσαρουχωσε τα φρενα και πάλι καλά που δε με τράκαραν από πίσω.
Τώρα πια έχω μάθει κ αφήνω λίγο το γκάζι κ ηρεμεί το τέρας.
Από την άλλη η υπέρτατη μαλ@κια που δεν έχει USS, στο τσακ δεν έχω πατήσει γιαγιά που πέρναγε από μπροστά μου από αριστερά ενώ εγώ σταματημένος σε στοπ έλεγχα την κίνηση δεξιά.
-
@netgeo said in TESLA FORUM:
Ναι όπως τα λέει ο @monman2, μου το είχε κάνει με πεζό που ήταν μέτρα μακριά κ δεν άφησα γκάζι, ενώ έκανε το μπιπ μπιπ.
Μου τσαρουχωσε τα φρενα και πάλι καλά που δε με τράκαραν από πίσω.
Τώρα πια έχω μάθει κ αφήνω λίγο το γκάζι κ ηρεμεί το τέρας.
Από την άλλη η υπέρτατη μαλ@κια που δεν έχει USS, στο τσακ δεν έχω πατήσει γιαγιά που πέρναγε από μπροστά μου από αριστερά ενώ εγώ σταματημένος σε στοπ έλεγχα την κίνηση δεξιά.
νομιζω οτι τα uss δεν θα σε εσωζαν (ή μαλλον τη γιαγια εκει). Αφου καταφερε και βρηκε το blind spot απο 7 καμερες, μπραβο της!
-
Στο μαζντογιαρις μου έχει κάνει κάτι κοψίματα εξαιτίας ηλίθιων πεζών που όμως δεν είναι στο δρομο.
Απορώ πάντως γιατί εμπιστεύεστε αυτόματους πιλότους. Ειδικά αν έχει και καμπες ο δρόμος ...
στο πολο, στο τιγκ και στο tesla παντα το χρησιμοποιουσα το adaptive cruise control σε ταξιδια στην εθνικη οδο. Ειναι φοβερα χρησιμο εργαλειο και ξεκουραζει. Στο τιγκ καποια στιγμη, ειχε μπερδευτει με σκιες στο δρομο και μου εστριψε το τιμονι ενω δεν επρεπε. Στο τεσλα δεν δει κατι παραξενο, μεχρι στιγμης. Παντα ομως προσεχω. Η προσοχη μου ειναι αλλου μονο δευτερολεπτα οταν αλλαζω απο γυαλια μυωπιας σε ηλιου ή οταν πινω νερο.
Φίλος μου καρφώθηκε πάνω σε T-Roc που φρέναρε απότομα κι αυτόματα, εν μέσω άδειου δρόμου. Η οδηγός το παραδέχτηκε και μάλιστα είπε είχε γίνει άλλες 4-5 φορές στο παρελθόν, χωρίς να προκληθεί ατύχημα. Θα μου πεις ότι ο Νόμος λέει ότι πρέπει να κρατάς αποστάσεις Σωστό μεν, αλλά όταν τα κωλοσυστήματα προσπαθούν να δημιουργήσουν ατύχημα, εκεί είναι το φταίξιμο!
-
"Tesla με ενεργοποιημένη την αυτόνομη οδήγηση πέφτει αφρενάριστο πάνω σε ελάφι (Βίντεο)"
-
@ektoras said in TESLA FORUM:
"Tesla με ενεργοποιημένη την αυτόνομη οδήγηση πέφτει αφρενάριστο πάνω σε ελάφι (Βίντεο)"
περιττο να πω οτι ουτε εγω ειδα το ελαφι στο βιντεο παρα μετα τη συγκρουση. Μαλλον αυτο που αναφερει το αρθρο ισχυει, οτι η θεση του ζωου δεν επετρεψε την αναγνωριση του ή ισως ηταν μεγαλη η ταχυτητα;
-
@realzeus said in TESLA FORUM:
στο πολο, στο τιγκ και στο tesla παντα το χρησιμοποιουσα το adaptive cruise control σε ταξιδια στην εθνικη οδο. Ειναι φοβερα χρησιμο εργαλειο και ξεκουραζει. Στο τιγκ καποια στιγμη, ειχε μπερδευτει με σκιες στο δρομο και μου εστριψε το τιμονι ενω δεν επρεπε. Στο τεσλα δεν δει κατι παραξενο, μεχρι στιγμης. Παντα ομως προσεχω. Η προσοχη μου ειναι αλλου μονο δευτερολεπτα οταν αλλαζω απο γυαλια μυωπιας σε ηλιου ή οταν πινω νερο.
Φίλος μου καρφώθηκε πάνω σε T-Roc που φρέναρε απότομα κι αυτόματα, εν μέσω άδειου δρόμου. Η οδηγός το παραδέχτηκε και μάλιστα είπε είχε γίνει άλλες 4-5 φορές στο παρελθόν, χωρίς να προκληθεί ατύχημα. Θα μου πεις ότι ο Νόμος λέει ότι πρέπει να κρατάς αποστάσεις Σωστό μεν, αλλά όταν τα κωλοσυστήματα προσπαθούν να δημιουργήσουν ατύχημα, εκεί είναι το φταίξιμο!
οπως σωστα ειπες, επρεπε ο φιλος σου να ειχε κρατησει αποστασεις. Απο εκει και περα ομως, θεωρω οτι τα συστηματα βοηθουν περισσοτερο απο τα προβληματα που δημιουργουν. Η ευθυνη της οδηγου του t-roc ηταν οτι αφου το ειχε κανει 4-5 φορες ακομα, επρεπε ειτε να το ειχε απενεργοποιησει ειτε να το ειχε ψαξει για βλαβη. Στο πολο μου εχει συμβει μια φορα χωρις κανεναν λογο. Αλλη μια φορα εχει συμβει αλλα εγινε επειδη ειδε πεζο ο οποιος ηταν αναμεσα σε παρκαρισμενα οχηματα.
-
Κοντεύω 1,5 χρόνο με το T-Roc και το αυτόματο φρενάρισμα έχει ενεργοποιηθεί μόνο μια φορά που πετάχτηκε μια γιαγιά μπροστά μου.
Μπορεί και να προλάβαινα να σταματήσω μόνος μου. Μπορεί και όχι όμως. Σώθηκε μια ζωή κι εγώ γλύτωσα από το να ταλαιπωρούμαι για καμιά 10ετία στα δικαστήρια.
Κι αν γίνει και κανένα τρακάρισμα παραπάνω από αστοχίες του συστήματος, δεν πειράζει, λαμαρίνες είναι.
-
Μονο οι πιλότοι δικαιουνται αυτόματο πιλότο. Οταν οδηγείς τα χέρια στο τιμόνι και η προσοχή στο δρόμο. Αλλιως κτελ ή ταξι.
-
@spi_duster said in TESLA FORUM:
Μονο οι πιλότοι δικαιουνται αυτόματο πιλότο. Οταν οδηγείς τα χέρια στο τιμόνι και η προσοχή στο δρόμο. Αλλιως κτελ ή ταξι.
επειδη ομως αυτο που λες ισχυει σε εναν ιδεατο κοσμο και οχι στην πραγματικη ζωη, οπου βλεπουμε καθημερινα τι γινεται στο δρομο, ε ας εχουμε μερικα συστηματα ασφαλειας μπας και σωθει κανενας ανθρωπος.
-
περιττο να πω οτι ουτε εγω ειδα το ελαφι στο βιντεο παρα μετα τη συγκρουση. Μαλλον αυτο που αναφερει το αρθρο ισχυει, οτι η θεση του ζωου δεν επετρεψε την αναγνωριση του ή ισως ηταν μεγαλη η ταχυτητα;
Δεν φαίνεται να είχε μεγάλη ταχύτητα, αλλά βάζοντας 2 και 3 φορές το βίντεο θέλει προσπάθεια να το δεις ακόμη και όταν περιμένεις να το δεις.
Όπως το βλέπω το καημένο ήταν εντελώς ευθυγραμμισμένο με την λευκή λωρίδα του δρόμου και δεν το ξεχώρισε το σύστημα.
Δεν έχουνε ραντάρ αυτά τα συστήματα ασφαλείας, μόνο σε κάμερες βασίζονται;
Θυμάμαι κάποια στιγμή η Audi διαφήμιζε ένα σύστημα που αναγνώριζε ζωα και ανθρώπους το βράδυ με κάτι σαν θερμική κάμερα.Επίσης ήταν σαν να μην βοηθούσαν και τα φώτα του αυτοκινήτου, δεν πρέπει να είχε την μεγάλη σκάλα, αν είχε Matrix Led ίσως να το έβλεπε και η κάμερα και ο οδηγός λίγο νωρίτερα.
-
@vagkirk said in TESLA FORUM:
Θυμάμαι κάποια στιγμή η Audi διαφήμιζε ένα σύστημα που αναγνώριζε ζωα και ανθρώπους το βράδυ με κάτι σαν θερμική κάμερα.
Mercedes και BMW χρόνια τώρα.
-
Όποιος διαβάζει και αναπαράγει ζούγκλα είναι άξιος της μοίρας του
TESLA FORUM