-
@dimgeo said in Υβριδικό toyota , αξίζει τελικά?:
@kkostask said in Υβριδικό toyota , αξίζει τελικά?:
@kkostask said in Υβριδικό toyota , αξίζει τελικά?:
Για να απαντήσω στο ερώτημα, ως ιδιοκτήτης CHR Hybrid και Yaris Hybrid, (και έχοντας περάσει από τα χέρια μου πάνω από 15 αυτοκίνητα με leasing μονο την τελευταία δεκαετία), ναι τα υβριδικά Toyota είναι ο,τι οικονομικότερο υπάρχει σε κόστος μετακίνησης με θερμικό κινητήρα. Μόνο ηλεκτρικό μπορεί να τα κερδίσει σε οικονομία.
Και τα ντίζελ…
Το μοναδικό σενάριο που κερδίζει το ντιζελ ειναι με σταθερή ταχύτητα στην Εθνική για μεγάλο ταξίδι, και πάλι όχι καμία σημαντική διαφορά από ένα τελευταίας γενιάς υβριδικό με κινητήρα που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson.
Διαφωνώ ελαφρώς…θα κάψουν την ίδια πάνω κάτω ποσότητα αλλά λόγω διαφοράς τιμής στα καύσιμα το ντίζελ θα είναι πιο φτηνό.
Δεν διαφωνώ, αλλά για να φτάσει να είναι συνολικά φτηνότερο το ντίζελ πρέπει να το χρησιμοποιήσεις σε φάση 80% εκτός πόλης και δεν ξέρω πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Και δεν βάζω καν στην εξίσωση τα ακριβότερα σερβις του ντίζελ, το ad blue κλπ
Έπρεπε να το πω από την αρχή ότι αναφέρομαι σε ταξίδια, προφανώς μέσα στην πόλη το υβριδικό δεν έχει αντίπαλο. Αυτό για τα ακριβότερα σέρβις είναι λίγο μύθος, πηγαίνω και τα δυο πετρέλαια μου σε αντιπροσωπεία και συγκρίνοντας τιμές σέρβις από άλλα αυτοκίνητα θα έλεγα ότι είναι και φθηνότερα. Το adblue είναι ένα γνωστό θέμα δυστυχώς.
-
@antonn said in Υβριδικό toyota , αξίζει τελικά?:
παντως λενε οτι οι ΚΕΚ βενζινης εχουν αποδοση 20-30%, οι ντιζελ 40%, οι ηλεκτροκινητηρες 90% τα υπολοιπα ειναι χασιμο σε ανοδο θερμοκρασιας
Τι σημασία έχει;
-
Πούλησε το τοτε πριν τα 11 χρόνια με το σκεπτικό σου (που δεν συμφωνώ αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα) και αξίζει
Με λίγα λόγια ΟΧΙ δεν την πληρώνεις μαζεμένη. την πληρώνεις από την αρχή αντί να οδηγάς ένα ωραίο όχημα οδηγάς Toyota δεν έχει άλλο θέμα οικονομικό όπως το συλλογίζεσαι
-
Στους υπολογισμούς σας βάλτε να είναι αυτόματο το ιχ που συγκρίνετε με το εκάστοτε υβρίδιο.
Γενικά, όσο υπάρχει αυτή η διαφορά των 30 λεπτών του πετρελαίου από τη βενζίνα, οι διαφορές κατανάλωσης είναι στην πράξη πολύ μικρές. -
παντως λενε οτι οι ΚΕΚ βενζινης εχουν αποδοση 20-30%, οι ντιζελ 40%, οι ηλεκτροκινητηρες 90% τα υπολοιπα ειναι χασιμο σε ανοδο θερμοκρασιας
36% ειναι οι βενζινης και λιγο παραπανω οι ποιο καινουριοι
ντηζελ χωρις DPF με τις τωρινες τιμες ντηζελ που ειναι αρκετα παρακατω απο βενζινη μπορει να ειναι πολυ οικονομικο και στην πολη αλλα βεβαια μιλαμε για παλαιοτερα αυτοκινητα
-
@wantone said in Υβριδικό toyota , αξίζει τελικά?:
36% ειναι οι βενζινης και λιγο παραπανω οι ποιο καινουριοι
ντηζελ χωρις DPF με τις τωρινες τιμες ντηζελ που ειναι αρκετα παρακατω απο βενζινη μπορει να ειναι πολυ οικονομικο και στην πολη αλλα βεβαια μιλαμε για παλαιοτερα αυτοκινητα
Αυτα τα ποσοστα ειναι τα μεγιστα, δηλαδη στις ιδανικες συνθηκες και στις ιδανικες στροφες.
-
(μέγιστο) 36 % είναι νούμερα 10ετιας.
-
@super-t said in Υβριδικό toyota , αξίζει τελικά?:
οι περισσοτεροι κινητηρες ειναι 10ετια πια. δεν υπαρχει εξελιξη απο τοτε περα απο το οτι τους κολλανε ενα mild hybrid συστημα.
-
@wantone said in Υβριδικό toyota , αξίζει τελικά?:
@super-t said in Υβριδικό toyota , αξίζει τελικά?:
οι περισσοτεροι κινητηρες ειναι 10ετια πια. δεν υπαρχει εξελιξη απο τοτε περα απο το οτι τους κολλανε ενα mild hybrid συστημα.
Του υβριδικού Toyota Yaris.
-
Βγάλτε πόρισμα σύντομα, να μου πείτε και μένα, να παραλάβω ή όχι;
-
@piliourits said in Υβριδικό toyota , αξίζει τελικά?:
Ναι!
-
@fanis75 said in Υβριδικό toyota , αξίζει τελικά?:
Ναι!
Κι ας είναι και Σουζουκι το τογιοτα ε;
-
Κι ας είναι και Σουζουκι το τογιοτα ε;
Μικρό το κακό...αλλά εαν μπορείς το ορίτζιναλ, προτίμησε το προφανώς.
-
Ρε παιδιά, χρειάζομαι μια επαφή στα κεντρικά της Σουζουκι, ένα τηλέφωνο, κάτι.
Αν γνωρίζει κάποιος, παρακαλώ να με ενημερώσει με μήνυμα. -
Αν γνωρίζει κάποιος, παρακαλώ να με ενημερώσει με μήνυμα. -
Αν γνωρίζει κάποιος, παρακαλώ να με ενημερώσει με μήνυμα.Πάρε τον @gatoz , πιο κεντρικά στην Σουζούκι δεν θα βρείς!!
-
Δεν αφήνετε τις καταναλώσεις, τα ταξίδια και τους ρύπους, να μου πείτε αν υπάρχουν παρενέργειες σε περίπτωση που μπει 100+alternator και με αμπεράζ άνω στον 300 αμπέρ;
(Βρήκα φόρουμ και ΄γω να ρωτήσω....) -
@bassstarlet said in Υβριδικό toyota , αξίζει τελικά?:
Δεν αφήνετε τις καταναλώσεις, τα ταξίδια και τους ρύπους, να μου πείτε αν υπάρχουν παρενέργειες σε περίπτωση που μπει 100+alternator και με αμπεράζ άνω στον 300 αμπέρ;
(Βρήκα φόρουμ και ΄γω να ρωτήσω....)καταρχάς τα υβριδικά δεν εχουν αλτενειτορ
για τα υπόλοιπα ρώτα τον Δραγκιώτη
https://www.dragiotis.gr/store/index.php
που εχει βάλει σοβαρά ηχοσυστήματα σε υβριδικά -
καταρχάς τα υβριδικά δεν εχουν αλτενειτορ
για τα υπόλοιπα ρώτα τον Δραγκιώτη
https://www.dragiotis.gr/store/index.php
που εχει βάλει σοβαρά ηχοσυστήματα σε υβριδικάΑπό τα βόρεια, πως και ξέρεις τον Ανδρέα?
Τον θεωρώ κι εγώ, πολύ καλό στην δουλειά του...
-
Αν δεν έχουν, τότε περιπλέκεται η κατάσταση
Kαι όταν λέμε «σοβαρό ηχοσύστημα» μάλλον, θα χαθούμε στη μετάφραση.
Υβριδικό toyota , αξίζει τελικά?