@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Εδώ κάποιοι τους πάνε δικά τους λάδια, στα 0W-20 αντί για 0W-8/16 θα κολλήσουμε; 
Εφόσον ειναι εντός προδιαγραφών (πχ Μοτουλ 0-16) δεν υπάρχει κανένα προβλημα. Καποτε που ειχα ορεξη να ασχοληθώ και άλλαζα λάδια συχνά πηγαινα και εγώ τα δικά μου λάδια στην bmw (Spanos), προφανώς ιδια με αυτα που εβαζαν απλα στα μισά λεφτά.
Εσύ το έκανες από μεράκι, οι περισσότεροι το κάνουν για μειώσουν το κόστος. Οπότε εάν τους έλεγαν τιμή και για τα γνήσια 0W-8/16 θα έφευγαν τρέχοντας.
Εξάλλου, το "προφανώς ίδια" είναι πολύ σχετικό, Φάνη. Συνήθως, ό,τι πληρώνεις παίρνεις...
Τουλάχιστον στο εξουσιοδοτημένο εγγυώνται εκείνοι για τη γνησιότητα των λαδιων που σου βάζουν και αν τους πας δικά σου λαδια, συνηθως γραφουν στην αποδειξη "λάδια πελάτη", και σωστά, γιατι δεν μπορουν να εγγυηθούν για το λάδι που θα τους πας.
Προσωπικά, ακολουθώ πιστά τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και βάζω πάντα γνήσια λάδια.
Όπως το βλέπει ο καθένας βέβαια...
Η ΜΟΤΟΥΛ φίλε μου, είναι μία από τις καλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, η Τογιότα δεν βγάζει λάδια, αυτά που γράφουν Τογιότα τα γκρι πλαστικά δοχεία, προφανώς και είναι από κάποια πολύ καλή εταιρεία, οπότε αν κάποιος θέλει , στο Σκρουτζ 13 ευρώ το Μοτούλ, υπερδιπλάσια τιμή το Τογιότα που τελικά μπορεί να είναι και Μοτούλ...!!
Μπορεί λοιπόν να τα φάει κανείς μόνος του τα 60-70 ευρώ της διαφοράς ,δε χρειάζεται να τα δώσει στην Τογιότα.
Τους πάει τα δικά και λέει εγώ αυτά βάζω..!!
Τα λάδια της Toyota πιθανότατα είναι Mobil.
Εξήγησα ήδη αναλυτικά τι εννοώ.
Προσέχουμε για να έχουμε.
Η τιμή των γνησίων με ιδιες προδιαγραφές δεν είναι υπερδιπλάσια σε σχέση με του ελεύθερου εμπορίου.
Έβαλα πρόσφατα 0-16 5λιτρο γνήσιο Toyota με 110 ευρώ (με 15% έκπτωση) και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Αν σε καινούρια αυτοκίνητα των 20-40 χιλ. ευρώ με μακροχρόνια εργοστασιακή εγγύηση, σκεφτόμαστε το 30ρι-50ρι στο (συνήθως) ετήσιο service, τι να πω;
Από εκεί και πέρα, ο καθένας πράττει όπως νομίζει...
Δε γίνεται να πουλάει μόνο η Τογιότα γνήσια λάδια που γράφουν Τογιότα και μάλλον όπως είπες είναι Μόμπιλ και όλοι οι άλλοι να θεωρούνται αναξιόπιστοι...!!!
Η διαφορά δεν είναι 30 ευρώ είναι 60..!!
Προσωπικά δεν θα πήγαινα ποτέ να κάνω ένα σέρβις σε επίσημη αντιπροσωπεία κουβαλώντας στην τσάντα μου τα λάδια, για χίλιους λόγους εκτός από τα 60 ευρώ..!!
Μήπως θα έπρεπε και η Τογιότα να το μαζέψει αυτό, δηλαδή επειδή πρόκειται π.χ. για λάδια, ένα καθημερινά αναλώσιμο προιόν που δεν είναι και δικό της, να δει πόσο χρεώνει ο ανταγωνισμός, αντί να κάνει τους πελάτες της να λειτουργούν με το δικό σου σκεπτικό..??!!
Δεν έχω εγώ την τιμή στα ύψη, οι άλλοι πιθανώς να πουλάνε μαιμού προιόν, γιαυτό τα λάδια τους έχουν μισή τιμή..!!
Φίλε πιστεύω πως ούτε η Τογιότα το σκέφτεται αυτό, βασιλικότερος του βασιλιά, διότι αύριο μπορεί να μην είναι Μόμπιλ αυτό το γκρι δοχείο, αλλά Μοτούλ, ή Καστρόλ...!!!
Αντίθετα νομίζω πως επειδή είναι ένα πολύ αναλώσιμο προιόν και απαραίτητο, το κοπανάει στο κεφάλι...!!!
Καλύτερο λοιπόν θεωρώ να διαβάζει η Τογιότα Ελλάς τις διαμαρτυρίες μας και να προσπαθεί να ευθυγραμμίζεται και όχι να σκεπτόμαστε εμείς οι καταναλωτές πως όλοι οι άλλοι μπορεί να μας πουλάνε μάπα λάδια, ούτε φυσικά να παίρνουμε παραμάσχαλα τα λάδια από έξω και να πηγαίνουμε να ζητάμε να μας τα αλλάξουν στην Τογιότα...!!!
Όμως δεν γίνεται να βγάζουμε όλη την αγορά πιθανούς απατεώνες που πουλάνε ημιτασιόν λάδια και μόνο την Τογιότα συνεπή, που μας πουλάει λάδια τα οποία δεν ξέρουμε τι μάρκα είναι...!!!
Πολύ οξύμωρο αυτό...!!!
Η Μοτούλ πουλάει το 0-16 , 12,90 ευρώ, η Λίκι Μόλυ 12,20 στο Σκρουτζ και η Τογιότα 23 ευρώ το λίτρο, ενώ η Μόμπιλ το πουλάει 14,50..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! , μπορεί το πλαστικό της δοχείο να είναι καλύτερης ποιότητας , για δες τα...!!