-
@wantone said in Toyota Corolla Cross:
Δεν ξερω τι ακριβως συζηταμε εδω περα αφου τα λαδια που ειναι για BMW λενε επανω LL04
Σωστά! Ο Bill προφανώς λεει ότι οταν κάποιος αγοράσει λάδια από το εμπόριο δεν είναι σίγουρος ότι ειναι γνήσια και όχι νοθευμένα - γιατί έχουν υπάρξει τέτοια περιστατικά με επώνυμα λάδια σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές και τελικά μέσα είχαν άλλο από αυτό που έγραφε το κουτί.
-
Δεν ξερω τι ακριβως συζηταμε εδω περα αφου τα λαδια που ειναι για BMW λενε επανω LL04 η καποιο αλλο με LL δηλ ειναι εγκεκριμενα απο την εταιρεια οποτε αν αγορασεις LL04 εισαι μια χαρα. Στο μανουαλ του αμαξιου αναφερει ποια LL λαδια και ποιο τυπο χρειαζεται το αμαξι.
Και για τις αλλες μαρκες το ιδιο ειναι.
Όπως ακριβώς αναφέρω στο προηγούμενο post μου, συζητάμε για τη γνησιότητα και όχι για τις προδιαγραφές των λαδιων.
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Εδώ κάποιοι τους πάνε δικά τους λάδια, στα 0W-20 αντί για 0W-8/16 θα κολλήσουμε;
Εφόσον ειναι εντός προδιαγραφών (πχ Μοτουλ 0-16) δεν υπάρχει κανένα προβλημα. Καποτε που ειχα ορεξη να ασχοληθώ και άλλαζα λάδια συχνά πηγαινα και εγώ τα δικά μου λάδια στην bmw (Spanos), προφανώς ιδια με αυτα που εβαζαν απλα στα μισά λεφτά.
Εσύ το έκανες από μεράκι, οι περισσότεροι το κάνουν για μειώσουν το κόστος. Οπότε εάν τους έλεγαν τιμή και για τα γνήσια 0W-8/16 θα έφευγαν τρέχοντας.
Εξάλλου, το "προφανώς ίδια" είναι πολύ σχετικό, Φάνη. Συνήθως, ό,τι πληρώνεις παίρνεις...
Τουλάχιστον στο εξουσιοδοτημένο εγγυώνται εκείνοι για τη γνησιότητα των λαδιων που σου βάζουν και αν τους πας δικά σου λαδια, συνηθως γραφουν στην αποδειξη "λάδια πελάτη", και σωστά, γιατι δεν μπορουν να εγγυηθούν για το λάδι που θα τους πας.
Προσωπικά, ακολουθώ πιστά τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και βάζω πάντα γνήσια λάδια.
Όπως το βλέπει ο καθένας βέβαια...Η ΜΟΤΟΥΛ φίλε μου, είναι μία από τις καλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, η Τογιότα δεν βγάζει λάδια, αυτά που γράφουν Τογιότα τα γκρι πλαστικά δοχεία, προφανώς και είναι από κάποια πολύ καλή εταιρεία, οπότε αν κάποιος θέλει , στο Σκρουτζ 13 ευρώ το Μοτούλ, υπερδιπλάσια τιμή το Τογιότα που τελικά μπορεί να είναι και Μοτούλ...!!
Μπορεί λοιπόν να τα φάει κανείς μόνος του τα 60-70 ευρώ της διαφοράς ,δε χρειάζεται να τα δώσει στην Τογιότα.
Τους πάει τα δικά και λέει εγώ αυτά βάζω..!! -
Δεν ξερω τι ακριβως συζηταμε εδω περα αφου τα λαδια που ειναι για BMW λενε επανω LL04
Σωστά! Ο Bill προφανώς λεει ότι οταν κάποιος αγοράσει λάδια από το εμπόριο δεν είναι σίγουρος ότι ειναι γνήσια και όχι νοθευμένα - γιατί έχουν υπάρξει τέτοια περιστατικά με επώνυμα λάδια σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές και τελικά μέσα είχαν άλλο από αυτό που έγραφε το κουτί.
Με τη λογική αυτή όμως, οι πάντες μπορεί να πουλάνε λάδια μαιμού..!!
Ειδικά αυτοί που δεν παράγουν ,αλλά τα παίρνουν δεύτερο χέρι..!! -
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Εδώ κάποιοι τους πάνε δικά τους λάδια, στα 0W-20 αντί για 0W-8/16 θα κολλήσουμε;
Εφόσον ειναι εντός προδιαγραφών (πχ Μοτουλ 0-16) δεν υπάρχει κανένα προβλημα. Καποτε που ειχα ορεξη να ασχοληθώ και άλλαζα λάδια συχνά πηγαινα και εγώ τα δικά μου λάδια στην bmw (Spanos), προφανώς ιδια με αυτα που εβαζαν απλα στα μισά λεφτά.
Εσύ το έκανες από μεράκι, οι περισσότεροι το κάνουν για μειώσουν το κόστος. Οπότε εάν τους έλεγαν τιμή και για τα γνήσια 0W-8/16 θα έφευγαν τρέχοντας.
Εξάλλου, το "προφανώς ίδια" είναι πολύ σχετικό, Φάνη. Συνήθως, ό,τι πληρώνεις παίρνεις...
Τουλάχιστον στο εξουσιοδοτημένο εγγυώνται εκείνοι για τη γνησιότητα των λαδιων που σου βάζουν και αν τους πας δικά σου λαδια, συνηθως γραφουν στην αποδειξη "λάδια πελάτη", και σωστά, γιατι δεν μπορουν να εγγυηθούν για το λάδι που θα τους πας.
Προσωπικά, ακολουθώ πιστά τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και βάζω πάντα γνήσια λάδια.
Όπως το βλέπει ο καθένας βέβαια...Η ΜΟΤΟΥΛ φίλε μου, είναι μία από τις καλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, η Τογιότα δεν βγάζει λάδια, αυτά που γράφουν Τογιότα τα γκρι πλαστικά δοχεία, προφανώς και είναι από κάποια πολύ καλή εταιρεία, οπότε αν κάποιος θέλει , στο Σκρουτζ 13 ευρώ το Μοτούλ, υπερδιπλάσια τιμή το Τογιότα που τελικά μπορεί να είναι και Μοτούλ...!!
Μπορεί λοιπόν να τα φάει κανείς μόνος του τα 60-70 ευρώ της διαφοράς ,δε χρειάζεται να τα δώσει στην Τογιότα.
Τους πάει τα δικά και λέει εγώ αυτά βάζω..!!Τα λάδια της Toyota πιθανότατα είναι Mobil.
Εξήγησα ήδη αναλυτικά τι εννοώ.
Προσέχουμε για να έχουμε.
Η τιμή των γνησίων με ιδιες προδιαγραφές δεν είναι υπερδιπλάσια σε σχέση με του ελεύθερου εμπορίου.
Έβαλα πρόσφατα 0-16 5λιτρο γνήσιο Toyota με 110 ευρώ (με 15% έκπτωση) και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Αν σε καινούρια αυτοκίνητα των 20-40 χιλ. ευρώ με μακροχρόνια εργοστασιακή εγγύηση, σκεφτόμαστε το 30ρι-50ρι στο (συνήθως) ετήσιο service, τι να πω;
Από εκεί και πέρα, ο καθένας πράττει όπως νομίζει... -
Υπήρχε ένα νήμα παλιά που έζησε μέρες δόξας στο φόρουμ αυτό, αλλά και στο ακατανόμαστο. Ήταν τα 'Λιπαντικά'.
Έχουμε κλάψει από το γέλιο και την έμεση διαφήμιση. Με το που έβγαινε κάποιος και ρώταγε για λάδια, ξεκίναγε μία σύρραξη. Από τη μια οι οπαδοί του 'πάρε από το Λιντλ, είναι καλά αυτά που φέρνει' και από την άλλη οι οπαδοί κάτι ακριβών αμερικάνικων συνθετικών λαδιών, όχι των Μόμπιλ 1, του διαρκούς ηγέτη της κατηγορίας και πολύ μπροστά σε πωλήσεις από οτιδήποτε άλλο, αλλά κάτι άλλα, never heard of them, και ενναλλακτικά κάτι άλλα γαλλικά, με 2 μοντ να πρωτοστατούν στο αβαντάρισμα.
Εγώ, ως συνήθως, διαφοροποιούμην, με το εξής σκεπτικό: κανένας δεν γνωρίζει τον κινητήρα καλύτερα από αυτόν που το έφτιαξε, και κανένας δεν εγγυάται γι'αυτόν, παρά μόνο αυτός.
Άρα : βάλτε ότι λέει ο κατασκευαστής, στο φινάλε τι νομίζετε ότι θα κερδίσετε? -
Τα Amsoil λες και όντως πολλοί πίνουν νερό στ' όνομα τους. Εμένα μου φαίνεται περίπτωση Continental στα λάστιχα δηλ υπερβολικό hype για το τίποτα. Πρόσφατα γνωστός με μαγαζί με λάδια στη Λιοσίων που άνοιξε υποκατάστημα και την επαρχία, μου έκανε τρελο κυρηγμα για τα Amsoil και αντίστοιχα μου έθαψε τα Liqui Moly για την πτώση ποιότητας μετά την εξαγορά τους. Τρέχα γύρευε τι ισχύει. Στο Κουπρα πάντως με Liqui Moly είχα 5-8 βαθμούς χαμηλότερες θερμοκρασίες στην πιστα με Liqui Moly, απ ότι με Motul και Castrol. Αλλά άποψη μου είναι να βλέπεις πρώτα ότι το λάδι καλύπτει τις προδιαγραφές του κατασκευαστη και μετά να παρατηρείς τη συμπεριφορά του σε κάθε αμάξι.
Σε Αγγλία και US παίζουν πάρα πολύ τα Millers που δεν τα έχουμε εδώ και εκεί είναι το πεντσμαρκ τους σε κάτι ερασιτεχνικα πρωταθληματακια. Εκεί τα αβανταρουν οι διάφοροι rebuilders που φτιάχνουν τα μοτέρ.
-
Ναι, αυτά λέω. Μιλάμε για χρόνια το νήμα ήταν αμς όιλ ο θεός, αμς όιλ ισχυρός, αμς όιλ ελέησον. Και τα οποία ήταν χωρίς πιστοποιήσεις! Όταν δε το μαγαζί που τα έφερνε άλλαξε τροπάρι, τα εξαφάνισε, και έφερνε κάτι γαλλικά, μάντεψε τι έγινε? Ναι, σωστά μαντεύετε, Κουάρτζ ο θεός, κουάρτζ ισχυρός, κουάρτζ αθάνατος ελέησον υμάς...
Τότε, για τρολάριζμα, ξεκίνησα εγώ να αβαντάρω τα αμερικάνικα. Που πάτε να μπλέξετε ρε τους έλεγα, αμς όιλ θα πάρετε (αλλά τα έφερνε άλλο μαγαζί τότε και η προσπάθειά μου δεν άρεσε).
Το άλλο στρατόπεδο παρέμενε σταθερό στις απόψεις του: 'Λιντλ όιλ, τέλος'. -
Δεν θυμάμαι τίποτα από αυτή την εποχή, μάλλον θα ήταν τότε που - ευτυχώς - απήχα συνειδητά από το 4Τ φόρουμ.
Τα Amsoli πάντως ειναι πολύ καλά λιπαντικά, αλλλα για χρόνια δεν είχαν σύνθεση για Ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, έβγαλαν πριν μερικά χρόνια.
-
Απέχουν εδώ και χρόνια και κάποιοι παλιοί υπέρμαχοι των 2 στρατοπέδων.Π.χ. ο Κουάντρα ήταν του δόγματος Λιντλ, δύο παλιοί μοντ που έχουν φύγει ήταν των αμς όιλ.
Μετά μπήκαμε στην εποχή των μακρόχρονων εγγυήσεων με τα αναλώσιμα των εταιρειών, καθώς και των υβριδικών με τα πολύ λεπτά λάδια, και κάπως έτσι ηρέμησε το πράμα. -
Χρησιμοποω
τα amsoil στη μηχανή πάνω από 10 χρόνια
Είναι το μοναδικό λάδι το οποίο όταν κάνω αλλαγή στα 6000 χλμ δε καταλαβαίνεις διαφορά στην αλλαγή ταχυτήτων. Αυτό σημαίνει ότι το λάδι κρατάει ακόμα τις ιδιότητες του (το λάδι στις μηχανές λιπαίνει και το κιβώτιο ταχυτητων). Ολα τα υπόλοιπα (belray,mobol1,agip,motul) μετά τις 4000 άρχιζαν να χάνουν τις ιδιότητες τους (σκληρό κιβώτιο)
Επίσης με 165000 χλμ η κατανάλωση είναι από μηδενική έως ελάχιστη
Amsoil άψογο για μοτό
Για αυτοκίνητα δεν έχω αποψη -
@dstou said in Toyota Corolla Cross:
Απέχουν εδώ και χρόνια και κάποιοι παλιοί υπέρμαχοι των 2 στρατοπέδων.Π.χ. ο Κουάντρα ήταν του δόγματος Λιντλ, δύο παλιοί μοντ που έχουν φύγει ήταν των αμς όιλ.
Μετά μπήκαμε στην εποχή των μακρόχρονων εγγυήσεων με τα αναλώσιμα των εταιρειών, καθώς και των υβριδικών με τα πολύ λεπτά λάδια, και κάπως έτσι ηρέμησε το πράμα.Το πράμα ηρέμησε και γιατί είναι +10 χρόνια από τότε (τυχαία ημερομηνία) και έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες και έχουν αλλάξει τα μυαλά και έχουν μειωθεί τα λεφτά και έχουν πέσει τα φόρουμζ και έχει μειωθεί το ενδιαφέρον των νεώτερων για αυτά κ.τ.λ.
-
Δεν ξερω τι ακριβως συζηταμε εδω περα αφου τα λαδια που ειναι για BMW λενε επανω LL04 η καποιο αλλο με LL δηλ ειναι εγκεκριμενα απο την εταιρεια οποτε αν αγορασεις LL04 εισαι μια χαρα. Στο μανουαλ του αμαξιου αναφερει ποια LL λαδια και ποιο τυπο χρειαζεται το αμαξι.
Και για τις αλλες μαρκες το ιδιο ειναι.
Όπως ακριβώς αναφέρω στο προηγούμενο post μου, συζητάμε για τη γνησιότητα και όχι για τις προδιαγραφές των λαδιων.
εννοεις λαδια που το κουτι γραφει Τογιοτα? Αυτα δεν ειναι τα καλυτερα λαδια για το αμαξι απλα ειναι καποια λαδια που συσκευαζοντε για την Τογιοτα. Ολα τα λαδια που ακολουθουν τις προδιαγραφες της Τογιοτα κανουν για το αμαξι.
-
πρωτη φορα ακουω οτι μπορει να συμβει κατι τετοιο. σε ποια χωρα ζουμε....
-
Άσχετο με τα λάδια, αυτό ρε παιδιά που βλέπω σε όλα τα ΨΨ και είναι σαν να κρέμεται η εξάτμιση εκεί που ενώνει με το καζανάκι γιατί δεν το φτιάχνουν; Feature είναι;
-
eneos, motul, castrol ειναι μερικες απο τις "χιλιοχακαρισμενες" μαρκες.
-
@bill_hsd said
Τα λάδια της Toyota πιθανότατα είναι Mobil.
Στην Αμερική μαλλον ναι. Ευρωπη και σε ολη την Ασία μαλλον ειναι ENEOS!!!!
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Στην Αμερική μαλλον ναι. Ευρωπη και σε ολη την Ασία μαλλον ειναι ENEOS!!!!
Eγω ήξερα ότι στην Ευρώπη εινα Motul. Πάντως όσες ετικέτες έχω δει λένε "Made in Belgium" ή "Made in France".
-
@jamesd said in Toyota Corolla Cross:
Άσχετο με τα λάδια, αυτό ρε παιδιά που βλέπω σε όλα τα ΨΨ και είναι σαν να κρέμεται η εξάτμιση εκεί που ενώνει με το καζανάκι γιατί δεν το φτιάχνουν; Feature είναι;
Στα 2.0 cc είναι κυρίως αυτό το θέμα. Ο λόγος που είναι τόσο χαμηλά η εξάτμιση είναι για να έχει χώρο για να μπει ο ηλεκτροκινητήρας της AWD.
-
@ilias-a said in Toyota Corolla Cross:
eneos, motul, castrol ειναι μερικες απο τις "χιλιοχακαρισμενες" μαρκες.
εβαλα Καστρολ στην τελευταια αλλαγη,τα αγορασα απο το onparts.gr λες να ειναι νοθευμενα?
Toyota Corolla Cross