-
Στο Μαζντα, αν μιλάμε για αυτόματο, μην ξεχνάμε πως είναι απ τα καλύτερα αποδεδειγμένα αυτόματα στην αγορά.
Το ίδιο αυτόματο νομίζω τώρα φοράει και το Σιτροεν, που με τον 1.2 τούρμπο (κι ότι αμφιβολίες αξιοπιστίας προκύπτουν απ αυτόν) θα χει πολύ ξεκούραστες επιδόσεις.
Κι ο ατμόσφαιρα κινητήρας Μαζντα θα είναι αξιόπιστος αλλά ...ατμόσφαιρα.
Το αυτόματο Σουζουκι πάντως φαίνεται να είναι μια καλή μέση λύση ανάμεσα στα δύο σε αυτά τα λεφτά, κι ας υστερεί κάπου στα επί μέρους.
Επίσης, υπάρχει και φορολογική διαφορά ανάμεσα στα 3, αν παίζει ρόλο. -
@lap said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
Το προ προ προηγούμενο με το προηγούμενο έχουν τεράστια διαφορά κυρίως σε θέματα αξιοπιστίας. Με το νέο φανταζομαι θα συνεχιστεί η εξαιρετική του αξιοπιστία.
Το επιχείρημα είναι λαθος. Σαν να λέει κάποιος πως δεν προτείνω το νεο golf διότι η vw μέχρι σήμερα κυκλοφορεί αυτοκίνητα με αερόσακους τακατα και ακόμα δεν τους έχουν κάνει ανάκληση όλους. Αλλά τώρα το θυμήθηκαν πως τελικά πρέπει να τους κάνει.
Άρα απορώ ποιοι προτείνουν vw,;;;;
https://www.autoblog.gr/2022/10/30/volkswagen-anakalei-438728-aftokinita-aerosakoi-takata/
Με λίγα λόγια βλακείες ο καθένας μπορεί να λέει. Το θέμα είναι ποιος θα τις πιστέψει.
Δεν είχε σχέση αν ήταν ουγγρικό ή γιαπωνέζικο το σουιφτ. Το ίδιο θέμα είχαν και κάνεις λάθος. Όπως επίσης ότι έβγαζε θέμα ανεξάρτητα αν έκανες όλα τα σέρβις αντιπροσωπεία ή αν άλλαζες υγρά φρένων κάθε χρόνο για προστασία.
Το αν κάνεις ανάκληση ή όχι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα δείχνει τη σοβαρότητα αντιμετώπισης πελάτη και στο μέλλον. Η οποία ανάκληση δεν ήρθε ποτέ.
Εγώ που έμεινα χωρίς φρένο άσε με να ξέρω καλύτερα.
Τη vw τι την έβαλες στο κάδρο δε καταλαβαίνω (η οποία στη τελική έκανε ανάκληση)...μάλλον για να πετάξεις τη μπάλα στην εξεδρα.
Εδώ μέσα ήδη φάνηκαν μερικοί που είχαν πρόβλημα με τη μονάδα....άρα βλακείες δε λέω και δε χρειάζεται κανένας να με πιστέψει -
Με τα σημερινά δεδομένα:
το Citroën C3 υπάρχει με τον 1.2 κινητήρα turbo που αποδίδει 110 hp, με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και τιμές 20 έως 21k, ανάλογα τον εξοπλισμό. Δεν διαθέτει κάποια έκδοση με αυτόματο κιβώτιο.Το mazda 2 το βρίσκω με 1.5 κινητήρα mild hybrid 90hp και κιβώτιο μηχανικό 6 σχέσεων με από 17.500, ενώ υπάρχει και μια έκδοση με συμβατικό κινητήρα βενζίνης 90hp και αυτόματο κιβώτιο στα 19.500
Το Suzuki swift με mild hybrid κινητήρα 1.2 και 83hp υπάρχει με CVT κιβώτιο και τιμές 18 έως 19.5k ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού.
Συνεπώς σε όλα κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις στα 20 χιλιάρικα. -
@green_dragon said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
Με τα σημερινά δεδομένα:
το Citroën C3 υπάρχει με τον 1.2 κινητήρα turbo που αποδίδει 110 hp, με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και τιμές 20 έως 21k, ανάλογα τον εξοπλισμό. Δεν διαθέτει κάποια έκδοση με αυτόματο κιβώτιο.Το mazda 2 το βρίσκω με 1.5 κινητήρα mild hybrid 90hp και κιβώτιο μηχανικό 6 σχέσεων με από 17.500, ενώ υπάρχει και μια έκδοση με συμβατικό κινητήρα βενζίνης 90hp και αυτόματο κιβώτιο στα 19.500
Το Suzuki swift με mild hybrid κινητήρα 1.2 και 83hp υπάρχει με CVT κιβώτιο και τιμές 18 έως 19.5k ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού.
Συνεπώς σε όλα κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις στα 20 χιλιάρικα.To C3 έχει αυτόματο κιβώτιο, αλλά μόνο στην πλούσια έκδοση ΜΑΧ στα 22700 προ τυχόν εκπτώσεων..
https://www.citroen.gr/models/c3/configurator.html/Περίληψη
Επίσης έλεγξε αυτό : https://www.car.gr/classifieds/cars/view/342388908-citroen-c3
Αν είναι Ελληνικής αντιπροσωπείας και για ιδιώτη, έχει 5 χρόνια εγγύηση ή 60000 χλμ όποιο έλθει πρώτο.
-
@nikos-golf said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
@lap said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
Το προ προ προηγούμενο με το προηγούμενο έχουν τεράστια διαφορά κυρίως σε θέματα αξιοπιστίας. Με το νέο φανταζομαι θα συνεχιστεί η εξαιρετική του αξιοπιστία.
Το επιχείρημα είναι λαθος. Σαν να λέει κάποιος πως δεν προτείνω το νεο golf διότι η vw μέχρι σήμερα κυκλοφορεί αυτοκίνητα με αερόσακους τακατα και ακόμα δεν τους έχουν κάνει ανάκληση όλους. Αλλά τώρα το θυμήθηκαν πως τελικά πρέπει να τους κάνει.
Άρα απορώ ποιοι προτείνουν vw,;;;;
https://www.autoblog.gr/2022/10/30/volkswagen-anakalei-438728-aftokinita-aerosakoi-takata/
Με λίγα λόγια βλακείες ο καθένας μπορεί να λέει. Το θέμα είναι ποιος θα τις πιστέψει.
Δεν είχε σχέση αν ήταν ουγγρικό ή γιαπωνέζικο το σουιφτ. Το ίδιο θέμα είχαν και κάνεις λάθος. Όπως επίσης ότι έβγαζε θέμα ανεξάρτητα αν έκανες όλα τα σέρβις αντιπροσωπεία ή αν άλλαζες υγρά φρένων κάθε χρόνο για προστασία.
Το αν κάνεις ανάκληση ή όχι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα δείχνει τη σοβαρότητα αντιμετώπισης πελάτη και στο μέλλον. Η οποία ανάκληση δεν ήρθε ποτέ.Δεν ηρειθ για εσένα όπως δεν ήρθε και για τόσους ιδιοκτήτες vw που μετά 15 έτη τα πούλησαν και η vw δεν έκανε ανάκληση του αερόσακου τους ενώ το θέμα ήταν γνωστό εδώ και 10 έτη από την εποχή του σκανδάλου της τακατα
Εγώ που έμεινα χωρίς φρένο άσε με να ξέρω καλύτερα.
Έμεινες χωρίς φρένο ή χωρίς abs;;;
Τη vw τι την έβαλες στο κάδρο δε καταλαβαίνω (η οποία στη τελική έκανε ανάκληση)...μάλλον για να πετάξεις τη μπάλα στην εξεδρα.
Οχι αυτό το λένε σύγκριση. Συγκρίνεις την συμπεριφορά ενός κατασκευαστή με έναν άλλο όσον αφορά θέματα ασφαλείας και ανακλήσεις.
Εδώ μέσα ήδη φάνηκαν μερικοί που είχαν πρόβλημα με τη μονάδα....άρα βλακείες δε λέω και δε χρειάζεται κανένας να με πιστέψει
Φυσικά και είναι αλήθεια αυτό που λες. Το θέμα είναι ότι προτείνεις σε κάποιον να μην αγοράσει ένα αυτοκίνητο επειδή ένα μοντέλο 15 ετιας είχε θέματα με την μονάδα abs και άργησε ή δεν έκανες ανάκληση ( γνωρίζω περίπτωση που τους άλλαξαν μονάδα) όταν ο ίδιος άνετα αγόρασες αυτοκίνητα ενός άλλου κατασκευαστή που είχε θέματα με τους αερόσακους και μετά 15 έτη αποφάσισε να κάνει σταδιακά την ανάκληση τους όταν το γνώριζε εξ αρχής.
Μάλιστα στην συζήτηση δεν επικαλείσαι τα τελευταία στατιστικά στοιχεία περί αξιοπιστίας αλλά αυτά προ 15-20 ετιας. Αυτό μπερδεύει τον υποψήφιο αγοραστή.
-
@green_dragon said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
Με τα σημερινά δεδομένα:
Συνεπώς σε όλα κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις στα 20 χιλιάρικα.Μια μικρή διόρθωση
Υπάρχει C3 max EAT6 απο 22700€
Swift GL+ cvt από 19580€ το παλιό και από 21330€ το facelift
-
@criuser said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
Επίσης έλεγξε αυτό : https://www.car.gr/classifieds/cars/view/342388908-citroen-c3
Το καλύτερο χρώμα με το καλύτερο εσωτερικο....το αγοράζεις μόνο και μόνο για αυτά τα 2 χρακτηριστικά! Κατά τα άλλα ένα πανέμορφο γαλλόχρεπο με τα γνωστά θέματα...
-
@a-d-p said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
Τελευταία κομμάτια. Αυτό όντως ψηλοαξιζει
-
@a-d-p said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
Τελευταία κομμάτια. Αυτό όντως ψηλοαξιζει
-
Δεν χωράει ο ταξιδευτής μέσα στον λαπ
Το συγκεκριμένο στην τιμή αυτή με το κιβώτιο αυτό. Είναι καλό
-
@fanis75 said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
@criuser said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
Το καλύτερο χρώμα με το καλύτερο εσωτερικο....το αγοράζεις μόνο και μόνο για αυτά τα 2 χρακτηριστικά! Κατά τα άλλα ένα πανέμορφο γαλλόχρεπο με τα γνωστά θέματα...
Μεταξύ μας, το χρώμα αυτό "ανήκει" δικαιωματικά στην Mazda...
Στο θέμα μας τώρα, έχει ο κουμπάρος το 2αρι και ειλικρινά αν εξαιρέσεις το μικρό πορτ μπαγκαζ δεν του βρίσκω κάποιο μειονέκτημα στα λεφτά του.
Αυτοί που λένε για το ράθυμο μοτέρ, να σκεφτούν ότι μιλάμε για αμάξι πόλης, οχι για ταξίδια. Για μέσα στην πόλη το μοτέρ του είναι πλεονέκτημα (λόγω χαμηλής κατανάλωσης) και όχι μειονέκτημα.
Αργό πάντως δεν είναι, απλά δεν είναι τούρμπο. Αν ο φίλος ψάχνει για αυτόματο, νομίζω πως το ατμοσφαιρικό μοτέρ του 2αριου κολλάει περισσότερο.
-
@clockwork21r said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
@fanis75 said in [Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...]
.........
.........
Στο θέμα μας τώρα, έχει ο κουμπάρος το 2αρι και ειλικρινά αν εξαιρέσεις το μικρό πορτ μπαγκαζ δεν του βρίσκω κάποιο μειονέκτημα στα λεφτά του.Αυτοί που λένε για το ράθυμο μοτέρ, να σκεφτούν ότι μιλάμε για αμάξι πόλης, οχι για ταξίδια. Για μέσα στην πόλη το μοτέρ του είναι πλεονέκτημα (λόγω χαμηλής κατανάλωσης) και όχι μειονέκτημα.
Αργό πάντως δεν είναι, απλά δεν είναι τούρμπο. Αν ο φίλος ψάχνει για αυτόματο, νομίζω πως το ατμοσφαιρικό μοτέρ του 2αριου κολλάει περισσότερο.
Στην περίπτωση του κουμπάρου σου, μιλάμε για τον 1.5 mild hybrid κινητήρα των 90hp με χειροκίνητο κιβώτιο. Σωστά;
Ενώ με τον κινητήρα βενζίνης υπάρχει και αυτόματο κιβώτιο που λες ότι ίσως ταιριάζει καλύτερα.
Αχ αυτά τα διλήμματα
-
@clockwork21r said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
@fanis75 said in [Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...]
.........
.........
Στο θέμα μας τώρα, έχει ο κουμπάρος το 2αρι και ειλικρινά αν εξαιρέσεις το μικρό πορτ μπαγκαζ δεν του βρίσκω κάποιο μειονέκτημα στα λεφτά του.Αυτοί που λένε για το ράθυμο μοτέρ, να σκεφτούν ότι μιλάμε για αμάξι πόλης, οχι για ταξίδια. Για μέσα στην πόλη το μοτέρ του είναι πλεονέκτημα (λόγω χαμηλής κατανάλωσης) και όχι μειονέκτημα.
Στην περίπτωση του κουμπάρου σου, μιλάμε για τον 1.5 mild hybrid κινητήρα των 90hp με χειροκίνητο κιβώτιο. Σωστά;
Ενώ με τον κινητήρα βενζίνης υπάρχει και αυτόματο κιβώτιο που λες ότι ίσως ταιριάζει καλύτερα.
Αχ αυτά τα διλήμματα
Ναι με τον 90αρι αλλά χειροκίνητο ειναι. Το ίδιο μοτέρ βγαίνει και σε αυτόματο. Ίσως και έχουν και κανένα ταξινομημένο με καμιά προσφορά.
Θα σου πρότεινα αφού κάνεις 2-3 αμάξια shortlist να πας να τα δεις, να τα οδηγήσεις και να πάρεις προσφορά. Ειδικά περσινής χρονιάς μοντέλα (2023) μπορεί να τα βρεις είτε ετοιμαπαράδοτα-ταξινομημένα, είτε και ελαφρώς μεταχειρισμένα από test drive.
-
Στο Mazda 2 το mild hybrid δεν είναι κάτι ιδιαίτερο πάντως.
-
@green_dragon said in [
Το mazda 2 το βρίσκω με 1.5 κινητήρα mild hybrid 90hp και κιβώτιο μηχανικό 6 σχέσεων με από 17.500, ενώ υπάρχει και μια έκδοση με συμβατικό κινητήρα βενζίνης 90hp και αυτόματο κιβώτιο στα 19.500
Που το βρήκες στα 17.500?
Πριν κανένα 20 ήμερο πήρα προσφορά στα 16.990 στην center line στην οποία έτρεχε μια έκπτωση των 600 ευρώ ενώ στις πιο ακριβές, πχ homura η έκπτωση ήταν 1000 ευρώ. ΑΛΛΑ, οι ακριβές εκδόσεις είχαν ξεπουλήσει και μου είπαν πως δεν γίνεται κάποια παραγγελία γιατί από Ιούλιο η mazda θα βγάλει άλλες τιμές (1500 - 2000) πάνω λόγω υποχρεωτικής προσθήκης συστημάτων ασφαλείας από την ΕΕ.
Δηλαδή περιοριζόσουν σε ότι υπήρχε ετοιμοπαράδοτο και μόνο στη center line.
Σου είπαν κάτι διαφορετικό? -
Τι αυτοματο εχει το Μαζντα 2?
Υπαρχει και το Κια Πικαντο νομιζω εχει ενα ρομποτικο αυτοματο.
Εγω θα περιμενα το νεο υβριδικο MG3.
-
@gomi said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
@green_dragon said in [
Το mazda 2 το βρίσκω με 1.5 κινητήρα mild hybrid 90hp και κιβώτιο μηχανικό 6 σχέσεων με από 17.500, ενώ υπάρχει και μια έκδοση με συμβατικό κινητήρα βενζίνης 90hp και αυτόματο κιβώτιο στα 19.500
Πριν κανένα 20 ήμερο πήρα προσφορά στα 16.990 στην center line στην οποία έτρεχε μια έκπτωση των 600 ευρώ ενώ στις πιο ακριβές, πχ homura η έκπτωση ήταν 1000 ευρώ. ΑΛΛΑ, οι ακριβές εκδόσεις είχαν ξεπουλήσει και μου είπαν πως δεν γίνεται κάποια παραγγελία γιατί από Ιούλιο η mazda θα βγάλει άλλες τιμές (1500 - 2000) πάνω λόγω υποχρεωτικής προσθήκης συστημάτων ασφαλείας από την ΕΕ.
Σου είπαν κάτι διαφορετικό?Αυτές είναι όντως οι τιμές στο site, από 17595 το χειροκίνητο και από 19535 το αυτόματο, χωρίς να υπολογίζονται εκπτώσεις:
https://www.mazda.gr/configurator/MAZDA2/5HB/engineΤώρα τι ισχύει στην αντιπροσωπεία είναι άλλο θέμα, για αυτό είπα στον άνθρωπο να πάει να τσεκάρει ο ίδιος.
-
@wantone said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
Ποιος θέλει να μπλέξει με Μαζντα στην Ελλάδα.
Με τέτοιον εισαγωγέα ;
Που έχει φύγει ήδη μια φορα από τη χώρα
Που το μόνο αμάξι αυτή τη στιγμή που αξίζει να δεις είναι το υβριδικο ξαδελφακι που και αυτό το δίνει κουτσουρεμένο χωρίς πρόσβαση στην εφαρμογή για καταναλώσεις κλπ
Που δεν απαντάνε σε emails
Που βγάζει κυριως διλιτρα με μικρούς χώρους.Μακριά από συγγελιδη γενικώς
-
@gomi said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
@green_dragon said in [
Σου είπαν κάτι διαφορετικό?Αυτές είναι όντως οι τιμές στο site, από 17595 το χειροκίνητο και από 19535 το αυτόματο, χωρίς να υπολογίζονται εκπτώσεις:
https://www.mazda.gr/configurator/MAZDA2/5HB/engineΤώρα τι ισχύει στην αντιπροσωπεία είναι άλλο θέμα, για αυτό είπα στον άνθρωπο να πάει να τσεκάρει ο ίδιος.
Νομίζω ότι έχω καταλήξει σε μια μικρή λίστα με βάση τις παρατηρήσεις όλων και περιλαμβάνει το mazda 2 και το Suzuki swift.
Αυτά θα κοιτάξω στους αντιπροσώπους.
Έχω και δύο mini σχόλια:- Το MG3 δεν περνάει απαρατήρητο, αλλά φοβάμαι ότι η τιμή του θα ξεφεύγει,
- Δεν μπήκε καθόλου στη κουβέντα η Hyundai και το i20. Δεν υπάρχουν φίλοι του μοντέλου ή δεν αξίζει σε σχέση με τον ανταγωνισμό;
Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή.
-
@iceman7 said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
@wantone said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
Ποιος θέλει να μπλέξει με Μαζντα στην Ελλάδα.
Με τέτοιον εισαγωγέα ;
Που έχει φύγει ήδη μια φορα από τη χώρα
Που το μόνο αμάξι αυτή τη στιγμή που αξίζει να δεις είναι το υβριδικο ξαδελφακι που και αυτό το δίνει κουτσουρεμένο χωρίς πρόσβαση στην εφαρμογή για καταναλώσεις κλπ
Που δεν απαντάνε σε emails
Που βγάζει κυριως διλιτρα με μικρούς χώρους.Μακριά από συγγελιδη γενικώς
Δεν εχω θεμα με μαζντα γιατι παντα θα μπορεις να αγορασεις ανταλλακτικα απο Ευρωπαικη χωρα αν χρειαστει. Ο λογος που ρωταω ειναι γιατι ψαχνω ενα αμαξι με πολη χαμηλη τιμη για χρηση χωρις να αγχωνομε. Λογικα το Μαζντα με απλο κινητηρα θα εχει και μικρες απαιτησεις συντηρησης.
Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...