-
Το ότι δωρεάν κούκις δεν χαρίζουν πουθενά το θυμόσαστε πιστεύω. Ή όχι?
-
@dstou said in TESLA FORUM:
δεν γνωριζω κανενα ξενοδοχειο να σου δινει δωρεαν μπιτονακι με βενζινη μαζι με το πρωινο σου, επομενως δεν καταλαβαινω για ποιον λογο να υπαρχει το αιτημα της δωρεαν φορτισης (επειδη το ακουω και αυτο απο ηλεκτροκινητους "ελα μωρε τσιπη, σιγα το κοστος. Τοσα φραγκα σου δινω για το δωματιο")
-
@dettol said in TESLA FORUM:
δεν γνωριζω κανενα ξενοδοχειο να σου δινει δωρεαν μπιτονακι με βενζινη μαζι με το πρωινο σου, επομενως δεν καταλαβαινω για ποιον λογο να υπαρχει το αιτημα της δωρεαν φορτισης (επειδη το ακουω και αυτο απο ηλεκτροκινητους "ελα μωρε τσιπη, σιγα το κοστος. Τοσα φραγκα σου δινω για το δωματιο")
αυτό λέμε κι εμείς.
-
Απόλυτα σωστός.
Εγώ θα προσθέσω όμως ότι ξενοδοχείο που δεν φροντίζει για υποδομή φόρτισης (με χρέωση), μπαίνει στην ίδια κατηγορία με ξενοδοχεία που παρέχουν πάρκινγκ "δωρεάν στη περιοχή γύρω " και κουβαλάς βαλίτσες.Φαντάζομαι έχουν ήδη ξεκινήσει βέβαια τσαμπατζηδες να πετάνε μπαλαντεζες από airbnb.
-
@antonakis said in TESLA FORUM:
Απόλυτα σωστός.
Εγώ θα προσθέσω όμως ότι ξενοδοχείο που δεν φροντίζει για υποδομή φόρτισης (με χρέωση), μπαίνει στην ίδια κατηγορία με ξενοδοχεία που παρέχουν πάρκινγκ "δωρεάν στη περιοχή γύρω " και κουβαλάς βαλίτσες.Φαντάζομαι έχουν ήδη ξεκινήσει βέβαια τσαμπατζηδες να πετάνε μπαλαντεζες από airbnb.
Στις μεγαλες πολεις, οπου εκει υπαρχουν κυριως τα airbnb, θα βρεις να φορτισεις. Το προβλημα ειναι σε πιο απομακρυσμενες περιοχες. Εκει, αν δεν μπορεις να φορτισεις στο ξενοδοχειο, θα πρεπει να το συνυπολογισεις και να φτασεις "γεματος". Ολα γινονται, αρκει να εχεις κανει 2-3 σκεψεις εκ των προτερων.
Τελος, δεν ειναι ολα τα ξενοδοχεια σε περιοχες οπου μπορουν να προσφερουν (ακομα και αν το θελουν) θεση σταθμεσης ή/και θεση φορτισης (πχ απο το πανω μερος του μυαλου μου, μονεμβασια). -
@piliourits said in TESLA FORUM:
και βόλτα στο παλιό μοναστήρι να αγναντέψετε την Πύρρα από ψηλά στο γκρεμό (με προσοχή μεγάλη στα παιδιά)
Πήγαμε εκεί, στην Αγ. Παρασκευή και στο κρυφό σχολειό....φανταστική η θέα όντως!!
-
Φαίνεται ότι facelift ανήγαγε το Model 3 σε άλλο επίπεδο και αν συνυπολογίσουμε τα safety features και τις autonomous δυνατότητες το καθιστούν βασιλιά των ηλεκτρικών!
-
@monman2 said in TESLA FORUM:
, κερδισμενο το ξενοδοχειο που θα βγαζει ενα μικρο κερδος απο την φορτιση,
Νομίζω οτι καλλίτερη πολιτική του ξενοδόχου θα είναι να διαφημίζει την ΔΩΡΕΑΝ φόρτιση που προσφέρει , θα έχει κρατήσεις και εκτός περιόδου γιορτών - τριημέρων ...
Αντικειμενικά, το κόστος είναι σχετικά μικρό, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος κάποιος να υποχρεώνεται να προσφέρει δωρεάν υπηρεσία. Θεωρώ ότι οποιοσδήποτε με ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το βασικό που τον ενδιαφέρει είναι να μπορεί να φορτίζει. Ναι, ωραία θα είναι να είναι τσάμπα, αλλά δεν είναι το βασικό αυτό.
Προσωπικά πήγα σε ένα ωραιότατο ξενοδοχείο στην Κόνιτσα, το οποίο βρήκα από βίντεο του evloader, που εγκατέστησε τον φορτιστή.
Μπαίνεις στην πλατφορμα, κρατάς ώρα φόρτισης, πληρώνεις με καρτούλα, όλα καλά και τακτοποιημένα.Παντως ο συμπαθης Evloader το εχει σαν ψιλοπαρατημενο το 3ρι του...
-
Μήπως είναι ταξιδάκι στας Ευρώπας;
-
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Μήπως είναι ταξιδάκι στας Ευρώπας;
Νομίζω τον είδα χθες στο Μαρούσι
Κατίνες γίναμε χαχαχα
Καλή χρονιά ρε παιδιά!
-
λιζινγκ το εχει, οποτε δεν τον πολυνοιαζει
-
Θερμά συγχαρητήρια στον Μάγκα με το λευκό Tesla Model 3 Performance που το οδήγησε όπως ακριβώς του αξίζει να οδηγείται πρωτοχρονιά του 2024 (δικαστής Ντρεντ και ινσταντ καρμα μαζί):
Διόδια Τραγάνας - Πρός Αθήνα. Μαύρο Μερτσεντέ MLxxx με αλβανικές πινακίδες, κολάει στον προφυλακτήρα του tesla το οποίο κινείται στην αριστερή λωρίδα με περίπου 120χαω και του παίζει φώτα, 1 χιλιόμετρο περίπου μακριά από τα διόδια Τραγάνας. Teslaνος κάνει δεξιά χωρίς περαιτέρω τσαλίμια, ML επιταχύνει προσπερνάει και απομακρύνεται 20-30 μέτρα, Teslaνος σανιδώνει, κυριολεκτικά εκσφενδονίζεται και χώνεται και πάλι μπροστά από το ML, κινούμενος με καταιγιστικό ρυθμό προς τις αυτόματες μπάρες. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ελαφρώς παραλλαγμένη αμέσως μετά τα διόδια όπου ο Teslανος, προφανώς σκοπίμως επιβραδύνοντας μέχρι αηδίας, είχε στήσει καρτέρι στον καψερό μερτσεντάκια (λεπτομέρειες δεν ξέρω καθότι είχαν απομακρυνθεί από το οπτικό μου πεδίο ανηφορίζοντας προς Μαλεσίνα). Παιχνίδια μεγάλων παιδιών.
Όσες φορές και αν έχω δεί εξωτερικά ή νιώσει εσωτερικά την κτηνώδη ακαριαία επιτάχυνση των γρήγορων tesla ο εγκέφαλος μου αδυνατεί να συνδυάσει τα δεδομένα που οι αισθήσεις του τον τροφοδοτούν - υποθέτω ότι ισχύει και για άλλα γρήγορα ηλεκτρικά - δεν έχω προσωπική εμπειρία και άρα δεν έχω άποψη.
-
@argyn said in TESLA FORUM:
Θερμά συγχαρητήρια στον Μάγκα με το λευκό Tesla Model 3 Performance που το οδήγησε όπως ακριβώς του αξίζει να οδηγείται πρωτοχρονιά του 2024 (δικαστής Ντρεντ και ινσταντ καρμα μαζί):
Διόδια Τραγάνας - Πρός Αθήνα. Μαύρο Μερτσεντέ MLxxx με αλβανικές πινακίδες, κολάει στον προφυλακτήρα του tesla το οποίο κινείται στην αριστερή λωρίδα με περίπου 120χαω και του παίζει φώτα, 1 χιλιόμετρο περίπου μακριά από τα διόδια Τραγάνας. Teslaνος κάνει δεξιά χωρίς περαιτέρω τσαλίμια, ML επιταχύνει προσπερνάει και απομακρύνεται 20-30 μέτρα, Teslaνος σανιδώνει, κυριολεκτικά εκσφενδονίζεται και χώνεται και πάλι μπροστά από το ML, κινούμενος με καταιγιστικό ρυθμό προς τις αυτόματες μπάρες. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ελαφρώς παραλλαγμένη αμέσως μετά τα διόδια όπου ο Teslανος, προφανώς σκοπίμως επιβραδύνοντας μέχρι αηδίας, είχε στήσει καρτέρι στον καψερό μερτσεντάκια (λεπτομέρειες δεν ξέρω καθότι είχαν απομακρυνθεί από το οπτικό μου πεδίο ανηφορίζοντας προς Μαλεσίνα). Παιχνίδια μεγάλων παιδιών.
Όσες φορές και αν έχω δεί εξωτερικά ή νιώσει εσωτερικά την κτηνώδη ακαριαία επιτάχυνση των γρήγορων tesla ο εγκέφαλος μου αδυνατεί να συνδυάσει τα δεδομένα που οι αισθήσεις του τον τροφοδοτούν - υποθέτω ότι ισχύει και για άλλα γρήγορα ηλεκτρικά - δεν έχω προσωπική εμπειρία και άρα δεν έχω άποψη.
δεν καταλαβαινω αν τρολαρεις λεγοντας συγχαρητηρια ή αν το εννοεις σοβαρα
-
@argyn said in TESLA FORUM:
δεν καταλαβαινω αν τρολαρεις λεγοντας συγχαρητηρια ή αν το εννοεις σοβαρα
Κάθε άλλο, σοβαρολογώ απολύτως.
Σε ένα αυτοκινητιστικό περιβάλλον που κυριαρχεί η απορρύθμιση και η ανομία αυτόκλητοι υπερασπιστές του δικαίου όπως ο συγκεκριμένος teslaνος αξίζουν συγχαρητήρια (ανεξαρτήτως των κινήτρων τους).
Για όσους δεν γνωρίζουν το σημείο: τα διόδια της Τραγάνας είναι από εκείνα που έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ προειδοποιητικές ταμπέλες για τα επερχόμενα διόδια ΠΑΝΩ από το δρόμο 1+ χιλιόμετρο πριν - και όχι μόνο τα στρογγυλά σηματάκια πλευρικά. Επίσης όπως είναι εύλογο (πέραν του ότι υπάρχει σχετική νομολογία) μετά το πρώτο προειδοποιητικό σήμα επερχόμενων διοδίων αίρεται κάθε περιορισμός χρήσης της αριστερής λωρίδας - αφού τα αμάξια αναδιατάσσονται για την ομαλή και με τις ελάχιστες δυνατές διασταυρώσεις προσέγγιση τους στις μπάρες.
Δεδομένου ότι ο teslaνος κινιόταν στα +20χαω τουλάχιστον από το μέγιστο επιτρεπτό όριο ταχύτητας το "κολλάω στον προφυλακτήρα και παίζω φώτα" δεν ήταν παρά επίδειξη οδηγικής αλητείας εκ μέρους του μερτσεντάκια, που καλώς τιμωρήθηκε.
-
Πολλές φορές έχω δει Τέσλα να κάνει κόντρα. Λάθος φυσικά, αλλά έχω δει.
Μα αν έχει αυτονομία 450 χλμ. Και φεύγεις με αυτονομία περί των 400χλμ από το σπίτι για μια ημερησία διαδρομή των 100-150 χλμ έχεις περιθώριο να παίζεις στην εθνική με διαφόρους.
Αλλά όπως είπαμε, πρέπει να σταματήσουν αυτά. -
Όπως σε όλα στην άμοιρη τη ζωή όταν ρισκάρεις και τζογάρεις σημασία έχει το διακύβευμα. Ο Αλβαναράς με το μαύρο μερσέντα πιθανό να μην είχε να χάσει τίποτα. Προσωπικά μου είναι αδιάφορο τι θα πει ή τι θα κάνει ο κάθε παπάρας, αν μου κολλήσει κάνας γρήγορος, απλά κάνω δεξιά και τον αφήνω να περάσει. btw, σπανίως οδηγάω αριστερά, η αριστερή είναι μονο για προσπέραση.
Ευκαιρίας δοθείσης, ανεβοκατεβηκα δύο φορές την Πάρνηθα με το ηλεκτρικό σκουπάκι (πριν τις 07:30 και την έλευση των περιπατητών) Όταν συνηθίσεις το βάρος και το μέγεθος, απολαμβάνεις τα ωραία δυναμικα χαρακτηριστικά του. Στις κλειστές καμπές ανοίγει ομαλά και αρκούντως ευχάριστα την ουρά του και τη μαζεύει ομοίως.
Στη δεύτερη μονοήμερη εκδρομή μέχρι τα Τρίκαλα Κορινθίας και με το cc στα 120 & 125 km/h αντίστοιχα έγραψε 14 kWh/100 km το οποίο το θεωρώ πλέον ενδεικτικό της εκτός πόλεως κατανάλωση.
Καλή χρονία στους λεβέντες
-
Όταν επέστρεφα από την παραπάνω φωτογράφιση κάπου στη Βαρυμπόμπη, οδηγώντας την 911, μου κόλλησε ένα Μ3Ρ κι έκανε σφήνες του θανατά. Αναγκάστηκα να τον αφήσω να φύγει γιατί γινόταν επικίνδυνος. Σε όσα ανοίγματα ήμουν κοντά του, το Tesla απομακρυνόταν για πλάκα από την ατμοσφαιρική Porsche των 430 ίππων.
-
πραγματικα δεν εχουν κανεναν νοημα τετοιες συμπεριφορες.
Εκτος απο προσπερασεις, το μοναδικο σημειο που εχω χρησιμοποιησει στην ΕΟ την δυναμη του οχηματος ειναι οταν τυχει να μου κολλησει καποιος (οπως εκαναν εδω στο 3αρι) ενω πηγαινω ηδη με 130-140. Παταω γκαζι, εξαφανιζομαι και μπαινω δεξια στο κενο της αρεσκια μου ανετος και χωρις την πιεση του προφυλακτηρα απο πισω μου. Καποια στιγμη ερχεται μετα ο "γρηγορος" και με προσπερναει -
Αντικοινωνικές συμπεριφορές, μου θυμίζουν εκείνα τα uno/Punto turbo, που κολλούσαν σε ότι κυκλοφορούσε.
Ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Και δεν φταίει το αμάξι. -
Εγώ έχω κολλήσει σε τελσα.
Μουχαχαχαχα.
Πάτησε μια γκάζια και μεταφέρθηκε στον χρόνο αφήνοντας δύο γραμμές φωτιάς στην άσφαλτο.
TESLA FORUM