-
@stefan147 said in SEAT León Mk3 (2013-2020):
Αυτοκινητα εχει καμια 10αρια μ' αυτα τα χαρακτηριστικα. Το θεμα ειναι ποια κρινεται ως νορμαλ τιμη?
Δεν υπαρχει νορμαλ τιμη με την παρουσα κατασταση της αγορας. Οποτε ή ψωνιζεις στις υπαρχουσες τιμες ή απλα περιμενεις ποτε και (κυριως) εαν ομαλοποιηθουν οι τιμες. Αποψη μου ειναι οτι οι αυξησεις ηρθαν για να μεινουν.
Μέχρι 100κ χλμ και μαξ 15κ για Style Plus ή fr & μέχρι 13κ για ίδιες εκδόσεις χωρίς led.
@storm said in SEAT León Mk3 (2013-2020):
Style με φουλ LED δεν θα βρεις γιατί η έκδοση δεν είχε. Μόνο LED ημέρας. Και δεν ξέρω αν είχε και η FR. Αυτά για το MK3. Το MK4 ίσως έχει.
Style Plus είχε κανονικά led και επίσης πλ κόσμος τα έβαζε έξτρα.
@georgemit said in SEAT León Mk3 (2013-2020):
Style με φουλ LED δεν θα βρεις γιατί η έκδοση δεν είχε. Μόνο LED ημέρας. Και δεν ξέρω αν είχε και η FR. Αυτά για το MK3. Το MK4 ίσως έχει.
Αν δε κάνω λάθος μπορούσες να τα βάλεις ως extra και στις 2 εκδόσεις.
Πρόσφατα νομίζω είδα μια τέτοια αγγελία.
Αν τη βρω θα τη βάλω.
Edit:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/317404258-seat-leon
Βέβαια έχει 120kΔεν αποκλείω την προσωπική να βάλω αν βρεθεί αξιόλογο αυτοκίνητο.
@georgemit said in SEAT León Mk3 (2013-2020):
@vdx said in SEAT León Mk3 (2013-2020):
Ψάχνω για Leon Style ή FR με Full LED με κάτω απο 100κ σε νορμάλ τιμή και δεν βρίσκω ούτε με μέσο....
Mε μια απλή έρευνα που έκανα η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα βρεις κάποιο να καλύπτει όλα σου τα κριτήρια. Κάποια έχουν αρκετά χλμ, πάνω από το όριο που έχεις βάλει και κάποια fr που είναι με λίγα χλμ ξεπερνούν τα 20k ευρώ που μάλλον τα βρίσκεις ακριβά.
Θα πρότεινα αν σου αρέσει τόσο πoλύ το ΜΚ3 να βρεις κάποιο χωρίς led.
Όταν αγοράζουμε μεταχειρισμένο δυστυχώς τις περισσότερες φορές πρέπει να κάνουμε κάποιες υποχωρήσεις σε χρώμα, εξοπλισμό κλπ.Τα 20κ είναι εκτός πραγματικότητας, 22κ αγοράζω το καινούργιο στην έκδοση excellence...
Θα περιμένω μέχρι να βρεθεί αξιόλογο αυτοκίνητο, αυτοκίνητο έχω.
Γενική απορία.
Ξέρουμε τον εξοπλισμό ασφαλείας έχει το αυτοκίνητο από το facelift του 17 και μετά, πχ αυτόματο φρενάρισμα κλπ.
-
@vdx said in SEAT León Mk3 (2013-2020):
Style Plus είχε κανονικά led και επίσης πλ κόσμος τα έβαζε έξτρα.
Έχω αντίθετη άποψη. Λοιπόν έκατσα και σκάναρα το έντυπο του Μακρή γιατί έτσι όπως πάει το πράγμα εδώ μέσα αισθάνομαι ότι ζω σε άλλη χώρα.
Από τον Ιούλιο του 2015 και μετά το Leon ερχόταν στις παρακάτω εκδόσεις. Το έντυπο είναι του 2020 και ίσχυε για όλη την χρονιά. Βρέθηκα για καφέ με παλικάρι που έχει το FR/ΤSi Act-150ps του 2019 και φυσικά δεν είχε full led. Είχε μεγαλύτερα φώτα ημέρας LED.
Full Led μόνο στην Cupra. Ούτε επίσης υπήρχε έκδοση Style Plus.Τα περί διαμόρφωσης τα είπα σε παραπάνω Post. Εμένα ο Μακρής και η ΒΕΛΜΑΡ μου το ξέκοψαν. Ότι υπήρχε στις αποθήκες του Μακρή και στα logistics του τελωνείου. Δεν ξέρω αν ήταν θέμα πανδημίας ή επικείμενης αλλαγής μοντέλου. Επίσης υπήρχε και διαθεσιμότητα FR το οποίο αναφέρθηκε την ημέρα που παρέλαβα.
-
Παμε αλλη μια:
Το 2020 ηταν ετος αλλαγης μοντελου και ειχε κλεισει η δυνατοτητα παραγγελιας Leon 5F ΓΕΝΙΚΩΣ γιατι ειχαν ξεκινησει να κατασκευαζουν το mk4. Αρα τι μας μενει? Πουλουσαν οτι ειχε απομεινει σε στοκ.
Πριν το 2020 ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ εκανε ο καθενας οτι διαμορφωση ηθελε και εβαζε οτι εξτρα ηθελε. Ενα απο αυτα τα εξτρα ηταν τα full led τα οποία έμπαιναν σε οποια εκδοση ηθελε κανεις ενω υπηρχαν εκδοσεις οπως πχ η FR plus με το 1800αρι που τα ειχαν στανταρ. Παρομοιως στανταρ τα ειχε ανεκαθεν και το Cupra.
Μιας και το συζηταμε για την ιστορια να αναφερουμε οτι τα full led του προ-fl ειναι αρκετα υποδεεστερα σε αποδοση απο του fl ενω δεν τα λες και ακριβως full γιατι τα φλας πχ ειναι με λαμπες αλογονου.
Επισης σε οτι αφορα συστηματα ασφαλειας το 5F δεν ειχε καποιο ως στανταρ εξοπλισμο, εκτος απο το front assist αν δεν κανω λαθος που καποια στιγμη λιγο πριν το fl πρεπει να το εβαλαν σε καποια λιγα αυτοκινητα ως ειθισται σ αυτες τις περιπτωσεις ωστε να το κανουν λιγο πιο ανταγωνιστικο. Παντα βεβαια εδιναν ως εξτρα διαφορα πακετα με συστηματα και ειναι ευκολο να διακρινει κανεις τι εχει το αμαξι απο το χαρακτηριστικο ρανταρ χαμηλα στη γριλια.
-
Με το Leon είχα ασχοληθεί λίγο με το MK2 την εποχή του Sport Up Force το 2009.
Μετά το ξέχασα εντελώς το αυτοκίνητο αυτό γιατί ήταν υπερβολικά ακριβό για μένα.
Τον Αύγουστο του 2020 ξεκίνησα να ψάχνομαι και για άλλο αυτοκίνητο πήγαινα (Tipo 1.4/16V).Το Leon μπήκε σφήνα γιατί ήταν σε τιμή χώμα. Ποιο φτηνό και από πολλά μικρά.
Δεν ξέρω αν διαμορφωνόταν πριν το 2020. Απλά αναφέρω αυτά που μου είπαν σε δύο εκθέσεις.Παραπάνω πράγματα δεν γνωρίζω.
Ποιο πολλά γνωρίζω για την PSA που είμαι και Γαλλόφιλος.
-
Με το Leon είχα ασχοληθεί λίγο με το MK2 την εποχή του Sport Up Force το 2009.
Μετά το ξέχασα εντελώς το αυτοκίνητο αυτό γιατί ήταν υπερβολικά ακριβό για μένα.
Τον Αύγουστο του 2020 ξεκίνησα να ψάχνομαι και για άλλο αυτοκίνητο πήγαινα (Tipo 1.4/16V).Το Leon μπήκε σφήνα γιατί ήταν σε τιμή χώμα. Ποιο φτηνό και από πολλά μικρά.
Δεν ξέρω αν διαμορφωνόταν πριν το 2020. Απλά αναφέρω αυτά που μου είπαν σε δύο εκθέσεις.Παραπάνω πράγματα δεν γνωρίζω.
Ποιο πολλά γνωρίζω για την PSA που είμαι και Γαλλόφιλος.
Έτσι ακριβώς είναι όπως γράφει ο @stefan147 . Σχετικά με την style plus μπορεί να μην ήταν επίσημη έκδοση αλλά έτσι ονόμαζαν την Style + μέλη οθόνη και Λεδ. Diesel η βενζίνη έχεις @storm ?
-
Νεκρανασταίνω το τόπικ έτσι για λόγους...αρχείου. Παράδρομος Αττικής Οδού στο Μαρούσι και έχω πάρει για μισό δευτερόλεπτο τα μάτια μου απ΄το δρόμο για να πριζώσω το κινητό στο αμάξι. Ο προπορευόμενος και συμπαίκτης στο 5χ5 απ' όπου φύγαμε μαζι, αποφασίζει να κοκκαλώσει σε διασταύρωση ΧΩΡΙΣ να έχει στοπ. Σωστό μεν στα χαρτιά, μη συνηθισμένο και άρα απρόβλεπτο στην πράξη. Κρύα τα κωλοGoodyear Supersports, κρύα και τα Brembo, γυαλί η ασφαλτος, δε σταμάτησε ποτέ το Σέατ παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Front Assist.
Focus 20ετιας vs Cupra σημειώσατε 1
Εξ' όψεως αστεία η ζημιά θα πει κάποιος.
Στην πράξη όμως -->
Μην τα πολυλογώ η βίδα που στηρίζει το ραντάρ του acc, τρύπησε το ψυγείο του a/c με αποτέλεσμα να χάσει όλο το φρέον και να θέλει και αλλαγή. Επίσης η τραβέρσα τσάκισε σα χαρτί και πήρε μαζί της και τις βάσεις του φαναριού καθώς και το δεξί φτερό το οποίο χωρίς να έχει ίχνος επαφής, έχει κάνει ένα rotation περίεργο και ελπίζουμε ότι θα έρθει στη θέση του χωρίς δράματα αλλιώς το κόστος θα εκτοξευθεί. Ευτυχώς γλίτωσαν τα φανάρια και δεν άνοιξε και κάνας αερόσακος. Θα κλαίγαμε με μαύρο δάκρυ. Μιλάμε για επαφή περισσότερο παρά για σύγκρουση!
(OK αγνοείστε το intercooler...απλά ήταν ευκαιρία για upgrade μιας και θα έβγαινε όλο μπροστινό. )
-
Νεκρανασταίνω το τόπικ έτσι για λόγους...αρχείου. Παράδρομος Αττικής Οδού στο Μαρούσι και έχω πάρει για μισό δευτερόλεπτο τα μάτια μου απ΄το δρόμο για να πριζώσω το κινητό στο αμάξι. Ο προπορευόμενος και συμπαίκτης στο 5χ5 απ' όπου φύγαμε μαζι, αποφασίζει να κοκκαλώσει σε διασταύρωση ΧΩΡΙΣ να έχει στοπ. Σωστό μεν στα χαρτιά, μη συνηθισμένο και άρα απρόβλεπτο στην πράξη. Κρύα τα κωλοGoodyear Supersports, κρύα και τα Brembo, γυαλί η ασφαλτος, δε σταμάτησε ποτέ το Σέατ παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Front Assist.
Focus 20ετιας vs Cupra σημειώσατε 1
Εξ' όψεως αστεία η ζημιά θα πει κάποιος.
Στην πράξη όμως -->
Μην τα πολυλογώ η βίδα που στηρίζει το ραντάρ του acc, τρύπησε το ψυγείο του a/c με αποτέλεσμα να χάσει όλο το φρέον και να θέλει και αλλαγή. Επίσης η τραβέρσα τσάκισε σα χαρτί και πήρε μαζί της και τις βάσεις του φαναριού καθώς και το δεξί φτερό το οποίο χωρίς να έχει ίχνος επαφής, έχει κάνει ένα rotation περίεργο και ελπίζουμε ότι θα έρθει στη θέση του χωρίς δράματα αλλιώς το κόστος θα εκτοξευθεί. Ευτυχώς γλίτωσαν τα φανάρια και δεν άνοιξε και κάνας αερόσακος. Θα κλαίγαμε με μαύρο δάκρυ. Μιλάμε για επαφή περισσότερο παρά για σύγκρουση!
(OK αγνοείστε το intercooler...απλά ήταν ευκαιρία για upgrade μιας και θα έβγαινε όλο μπροστινό. )
κρίμα, shit happens sometimes
γιαυτο εχω κόψει τον αθλητισμό εγώ να είμαι σίγουρός χαχαχαχ
βάλε ενα καλό aftermarket intercooler αφού θα το αλλάξεις έτσι και αλλιώς
γιαυτό εχουν εκτοξευτεί οι μεικτές ασφάλειες. εχουν πάει τα ανταλακτικά στο θεό. Και είσαι και τυχερός στην ατυχία σου. Ενα φανάρι LED εχει 1500 euro!!!!!
-
Αν ήθελες και φανάρι...
Τραγικές οι τιμές πλέον στις επισκευές γενικά (και οι αναμονες ανταλλακτικών σε μερικά) -
@cirus said in SEAT León Mk3 (2013-2020):
γιαυτό εχουν εκτοξευτεί οι μεικτές ασφάλειες. εχουν πάει τα ανταλακτικά στο θεό. Και είσαι και τυχερός στην ατυχία σου. Ενα φανάρι LED εχει 1500 euro!!!!!
Το συγκεκριμένο φανάρι έχει 935€+φπα. Προς τιμήν του το vag βγάζει σετ επισκευής βάσεων και γλιτώνεις με ελάχιστα εάν δεν υπάρξει σπάσιμο ή ράγισμα φανού.
Intercooler πήρα της DO88, ένα σουηδικό που είναι το new best thing στα mqb και είναι αρκετά δοκιμασμένο.
-
@cirus said in SEAT León Mk3 (2013-2020):
Το συγκεκριμένο φανάρι έχει 935€+φπα. Προς τιμήν του το vag βγάζει σετ επισκευής βάσεων και γλιτώνεις με ελάχιστα εάν δεν υπάρξει σπάσιμο ή ράγισμα φανού.
Intercooler πήρα της DO88, ένα σουηδικό που είναι το new best thing στα mqb και είναι αρκετά δοκιμασμένο.
σωστό είναι αυτό που λες απλά συνήθως υπάρχει ράγισμα και πας για νέο
δεν το ξέρω αλλά δεν είμαι και πολύ γνώστης σε aftermarket. Φαντάζομαι θα είναι πολύ καλύτερο του stock. Μεγείες και ας είναι το τελευταίο ευχομαι (εννοω το ακούμπισμα)
-
Τι ωραία μούρη όμως! Κλασσική ομορφιά!
Ακόμα μου αρέσει περισσότερο από το τωρινό.
Δε μου λες Stefan, στα πληρώνει όλα η μικτή σου (υποθέτω εκτός της απαλλαγής και του ιντερκουλερ); -
Φανταζομαι κατι θα καλυπτε...ΑΝ ειχα μικτη!
Ειναι τοσο σκαλισμενο το αμαξι τοσο με βελτιωσεις οσο και ρετροφιτς που δεν εχει νοημα η μικτη για μενα. Θα μπλεκαμε χειροτερα τωρα αν εμπαινε ασφαλιστικη στη μεση. Οποτε ολα τσεπη. Οι μαλακιες πληρωνονται ως γνωστον.
-
Φανταζομαι κατι θα καλυπτε...ΑΝ ειχα μικτη!
Ειναι τοσο σκαλισμενο το αμαξι τοσο με βελτιωσεις οσο και ρετροφιτς που δεν εχει νοημα η μικτη για μενα. Θα μπλεκαμε χειροτερα τωρα αν εμπαινε ασφαλιστικη στη μεση. Οποτε ολα τσεπη. Οι μαλακιες πληρωνονται ως γνωστον.
ευτυχώς που δεν πήρε φανάρι, εμένα που μου τα είχαν πάρει και τα 2 πριν 3.5 χρόνια 2000€ μόνο τα φανάρια.
Ευτυχώς βρήκα με 400€ από τρακαρισμένο και απλά άλλαξα τα εσωτερικά που δεν είχαν πάθει τίποτα τα δικά μου. Μετά έκανα μικτή μόνο για τον φόβο για τα φανάρια
Αμαξαρα πάντως να το χαίρεσαι -
κουπρα << φρ με no name πρόγραμμα
-
@red_monster said in SEAT León Mk3 (2013-2020):
κουπρα << φρ με no name πρόγραμμα
+1
Πες κάνα επώνυμο που έχεις ο ίδιος εμπειρία για να μην την πατήσει κόσμος
-
Ετσι για να χουμε μια εικονα. Ταπεινο Σεατακι Κουπρα εχει κατα τοπους ακριβως διπλασιο παχος χρωματος-βερνικιου απο ΨΨ.
Οροφη
Καπω
-
Ετσι για να χουμε μια εικονα. Ταπεινο Σεατακι Κουπρα εχει κατα τοπους ακριβως διπλασιο παχος χρωματος-βερνικιου απο ΨΨ.
Οροφη
Καπω
Αχ αυτά τα Iphonια με την τεχνολογία τους...
-
Τα έχεις περάσει με επίστρωση νανοτεχνολογίας;
-
@polioan said in SEAT León Mk3 (2013-2020):
Αχ αυτά τα Iphonια με την τεχνολογία τους...
Ποιο αϊφον? Αν εννοεις τη μετρηση αυτη γινεται με εξειδικευμενη συσκευη που απλα κανει display το αποτελεσμα σε εφαρμογη στο κινητο.
-
@lap said in SEAT León Mk3 (2013-2020):
Τα έχεις περάσει με επίστρωση νανοτεχνολογίας;
Κλασικη κεραμικη πριν 1 χρονο τελευταια φορα. Η κεραμικη δινει μαξ 2-3 μικρα. Μπορει να λεω και πολυ. Μετρησαμε και απο μεσα στις κολωνες του b-pillar που δεν ειναι περασμενο και παλι ειχε ιδιο σχεδον αποτελεσμα.
SEAT León Mk3 (2013-2020)