-
Το δικό μου πάντως δεν έχει κάποιο τρομερό εξοπλισμό. Ή για να το πω καλύτερα έχει πολύ περίεργο εξοπλισμό.
Για παράδειγμα έχω διζωνικό clima αλλά το media είναι αυτό που είχα και στο Fabia. Μία οθονίτσα 5 ιντσών. Δεν με χαλάει. Καλά παίζει το κακόμοιρο.
Δεν έχω ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, αλλά έχω ηλεκτρικό χειρόφρενο. Ηλεκτρικό χειρόφρενο και κλείνω τους καθρέπτες με τα χέρια... Τραγικό...
Δεν έχω πίσω εργοστασιακούς αισθητήρες παρκαρίσματος, αλλά έχω κρυφό λευκό φωτισμό στα ποδάρια των επιβατών με ρυθμιζόμενη ένταση. Έλεος!
Δεν έχω την διπλή πίσω απόληξη εξάτμισης του FR παρόλο που το καζανάκι βγάζει δύο απολήξεις που κοιτάνε το οδόστρωμα, αλλά έχω κανονική ρεζέρβα, προβολάκια και θερμοηχομονωτικό στο καπό.
Και τέλος το μενού ρυθμίσεων κλειδωμένο για τα καλά. Πολλά από αυτά που είχα στο FABIA, στο LEON είναι άφαντα.
-
Τη Seat για κάποιο λόγο που δε γνωριζω, την έχει η ΒΕΛΜΑΡ και όχι η Kosmocar που έχει τα υπόλοιπα vag. Oπότε δεν έχει και τον κλασσικό διαμορφωτή με τις προεραιτικές επιλογές των άλλων vag, που βάζεις ότι επιπρόσθετο εξοπλισμό θέλεις.
Τις διάφορες εκδόσεις των seat τις αγοράζεις με το standard εξοπλισμό τους όπως τις πουλάνε, ή μπορείς να κάνεις προσθήκες εξοπλισμού, απλώς δεν έχουν διαμορφωτή στο Internet. Το είχα απορία και μια και το έφερε η κουβέντα αν ξέρει κάποιος ας μου πει.
-
@storm said in SEAT León Mk3 (2013-2020):
Δεν έχω ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, αλλά έχω ηλεκτρικό χειρόφρενο.
Καλόμαθες στου Γάλλους που βάζουν από σχεδόν την βασική έκδοση. Στους Γερμανούς είναι έξτρα αυτό παραδοσιακά και μάλιστα ακριβό. Ακόμα και σε BMW 5αρα έξτρα το πληρώνεις!!
@andya3 said in SEAT León Mk3 (2013-2020):
Τη Seat για κάποιο λόγο που δε γνωριζω, την έχει η ΒΕΛΜΑΡ και όχι η Kosmocar που έχει τα υπόλοιπα vag.
- Ευτυχώς
- Και την Σκόντα δεν την είχε η Κοσμοκάρ για πολλά χρόνια, τώρα τελευταία την πήρε.
- Προφανώς όταν λήξει η σύμβαση ή καταγγελθεί (αν και ο Βασιλάκης είναι δυνατό όνομα) ίσως την πάρει η Κοσμοκάρ.
- Το ίδιο συμβαίνει και με την Λαμποργκίνι, δεν την δίνουν στην Κοσμοκάρ την κρατάει ο Λυμπεράκης (και πουλάει παντού, κάνει απίστευτες πωλήσεις εκτός Ελλάδος).
- Ο διαμορφωτής της Σέατ δούλευε μέχρι πρόσφατα, εδώ και μερικούς μήνες έχει αφαιρεθεί, κανείς δεν ξέρει τον λόγο. Αλλά μπορείς να προσθέσεις κανονικά έξτρα εξοπλισμό όπως σε όλα του ομίλου.
-
Με καλόμαθαν οι Γάλλλοι και μου είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι οι αναδιπλούμενοι.
Αλλά εντάξει, πόσο θα το κρατήσω το LEON; Θα βγάλει διετία; Αμφιβάλλω...
-
@fanis75 said in SEAT León Mk3 (2013-2020):
- Ο διαμορφωτής της Σέατ δούλευε μέχρι πρόσφατα, εδώ και μερικούς μήνες έχει αφαιρεθεί, κανείς δεν ξέρει τον λόγο. Αλλά μπορείς να προσθέσεις κανονικά έξτρα εξοπλισμό όπως σε όλα του ομίλου.
Σωστά τα λες , δεν αξιώθηκαν να τον φτιάξουν όταν άλλαξε ο υπολογισμός για τα νέα τέλη ταξινόμησης , οπότε τον έβγαλαν και δεν τον ξαναέβαλαν απο τότε με τις νέες τιμές
-
Ψάχνω για Leon Style ή FR με Full LED με κάτω απο 100κ σε νορμάλ τιμή και δεν βρίσκω ούτε με μέσο....
-
Style με φουλ LED δεν θα βρεις γιατί η έκδοση δεν είχε. Μόνο LED ημέρας. Και δεν ξέρω αν είχε και η FR. Αυτά για το MK3. Το MK4 ίσως έχει.
-
Style με φουλ LED δεν θα βρεις γιατί η έκδοση δεν είχε. Μόνο LED ημέρας. Και δεν ξέρω αν είχε και η FR. Αυτά για το MK3. Το MK4 ίσως έχει.
Αν δε κάνω λάθος μπορούσες να τα βάλεις ως extra και στις 2 εκδόσεις.
Πρόσφατα νομίζω είδα μια τέτοια αγγελία.
Αν τη βρω θα τη βάλω.
Edit:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/317404258-seat-leon
Βέβαια έχει 120k -
Αυτοκινητα εχει καμια 10αρια μ' αυτα τα χαρακτηριστικα. Το θεμα ειναι ποια κρινεται ως νορμαλ τιμη?
Δεν υπαρχει νορμαλ τιμη με την παρουσα κατασταση της αγορας. Οποτε ή ψωνιζεις στις υπαρχουσες τιμες ή απλα περιμενεις ποτε και (κυριως) εαν ομαλοποιηθουν οι τιμες. Αποψη μου ειναι οτι οι αυξησεις ηρθαν για να μεινουν.
-
@vdx said in SEAT León Mk3 (2013-2020):
Ψάχνω για Leon Style ή FR με Full LED με κάτω απο 100κ σε νορμάλ τιμή και δεν βρίσκω ούτε με μέσο....
Mε μια απλή έρευνα που έκανα η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα βρεις κάποιο να καλύπτει όλα σου τα κριτήρια. Κάποια έχουν αρκετά χλμ, πάνω από το όριο που έχεις βάλει και κάποια fr που είναι με λίγα χλμ ξεπερνούν τα 20k ευρώ που μάλλον τα βρίσκεις ακριβά.
Θα πρότεινα αν σου αρέσει τόσο πoλύ το ΜΚ3 να βρεις κάποιο χωρίς led.
Όταν αγοράζουμε μεταχειρισμένο δυστυχώς τις περισσότερες φορές πρέπει να κάνουμε κάποιες υποχωρήσεις σε χρώμα, εξοπλισμό κλπ. -
@georgemit said in SEAT León Mk3 (2013-2020):
Αν δε κάνω λάθος μπορούσες να τα βάλεις ως extra και στις 2 εκδόσεις.
Πρόσφατα νομίζω είδα μια τέτοια αγγελία.
Αν τη βρω θα τη βάλω.
Edit:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/317404258-seat-leon
Βέβαια έχει 120kΑυτό που βρήκες στο car.gr μπορεί να είναι εισαγωγής.
Εγώ πάντως όσες φορές πήγα σε έκθεση/εμπορία* της SEAT μόλις τους έλεγα για extra εξοπλισμό έβαζαν τα γέλια. Μου πέταγαν στα μούτρα το φυλλάδιο των εκδόσεων που είχε και τις τιμές και μου έλεγαν αυτά είναι.
Αυτά για Seat Ibiza, Seat Arona, Seat Leon.
Και για τις εκθέσεις ΒΕΛΜΑΡ και ΜΑΚΡΗΣ.
Ειδικά για το Leon που αγόρασα και κυκλοφορούσε από το 2017 μέχρι και το 2020, ερχόταν έτσι και δεν υπήρχε καμιά δυνατότητα διαμόρφωσης. Εγώ ήθελα αναδιπλούμενους καθρέπτες αλλά... έφαγα άκυρο αφού μόνο έτσι ερχόταν εξαρχής.
...
Στην έκδοση των 130 PS, το Leon είναι διαθέσιμο μόνο στο επίπεδο εξοπλισμού Style, με €17.150.
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-seat-leon-15-tsi-130-act -
Προφανως δεν ισχυει τιποτα τετοιο. Εννοειται επαιρναν και παιρνουν παραγγελιες με καθε πιθανη διαμορφωση. Ακομα και καποια απο τα ετοιμοπαραδοτα τους τα φερνουν με εξτρα.
-
Προφανώς και ισχύει. Seat αγόρασα όχι Datsun.
α! και έχω δύο Seat. Έχω και Cordoba. Από Μακρή βεβαίως, βεβαίως...
-
Οποτε θα το αλλαξεις συντομα και αυτο; Εχουν ακριβυνει τα αυτοκιντηα τωρα και αυτες οι συχνες αλλαγες θα στοιχισουν αρκετα.
-
Δεν ισχυει και μην επιμενεις γιατι ειναι αφελες αυτο που λες και ειναι και παντελως ασχετο το ποσα Σεατ εχεις. Προφανως και μπορουσες να κανεις οτι διαμορφωση θες και στο Μακρη και στη Βελμαρ και σε οποιον αλλο αντιπροσωπο. Εχω και τα αναλογα χαρτια με διαφορες διαμορφωσεις που εχω κανει κατα καιρους τα τελευταια χρονια.
-
Και εγώ λέω ότι δεν ισχύει τίποτα από αυτά με τις διαμορφώσεις. Και εγώ έχω 2 Seat και έχω πάρει 3-4 προσφορές ακόμα με επιπλέον εξοπλισμό που εγώ διάλεξα. Ίσως ο Storm να είναι ολίγον άτυχος και να έτυχε σε πωλητές που βαριούνταν, ή είχαν κάτι άλλο στο μυαλό τους, με πιθανότερο να ήθελαν να διώξουν το Stock. Ειδικά για το MK3 έχω πάρει προσφορά τέλος 2017 στην έκδοση 1.8 FR (facelift) και του είχα προσθέσει Full Led από Μακρή στο Γαλάτσι. Επίσης, αργότερα, έχω πάρει προσφορά σε Arona FR 150 με Full Led, camera και διάφορα άλλα έξτρα από Μακρή στην Κηφισίας. Το ίδιο ισχύει και στη Βελμάρ. Ακόμα έχω Leon που πήρα από εκεί με έξτρα παραγγελία την ηλιοροφή...
-
Πάντως σε Αρόνα μια χαρά διαμόρφωση μου έκανε η Βελμάρ στον Γέρακα, απλά η τιμή ξέφευγε...ό,τι θες βάζει με το ανάλογο κόστος και χρόνο αναμονής.
-
Μα τι να λεμε τωρα? Τα αυτονοητα??
-
Ανέφερα ότι έχω δύο Seat που σημαίνει ότι έχω μπει δύο φορές σε διαδικασία να αγοράσω και αγόρασα.
Τέλος πάντων. Το σίγουρο είναι ότι εμένα μου αρκούν οι εμπειρίες μου για να σχηματίσω άποψη και δεν είμαι κανένα μικρό παιδάκι. Ας πιστεύει ο καθένας ότι θέλει.
-
@wantone said in SEAT León Mk3 (2013-2020):
Οποτε θα το αλλαξεις συντομα και αυτο; Εχουν ακριβυνει τα αυτοκιντηα τωρα και αυτες οι συχνες αλλαγες θα στοιχισουν αρκετα.
Σύντομα όχι. Με αυτό το ψοφόκρυο δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσω να ασχοληθώ με αυτοκίνητα.
Το καλοκαίρι, φθινόπωρο που θα σκέφτομαι πάλι το θέμα συνεργείο SEAT μπορεί και να το δώσω. Θα φωνάξω την spotawheel να έρθει να το πάρει.
SEAT León Mk3 (2013-2020)