-
Δεν μας είπες τι οδηγάς και πόσο πλήρωσες να το αγοράσεις όμως; Γιατί ακόμα και τα 34Κ των Τέσλα είναι άπιαστο όνειρο για την πλειοψηφία των Ελλήνων που οδηγάει petrol 15ετιας. Αλλά έτσι είναι αυτά αν ζεις εκτός ελληνικής πραγματικότητας. Κοροϊδεύεις τους υπόλοιπους.
-
@elteo said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν μας είπες τι οδηγάς και πόσο πλήρωσες να το αγοράσεις όμως; Γιατί ακόμα και τα 34Κ των Τέσλα είναι άπιαστο όνειρο για την πλειοψηφία των Ελλήνων που οδηγάει petrol 15ετιας. Αλλά έτσι είναι αυτά αν ζεις εκτός ελληνικής πραγματικότητας. Κοροϊδεύεις τους υπόλοιπους.
χμμμμ
οχι ακριβως - δεν αυτη απαντηση, αμα ειναι να το κλεισουμε το μαγαζι και να συζηταμε για ρυθμιση ζιγκλερ και πλατινες
οταν ενα 3008 ή ενα καταπτυστο ψψ ή ενα ξεφτιλα γιαρικρος εξοπλισμενο εχει τα ιδια ή περισσοτερα χρηματα, το ηλεχτρικο γινεται επιλογη -
@gatoz said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
χμμμμ
οχι ακριβως - δεν αυτη απαντηση, αμα ειναι να το κλεισουμε το μαγαζι και να συζηταμε για ρυθμιση ζιγκλερ και πλατινες
οταν ενα 3008 ή ενα καταπτυστο ψψ ή ενα ξεφτιλα γιαρικρος εξοπλισμενο εχει τα ιδια ή περισσοτερα χρηματα, το ηλεχτρικο γινεται επιλογηΌχι δεν είναι έτσι. Γιατί εσύ αναφέρεσαι σε αυτούς που θα αγοράσουν. Δεν μιλάω για το αν επιλέξεις θερμικό ή ηλεκτρικό αλλά για την αδυναμία να αγοράσεις γενικά καινούργιο τουτού. Για αυτό και η αναφορά στο 15ετιας που κυκλοφορεί εκεί έξω.
-
Καλά δεν συμφωνω...βλέπω τόσα καινούργια αυτοκίνητα στους δρόμους, οικογενειακα Peugeut 3008 που πλέον ξεπερνάνε τα 35... γιατί αναφερόμαστε στα tesla και δεν λέμε πόσο κάνει πλέον η αγορά ενός οικογενειακού (βενζίνη/Πετρέλαιο). Το tesla με την επιδότηση (αναφέρομαι στην μικρή μπαταρία) ειναι πιο φθηνό... η ελληνική πραγματικότητα ειναι οτι δεν εχω να πληρώσω το ρεύμα /supermarket (αυτά λέω στους φίλοςυ και γνωστούς) αλλά πάω ενα μήνα διακοπές, το Πάσχα στο χωριό, και το βασικότερο, ξανα -ψηφίζω Μητσοτάκι που με πετσόκοψε στην ακρίβεια... για την υποκρισία του ελληνικού λαού έχω άλλη άποψη και κακώς την κάνουμε εδώ, επιβεβαιώθηκε εξάλλου πρόσφατα στις κάλπες. Γιατι αν δεν έχεις να φας, ψηφίζεις με άλλο τρόπο.
-
Δεν είναι μόνο τα θέματα της αγοράς, ή της αυτονομίας, αλλά κάτι άλλο, εξίσου βασικό: αυτό της σωστής υποστήριξης του εκάστου ηλεκτρικού ιχ:
Έχεις ηλεκτροδοτούμενο χώρο στάθμευσης; Αν όχι, κάτσε στ' αυγά σου. Αυτό που κάνω κι εγώ δηλαδή.
Διότι λεφτά για να το αγοράσω υπάρχουν, μοντελάκι κατάλληλο για τις εξορμήσεις μου υπάρχει, τις επιδοτησούλες τις λιγουρεύομαι, το που θα το φορτίζω κάθε τρεις και λίγο κωλλύωμαι. -
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Καλά δεν συμφωνω...βλέπω τόσα καινούργια αυτοκίνητα στους δρόμους, οικογενειακα Peugeut 3008 που πλέον ξεπερνάνε τα 35... γιατί αναφερόμαστε στα tesla και δεν λέμε πόσο κάνει πλέον η αγορά ενός οικογενειακού (βενζίνη/Πετρέλαιο). Το tesla με την επιδότηση (αναφέρομαι στην μικρή μπαταρία) ειναι πιο φθηνό... η ελληνική πραγματικότητα ειναι οτι δεν εχω να πληρώσω το ρεύμα /supermarket (αυτά λέω στους φίλοςυ και γνωστούς) αλλά πάω ενα μήνα διακοπές, το Πάσχα στο χωριό,
Ενα μηνα διακοπες μπορεις ευκολα να κανεις αν εχεις σπιτι στο χωριο. Σου κοστιζει να πας εκει, τα υπολοιπα ειναι οπως και στο σπιτι σου αν θες.
Τα πολλα καινουργια που βλεπεις ειναι συνηθως ληζινγκ, εταιρικες παροχες δηλαδη, καινουργια αυτοκινητα ιδιοκτητα ειναι πολυ λιγοτερα και συνηθως Β και Β-SUV
Ακομα κι ετσι ομως ειναι αλλο να δωσεις 32-34 ( οπου μερος αυτων με χρηματοδοτηση ) και αλλο 42 + 1000 η προετοιμασια για να παρεις πισω τα 8 απο αυτα. Αλλος τα πηρε σε ενα μηνα, αλλος σε 9, αλλος σε 12 μηνες.
Επισης θες φορτιστη, αρα θεση παρκινγκ κλειστη γιατι στις πιλοτες ψειριζονται, κι αλλα λεφτα δηλαδη.
Μπορει να εχει πλακα ο καφες και η βολτα στο Golden Hall αλλα αν πρεπει να το κανεις καθε βδομαδα παυει να εχει. ( αν δεν μιλαμε για Τεσλα ακομα χειροτερα. Οι φορτιστες ειναι μικροι και χρεωνουν 55-60 λεπτα την kWh ) -
@dstou said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν είναι μόνο τα θέματα της αγοράς, ή της αυτονομίας, αλλά κάτι άλλο, εξίσου βασικό: αυτό της σωστής υποστήριξης του εκάστου ηλεκτρικού ιχ:
Έχεις ηλεκτροδοτούμενο χώρο στάθμευσης; Αν όχι, κάτσε στ' αυγά σου. Αυτό που κάνω κι εγώ δηλαδή.
Διότι λεφτά για να το αγοράσω υπάρχουν, μοντελάκι κατάλληλο για τις εξορμήσεις μου υπάρχει, τις επιδοτησούλες τις λιγουρεύομαι, το που θα το φορτίζω κάθε τρεις και λίγο κωλλύωμαι.Έχεις σκεφτεί να φύγεις από εκεί που είσαι και να αγοράσεις μονοκατοικία στα προάστια;
-
@panick-0 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ενα μηνα διακοπες μπορεις ευκολα να κανεις αν εχεις σπιτι στο χωριο. Σου κοστιζει να πας εκει, τα υπολοιπα ειναι οπως και στο σπιτι σου αν θες.
Τα πολλα καινουργια που βλεπεις ειναι συνηθως ληζινγκ, εταιρικες παροχες δηλαδη, καινουργια αυτοκινητα ιδιοκτητα ειναι πολυ λιγοτερα και συνηθως Β και Β-SUV
Ακομα κι ετσι ομως ειναι αλλο να δωσεις 32-34 ( οπου μερος αυτων με χρηματοδοτηση ) και αλλο 42 + 1000 η προετοιμασια για να παρεις πισω τα 8 απο αυτα. Αλλος τα πηρε σε ενα μηνα, αλλος σε 9, αλλος σε 12 μηνες.
Εγώ που έχω σπίτι στο χωρίο πάντως, 1 μήνα δεν έχω πάει ποτέ. Πόσες θέσεις εργασίας έχουν παροχή αυτοκινήτου? μιλάμε άρα για καλοπληρωμένους εργαζόμενους που κατα πάσα πιθανότητα άντεχαν να πάρουν και οι ίδιοι. Αν ειναι το πρόβλημα των 9 ή 10 μηνών τα 8 χιλιάρικα, παίρνει κάποιος ένα μικρό δανειάκι, όποιος θέλει λύσεις υπάρχουν. Συμφωνώ για το πάρκινγκ που λες, θέλει υποδομή, αλλά διαθέτουν αρκετοί παρκινγκ ειδικά σε καλές περιοχές πλέον, δεν λέω για κέντρο προφανώς... Η συντήρηση ενός ηλεκτρικού καθώς και η φόρτιση του σε οικιακό φορτιστή δίνουν μεγάλο όφελος μακροπρόθεσμα, τα περί ήχου ή αίσθησης στην οδήγηση, ειναι για τους μερακλήδες που μπορούν να διαθέτουν 2 αυτοκίνητο αναψυχής για στριψίματα το ΣΚ, αλλά αυτοί ειναι πραγματικά λίγοι. Τελος, ξαναλέω, καλύτερα να μην αγοράσετε, δεν θέλω πλέον να σας αλλάξω άποψη, εχω βρει την υγειά μου στις μετακινήσεις και αγχώνομαι στην ιδέα οτι σύντομα θα κοπει η επιδώτηση ή οτι θα βάλουν φόρο με τα χιλιόμετρα στα ηλεκτρικά...τα ηλεκρικά ειναι για τους κολλημένους!!!
-
-
Αν κάθεσαι ένα μήνα το καλοκαίρι δύσκολα θα έχεις λεφτά για ΙΧ >25k.
-
Τελος, ξαναλέω, καλύτερα να μην αγοράσετε, δεν θέλω πλέον να σας αλλάξω άποψη, εχω βρει την υγειά μου στις μετακινήσεις και αγχώνομαι στην ιδέα οτι σύντομα θα κοπει η επιδώτηση ή οτι θα βάλουν φόρο με τα χιλιόμετρα στα ηλεκτρικά...τα ηλεκρικά ειναι για τους κολλημένους!!!Αν αγχώνεσαι πάρε ένα diesel πάντα στο τέλος το diesel νικά και είναι και φθηνότερο.
-
Φιλος με model y, μονοκατοικια στην κηφισια, υπογειο γκαραζ, σουκο (και συντομα wallbox) παει μια φορα την εβδομαδα στο golden hall και φορτιζει. Του τα χωνω εννοειται, αλλα ειναι η αποδειξη οτι γινεται και ετσι
Παντως, και εγω πιστευω οτι η ηλεκτροδοτουμενη θεση σταθμευσης ειναι η πραγματικα μοναδικη προϋποθεση για ηλεκτρικο αυτοκινητο -
Έρχονται οι μέλισσες και μας παίρνουν τις κιλοβατώρες...
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Παντως, και εγω πιστευω οτι η ηλεκτροδοτουμενη θεση σταθμευσης ειναι η πραγματικα μοναδικη προϋποθεση για ηλεκτρικο αυτοκινητο
Καλά τα λες, αλλά δεν αλλάζεις μυαλό στα αγύριστα κεφάλια...
-
@vagnar said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Έρχονται οι μέλισσες και μας παίρνουν τις κιλοβατώρες...
Ε, βέβαια, φυτρώνουν πρώτα τα πάνελ και μετά πάνε και τα μαγαρίζουν οι παλιο-μέλισσες
-
Λοιπόν, άρχισα να σκέφτομαι να φύγω από εκεί που είμαι, κάτω Χαλάνδρι δηλαδή, και να πάρω σπίτι στα μακρυνά προάστεια. Δε πα να αυτωθεί το μετρό που είναι δίπλα μου, το σχολείο του παιδιού, οι υπέργηροι γονείς που θέλουν φροντίδα, η αδερφή μου που ζει έναν όροφο κάτω, ο κοινωνικός μας περίγυρος όπως αυτός έχει διαμορφωθεί εδώ και 50+ χρόνια, οι εργασίες μας, το μεγάλο παιδί που σπουδάζει, κοκ.
Ρε θα πάω προάστεια, πχ Μεσόγεια, καλή ιδέα μου φαίνεται.
Κι ας με φάνε τα χιλιόμετρα και τα διόδια της Αττικής οδού, ας πουλήσω μπιρ παρά το οροφοδιαμέριζμά μου, ας χρεωθώ άλλη μία φορά για σπίτι, ας ξαναχρεωθώ μετά για έξτρα ιχ.
Τίποτα δεν είναι αυτά μπροστά στο γεγονός ότι θα έχω δικό μου γκαράζ, και άρα θα μπορώ να φορτίζω εκεί το ηλεκτρικό μου ιχ και να βγαίνω κομπάζοντας μετά στα φόρα.Και κάπου εκεί έπεσε μια παντόφλα (τσόκαρο τρίπατο ήταν τελικά) από το αφεντικό, και ξαναπήρα τα ίσια μου...
-
Το 60% του πληθυσμού της χώρας ζει σε διαμερίσματα. Τα περισσότερα από αυτά χωρίς ιδιωτική θέση στάθμευσης. Από το υπολειπόμενο 40% που ζει σε μονοκατοικίες σε μεγάλο μέρος, επίσης, δεν υπάρχει ιδιωτική θέση στάθμευσης.
Οι εμμονές των ηλεκτρολαγνων φανμποιζ και των πολύχρωμων παπαγαλακιων είναι αδιάφορες για μεγάλο μέρος πληθυσμού. Τα ηλεκτρικά είναι, και θα παραμείνουν για χρόνια ακομα πιθανότατα, εργαλεία ειδικού σκοπού προορισμένα για ειδικές χρήσεις.
-
@argyn said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Οι εμμονές των ηλεκτρολαγνων φανμποιζ και των πολύχρωμων παπαγαλακιων είναι αδιάφορες για μεγάλο μέρος πληθυσμού. Τα ηλεκτρικά είναι, και θα παραμείνουν για χρόνια ακομα πιθανότατα, εργαλεία ειδικού σκοπού προορισμένα για ειδικές χρήσεις.
Πολύ καλή εξέλιξη, σας ευχαριστούμε!!! Ελπίζω αυτά να ακούσει ο Κούλης και να αυξήσει και άλλο την επιδότηση, για να πάρουμε κανά tesla!!!
-
@argyn said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πολύ καλή εξέλιξη, σας ευχαριστούμε!!! Ελπίζω αυτά να ακούσει ο Κούλης και να αυξήσει και άλλο την επιδότηση, για να πάρουμε κανά tesla!!!
Σου αρέσει ή όχι, είναι η αλήθεια!!!
Το ότι ο Κούλης εξυπηρετεί συμφέροντα λίγων το ξέρουμε!!! -
@nickthetrib said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το ότι ο Κούλης εξυπηρετεί συμφέροντα λίγων το ξέρουμε!!!
Οντως, για αυτό πήρε αυτά τα μικρά ποσοστά στις εκλογές!!! Μα μου αρέσει...
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης