@panick-0 said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
@georgekn said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Σημερινό...
https://www.iefimerida.gr/zoi/skylos-oikogeneias-katasparaxe-koritsaki
Απο το αρθρο..." Η Alice φέρεται να δέχτηκε επίθεση από αμερικανικό μπουλντόγκ που η οικογένεια είχε πάρει από κέντρο διάσωσης, δήλωσε ένας γείτονας στην Daily Mail. Η οικογένεια είχε τον σκύλο μόλις λίγες εβδομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες."
Ολη η ευθυνη ανηκει στην οικογενεια της μικρης γιατι αφησαν ενα σκυλι που δεν ηξεραν μαζι της χωρις επιβλεψη. Τα ζωα εχουν ενστικτα, συνηθως δε αναγνωριζουν μονον εναν αρχηγο και ως εκ τουτου δεν τα αφηνουμε ποτε μα ποτε με μικρα παιδια χωρις επιβέψη.
Ποσο μαλλον με ενα ζωο που ειχαν παρει απο κεντρο διασωσης, δηλαδη κανεις δεν ηξερε ακριβως την ιστορια του.
Εντάξει εδώ μιλάμε για τραγικό λάθος.
Το σκυλί αυτό ήταν πολύ λίγο καιρό μαζί τους , απο κέντρο διάσωσης που δεν ήξεραν ποιό είναι το παρελθόν του.
Σε όσες οικογένειες έχω δεί που έχουν σκυλιά χρόνια και έρχονται μετά και παιδιά στην οικογένια οι σκύλοι απο την πρώτη στιγμή καταλαβαίνουν πως πρόκειται για μέλος της οικογένιας και μάλιστα πολύ ευάλωτο και προσπαθούν να το προστατέψουν.
Η αδερφή μου με ένα υπέροχο τζάκ ράσελ έχει δεκάδες φορές ειδοποιηθεί απο το σκυλί για επερχόμενους κινδύνους όταν ο ανηψιός μου ήταν μωρό ακόμη και για διάφορες επίφοβες σκανδαλιές που ήταν έτοιμος να επιχειρήσει.
Ακόμη μαλώνει γαβγιζοντας στην αδερφή μου και τον άντρα της όταν αρχίσουν να μαλώνουν τον μικρό.
Ακριβώς την ίδια συμπεριφορά επέδειξε και με τα δικά μου μωρα απο την πρώτη στιγμή.
Απίστευτή υπομονή στα πειράγματα και τις φωνές τους και υπερπροστατευτική μόλις έκαναν τα πρώτα τους βήματα ή έμπλεκαν σε σκανδαλιές.
Παρόλαυτά τον πρώτο καιρό που ήρθε σπίτι το μωρό όμως ,την σκυλίτσα που την είχε πέντε χρόνια ήδη,την έβαλε υπό αυστηρό περιορισμό σε δωμάτιο αρκετές ώρες την ημέρα και για αρκετό διάστημα μέχρι να βεβαιωθεί για την συμπεριφορά της απέναντι στο μωρό.
Για αυτό θεωρώ πως έχουν ευθύνη οι γονείς του μικρού κοριτσιού στην παραπάνω είδηση.
Και στις γάτες επίσης που έχει 2 εντός του σπιτιού η πεθερά μου παρατήρησα αυτή την άμεση αντίληψη πως τα μωρά είναι ευάλωτα μέλη της οικογένειας που χρειάζονται προστασία και φροντίδα.
Ειδικά η μία που νομίζει πως είναι αρχηγός του σπιτιού δεν σηκώνει πολλά πολλά και κάνει άγριο παιχνίδι με δαγκωματιές και γρατζουνιές πάθαμε πλάκα μόλις τα μικρά χωρίς να ξέρουν άρχισαν να την προσεγγίζουν σε σημεία που δεν της αρέσουν και αντιδρά με αμεσο δάγκωμα , σε αυτά δεν αντέδρασε καθόλου απλά έδειξε μετά λίγα δεπτερόλεπτα την δυσαρέσκεια της μένοντας μακρυά.