-
-
Σας έχω όλους DKW junior 900cc δίχρονο τρικύλινρο με ταχύτητες στο χέρι, σειρά μου (δλδ γεννηθείς το 63) του μελοντικού πεθερού [link text](https://www.youtube.com/watch?v=c0y6Fzsx-08
link text -
Όλα τα μπαρμπάδια εδώ μαζευτήκαμε!
-
Πρώτες οδηγικές εμπειρίες με Fiat 127. Αξέχαστο θα μου μείνει το κιβώτιο, μνημείο ασάφειας!
Υ.Γ.: Τώρα που το θυμάμαι, δεν ήταν Fiat αλλά Seat.
-
Πρώτο αυτοκίνητο που τσούλησα για μερικά μέτρα ήταν ένα Opel kadett caravan σε ηλικία 14 ετών, αλλά αυτό δεν το λογίζω γιατί ήταν μια μεμονωμένη απόπειρα. Στην ουσία έμαθα στα δεκάξι μου στα δυο αυτοκίνητα του πατέρα, ένα Mercedes W110 200 κι ένα Subaru 600 πισωκίνητο. Μεγάλα σχολεία και τα δύο, ο Γολιάθ και ο Δαυίδ αντίστοιχα, ήδη βέβαια στα δεκαοχτώ μου είχα γράψει αρκετά χιλιόμετρα και με την τρέλα που που είχα για τ’ αυτοκίνητα αναλογικά τα έπαιζα στα δάχτυλα. Αυτό βέβαια αφορά τον χειρισμό τους γιατί για να πεις ότι ξέρεις πραγματικά να οδηγείς θέλει να φας αρκετά καρβέλια οδήγησης…. Ωραία χρόνια ανέμελα με τα μυαλά πάνω απ’τα κεφάλια μας….
-
Πρώτο αμάξι που έπιασα τιμόνι ήταν ένα Opel Vectra 2ης γενιάς. Μαθήματα οδήγησης σε ένα Toyota Yaris 3ης γενιάς.
-
Πρώτα βήματα με Hyundai Excel 1.5 (με την αεροτομή παρακαλώ!) και σχολή οδηγών - εξέταση με SEAT IBIZA 6K2..
-
Seat 124D LS
Λευκού χρώματος
Με λάστιχα 155/80/13 και στραβή θέση οδήγησης (ο ιταλοπιθηκος που έλεγε ο ΣΧ)
Αλλά με δισκόφρενα πίσω!
Το συγκεκριμένο, μάλιστα, είχε αλλάξει μοτέρ και αντί για το 1.2 φόραγε 1.3 από mirafiori
Σε αυτό έμαθα και αυτό χρησιμοποιούσα τον πρώτο μου χρόνο ως οδηγός (το δίπλωμα το πήρα 3 μήνες μετά την ενηλικίωση μου). Δεν το ήθελαν και μου το έδωσαν να παίζω!
Η σχολή οδηγών είχε ένα μπλε Nissan Micra k10. Δεν το συμπάθησα καθόλου. -
SEAT 124 GLS Λευκού χρώματος.
Τι αμάξι ρε φίλε μου. Τέσσερις φορές είχε μηδενίσει ο μετρητής χιλιομέτρων. Πάνω από 430.000 χλμ. και πήγαινε ακόμη. Είχα κάνει πάρα πολλά χιλιόμετρα μ' αυτό.
-
Ωπ, ωραίο τόπικ ! Στα γρήγορα λοιπόν, βλέπω παίζει πολύ mirafiori 131 , προσθέστε άλλον έναν που το έζησε στα παδικά του χρόνια. Επίσης πρώτο τουτού Cinqo Sporting σε communist red του κουτιού το οποίο αλλάχθηκε ένα χρόνο μετά...
-
This post is deleted! -
@lakisof said in Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε:
Τι αμάξι ρε φίλε μου. Τέσσερις φορές είχε μηδενίσει ο μετρητής χιλιομέτρων. Πάνω από 430.000 χλμ. και πήγαινε ακόμη. Είχα κάνει πάρα πολλά χιλιόμετρα μ' αυτό.
Καταρχήν να σε διορθώσω...
Seat 124D LS το ορθον και όχι 124GLS
Rebadged Fiat 124
Είχε βγει και σε άλλες version...
Ρωσικό Lada
Τουρκικό Tofas
Ινδικο Premier
Και πολλές ακόμα!
Το ισπανικό, πάντως, είχε στάνταρ στροφόμετρο!
Ελαφρύ (η εποχή βλέπεις), σβέλτο (ας οψεται το χαμηλό βάρος του), ευρύχωρο (περίπτερο με ρόδες γαρ). -
@n-k-9 said in Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε:
@lakisof said in Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε:
Καταρχήν να σε διορθώσω...
Seat 124D LS το ορθον και όχι 124GLS
Rebadged Fiat 124
Είχε βγει και σε άλλες version...
Ρωσικό Lada
Τουρκικό Tofas
Ινδικο Premier
Και πολλές ακόμα!
Το ισπανικό, πάντως, είχε στάνταρ στροφόμετρο!
Ελαφρύ (η εποχή βλέπεις), σβέλτο (ας οψεται το χαμηλό βάρος του), ευρύχωρο (περίπτερο με ρόδες γαρ).#ahristo
καποια στιγμη ειχα ενα τετοιο. ακουμπησε η γατα να στηριχτει σε ενα φρεναρισμα στο ταμπλο γιατι εστριβε δεξια οταν φρεναρες και εσπασε το ταμπλο. στις πορτες μεσα μυριζε βατραχιλα, γεμιζαν με νερο ακομη και τον αυγουστο. το χειμωνα για το ταξιδι ειχα αξεσουαρ μια βελετζα απο τη πεθερα. εμπαζε τοσο αερα που παγωνες. η ελπα δεν μου ανανεωσε ποτε τη πληρωμη. 1990. μεχρι να ερθει ενα νεο τοτε 323 καταλυτικο. -
Skoda favorit 135.
Της σχολής,με διαλυμένο σασμάν που πετούσε τις ταχύτητες και το διακοσμητικό ξύλινο ντεκόρ στο ταμπλό να σου έρχεται αγκαλιά σε κάθε λακούβα. -
Στην οικογένειά είχαμε ένα nubira station που ειχα πρώτη επαφή γενικά με αυτοκίνητο (στο fiat 128 καθόμουν στα γόνατα) αλλά το οδήγησα ελάχιστα.
Πρακτικά έμαθα να οδηγώ και να γράφω χιλιομέτρα με το 308 και το MB1314. -
Σε Opel Kadet του 1977!Στη σχολή οδηγών το 1992
-
Έπρεπε να πεις σχολή οδηγών 1977 με Kadett του 1992. Έτσι για άλλη μια φορά το forum θα έχανε το θέμα συζήτησης, θα έψαχνε να βρει χρόνομηχανες και παραφυσικά φαινόμενα, και θα καταλήγαμε στο τέλος στα Toyota.
-
Mitsubishi Galant. Σε έκανε να νιώθεις ασφάλεια.
-
@kapelis said in Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε:
Ποιο συγκεκριμενα? Μοτερ , χρονολογια?
Πες μας οτι το εχετε ακομα -
@alexandros-k said in Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε:
@kapelis said in Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε:
Ποιο συγκεκριμενα? Μοτερ , χρονολογια?
Πες μας οτι το εχετε ακομαGalant 1.6 1980 πισωκινητο.
Δεν υπήρχε περίπτωση να σε σταματήσουν ή να φας κλήση.
Σου έδιναν πάντα προτεραιότητα.
Στα φανάρια σε κοιτούσαν.
Μολις σε καταλάβαιναν φρεναραν ή έκαναν άκρη να περάσεις.
Μεχρι και δωρεάν κεράσματα έπεφταν.
κλπ κλπ
Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε