Η μεγάλη μου "αγάπη" ... !!!!!
lakisof
@lakisof
Please enter occupation - Please enter your interests
Best posts made by lakisof
-
RE: Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το ότι έχεις euro6D δεν σημαίνει πως όταν πατάς γκαζιες δεν θα έχεις υψηλό φορτίο και δεν θα ρυπαίνεις πολλαπλάσια, αλλά όταν όμως το πράττεις τότε δεν σκέφτεσαι την γη που επικαλείσαι στο προηγούμενο ποστ σου διότι διασκεδάζεις.
Εμείς Cirus που έχουμε αγοράσει Euro6d, τα χρησιμοποιούμε για να γκαζώνουμε για διασκέδαση. Κατάλαβες; .... Εμείς δεν πάμε στη δουλειά μας ..... δεν πάμε για να διεκπεραιώσουμε τις υποχρεώσεις μας, να κάνουμε τα ψώνια μας, να πηγαινοφέρνουμε τα παιδιά μας όπου πρέπει να πάνε καθημερινά. Όχι ...... μόνο διασκεδάζουμε.
Αυτοί που πήραν phev ή ηλεκτρικό είναι ΟΙ ώριμοι και ΟΙ υπεύθυνοι. Και φυσικά τα πήραν για να κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από το διασκεδάζουν.Κατάλαβες Cirus;
-
@wendor said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Καλησπέρα, ειλικρινά πιστεύω πως είναι το χειρότερο διάστημα να προβείς σε αγορά αυτοκινήτου.
-
Αυξήσεις στι τιμές
-
Πανάκριβα PHEV με ανύπαρκτο σχεδόν δίκτυο κάλυψης. Ακόμα και τα (ψευτό)υβριδικά είναι αρκέτα τσιμπημένα
-
Χρόνοι παράδοσης 6μηνών+
-
Κατάργηση diesel κινήτηρων από μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες και πρωθυπουργάρα να ανακοιώνει μέτρα από το 2030
-
Αντίθετα διαβάζω πως αυτά τα αυτοκίνητα θα αποκτήσουν μεγαλύτερα αξία μετά
-
τεράστια πληθώρα αυτοκινήτων με πολλά μελλοντικά να κυκλοφορήσουν τα επόμενη έτη. τα οποία βέβαια θα είναι κλάσης ανώτερα και σχεδιαστικά και τεχνολογικά
-
Πιο λογικό μου φαίνεται τα PHEV να πέσει η τιμή και να χάσουν αξία λόγω καλύτερων μπαταριών/φόρτισης/τεχνολογίας τα ήδη υπάρχοντα
-
Ελλαδιστάν δε μπορεί να συγκριθεί με μισθό Β.Ευρωπαίου
-
Μια ζωή την έχουμε και δε θέλω να πάρω αμάξι σε δέκα χρόνια που θα είμαι 50, αν ζω, για να το χαρώ με την οικογένεια.
Μερικοί από τους προβληματισμούς μου. Σκεφτόμουν για Tucson/Sportage, με budget 30 ίσως και 35K βαρία, σε μια έκδοση full extra με ΑΤ. Δεν ξέρω πραγματικά τι πρέπει να κάνω με όλα αυτά που διαβάζω
Κι όσο περισσότερο διαβάζεις, δεν πρόκειται να πάρεις ποτέ.
-
-
@dstou said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Λακησόφ με τι αμάξι Όλα αυτά τα χλμ. Και σε τι ρυθμό;
Skoda Superb III (facelift) 2.0 TDI DSG
Προχθές δεν πήγαινα γρήγορα. Όμως γενικά είναι ένα πολύ οικονομικό αυτοκίνητο στις καταναλώσεις του.
Αυτό είναι επιστροφή από Παλιό Άγιο Αθανάσιο προς Λευκάδα. Τέσσερα άτομα και το πορτ-μπαγκάζ εντελώς γεμάτο. Δεν μπορούσα να βάλω ούτε ένα μπουκάλι νερό ακόμη, που λέει ο λόγος (625 λίτρα).
Λευκάδα - Κόρινθο ...... κι επιστροφή. Εγώ, η σύζυγός μου, ο γιος μου 16 και η κόρη μου 14. Και το πορτ-μπαγκάζ τέρμα γεμάτο (όπως πάντα ... χαχαχαχα).
-
Πολύ ωραία .... !!!!!!!!!!
Εγώ που, ναι μεν δεν συμμετέχω στη συζήτηση, αλλά σας διαβάζω συνέχεια, ευχαριστιέμαι που βλέπω αυτήν την κατάληξη. Ηρεμήσατε, κατεβάσατε στροφές ο καθένας πρώτα στο δικό του τον εσωτερικό "κινητήρα" και είστε πια έτοιμοι να βρεθείτε στο ίδιο τραπέζι για έναν ευχάριστο "ανεφοδιασμό", ο καθένας με το δικό του "καύσιμο" (άλλος τσιπουράκι, άλλος ούζο, άλλος μπύρα ..... ή πορτοκαλάδα).
Χαίρομαι πολύ.
-
Μόνοι σας διαιρείστε.
Δεν έχετε ανάγκη κανένα Μητσοτάκη, Τσίπρα, Τσάρο ή οποιονδήποτε άλλο.
Και κανένας να μην υπήρχε από αυτούς πάλι θα συμπεριφερόσασταν με τον ίδιο τρόπο. -
@alexandros-k said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εν τω μεταξυ η τιμη βαρελιου διεθνως πεφτει και τα διυλιστήρια στην Ελλαδα , ανεβαζουν τιμες
Αφού τα έχουν κάνει πλακάκια όλοι τους ..... διυλιστηριάδες, εταιρίες ψευτοπάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας και δε συμαζεύεται ............ όλοι στο ίδιο συνάφι, με εκπρόσωπό τους και προωθητή και προστάτη των συμφερόντων τους τον Κούλη με τη συμμορία του (βλέπε κυβέρνηση .... ο Θεός να την κάνει) ......... και τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.
Άρα ποιος υπάρχει να τους ελέγξει, να τους βάλει χέρι ...... και ποιος για να πει αλήθειες στον κόσμο; -
Το 2035 δεν θα υπάρχει ΕΕ ... και θα υπάρχει Euro 6 ή 7 ... οποιοδήποτε άλλο;
-
Δεν ξέρω τι μου λέτε εσείς .... Το εργαλείο είναι "κάτσε καλά" να πούμε ........
-
RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης
Θα υπάρχει το 2035 Ευρωπαϊκή Ένωση; ....... οέο;
Latest posts made by lakisof
-
RE: Κλοπές αυτοκινήτων
@tankerman said in Κλοπές αυτοκινήτων:
Το αυτοκίνητο σώθηκε λόγω GPS και αντικλεπτικού.
"GPS και αντικλεπτικού" ... Δηλαδή;
Μου δίνεις σε παρακαλώ μερικές πληροφορίες για το καθένα από αυτά τα δύο που αναφέρεις; -
RE: Μπαταριοκίνηση και Κλιματική Κρίση.
Εδώ δεν έχουμε να φάμε, .... ραπανάκια για την όρεξη.
-
Η σημερινή Ευρώπη, με το δρόμο που έχει ακολουθήσει, βαδίζει προς το τέλος της και μάλιστα με πολύ γρήγορο ρυθμό.
Η πλήρης υποταγή της στα λόμπυ (πολύ αμερικανικών συμφερόντων), η απομάκρυνσή της από τη Ρωσία, καθώς και οι κάθε άλλο παρά φιλολαϊκές πολιτικές που έχουν αρχίσει και ακολουθούν τα κράτη της (αρκεί να παρακολουθήσετε τι συμβαίνει στη Γαλλία ...αλλά κι εδώ σε μας), οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή της ...... Τέλος.- -
RE: Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε
@gatoz said in Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε:
@lakisof said in Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε:
@n-k-9 said in Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε:
SEAT 124 GLS Λευκού χρώματος.
Τι αμάξι ρε φίλε μου. Τέσσερις φορές είχε μηδενίσει ο μετρητής χιλιομέτρων. Πάνω από 430.000 χλμ. και πήγαινε ακόμη. Είχα κάνει πάρα πολλά χιλιόμετρα μ' αυτό.
Καταρχήν να σε διορθώσω...
Seat 124D LS το ορθον και όχι 124GLS
Rebadged Fiat 124
Είχε βγει και σε άλλες version...
Ρωσικό Lada
Τουρκικό Tofas
Ινδικο Premier
Και πολλές ακόμα!
Το ισπανικό, πάντως, είχε στάνταρ στροφόμετρο!
Ελαφρύ (η εποχή βλέπεις), σβέλτο (ας οψεται το χαμηλό βάρος του), ευρύχωρο (περίπτερο με ρόδες γαρ).#ahristo
καποια στιγμη ειχα ενα τετοιο. ακουμπησε η γατα να στηριχτει σε ενα φρεναρισμα στο ταμπλο γιατι εστριβε δεξια οταν φρεναρες και εσπασε το ταμπλο. στις πορτες μεσα μυριζε βατραχιλα, γεμιζαν με νερο ακομη και τον αυγουστο. το χειμωνα για το ταξιδι ειχα αξεσουαρ μια βελετζα απο τη πεθερα. εμπαζε τοσο αερα που παγωνες. η ελπα δεν μου ανανεωσε ποτε τη πληρωμη. 1990. μεχρι να ερθει ενα νεο τοτε 323 καταλυτικο.Άχρηστο, εννοείς αυτό που πήρες εσύ; Γιατί; .... Ήταν μεταχειρισμένο και κακοσυντηρημένο όταν το πήρες;
Ο πατέρας μου και στη συνέχεια κι εγώ μαζί του, το είχαμε κούκλα. Στα τριάντα χρόνια της ζωής του (από το 1976) ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, ακόμη και μέχρι τις τελευταίες του χρονιές. Και αναγκαστήκαμε κάποια στιγμή να το δώσουμε, γιατί δεν σύμφερε πλέον. Έκαιγε και super ... οπότε ... τέλος.Από όσα αναφέρεις, δεν ίσχυε τίποτα. Ίσα ίσα .... το αντίθετο. Κι έκανε πάνω από 430.000 χλμ. μέχρι να το δώσουμε.
ολοκαινουργιο το ειχε παρει ο πεθερος μου.
οταν ηταν στα χερια μου δεν ειχε καν 50000.
παντα συντηρημενο και γυαλισμενο.
δεν του αξιζε.
#gia_petama
απο τη πρωτη μεραΕντάξει ...... Τότε μιλάμε για διαφορετικά αυτοκίνητα.
Δε μπορεί να μιλάμε για το ίδιο. -
Τι αμάξι ρε φίλε μου. Τέσσερις φορές είχε μηδενίσει ο μετρητής χιλιομέτρων. Πάνω από 430.000 χλμ. και πήγαινε ακόμη. Είχα κάνει πάρα πολλά χιλιόμετρα μ' αυτό.
Rebadged Fiat 124
Ρωσικό Lada
Τουρκικό Tofas
Ινδικο Premier
Και πολλές ακόμα!
Ελαφρύ (η εποχή βλέπεις), σβέλτο (ας οψεται το χαμηλό βάρος του), ευρύχωρο (περίπτερο με ρόδες γαρ).Σωστά, DLS.
Και ναι, το ισπανικό με το στροφόμετρο είχαμε. -
Rebadged Fiat 124
Ρωσικό Lada
Τουρκικό Tofas
Ινδικο Premier
Και πολλές ακόμα!
Ελαφρύ (η εποχή βλέπεις), σβέλτο (ας οψεται το χαμηλό βάρος του), ευρύχωρο (περίπτερο με ρόδες γαρ).#ahristo
καποια στιγμη ειχα ενα τετοιο. ακουμπησε η γατα να στηριχτει σε ενα φρεναρισμα στο ταμπλο γιατι εστριβε δεξια οταν φρεναρες και εσπασε το ταμπλο. στις πορτες μεσα μυριζε βατραχιλα, γεμιζαν με νερο ακομη και τον αυγουστο. το χειμωνα για το ταξιδι ειχα αξεσουαρ μια βελετζα απο τη πεθερα. εμπαζε τοσο αερα που παγωνες. η ελπα δεν μου ανανεωσε ποτε τη πληρωμη. 1990. μεχρι να ερθει ενα νεο τοτε 323 καταλυτικο.Άχρηστο, εννοείς αυτό που πήρες εσύ; Γιατί; .... Ήταν μεταχειρισμένο και κακοσυντηρημένο όταν το πήρες;
Ο πατέρας μου και στη συνέχεια κι εγώ μαζί του, το είχαμε κούκλα. Στα τριάντα χρόνια της ζωής του (από το 1976) ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, ακόμη και μέχρι τις τελευταίες του χρονιές. Και αναγκαστήκαμε κάποια στιγμή να το δώσουμε, γιατί δεν σύμφερε πλέον. Έκαιγε και super ... οπότε ... τέλος.Από όσα αναφέρεις, δεν ίσχυε τίποτα. Ίσα ίσα .... το αντίθετο. Κι έκανε πάνω από 430.000 χλμ. μέχρι να το δώσουμε.
-
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Όχι έχουμε σκεφτεί ότι τα ίδια έλεγαν πριν από κάθε τεχνολογική αλλαγή όσοι είτε δεν την καταλάβαιναν, είτε δεν τους συνέφερε για κάποιον λόγο, είτε έχουν αντιδραστικό χαρακτήρα λόγω ανατροφής.
https://www.ranker.com/list/historical-freak-outs-about-new-technology/taeyura
Εγώ άλλο είπα.
-
RE: Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Επίσης δεν χρειαζόταν να αντικατασταθεί το 80% της ηλεκτροπαραγωγής υδρογονανθράκων στην Ευρώπη με ΑΠΕ, για να δεις ένα bluray 3D.
(Τις υπέροχες plasma πάντως, μια χαρά τις φάγανε λάχανο γιατί έκαιγαν πολύ, 50€ το χρόνο ρεύμα)Ας φτάσουν το 50% της ενέργειας που καταναλώνεται στην Ευρώπη οι ΑΠΕ κατά το 2050 και το ξανασυζητάμε.
Ακόμη την plasma έχω, μην τη ματιάσω .... !!!!!
-
Καλημέρα, χρόνια πολλά σε όλους σας.
Έχετε σκεφτεί πάντως ότι όλες αυτές τις αποφάσεις που καθορίζουν το παρόν και το μέλλον μας στην αυτοκίνηση, στην ενέργεια (αλλά και γενικότερα), τις έπαιρναν και τις παίρνουν κάποιοι χαρτογιακάδες μπουκωμένοι στο βαλιτσόχρημα των λομπίστικων εταιρειών; ... (δηλαδή εντελώς αντικειμενικοί και ανεπηρέαστοι .... χαχαχαχα).
Προς το όφελος και το γενικότερο καλό όλου του κόσμου βεβαίως-βεβαίως ..... μόνο αυτό έχουν στο μυαλό τους .... χαχαχαχα