Υπάρχει ένα παλιό ανέκδοτο:
"Ήταν μία επιστήμονας που στα νιάτα της βοηθούσε ανθρώπους στην Αφρική. Όταν βγήκε στην σύνταξη της δόθηκε η ευκαιρία να ξανά πάει στα ίδια μέρη, με μια επιστημονική ομάδα, για να δεί πως είναι σήμερα η κατάσταση.
Όταν έφτασαν σε έναν οικισμό, θυμήθηκε ότι όταν είχε πρωτοπάει εκεί, είχε γνωρίσει έναν μπαμπάτζικο Αφρικανό που έσπαγε καρύδια με το πουλί του. Για πολλούς λόγους είχε τότε εντυπωσιαστεί, οπότε όταν έφτασε στον οικισμό, ρώτησε να μάθει αν υπάρχει αυτός ο άνθρωπος.
Πράγματι υπήρχε και την στείλανε οι ντόπιοι στην καλύβα του για να τον δει. Όταν μπήκε στην καλύβα είδε τον Αφρικανό γερασμένο να συνεχίζει να σπάει όχι καρύδια, αλλά καρύδες.........
Καλά του λέει, ακόμα την ίδια δουλειά κανείς; Τί να κάνω κοπέλα μου, της είπε ο Αφρικανός, αυτό έμαθα από τα νιάτα μου αυτό συνεχίζω, μόνο που τώρα έχω πρεσβυωπία."
Ο καλός οδηγός θα είναι καλός και στα γεράματα, με λιγότερα αντανακλαστικά φυσικά και αντοχές.
Αυτός που δεν ξέρει πως ανοίγει το καπώ του αυτοκινήτου του στα νιάτα του, δεν θά ξέρει και στα γεράματα.
Αν στα νιάτα του κάνει σφήνες και παράνομα βγαίνει μπροστά για να είναι πρώτος στο φανάρι, το ίδιο θά κάνει και στα γεράματα, απλά θά είναι περισσότερο επικίνδυνος όσο περνάνε τα χρόνια.
Ο Μέσι και στα 50 του θά είναι καλύτερος από τους συνομήλικους του ποδοσφαιριστές, αλλά και από τους 20αριδες που δεν έχουν παίξει ποτέ ποδόσφαιρο.
Σίγουρα με μειωμένες αντοχές.